Ανταλλακτήρια στοιχημάτων: Οι επιλογές των Ελλήνων παικτών

Ανταλλακτήρια στοιχημάτος στην ελλαδαΣτις αρχές Δεκεμβρίου, τα δύο μεγάλα ανταλλακτήρια, η Betfair και η Betdaq, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την ελληνική αγορά και δημιούργηθηκε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην αγορά. Παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες, πολλοί παίκτες εξακολουθούν να ψάχνουν το ανταλλακτήριο που τους ταιριάζει.  Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 4 ανταλλακτήρια που υπάρχουν στην αγορά nκαι τα οποία δέχονται Έλληνες παίκτες.

Τα “τεστάραμε”  και τα αξιολόγουμε. Η βαθμολογία προκύπτει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων: Ιστοσελίδα (λειτουργικότητα, αξιοπιστία, εμφάνιση), Ρευστότητα , Πληρωμές, Εξυπηρέτηση.

Μatchbook.com

Matchbook παρουσίαση Ιδρύθηκε το 2004 και το 2011 πέρασε στα χέρια Βρετανών επιχειρηματιών. Μέσα στον Ιούνιο λάνσαρε τη νέα σελίδα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Στόχος του είναι να αποτελέσει την καλύτερη εναλλακτική της Betfair. 


Iστοσελίδα: Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, η νέα είναι πολύ εύχρηστη. Βρίσκεις εύκολα και απλά το παιχνίδι που θέλεις.

Ρευστότητα: Πλέον έχει την καλύτερη ρευστότητα μεταξύ των τεσσάρων ανταλλακτηρίων. Η προμήθεια ανέρχεται είναι μηδενική στα ποδοσφαιρικά στοιχήμτα.

Εξυπηρέτηση: Αρκετά καλή εξυπηρέτηση, μας εξέπληξε ευχάριστα η ποιότητα απαντήσεων. Άμεση εξυπηρέτηση και μέσω του live chat. 
Πληρωμές: Προσφέρει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους πληρωμής. Μεγάλο συν σε σχέση με το WBX, το γεγονός πως προσφέρει δυνατότητων συναλλαγών με ευρώ. 

Παρατηρήσεις: Η ρευστότητα είναι το Α και το Ω σε ένα ανταλλακτήριο. Λόγω της πολύ χαμηλής προμήθειας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κλασσικός μπουκμέϊκερ, στο ανταλλακτήριο ακόμα υστερεί.

Μεγάλο πλεονέκτημα: Η ρευστότητα στο live είναι μέτρια, ενώ το συνιστούμε σαν μπουκμέικερ. Στα μεγάλα πρωτάθληματα οι αποδόσεις είναι πολύ υψηλές, . Στο Matchbook δεν υπάρχουν όρια πονταρίσματος και στις prematch αγορές, η ρευστότητα καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.

Βαθμολογία: 9/10 

WBX.com (Έχει προστεθεί στη blackist) WBX Iδρύθηκε το 2002, όμως επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006. Έχει έδρα τη Βρετανία. Παρότι ξεκίνησε με περγαμηνές και επένδυσε μεγάλα κεφάλαια, δεν κατάφερε να αναταγωνιστεί τη Βetfair, όπως φιλοδοξούσε αρχικά, όμως η ρευστότητα του είναι αρκετά καλή, ειδικά στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Iστοσελίδα:
Eξαιρετική από κάθε άποψη. Λειτουργική, ξεκούραστη στο μάτι, βρίσκεις εύκολα την αγορά που ψάχνεις. 


Ρευστότητα: Έχει βελτιωθεί αισθητά μετά την έξοδο της Betfair από τις μη ρυθμισμένες αγορές. Καλύπτει το μέσο παίκτη ειδικά στα μεγάλα πρωταθλήματα. Επίσης το WBX έχει καλό “βάθος” στις ιπποδρομίες. Σε τένις, μπάσκετ η ρευστότητα είναι μικρή. H προμήθεια ανέρχεται σε 3%.

Εξυπηρέτηση: Αρκετά ποιοτική εξυπηρέτηση. Δεν διαθέτει live chat.

Πληρωμές (Update): Πλέον προσφέρει τη δυνατότητα κατάθεσης μέσω Paysafe, ενώ πρόσθεσε και το ευρώ ως διαθέσιμο νόμισμα.

Παρατηρήσεις: Έχει αρκετά καλή ρευστότητα ειδικά στις μεγάλες αγορές. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ρευστότητας στο μέλλον, ειδικά μετά την έξοδο των Betfair, Betdaq από μη ρυθμισμένες ή γκρίζες αγορές. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο ανταλλακτήριο.

