Στοίχημα στη Formula 1 – Τι πρέπει να ξέρετε

Στοίχημα στη Formula 1 φορμουλα 1 f1Η Φόρμουλα 1 αποτελεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες στις πίστες και ισάριθμους τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να λείπει το στοίχημα από αυτό το άθλημα. To πρωτάθλημα περιλαμβάνει 21 αγώνες, μέσα από τους οποίους θα αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο οδηγός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα είναι αναδειχθεί νικητής. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πολλές αγορές για pregame στοίχημα αλλά και για live betting κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Αγορές στοιχήματος στη Formula 1

Παγκόσμιος πρωταθλητής

Η δημοφιλέστερη αγορά για στοιχηματισμό, είναι το ποιος θα αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, με το εν λόγω στοίχημα να προσφέρεται συνήθως λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος από τις στοιχηματικές εταιρίες. Σε αυτή την αγορά, πριν τοποθετήσετε τα χρήματα σας πρέπει να παρακολουθήσετε τις χειμερινές δοκιμές, για να έχετε άποψη για το ποιος οδηγός είναι το φαβορί για τίτλο. Είναι λίγο πολύ γνωστό ποιες ομάδες και ποιοι πιλότοι διαθέτουν το ισχυρότερα μονοθέσια, κάτι βέβαια που γνωρίζουν και οι μπουκ, το οποίο αποτυπώνεται συνήθως στις αποδόσεις. Ο κάθε παίκτης αξιοποιεί τις γνώσεις του και ανάλογα τοποθετεί το μακροχρόνιο στοίχημα .

Νικητής αγώνα

Ακολουθεί το στοίχημα «νικητής αγώνα», το οποίο προσφέρεται συνήθως 2-3 μέρες πριν το κάθε grand prix, αλλά εδώ θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.  Πριν ποντάρετε σε αυτόν τον τύπο στοιχήματος, με τον αγώνα να είναι την Κυριακή συνήθως, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε σε τι κατάσταση είναι ο πιλότος που πιστεύετε ότι θα κερδίσει, δηλαδή πως πήγε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, τι χρόνους έκανε και κυρίως τι θέση πήρε στις κατατακτήριες και συνεπώς από ποια θέση θα εκκινήσει τον αγώνα. Μπορεί να πέσει η απόδοση σε ένα φαβορί που εκκινεί στις πρώτες θέσεις, αλλά είναι ασφαλέστερος τρόπος να ποντάρετε μετά τις κατατακτήριες, γιατί αν το κάνετε π.χ. από την Παρασκευή ή νωρίτερα, αυξάνεται το ρίσκο. Ένα κλατάρισμα στα ελαστικά ή μια μηχανική βλάβη στις κατατακτήριες, ενδέχεται να επηρεάσουν την απόδοση του οδηγού και σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως χάνει πολλές θέσεις και εκκινεί στις πίσω σειρές, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για νίκη να μειώνονται. Για αυτό λοιπόν καλύτερος τρόπος στοιχηματισμού σε έναν αγώνα φορμουλα 1 για τον νικητή, είναι μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Στοίχημα στη Formula 1 Νικητής Αγώνα

Νικητής κατατακτήριων 

Ο οδηγός που θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του Σαββάτου, θεωρείται ο νικητής για αυτή την αγορά. Οι εταιρίες διευθετούν τα στοιχήματα σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αν κάποιος οδηγός δεχθεί ποινή θέσεων αργότερα από την FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) δεν υπολογίζεται στο στοίχημα. Η αγορά έχει διευθετηθεί ήδη. Πριν επιλέξετε να στοιχηματίσετε σε κάποιον πιλότο, θα πρέπει να έχετε παρακολουθήσει τους χρόνους και τις συμπεριφορές των οδηγών και των ομάδων κατά τις ελεύθερες δοκιμές και με βάση της γνώσης σας στη Formula 1 να επιλέξετε τον πιλότο για την pole position.

Να ανέβει στο βάθρο

Στην αγορά αυτή επιλέγετε τον οδηγό που πιστεύετε ότι θα είναι στο βάθρο ανεξαρτήτου θέσης (1ος, 2ος ή 3ος). Αν είναι είναι στο πόντιουμ των νικητών, τότε το στοίχημα είναι κερδισμένο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σε τυχόν ποινές αργότερα από τη FIA, το στοίχημα σας δεν θα επηρεαστεί. Τα φαβορί για νίκη συνήθως έχουν πολύ μικρή απόδοση και αν θέλετε καλύτερη απόδοση, θα πρέπει να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και όσα έχετε παρακολουθήσει το αγωνιστικό τριήμερο για να βρείτε τον οδηγό που δεν έχει πολλές πιθανότητες για νίκη, αλλά μπορεί να είναι στο βάθρο. Για παράδειγμα, Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ είναι φαβορί για νίκη σε κάθε αγώνα και πληρώνουν ελάχιστα για να ανέβουν στο βάθρο. Ο Ρικιάρντο με τον Φέτελ που είναι αουτσάιντερ για νίκη, πληρώνουν σε καλή απόδοση για να πάρουν την 3η θέση του βάθρου.

