Βάθος αγοράς και τάσεις αποδόσεων στα ανταλλακτήρια

βαθος αγορας στα ανταλλακτηρια στοιχηματωνΟταν αποφασίζουμε να παίξουμε σε ένα ανταλλακτήριο στοιχήματος, ένα από τα σημαντικά κριτήρια που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι το βάθος αγοράς, ειδικά αν σκοπεύουμε να παίξουμε το παιχνίδι στο live με σκοπό να πουλήσουμε στη συνέχεια το στοίχημα ή αν έχουμε τοποθετήσει το στοίχημα Pregame και θέλουμε ή σκεφτόμαστε να καλύψουμε ή να πουλήσουμε. Όταν λέμε βάθος αγοράς, εννοούμε τον όγκο χρημάτων που υπάρχουν συγκεντρώμενα σε ένα σημείο και την “υποστήριξη” που υπάρχει στις αμέσως προηγούμενες αποδόσεις. Πάμε να εξηγήσουμε τι εννοούμε:
Βάθος αγοράς Matchbook

Το Matchbook είναι το μόνο ανταλλακτήριο που δέχεται ακόμα Έλληνες.

Έχουμε πάρει ως παράδειγμα τον αγώνα των Πέλικανς με τους Σπερς για το NBA. Έστω ότι θέλουμε να ποντάρουμε στους Πέλικανς στο 3.84, με προοπτική αν προηγήθουν με 5-10 πόντους να πουλήσουμε το στοίχημα βγαίνοντας με κέρδος από την αγορά. Θα πρέπει πριν τοποθετήσουμε ωστόσο το στοίχημα να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει συνέχεια αποδόσεων, δηλαδή η αμέσως προηγούμενη προσφερόμενη αποδόση στη νίκη τους είναι το 3.76 και πιο πριν το 3.64. Όσον αφορά το κατά, βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση στο 4.05, το 4.15 και το 4.35. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν υπάρχουν κάποια χρήματα στην αγορά, όμως δεν υπάρχει βάθος και συνέχεια στις αποδόσεις. Άρα, θα δυσκολευτούμε να πουλήσουμε το στοίχημα και σε μία λίγκα όπως το NBA αυτή η αναμονή πιθανόν να είναι καταστροφική.

Συμπέρασμα: To trading δεν είναι η πιο σοφή κίνηση σε αυτή την αγορά.

matchbook market depth

Ας δούμε ένα δεύτερο παράδειγμα στον αγώνα της Γουεστ Μπρομ με τη Νιουκάστλ για την Πρέμιερ Λιγκ. Έστω ότι θέλουμε να ποντάρουμε σε νίκη της Γουεστ Μπρομ στο 2.34. Βλέπουμε ότι είναι διαθέσιμα 1307€ σε αυτήν την απόδοση, ενώ υπάρχει βάθος στις αμέσως προηγούμενες αποδόσεις. Εάν κλικάραμε στο βελάκι αριστερά από το 2.30, θα βλέπαμε ότι υπάρχει υποστήριξη και στο 2.28 και 2.26. Επίσης βλέπουμε ότι στο κατά, ζητούνται αποδόσεις στο 2.37, 2.39 και 2.42. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η αγορά έχει το απαιτούμενο βάθος και αν αλλάξουμε οι συνθήκες θα μπορέσουμε να πουλήσουμε το στοίχημα μας.

Συμπέρασμα: Το trading σε αυτή την αγορά είναι μία σωστή επιλογή.

ΤΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Η κατεύθυνση ή τάση των απόδοσεων έχει άμεση σχέση με το βάθος της αγοράς. Όσο μεγαλύτερη ρευστότητα υπάρχει σε μία αγορά και όσο πιο “γεμάτα” σημεία υπάρχουν τόσο πιο μεγάλη αντίσταση θα βρει μία τιμή. Τι σημαίνει αυτό; Έαν για παράδειγμα είχαμε στη νίκη της Γουεστ Μπρομ 30.000€ στο 2.30, 25.000€ στο 2.32 και 30.000€ στο 2.34 και αντίστοιχα η πρώτη απόδοση στο κατά ήταν στο 2.39 με 1000€, τόσο πιο πιθανό θα ήταν να ανέβει η απόδοση παρά να πέσει. Επομένως αν αγοράζαμε στο 2.34 και ζητούσαμε απόδοση 2.36, το στοίχημα μας πολύ γρήγορα θα ταιριαζόταν.

Κλείνοντας, μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι στο Matchbook δε θα βρείτε τον όγκο της Betfair, το οποίο σημαίνει ότι όσο γεμάτη και να δείχνει μία αγορά πάντα έχει ρίσκο και αυτό το ανταλλακτήριο δεν προσφέρεται για trading σε μεγάλα νούμερα. Αντίθετα εάν ψάχνετε υψηλά πονταρίσματα χωρίς όρια και σε κορυφαίες αποδόσεις, είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε στοιχηματική πλατφόρμα εκτός blacklist.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments