Στοίχημα σνούκερ – Οι βασικοί κανόνες και όλες οι αγορές

snooker στοιχημα σνουκερ μπιλιαρδοΤο στοίχημα σνούκερ μπορεί πολλοί να μην το έχετε ακούσει, ωστόσο αποτελεί μία από τις βασικές κατηγορίες που οφείλουν να έχουν στις λίστες τους οι bookmakers.

Το μπιλιάδρο είναι από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια στον κόσμο. Ως επί το πλείστον απασχολεί τους άνδρες, οι οποίοι ξεκινούν την ενασχόληση τους με το συγκεκριμένο σπορ από μικρή -μαθητική- ηλικία και πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν και τα επόμενα χρόνια. Επειδή, όμως, δεν πρόκειται για ένα απλό και διάσημο άθλημα, είναι δεδομένο ότι όσοι αποφασίσετε να ποντάρετε σε κάποιον αγώνα σνούκερ θα έχετε απορίες. Γι’ αυτό καλό θα είναι πρώτα να διαβάσετε τους βασικούς κανόνες κι έπειτα να μελετήσετε τις αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Οι βασικοί κανόνες στο σνούκερ

Στο τραπέζι του σνούκερ (snooker στα αγγλικά) θα συναντήσετε 15 κόκκινες μπάλες, έξι με διαφορετικό χρώμα και την κλασική άσπρη, την οποία θα ακούσετε και ως cue ball. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να μπουν όλες οι μπάλες στις τρύπες με τη σωστή σειρά και στο τέλος του αγώνα, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής.

Η βαθμολογία ορίζεται ως εξής: Κόκκινη – 1 πόντος, Κίτρινη – 2 πόντοι, Πράσινη – 3 πόντοι, Καφέ 4 πόντοι, Μπλε – 5 πόντοι, Ροζ – 6 πόντοι, Μαύρη – 7 πόντοι.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε Frames (σ.σ. κάτι σαν σετ, για να το κατανοήσετε). Το κάθε Frame ολοκληρώνεται όταν όλες οι μπάλες έχουν μπει στις τρύπες και νικητής στο τέλος είναι αυτός που θα έχει τα περισσότερα Frames (σ.σ. ανάλογα τον αγώνα διαφέρει ο αριθμός των frames που πρέπει να κατακτήσει ο παίκτης).

Η έναρξη γίνεται με το γνωστό στους λάτρεις του μπιλιάρδο, σπάσιμο. Ο παίκτης που κερδίζει το δικαίωμα να κάνει το σπάσιμο, καλείται να χτυπήσει τις κόκκινες μπάλες με την άσπρη. Οι κόκκινες είναι τοποθετημένες σε τριγωνικό σχήμα και η άσπρη μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο παίκτης.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στόχος του παίκτη είναι να βάλει μία κόκκινη και στη συνέχεια μία χρωματιστή. Αυτό γίνεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι κόκκινες. Όσο ακόμα υπάρχουν κόκκινες στο τραπέζι, οι χρωματιστές επανατοποθετούνται στις θέσεις τους μετά από κάθε εύστοχο χτύπημα. Όταν οι κόκκινες τελειώσουν, οι χρωματιστές πρέπει να μπουν στις τρύπες με αύξουσα σειρά, ανάλογα με τη βαθμολογία τους, την οποία αναφέραμε προηγουμένως. Ο παίκτης πρέπει να χτυπήσει μόνο κόκκινη μπάλα, αν προηγουμένως έχει βάλει σε τρύπα κάποια χρωματιστή. Διαφορετικά κάνει φάουλ και χάνει τη σειρά του. Τη σειρά του επίσης τη χάνει εφόσον η προσπάθεια του δεν είναι εύστοχη.

Αν ο παίκτης δεν βρει κόκκινη μπάλα όταν πρέπει, τότε χρεώνεται με φάουλ. Με φάουλ χρεώνεται επίσης όταν βρει κάποια άλλη χρωματιστή από αυτή που έχει δηλώσει ή κάποια κόκκινη. Όταν είναι η σειρά για προσπάθεια σε κάποια χρωματιστή μπάλα ο παίκτης πρέπει να δηλώσει ποια θα πετύχει. Αν βρει άλλη μπάλα, κάνει φάουλ. Συμπερασματικά, οι τρόποι για να χάσει κάποιος τη σειρά του είναι δύο. Είτε να κάνει φάουλ, είτε να αστοχήσει. Τότε σηκώνεται ο άλλος παίκτης και η διαδικασία συνεχίζεται.

Κρατήστε στις σημειώσεις σας ότι φάουλ δεν γίνεται αποκλειστικά αν ο παίκτης βρει με την άσπρη μπάλα μία άλλη που δεν πρέπει. Χρεώνεται ακόμα, αν είναι η σειρά κόκκινης μπάλας και μπει μία χρωματιστή (ανεξάρτητα αν ο παίκτης ορθώς χτύπησε κόκκινη μπάλα), ή στην περίπτωση που ο παίκτης στοχεύει σε μία συγκεκριμένη χρωματιστή, την πετύχει σωστά, αλλά τελικά καταλήξει και κάποια άλλη χρωματιστή σε τρύπα. Επίσης, φάουλ υπάρχει αν κάποια μπάλα βγει έξω από το τραπέζι έπειτα από χτύπημα. Τέλος, εννοείται ότι δεν επιτρέπεται το ύψωμα της άσπρης μπάλας, αλλά και η επαφή του παίκτη με τις μπάλες.

