Στοίχημα κρίκετ – Πώς παίζεται και οι βασικές αγορές

cricket στοιχημα κρικετΤο στοίχημα κρίκετ αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές πολλών παικτών στις pre game αγορές. Παράλληλα, όμως, καταγράφει σημαντικούς τζίρους και στη διάρκεια του live betting, ενώ είναι από τα αθλήματα στα οποία προσφέρεται και η επιλογή του cash out.

Η ιστορία του κρίκετ

Η πορεία του cricket  ξεκίνησε τον 16ο αιώνα στη Νότια Αγγλία. Μέσα στα επόμενα χρόνια έγινε πολύ διάσημο σε όλη τη χώρα και μαζί με την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το κρίκετ μαθεύτηκε και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Σήμερα, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία, στην Ινδία και στη Νότια Αφρική, πέρα από την Αγγλία, όπου η δημοτικότητα του παραμένει στα ύψη. Από εκεί και πέρα, το κρίκετ έχει φανατικούς φίλους στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και σε περιοχές όπως το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ έλαβε χώρα το 1975, ενώ τα παλαιότερα χρόνια, οι αγώνες που έκαναν… θραύση ήταν εκείνοι ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Αυστραλίας. Οι δύο χώρες είχαν μεγάλη αντιπαλότητα και η διοργάνωση που περιλάμβανε τους μεταξύ τους αγώνες (σ.σ. πέντε παιχνίδια εναλλάξ) έχει γίνει διάσημη ως οι Στάχτες (the Ashes).

Οι βασικοί κανόνες στο κρίκετ

Κάθε αγώνας κρίκετ (cricket) διεξάγεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 11 παικτών. Ο αγωνιστικός χώρος είναι καλυμμένος με χλοοτάπητα και η κάθε αναμέτρηση χωρίζεται σε δύο περιόδους. Τη μία περίοδο η πρώτη ομάδα παρατάσσεται και η δεύτερη ροπαλοφορεί. Στην επόμενη περίοδο, οι ρόλοι αντιστρέφονται. Στο γήπεδο βρίσκονται και οι 11 παίκτες της παρατεταγμένης ομάδας και δύο ροπαλοφόροι της αντίπαλης. Το βασικό κομμάτι του αγώνα διεξάγεται στην πίστα του κρίκετ, εκεί όπου οι δύο παίκτες με τα ρόπαλα στέκονται αντικριστά, ο καθένας πίσω από τη γραμμή που ονομάζεται πτυχή. Οι 11 της αντίπαλης ομάδας βρίσκονται εκτός πίστας διασκορπισμένοι σε συγκεκριμένα σημεία.

Πίσω από κάθε ροπαλοφόρο, υπάρχει ένας φράχτης. Εκεί σημαδεύει ο σφαιριστής της παρατεταγμένης ομάδας, με τον παίκτη με το ρόπαλο να προσπαθεί να αποτρέψει τη μπάλα να φτάσει στο σημείο αυτό. Μετά την προσπάθεια του σφαιριστή υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: Να χτυπήσει τη μπάλα ο παίκτης με το ρόπαλο και στη συνέχεια αυτή να καταλήξει στο έδαφος δίχως να την πιάσει κάποιος αντίπαλος. Αν γίνει αυτό, οι ροπαλοφόροι μπορούν να κερδίσουν έξτρα πόντους για την ομάδας τους, τρέχοντας κατά μήκος της πίστας με σκοπό να προστατευτούν ο ένας πίσω από την πτυχή (σ.σ. τη γραμμή που αναφέραμε προηγουμένως) που καταλάμβανε ο άλλος. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος ο ροπαλοφόρος να καεί, καθώς είναι πιθανό κάποιος αντίπαλος να χτυπήσει τον ακάλυπτο εκείνη τη στιγμή φράχτη, ανακτώντας τη μπάλα.

Αν τώρα, ο παίκτης με το ρόπαλο δεν καταφέρει να σταματήσει τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον φράχτη ή ένας αντίπαλος την πιάσει πριν εκείνη καταλήξει στο έδαφος μετά το χτύπημα του, τότε βγαίνει εκτός παιχνιδιού (αποβάλλεται) και στη θέση του περνάει άλλος παίκτης. Όταν ολοκληρωθεί -είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο- η διαδικασία, η μπάλα επιστρέφει στον σφαιριστή και το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή. Ο κάθε σφαιριστής χτυπάει τη μπάλα έξι φορές. Τότε συμπληρώνεται ένα over και τη θέση του παίρνει ένας άλλος παίκτης. Όταν γίνει η αλλαγή που αναφέραμε, αλλάζει και ο στόχος, αφού το χτύπημα γίνεται στον αντίθετο φράχτη από πριν. Η περίοδος ολοκληρώνεται είτε όταν συμπληρωθεί προκαθορισμένος αριθμός των over είτε όταν 10 από τα 11 μέλη της ομάδας με τα ρόπαλα αποβληθούν.