Βαθμολογία: 6/10 

Smarkets.com (Έχει προστεθεί στη blackist)

SmarketsTo Smarkets ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στη Βρετανία.

Iστοσελίδα: Το interface είναι φτωχό και αρκετά ερασιτεχνικό. Με την πρώτη ματιά σε αποτρέπει και πρέπει να ρωτήσεις ξανά και ξανά για να το εμπιστευθείς. Παρ’oλ’αυτά το μενού είναι εύχρηστο και η λειτουργία της σελίδας αρκετά κατανοητή για το νέο παίκτη.

Ρευστότητα: Έχει την καλύτερη ρευστότητα από τα 4 ανταλλακτήρια στις ποδοσφαιρικές αγορές. Τα στοιχήματα ταιριάζονται σχετικά εύκολα στο live, ενώ στα συν και η χαμηλή μηδενική προμήθεια στα ποδοσφαιρικά στο.  Προσφέρονται όλα τα δημοφιλή αθλήματα, ενώ είναι το μόνο ανταλλακτήριο που στο τένις βρήκαμε τσάλεντζερ.

Εξυπηρέτηση: Το προσωπικό δεν είναι αρκετά εξειδικευμένο και αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας σε θέματα που σχετίζονται με το ανταλλακτήριο. Οι ερωτήσεις μας όμως είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας που δεν απασχολούν το μέσο παίκτη. Σε θέματα όμως που σχετίζονται με πληρωμές, KYC (ταυτοπροσωπεία) κλπ.  οι απαντήσεις ήταν γρήγορες και κατατοπιστικές. Διαθέτει live chat. 

Πληρωμές: Η γκάμα πληρωμών δεν καλύπτει το μέσο παίκτη. Δεν παρέχεται η δυνατότητα κατάθεσης μέσω καρτών Paysafe και Ukash, ενώ από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια προσφέρεται μόνο η Skrill (Moneybookers). Mεγάλη καθυστέρηση στις αναλήψεις, ενώ κάθε επιπλέον ανάληψη στον ίδιο ημερολογιακό μήνα μέσω πιστωτικής κάρτας, Skrill ή με έμβασμα χρεώνεται 12€. 

Παρατηρήσεις: H ρευστότητα είναι αρκετά καλή. Εάν η εμφάνιση της σελίδας ήταν πιο “επαγγελματική” και υπήρχε η ανάλογη προβολή/προώθηση θα ανέβαινε επίπεδο. Ανεπίτρεπτη η πολιτική στις πληρωμές (δείχνει αδυναμία να απορροφήσει η εταιρία τις χρεώσεις ή σκοπεύει να αποτρέψει απ’το να κάνουν οι παίκτες ανάληψη για να αυξήσει τη ρευστότητα).

Βαθμολογία: 6/10 

Bettor.com

Bettor

Ιδρύθηκε το 2003 ως ibetx και το 2010 μετονομάστηκε σε bettor με σκοπό την αναβάθμιση του brand name. Bρετανική εταιρία με έδρα το Κουρακάο.

Iστοσελίδα: Θυμίζει περισσότερο αθλητικό blog παρά ιστοσελίδα στοιχήματος. Το μενού είναι εύχρηστο και κατανοητό.  

Ρευστότητα: Πολύ μικρό βάθος στις αγορές, δεν καλύπτει καν έναν αρχάριο παίκτη. Η προμήθεια ανέρχεται σε 1.5%.

Εξυπηρέτηση: Κάκιστο customer service, λάβαμε απάντηση μετά από δύο ημέρες με το οποίο μας προέτρεπαν να ανατρέξουμε στις συχνές ερωτήσεις.


Πληρωμές: Δεν προσφέρει τη δυνατότητα κατάθεσης μέσω Paysafe, όμως είναι διαθέσιμες όλες οι άλλες δημοφιλείς μέθοδοι πληρώμης. Υπάρχει χρέωση τόσο στις καταθέσεις όσο και στις αναλήψεις μέσω Neteller και καρτών που έχουν εκδοθεί εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρατηρήσεις: Παρά την έλλειψη ρευστότητας, η εταιρία δεν δείχνει ικανή να γίνει πιο ανταγωνιστική. Χρεώνει τόσο τις καταθέσεις όσο και τις αναλήψεις και δείχνει ότι δεν σέβεται τους παίκτες. Το γέγονος πως βρίσκεται στο χώρο από το 2003 και υπάρχουν παιχνίδια με ρευστότητα 50-100€ λέει πολλά.

Βαθμολογία:
1/10 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.