Οι ποινές των φάουλ

στοιχημα μπιλιαρδοΣτο σνούκερ (snooker) εκτός από τους πόντους που πετυχαίνει ο παίκτης, μπορεί ταυτόχρονα να κερδίσει πόντους κι από το φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο αντίπαλος του. Πιο πάνω αναφέραμε τις βασικές περιπτώσεις φάουλ. Παράλληλα, όμως, σημαντικό είναι να γνωρίζετε και τους πόντους με τους οποίους χρεώνεται η εκάστοτε παράβαση.

α) Ποινή, ίση με την αξία της μπάλας-στόχου:

Χρεώνεται όταν: 1) Κατά το χτύπημα οι μπάλες κινούνται από προηγούμενο χτύπημα, 2) Η άσπρη μπάλα χτυπήθηκε περισσότερες από μία φορές, 3) Σε περίπτωση που τουλάχιστον το ένα πόδι δεν βρίσκεται στο έδαφος, 4) Δεν ήταν η σειρά του συγκεκριμένου παίκτη που έκανε το χτύπημα, 5) Όταν μετά το χτύπημα η μπάλα δεν βρει τον στόχο, 6) Όταν η άσπρη μπάλα καταλήξει σε τρύπα, 7) Αν υψωθεί η άσπρη, 8) Αν μπάλα που δεν είναι στόχος μπει σε τρύπα, 9) Όταν γίνει χτύπημα σε μπάλα που δεν είναι σωστά τοποθετημένη, 10) Αν ο παίκτης χτυπήσει την άσπρη μπάλα με οτιδήποτε άλλο εκτός από την άκρη της στέκας, 11) Όταν η μπάλα βρει εκτός τραπεζιού.

β) Ποινή 7 βαθμών:

Χρεώνεται όταν: 1) Ο παίκτης βάλει μία κόκκινη και κάνει φάουλ πριν δηλώσει χρώμα, 2) Ο παίκτης χρησιμοποιήσει μπάλα εκτός τραπεζιού, 3) Όταν ο παίκτης παίζει μόνο κόκκινες μπάλες, 4) Όταν αντί για την άσπρη, χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη για το χτύπημα.

Οι βασικές αγορές στο στοίχημα σνούκερ

Όσοι επιθυμείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας και να ποντάρετε σε κάποιον αγώνα του σνούκερ, μπορείτε να το κάνετε εύκολα κι απλά σε κάποια από τις νόμιμες online εταιρίες της διαδικτυακής αγοράς. Εκεί θα βρείτε διαθέσιμα τα κορυφαία τουρνουά του κόσμου και μπορείτε να ποντάρετε στον τελικό νικητή, αλλά και στο χάντικαπ, το οποίο μάλιστα θα το βρείτε και με εναλλακτικές επιλογές. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης του νικητή του πρώτου Frame, ενώ διαθέσιμες είναι και οι αγορές για το σύνολο των Frames, με διάφορα όρια για ποντάρισμα σε over ή under. Ακόμα, για… παιχνίδι με μεγάλες αποδόσεις, δεν έχετε παρά να ποντάρετε στο ακριβές σκορ ή στο εύρος της τελικής διαφοράς που θα έχει ο νικητής!

snooker betting

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να εστιάσετε σε εναλλακτικά στοιχήματα, όπως τα συνολικά Frames του παίκτη, πόσους πόντους θα έχει το κάθε Frame, τι χρώμα θα είναι η πρώτη μπάλα που θα μπει σε τρύπα (σ.σ. όχι κόκκινη, αλλά χρωματιστή), ποιος θα φτάσει πρώτος τους 30, τους 50 ή τους 100 πόντους και αν το σύνολο θα είναι μονός ή ζυγός αριθμός. Τέλος, προσφέρονται ειδικά στοιχήματα και για τον αν θα υπάρξουν φάουλ ή όχι σε κάθε Frame.

Live betting και μακροχρόνια στο στοίχημα σνούκερ

Με δεδομένο ότι το στοίχημα σνούκερ έχει πολλούς φίλους ανά την υφήλιο, ήταν αδύνατον οι εταιρίες να μην το προσφέρουν στο Live Betting. Όσοι έχουν λογαριασμό σε κάποια από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα μπορούν να ποντάρουν ζωντανά στη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα να παρακολουθήσουν μέσω live streaming πολλούς εξ αυτών. Όσον αφορά τις αγορές, στο Live Betting είναι διαθέσιμες οι περισσότερες από τις επιλογές που συναντάτε και pre game, με τη βασική διαφορά ότι οι αποδόσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

snooker live betting

Τέλος, όσοι είστε λάτρεις των μακροχρόνιων bets, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ποντάρετε και στο σνούκερ, κάνοντας τη σωστή πρόβλεψη για τον τελικό νικητή ενός τουρνουά. Ρόνι Ο’ Σάλιβαν, Μαρκ Σέλμπι, Τζον Χίγκινς και όλοι οι διάσημοι παίκτες του snooker είναι στη διάθεση σας πριν από τα τουρνουά για ποντάρισμα σε υψηλές αποδόσεις.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα σνούκερ

ΕταιρίαInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

Εγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

Εγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

Εγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

Εγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.