Πώς “πρασινίζουμε” σε ένα Ανταλλακτήριο Στοιχημάτος

πως να κερδισεις στα ανταλλακτηρια στοιχηματων greenbookΤα ανταλλακτήρια στοιχημάτων έχουν μεταλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες μπορούν να τοποθετήσουν στοιχήματα, παρέχοντας τους πολύ περισσότερες επιλογές και στρατηγικές για να δημιουργήσουν κέρδος. Με καλύτερες αποδόσεις, τη δυνατότητα να παίξουν υπέρ και κατά ενός γεγονότος, να τοποθετήσουν live στοιχήματα και να “πρασινίσουν”, τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή σε σχέση με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Πριν αναλύσουμε την έννοια του πρασινίσματος (greenbook), είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη νέα διάσταση που προσφέρουν τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων στους παίκτες. Οι παραδοσιακοί μπουκμέικερς σαν επιτρέπουν να τοποθετήσετε μόνο στοιχήματα υπέρ, δηλαδή να στοιχηματίσετε να κερδίσει η επιλογή σας. Αντίθετα, τα ανταλλακτήρια επιτρέπουν στους παίκτες να λειτουργήσουν οι ίδιοι σαν μπουκμέικερ, στοιχηματίζοντας στο να μην κερδίσει η επιλογή τους. Αυτή η ενέργεια είναι γνωστή ως “στοίχημα κατά”.  Στα ανταλλακτήρια παίζετε ένα στοίχημα κατά ενός άλλου παίκτη, λαμβάνοντας ως κέρδος το ποντάρισμα του έαν το στοίχημα χάσει, ενώ πληρώνετε την υποχρέωση (το ποντάρισμα επί την απόδοση) του στοιχήματος εάν αυτό κερδίσει. Η δυνατότητα να τοποθετείτε στοιχήματα κατά, σας επιτρέπει να “πρασινίσετε” στα ανταλλάκτηρια.

Τί είναι λοιπόν το greenbook

Όταν ένα στοιχήμα τοποθετηθεί στο ανταλλακτήριο, το πιθανό κέρδος εμφάνιζεται με πράσινο χρώμα κάτω από την επιλογή, με τις πιθανές υποχρεώσεις να εμφανίζονται κάτω από τις υπόλοιπες επιλογές με κόκκινο χρώμα. Το greenbook είναι ουσιαστικά η διαδικασία που εξασφαλίζει ότι όλες οι δυνατές επιλογές σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ κλπ “συνοδεύονται” από πράσινο χρώμα, έχουμε δηλαδή κέρδος (ή στην χειρότερη περίπτωση επιστροφή του πονταρίσματος) ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος του αγώνα. Το greenbook επιτυγχάνεται κάνοντας trading στον αγώνα.


Τί είναι το trading

To trading στα ανταλλακτήρια είναι η διαδικασία να παίξουμε ένα στοίχημα, τοποθετώντας ένα ακόμα στη συνέχεια σε διαφορετικές αποδόσεις, με σκοπό να “κλειδώσουμε” κέρδος, ανεξαρτήτως της έκβασηςMatchbook 300x250 του παιχνιδιού.
Για παράδειγμα στον αγώνα Ναδάλ – Φέντερερ ποντάρουμε να κερδίσει (στοίχημα υπέρ) ο Ναδάλ 2-0 πριν τον αγώνα και μετά την κατάκτηση του 1ου σετ από τον Ισπανό, να παίξουμε κατά της επιλογής “Ναδάλ 2-0” σε μικρότερες αποδόσεις.
Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι στον αγώνα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, να παίξουμε κατά της Ρεάλ και στη συνέχεια να παίξουμε υπέρ της Ρεάλ σε πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις μόλις δεχτεί γκολ. Η Ρεάλ παίζοντας εκτός έδρας είναι το λογικό αουτσάιντερ και το πιθανότερο είναι να βρεθεί πίσω στο σκορ δημιουργώντας επομένως μία ευκαιρία για trading. Ακόμα όμως και αν το παιχνίδι  παραμένει ισόπαλο, όσο περνάει ο χρόνος μειώνονται οι πιθανότητες η Ρεάλ να κερδίσει, άρα η απόδοση της αυξάνεται και μπορούμε να την trad-άρουμε κλειδώνοντας, μικρότερο έστω, κέρδος.

Όταν οι παίκτες πρασινίζουν ένα γεγονός έχουν δύο επιλογές

Είτε να εξασφαλίσουν ισόποσο κέρδος σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα (πχ 1-Χ-2), είτε να δώσουν βαρύτητα προσδοκώντας μεγαλύτερο κέρδος στις επιλογές που επιθυμούν. Το πρασίνισμα (greenbook) μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας trading πριν τον αγώνα (prematch), στο ζωνατό στοίχημα (live betting) ή σε συνδυασμό και των δύο.
Τα νέα των ομάδων, οι τραυυματισμοί, οι καιρικές συνθήκες ή τα δημοσιεύματα μπορούν να επηρεάσουν τις αποδόσεις ενός παιχνιδιού πριν την έναρξη του προσφέροντας ευκαιρίες για greenbook.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments