foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τα μυστικά του live betting στο ΝΒΑ

ΣΤΟ-LIVE-ΤΟΥ-NBA_1000x500.jpg

Στο παρακάτω κείμενο θα ασχοληθούμε εκτενέστατα με το τι πρέπει να προσέχει ένας "παίχτης" όταν αποφασίζει να παίξει ένα live στοίχημα σε αγώνα μπάσκετ.

Επίσης θα αναφέρουμε τα "εφόδια" που θα πρέπει να πάρει κανείς μαζί του, σαν γνώσεις, πριν ριχθεί στη "μάχη" του live betting στο "παρκέ", καθώς και διάφορα "δεδομένα" που πρέπει να προσέχουμε. Για να σας κατατοπήσουμε καλύτερα θα υπάρχουν και αναλυτικά παραδείγματα.

H καλή προετοιμασία είναι το ήμισυ του παντός

Σίγουρα όταν ξεκινάμε να παίξουμε ένα στοίχημα πρέπει να είμαστε καλά "διαβασμένοι". Εξίσου καλά "διαβασμένοι", όμως, πρέπει να είμαστε και όταν αποφασίζουμε να παίξουμε ένα στοίχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ. Ξεκινάμε λοιπόν:

Εικόνα του τρόπου παιχνιδιού των ομάδων που θέλουμε να ποντάρουμε

Κάποιες ομάδες ξεκινούν νωθρά στο ματς και ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους στη συνέχεια. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ αν μείνει 10 ή και 15 πόντους πίσω στο ματς μια ομάδα, 2 δεκάλεπτα ή δωδεκάλεπτα (για το ΝΒΑ) είναι υπέραρκετά για να γύρίσει το ματς και να το πάρει και με διαφορά. Ενδεικτικά σας παραθέτω τα παραδείγματα των Pacers και Raptors (NBA), 2 ομάδων οι οποίες παίζουν άμυνες που "τσακίζουν" κόκκαλα στα δευτερα ημίχρονα των αναμετρήσεων τους, ανεβάζοντας, παράλληλα, κατακόρυφα την απόδοση τους φτάνοντας εύκολα (ή τουλάχιστον έτσι το κάνουν να φαίνεται) σε ανατροπές ή σε ευρείες νίκες. Έτσι για παράδειγμα, αν σε ένα ματς των Pacers, το χάντικαπ του ημιχρόνου είναι στο -5,5 έως -10,5, ένα ποντάρισμα υπέρ τους δεν είναι κακή επιλογή. Εξαρτάται βέβαια και από τον αντίπαλο.

Το ίδιο (από την ανάποδη) ισχύει και για τις ομάδες που μένουν από δυνάμεις ή δεν κάνουν καλό δεύτερο μέρος. Magic, Bucks, Jazz, 76ers είναι κάποιες από τις ομάδες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ενώ σε αυτή την λίστα μπαίνουν και οι ομάδες που είχαν ματς το προηγούμενο βράδυ και δείχνουν να έχουν μπει "φουριόζοι" στα πρώτα λεπτά. Είναι τόσο απαιτητικό ένα ματς 2 και 2,5 ωρών, που κάποια στιγμή η κούραση βγαίνει στο παρκέ.

Τα στατιστικά και ο Μ.Ο. σκοραρίσματος (σε άμυνα και επίθεση) των ομάδων

Αυτό βέβαια έρχεται και σε συνάρτηση με την εξέλιξη του ματς (θα μιλήσουμε παρακάτω για αυτό) αλλά πάντα μας βοηθάει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τι εννοεί όμως ο "ποιητής"; Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χθεσινό ματς ανάμεσα σε Pelicans και Mavericks. Δυο ομάδες που σκοράρουν περίπου 100π. Μ.Ο. και το line πριν την έναρξη ήταν στο 198,5. Και όμως το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 40-42, με το line να γκρεμίζεται στο 176,5. Το over176,5 είναι ένα "δωράκι" που οφείλουμε να παίξουμε, γιατί μιλάμε για δυο πολύ καλές ομάδες στην επίθεση. Φυσικά στο δεύτερο μέρος, οι παίχτες και των 2 ομάδων βρήκαν ρυθμό και το παιχνίδι έληξε 110-107.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που "μπαίνουν όλα" στο πρώτο μέρος, και ένα ματς με αρχικό line π.χ στο 205,5 εκτοξεύεται στο 225,5 και στο 230,5. Είναι βέβαιο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ότι δεν θα συνεχίσουν να σκοράρουν με τον ίδιο ρυθμό οι ομάδες βάση στατιστικής, αλλά και άλλων παραμέτρων που θ α αναφερθούν παρακάτω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση Clippers - Lakers προχθές, που με αρχικό line στο 208,5, έφτασε κάποια στιγμή στο 234,5. Τελικό αποτέλεσμα 123-87 και πληρωθήκαμε όσοι παίξαμε under 234,5.

Με όπλο το διάβασμα πάμε στην προσεκτική παρατήρηση του αγώνα.

Καλό το "διάβασμα" αλλά εφόσον μιλάμε για LIVE betting στο στοίχημα ΝΒΑ πρέπει να κοιτάμε πως "πηγαίνει" το ματς πριν "πάρουμε" ένα ποντάρισμα και να δώσουμε βάση στα εξής παρακάτω:

Under σε ματς με μεγάλες διαφορές στο ημίχρονο ή στο τέλος της τρίτης περιόδου

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί, όπως είναι φυσιολογικό, αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον αγώνα, από ένα σημείο και μετά, οι προπονητές των 2 ομάδων χρησιμοποιούν τους "κακούς" τους παίχτες, οι οποίοι είτε με άστοχα σουτ, είτε με αρκετά λάθη "ρίχνουν" συνεχώς το line. Αν το line έχει ανέβει πάρα πολύ πάνω από το αρχικό καλύτερα να παίξουμε το under από το ημίχρονο ή έστω στις αρχές της τρίτης περιόδου, αν βλέπουμε ότι τα σουτ άρχισαν να ΜΗΝ μπαίνουν.

Οver σε ματς με πολύ χαμηλό σκορ στο ημίχρονο

Εδώ βέβαια πρέπει να "ξέρουμε" και τις ομάδες από πριν (όπως αναφέρω παραπάνω). Σε ένα ματς Bulls - Bucks για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου απίθανο το line να πέσει κ άλλο στο δεύτερο μέρος. Επίσης καλό είναι να περιμένουμε 1 με 2 λεπτά στην αρχή της τρίτης περιόδου, για να δούμε αν οι παίχτες βρίσκουν ρυθμό, πριν ποντάρουμε. Γιατί μπορεί να συνεχίσουν με τα ίδια, άσχημα, ποσοστά ευστοχίας και να μην "βγει" το ποντάρισμα.

Under στην τέταρτη περίοδο, σε ένα ματς που είναι ντέρμπι ή "κλειστό"

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι θα δούμε αρκετές άμυνες, στην προσπάθεια των ομάδων να φτάσουν στη νίκη. Και πάλι, βέβαια, πρέπει να έχουμε μια εικόνα με τον τρόπο παιχνιδιού των 2 ομάδων. Μοναδικός "εχθρός" μας σε αυτό το ποντάρισμα, να φτάσει η διαφορά σε τέτοιο νούμερο, που η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ, να καταφύγει στα φάουλ των τελευταίων δευτερολέπτων.

Ποντάρισμα σε φαβορί στην πρώτη περίοδο

Συνήθως τα "μεγάλα" φαβορί των αγώνων παίρνουν ένα χάντικαπ -2,5 ή -1,5 για νίκη στην πρώτη περίοδο. Ένα γρήγορο 6-0 του αουτσάιντερ στα 2 πρώτα λεπτά θα μεταφέρει το +1,5 η +2,5 στο φαβορί. Με την αύρα λοιπόν του φαβορί (ιδίως αν παίζει και εντός έδρας) μπορούμε να "παίξουμε" αυτό το στοίχημα. Π.χ ένα γρήγορο 6-0 των Bucks μέσα στο Miami θα μεταφέρει το +1,5 στο Miami. Εκεί λοιπόν μπορούμε να ποντάρουμε, μιας και είναι δεδομένο (στις περισσότερες των περιπτώσεων) ότι η δυνατή ομάδα θα επιστρέψει γρήγορα στο ματς αφού έχει τη δυνατότητα, ενώ παράλληλα θα έχουμε και την ασφάλεια των 1,5 η 2,5 πόντων σε περίπτωση που λήξει ισόπαλη η πρώτη περίοδος, αν το αουτσάιντερ συνεχίζει να παρουσιάζεται ανταγωνιστικό.

Ποντάρισμα σε φαβορί σε περίπτωση που το ματς ξεκινήσει στραβά

Κάτι ανάλογο με το παραπάνω.. Ξεκινάει στραβά το ματς (η μπορεί και στη διάρκεια του αγώνα) και μεταφέρεται το + στο φαβορί. Εφόσον έχει τη δυνατότητα να γυρίσει το παιχνίδι (και πάντα σε συνάρτηση με το πως του πάει το ματς) ποντάρουμε στον "δυνατό".

Παίζουμε και με το "μομέντουμ"

Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μομέντουμ στο μπάσκετ, μπορεί από μόνο του να γυρίσει έναν αγώνα. Εδώ οι καλές περιπτώσεις είναι τα ματς εντός έδρας, όπου ο γηπεδούχος βρίσκεται πίσω στο σκορ και έχει και ένα μεγάλο + χάντικαπ υπέρ του. Όταν μπουν μερικά "μεγάλα" καλάθια και αρχίζει να κατηφορίζει το γήπεδο, καλό είναι να πάρουμε σε "πρώιμο" στάδιο το χάντικαπ, πριν γυρίσει για τα καλά το ματς και χαθεί η ευκαιρία. Χθες είχαμε 2 παραδείγματα στους αγώνες Raptors - Nets και Wizzards - Rockets, όπου το comeback στην 3η και 4η περίοδο αντίστοιχα, έγινε σε χρόνο ρεκόρ (με την ώθηση και του κοινού) και τα σημεία Raptors +6,5 και Wizzards +19,5 ήταν "θησαυροί" για όποιον τα έπαιξε.

Χρησιμοποιώντας και τη μαθηματική λογική

Τη μέθοδο αυτή τη χρησιμοποιούμε κυρίως για τα under και over των περιόδων, σε συνάρτηση πάντα με τα στατιστικά των 2 ομάδων, τη φόρμα τους και τον τρόπο παιχνιδιού. Πριν σας εξηγήσω με παράδειγμα τη σκέψη μου να αναφέρω ένα tip. Το καλύτερο χρονικό σημείο για να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη τακτική, είναι από το 6ο - 4ο (μετράμε προς τα κάτω) λεπτό της περιόδου για τα under και από το 9ο-7ο λεπτό της περιόδου για τα over. Και κλείνοντας θα σας θέσω 2 παραδείγματα - ερωτήματα... Pacers - Wizzards / 1η περ. / 12-12 / 6'15" / line 49,5. Τι θα παίξω;; Σκέφτομαι... Είναι στα μισά και πρέπει να βάλουν άλλους τόσους πόντους +2 για να το ξεπεράσουν. Οι Pacers παίζουν καλή άμυνα, οι Wizzards δεν είναι και από τις πιο σταθερές ομάδες στο σκοράρισμα. Άρα.......... 76ers - Blazzers / 2η περ. / 12-12 / 6'15" / line 52,5. Τι θα παίξω;;; Σκέφτομαι.. Είναι στα μισά και πρέπει να βάλουν άλλους τόσους πόντους +5 για να το ξεπεράσουν. Και οι δυο ομάδες δεν παίζουν καλές άμυνες. Οι Blazzers έχουν καλό περιφερειακό σουτ, οι 76ers "παίρνουν" πάρα πολλά σουτ στα παιχνίδια τους και, τέλος, και οι 2 είναι νεανικές ομάδες που τρέχουν το γήπεδο. Άρα.........

Ελπίζω, αν και φλυάρισα αρκετά, οι συμβουλές μου να είναι κατατοπιστικές. Δεν λέω ότι με τα όσα έγραψα παραπάνω θα πηγαίνουμε ταμείο 100% (μακάρι να γινόταν) αλλά αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου, που με έχει οδηγήσει αρκετές φορές σε επιτυχίες. Επίσης θα παρατηρήσατε ότι στα παραδείγματα μου χρησιμοποιώ συγκεκριμένες ομάδες για τον απλούστατο λόγο ότι τηρώ με ευλάβεια το πρώτο κομμάτι των συμβουλών μου. Τις ξέρω πάρα πολύ καλά και τις παρακολουθώ "στενά". Είναι πολύ βασικό το κομμάτι του να παίζω, ΜΟΝΟ, τις ομάδες που ξέρω.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας..... Φιλικά, ο NBAer της παρέας, L_Train

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