foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Στοίχημα κρίκετ - Πώς παίζεται και οι βασικές αγορές

cricket-stoixima_1000x500.jpg

Το στοίχημα κρίκετ αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές πολλών παικτών στις pre game αγορές.

Παράλληλα, όμως, καταγράφει σημαντικούς τζίρους και στη διάρκεια του live betting, ενώ είναι από τα αθλήματα στα οποία προσφέρεται και η επιλογή του cash out.

Η ιστορία του κρίκετ

Η πορεία του cricket  ξεκίνησε τον 16ο αιώνα στη Νότια Αγγλία. Μέσα στα επόμενα χρόνια έγινε πολύ διάσημο σε όλη τη χώρα και μαζί με την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το κρίκετ μαθεύτηκε και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Σήμερα, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία, στην Ινδία και στη Νότια Αφρική, πέρα από την Αγγλία, όπου η δημοτικότητα του παραμένει στα ύψη. Από εκεί και πέρα, το κρίκετ έχει φανατικούς φίλους στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και σε περιοχές όπως το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ έλαβε χώρα το 1975, ενώ τα παλαιότερα χρόνια, οι αγώνες που έκαναν… θραύση ήταν εκείνοι ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Αυστραλίας. Οι δύο χώρες είχαν μεγάλη αντιπαλότητα και η διοργάνωση που περιλάμβανε τους μεταξύ τους αγώνες (σ.σ. πέντε παιχνίδια εναλλάξ) έχει γίνει διάσημη ως οι Στάχτες (the Ashes).

Οι βασικοί κανόνες στο κρίκετ

Κάθε αγώνας κρίκετ (cricket) διεξάγεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 11 παικτών. Ο αγωνιστικός χώρος είναι καλυμμένος με χλοοτάπητα και η κάθε αναμέτρηση χωρίζεται σε δύο περιόδους. Τη μία περίοδο η πρώτη ομάδα παρατάσσεται και η δεύτερη ροπαλοφορεί. Στην επόμενη περίοδο, οι ρόλοι αντιστρέφονται. Στο γήπεδο βρίσκονται και οι 11 παίκτες της παρατεταγμένης ομάδας και δύο ροπαλοφόροι της αντίπαλης. Το βασικό κομμάτι του αγώνα διεξάγεται στην πίστα του κρίκετ, εκεί όπου οι δύο παίκτες με τα ρόπαλα στέκονται αντικριστά, ο καθένας πίσω από τη γραμμή που ονομάζεται πτυχή. Οι 11 της αντίπαλης ομάδας βρίσκονται εκτός πίστας διασκορπισμένοι σε συγκεκριμένα σημεία.

Πίσω από κάθε ροπαλοφόρο, υπάρχει ένας φράχτης. Εκεί σημαδεύει ο σφαιριστής της παρατεταγμένης ομάδας, με τον παίκτη με το ρόπαλο να προσπαθεί να αποτρέψει τη μπάλα να φτάσει στο σημείο αυτό. Μετά την προσπάθεια του σφαιριστή υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: Να χτυπήσει τη μπάλα ο παίκτης με το ρόπαλο και στη συνέχεια αυτή να καταλήξει στο έδαφος δίχως να την πιάσει κάποιος αντίπαλος. Αν γίνει αυτό, οι ροπαλοφόροι μπορούν να κερδίσουν έξτρα πόντους για την ομάδας τους, τρέχοντας κατά μήκος της πίστας με σκοπό να προστατευτούν ο ένας πίσω από την πτυχή (σ.σ. τη γραμμή που αναφέραμε προηγουμένως) που καταλάμβανε ο άλλος. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος ο ροπαλοφόρος να καεί, καθώς είναι πιθανό κάποιος αντίπαλος να χτυπήσει τον ακάλυπτο εκείνη τη στιγμή φράχτη, ανακτώντας τη μπάλα.