Race Match Bets (Head to Head)

Στην αγορά αυτή, οι εταιρίες προσφέρουν ζευγάρια οδηγών και εσείς επιλέγετε τον νικητή ανάμεσα στους δύο. Ο νικητής καθορίζεται από το ποιος θα καταφέρει να τερματίσει υψηλότερα στην κατάταξη. Δηλαδή αν για παράδειγμα το προσφερόμενο ζευγάρι για στοιχηματισμό είναι ο Φέτελ με τον Ράικονεν και ο Γερμανός τερματίσει 3ος, ενώ ο ομόσταβλος του τερματίσει 4ος τότε νικητής είναι ο Φέτελ. Σημειώστε όμως, ότι αν εγκαταλείψει ένας από τους δύο, τότε θα πρέπει να τερματίσει τον αγώνα ο άλλος οδηγός. Αν για κάποιο λόγο δεν τερματίσει κανένας εκ των δύο, τότε το στοίχημα θεωρείται άκυρο και η απόδοση του θα είναι 1,00. Αν έχετε τοποθετήσει ένα στοίχημα H2H πριν την έναρξη του αγώνα και ο οδηγός που έχετε επιλέξει δεν εκκινήσει τον αγώνα για κάποιο λόγο και ο άλλος οδηγός λάβει μέρος κανονικά, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο ή σε αντίστοιχη περίπτωση κερδισμένο.

Η2Η

Πρώτος οδηγός που θα εγκαταλείψει

Στην αγορά αυτή, επιλέγετε τον πιλότο που πιστεύετε ότι θα εγκαταλείψει πρώτος τον αγώνα. Συνήθως οι αποδόσεις είναι υψηλές, καθώς δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί ο πρώτος οδηγός που θα βγει εκτός μάχης. Σε αυτό τον τύπο στοιχηματισμού, επιλέγονται οι οδηγοί που τα μονοθέσια τους δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία, όπως συμβαίνει στις μικρότερες ομάδες, όπου συχνά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τον κινητήρα ή με άλλα μέρη του μονοθεσίου. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας ενός ατυχήματος που αλλάζει τις ισορροπίες. Σημειώστε πως αν εγκαταλείψουν ταυτόχρονα δύο ή περισσότεροι οδηγοί, ισχύουν διαφορετικοί όροι και κανονισμοί για τη διευθέτηση των στοιχημάτων στην κάθε εταιρεία.

οδηγός Φόρμουλα 1

Πρώτη ομάδα που θα εγκαταλείψει

Για να κερδίσετε το συγκεκριμένο στοίχημα, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τα δύο μονοθέσια της ομάδας που έχετε επιλέξει. Αν για παράδειγμα επιλέξετε να εγκαταλείψει τον αγώνα πρώτη η ομάδα της McLaren, τότε θα πρέπει να τεθούν πρώτοι εκτός αγώνα οι δύο πιλότοι της, πριν συμβεί με οδηγούς άλλης ομάδας. Δηλαδή αν ο Αλόνσο αντιμετωπίσει πρόβλημα με την μονάδα ισχύος και αποσυρθεί, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει και ο Μπάτον για να κερδίσετε το στοίχημα, πριν τεθούν εκτός τα δύο μονοθέσια της Haas για παράδειγμα.

Ταχύτερος γύρος

Σε αυτή την αγορά, επιλέγετε τον οδηγό που πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει τον ταχύτερο γύρο, που σημαίνει τον καλύτερο χρόνο μέσα στον αγώνα και να ποντάρετε πριν την έναρξη του grand prix. Συνήθως οι ταχύτεροι χρόνοι γίνονται από τους οδηγούς που πάνε για νίκη και τα μονοθέσια τους είναι τα ταχύτερα του πρωταθλήματος. Το στοίχημα αυτό διευθετείται έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FIA.