Αν τώρα, ο παίκτης με το ρόπαλο δεν καταφέρει να σταματήσει τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον φράχτη ή ένας αντίπαλος την πιάσει πριν εκείνη καταλήξει στο έδαφος μετά το χτύπημα του, τότε βγαίνει εκτός παιχνιδιού (αποβάλλεται) και στη θέση του περνάει άλλος παίκτης. Όταν ολοκληρωθεί -είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο- η διαδικασία, η μπάλα επιστρέφει στον σφαιριστή και το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή. Ο κάθε σφαιριστής χτυπάει τη μπάλα έξι φορές. Τότε συμπληρώνεται ένα over και τη θέση του παίρνει ένας άλλος παίκτης. Όταν γίνει η αλλαγή που αναφέραμε, αλλάζει και ο στόχος, αφού το χτύπημα γίνεται στον αντίθετο φράχτη από πριν. Η περίοδος ολοκληρώνεται είτε όταν συμπληρωθεί προκαθορισμένος αριθμός των over είτε όταν 10 από τα 11 μέλη της ομάδας με τα ρόπαλα αποβληθούν.

Απαραίτητες σημειώσεις για το στοίχημα κρίκετ

Πιο πάνω διαβάσατε τους βασικούς κανόνες του αθλήματος, ωστόσο καλό θα είναι να γνωρίζετε και ορισμένα άλλα στοιχεία, εφόσον αποφασίσετε να ποντάρετε σ’ έναν αγώνα κρίκετ. Αρχικά, όσον αφορά τα τρεξίματα, οι ροπαλοφόροι κερδίζουν πόντους σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, ωστόσο μπορούν να κάνουν τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές, εφόσον κρίνουν ότι δεν κινδυνεύουν να αποβληθούν. Αν, όμως, η μπάλα περάσει το όριο του αγωνιστικού χώρου, δεν χρειάζεται να τρέξουν, καθώς αυτόματα κερδίζουν είτε τέσσερις είτε έξι (σ.σ. αν η μπάλα περάσει το όριο δίχως να βρει στο έδαφος) πόντους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τα τρεξίματα που είναι επιτυχημένα δίχως ο παίκτης να χτυπήσει τη μπάλα με το ρόπαλο. Είναι τα λεγόμενα έξτρα τρεξίματα και είναι τεσσάρων ειδών: Α) Γουάιντ: Όταν η μπάλα κυλά με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να τη βρει ο ροπαλοφόρος Β) Άκυρη μπαλιά: Όταν ο σφαιριστής πατάει με το μπροστινό του πόδι στην πτυχή κυλίσματος. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει παράβαση, ο ροπαλοφόρος κερδίζει πόντους, αλλά η φάση συνεχίζεται κανονικά. Γ) Λεγκ Μπάι: Όταν η μπάλα βρει στο πόδι ή σε κάποιο άλλο μέρος του ροπαλοφόρου. Δ) Μπάι: Όταν ο παίκτης με το ρόπαλο δεν βρίσκει τη μπάλα και ο κίπερ που βρίσκεται από πίσω αποτυγχάνει να τη σταματήσει.

Όσον αφορά τις αποβολές, οι πιο συνηθισμένοι τρόπο για να «καεί» ένας ροπαλοφόρος είναι: 1) Πιάσιμο: Όταν ένας αντίπαλος παίκτης πιάνει τη μπάλα μετά το χτύπημα. 2) Μπόουλντ: Όταν η μπαλιά γκρεμίσει τον φράχτη. 3) Leg Before Wicket: Όταν ο ροπαλοφόρος σταματά τη μπάλα με κάποιο άλλο σημείο του σώματος πέρα από το ρόπαλο. 4) Στάμπντ: Όταν ο κίπερ γκρεμίσει τον φράχτη με τη μπάλα στο χέρι, την ώρα που ο ροπαλοφόρος βρίσκεται έξω από την περιοχή του και προσπαθεί να ολοκληρώσει το τρέξιμο. 5) Ραν άουτ: Όταν ένας παίκτης από την παρατεταγμένη ομάδα γκρεμίσει τον φράχτη την ώρα που ο ροπαλοφόρος επιχειρεί τρέξιμο. 6) Χτύπημα του φράχτη: Όταν ο παίκτης με το ρόπαλο ρίξει καταλάθος τον φράχτη.

Γενικότερα οι κανονισμοί είναι αρκετά δύσκολοι για κάποιον που δεν μυημένος στο άθλημα. Το βασικό που πρέπει να κρατήσετε είναι το πως έρχεται η νίκη. Το θετικό αποτέλεσμα, λοιπόν, επιτυγχάνεται όταν η μία ομάδα έχει περισσότερα τρεξίματα από την άλλη ή στην περίπτωση που οι αντίπαλοι είναι όλοι έξω, δηλαδή έχουν αποβληθεί. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση της ισοδυναμίας (σ.σ. όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν ακριβώς το ίδιο σκορ) ή της ισοπαλίας (σ.σ. όταν δεν ολοκληρώνεται μία περίοδος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κυρίως βροχής).

Βασικές αγορές στο στοίχημα κρίκετ

Όπως σε κάθε άθλημα -είτε ομαδικό είτε ατομικό- το οποίο προσφέρεται για στοιχηματισμό, έτσι και στο κρίκετ, η βασική αγορά που συναντάει κανείς έχει να κάνει με τον νικητή της εκάστοτε αναμέτρησης. Οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες της χώρας μας περιλαμβάνουν στις λίστες τους όλα τα μεγάλα τουρνουά κρίκετ και οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πονταρίσματα τους τόσο στις βασικές αγορές, όσο και σε κάποια επιπλέον ειδικά στοιχήματα. Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκει το Head2head των ροπαλοφόρων, το ποια ομάδα θα σκοράρει 50, 100, 200 πόντους και πάει λέγοντας, τα ειδικά bets για την αγωνιστική επίδοση των παικτών (σ.σ. πόντοι & τρεξίματα), το σύνολο των τρεξιμάτων (runs) στη διάρκεια ενός over, το ποια ομάδα θα έχει τα περισσότερα τρεξίματα σε ένα over και αρκετά ακόμα. Αν ψάχνετε μεγάλες αποδόσεις, ανάλογες με τον πρώτο σκόρερ στο μπάσκετ, μπορείτε να ποντάρετε στο ποιος θα είναι ο κορυφαίος ροπαλοφόρος του αγώνα.

Live betting και μακροχρόνια στοιχήματα

Η δομή του συγκεκριμένου αθλήματος είναι τέτοια που αρμόζει στο ζωντανό στοίχημα. Οι παίκτες έχουν πληθώρα επιλογών στη διάρκεια του live betting και πολλοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν έναν αγώνα κρίκετ, προκειμένου να βρουν την καλύτερη ευκαιρία για ποντάρισμα. Μάλιστα, η ύπαρξη του cash out (κλείσιμο στοιχήματος) αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες κέρδους, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότεροι παίκτες αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σ’ ένα παιχνίδι κρίκετ.

Φυσικά, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν και οι λάτρεις των μακροχρόνιων bets. Πρόκειται για μία κατηγορία στοιχημάτων που μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, καθώς τα πονταρίσματα γίνονται σε μεγάλες αποδόσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και σωστή πρόβλεψη του νικητή ενός τουρνουά. Στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες θα βρείτε ανοιχτές τις αγορές για τα στοιχήματα antepost, οι οποίες κυρίως αφορούν τον τελικό νικητή.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Στοιχηματική
Κριτική
Υπηρεσίες
Vistabet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Vistabet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.9
Εύκολη πλοήγηση
24/7 support στα ελληνικά 
Auto Cash Out*
Cash out*, Αυτόματο Cash out*, Bet builder*
+4
Mobile Streaming, Big Screen, Live Streaming*, Quick Log In
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
Παγκόσμιο brand name
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
Cash out*, Quick Log In, Aσιατικά
+1
Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
Ευελιξία στις συναλλαγές
24ωρo chat στα Ελληνικά
Εξελιγμένο Cash Out*
Cash out*, Μερικό Cash Out*, Αυτόματο Cash out*
+7
Bet builder*, Mobile Streaming, Big Screen, Live Streaming*, Quick Log In, Smart Notifications, Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
Άμεσες πληρωμές
Εξαιρετικές Αποδόσεις
Βελτιωμένο Bet Builder*
Cash out*, Android App, iOS App
+6
Βig Screen Mobile, Bet builder*, Mobile Streaming, Live Streaming*, Quick Log In, Ask trader
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