Safety car

Το αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει την είσοδο του στην πίστα, έπειτα από κάποιο ατύχημα ή αν κριθεί σκόπιμο από τον αλυτάρχη του αγώνα για κάποιον άλλο λόγο. Οι εταιρίες προσφέρουν συνήθως για στοίχημα το εξής: «Θα εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας;». Έχει δύο επιλογές προς στοιχηματισμό. Είτε το ναι που συνήθως προσφέρεται ως φαβορί, είτε το όχι που παίζει σε τιμές αουτσάιντερ. Σε κάποιους αγώνες όπως στο Μονακό που είναι συχνό φαινόμενο να μπαίνει το safety car, οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν την επιλογή να μπει πάνω από μια φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι αν γίνει εκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν μετράει στο στοίχημα. Θα πρέπει να μπει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στοίχημα στη Formula 1 Safety car

Να τερματίσει στους βαθμούς

Οι οδηγοί που θα τερματίσουν στις θέσεις 1 έως 10 παίρνουν βαθμούς. Εάν έχετε επιλέξει για παράδειγμα τον Μάσσα να είναι στην βαθμολογούμενη δεκάδα και καταλάβει την όγδοη θέση τότε το στοίχημα σας είναι κερδισμένο. Συνήθως οι αποδόσεις στους οδηγούς που τερματίζουν συχνά μέσα στους βαθμούς, είναι χαμηλές και καλύτερο φαντάζει να προτιμήσετε κάποιο από τα αουτσάιντερ που πληρώνουν πολύ καλύτερα. Σημειώστε ότι τα στοιχήματα διευθετούνται μετά την ολοκλήρωση του αγώνα σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν. Δεν λαμβάνεται υπόψη αν προστεθούν ποινές στη συνέχεια από τη FIA.

Να τερματίσει στους 6 πρώτους

Αυτή η αγορά μοιάζει πολύ με αυτή παραπάνω, με το ποιος οδηγός θα μπει στους βαθμούς, μόνο που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας, αλλά και τις αποδόσεις. Σε αυτό τον τύπο στοιχήματος θα πρέπει να επιλέξετε τον οδηγό που πιστεύετε ότι μπορεί να τερματίσει στην πρώτη εξάδα του εκάστοτε αγώνα. Τα φαβορί έχουν μικρή απόδοση συνήθως, καθώς οι οδηγοί που παλεύουν για τη νίκη, ή το βάθρο τερματίζουν στις πρώτες θέσεις και είναι λίγο πολύ γνωστοί το ποιοι είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι στην πρώτη εξάδα. Για καλύτερες αποδόσεις, αξίζει να επιλέξετε κάποιο αουτσάιντερ που πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει στους πρώτους έξι.

Στοίχημα στη Formula 1 - Πρώτη εξάδα

Πόσα μονοθέσια θα τερματίσουν τον αγώνα 

Εκκινούν 24 μονοθέσια και οι στοιχηματικές εταιρίες, δίνουν συνήθως ένα όριο για το πόσα θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό. Ανάλογα με την πίστα αυτό το όριο αλλάζει. Αν για παράδειγμα το line είναι στα 17,5 μονοθέσια, έχετε δύο επιλογές για να ποντάρετε. Στο under αυτού του line, που σημαίνει ότι αν δουν την καρό σημαία μέχρι 17 μονοθέσια, το στοίχημα είναι κερδισμένο. Αν όμως έχετε επιλέξει το over τότε πρέπει να τερματίσουν τουλάχιστον 18 μονοθέσια για να είναι κερδισμένο το στοίχημα σας.

Διαφορά (δευτερόλεπτα) νικητή από τον δεύτερο

Σε αυτό το στοίχημα θα πρέπει να προβλέψετε την διαφορά δευτερολέπτων που θα έχει ο νικητής με τον δεύτερο της τελικής κατάταξης του αγώνα. Εδώ θα πρέπει να μελετήσετε τι έχει προηγηθεί του αγώνα, δηλαδή σε τι χρόνους κινήθηκαν οι πιλότοι κατά την διάρκεια των δοκιμών και των κατατακτηρίων, τι ρυθμό είχαν και κυρίως το ποιοι πιλότοι θα παλέψουν για τη νίκη. Τα τελευταία χρόνια, ο νικητής παίρνει συνήθως άνετες νίκες, αλλά υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι είναι αδύνατο να προβλεφθούν, όπως η είσοδος του safety car που εκμηδενίζει τους χρόνους. Τα στοιχήματα διευθετούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FIA.

Στοίχημα στη Formula 1 - Διαφορά νικητή

Live betting στη Formula 1

Σχεδόν όλες οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν για live στοίχημα τους αγώνες του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος και για να ποντάρετε θα πρέπει πρώτα από όλα να παρακολουθείτε τον αγώνα για να έχει άποψη του τι συμβαίνει και ανάλογα να στοιχηματίσετε. Στο στοίχημα live Formula 1 μπορείτε να παίξετε τις αγορές “νικητή αγώνα”, “οδηγούς που θα τερματίσουν στο βάθρο”, “διαφορά πρώτου με δεύτερου”, αλλά και “head 2 head πιλότων”.

Οι καλύτερες εταιρείες για Στοίχημα στη Formula 1

Οι καλύτερες εταιρείες για Στοίχημα στη Formula 1
ΕταιρίαRatingInfo
Stoiximan
review
Sportingbet
review
Goalbet
review
Interwetten
review
Vistabet
review

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.