Απαραίτητες σημειώσεις για το στοίχημα κρίκετ

Στοίχημα στο κρίκετ - οδηγόςΠιο πάνω διαβάσατε τους βασικούς κανόνες του αθλήματος, ωστόσο καλό θα είναι να γνωρίζετε και ορισμένα άλλα στοιχεία, εφόσον αποφασίσετε να ποντάρετε σ’ έναν αγώνα κρίκετ. Αρχικά, όσον αφορά τα τρεξίματα, οι ροπαλοφόροι κερδίζουν πόντους σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, ωστόσο μπορούν να κάνουν τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές, εφόσον κρίνουν ότι δεν κινδυνεύουν να αποβληθούν. Αν, όμως, η μπάλα περάσει το όριο του αγωνιστικού χώρου, δεν χρειάζεται να τρέξουν, καθώς αυτόματα κερδίζουν είτε τέσσερις είτε έξι (σ.σ. αν η μπάλα περάσει το όριο δίχως να βρει στο έδαφος) πόντους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τα τρεξίματα που είναι επιτυχημένα δίχως ο παίκτης να χτυπήσει τη μπάλα με το ρόπαλο. Είναι τα λεγόμενα έξτρα τρεξίματα και είναι τεσσάρων ειδών: Α) Γουάιντ: Όταν η μπάλα κυλά με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να τη βρει ο ροπαλοφόρος Β) Άκυρη μπαλιά: Όταν ο σφαιριστής πατάει με το μπροστινό του πόδι στην πτυχή κυλίσματος. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει παράβαση, ο ροπαλοφόρος κερδίζει πόντους, αλλά η φάση συνεχίζεται κανονικά. Γ) Λεγκ Μπάι: Όταν η μπάλα βρει στο πόδι ή σε κάποιο άλλο μέρος του ροπαλοφόρου. Δ) Μπάι: Όταν ο παίκτης με το ρόπαλο δεν βρίσκει τη μπάλα και ο κίπερ που βρίσκεται από πίσω αποτυγχάνει να τη σταματήσει.

Όσον αφορά τις αποβολές, οι πιο συνηθισμένοι τρόπο για να «καεί» ένας ροπαλοφόρος είναι: 1) Πιάσιμο: Όταν ένας αντίπαλος παίκτης πιάνει τη μπάλα μετά το χτύπημα. 2) Μπόουλντ: Όταν η μπαλιά γκρεμίσει τον φράχτη. 3) Leg Before Wicket: Όταν ο ροπαλοφόρος σταματά τη μπάλα με κάποιο άλλο σημείο του σώματος πέρα από το ρόπαλο. 4) Στάμπντ: Όταν ο κίπερ γκρεμίσει τον φράχτη με τη μπάλα στο χέρι, την ώρα που ο ροπαλοφόρος βρίσκεται έξω από την περιοχή του και προσπαθεί να ολοκληρώσει το τρέξιμο. 5) Ραν άουτ: Όταν ένας παίκτης από την παρατεταγμένη ομάδα γκρεμίσει τον φράχτη την ώρα που ο ροπαλοφόρος επιχειρεί τρέξιμο. 6) Χτύπημα του φράχτη: Όταν ο παίκτης με το ρόπαλο ρίξει καταλάθος τον φράχτη.

Γενικότερα οι κανονισμοί είναι αρκετά δύσκολοι για κάποιον που δεν μυημένος στο άθλημα. Το βασικό που πρέπει να κρατήσετε είναι το πως έρχεται η νίκη. Το θετικό αποτέλεσμα, λοιπόν, επιτυγχάνεται όταν η μία ομάδα έχει περισσότερα τρεξίματα από την άλλη ή στην περίπτωση που οι αντίπαλοι είναι όλοι έξω, δηλαδή έχουν αποβληθεί. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση της ισοδυναμίας (σ.σ. όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν ακριβώς το ίδιο σκορ) ή της ισοπαλίας (σ.σ. όταν δεν ολοκληρώνεται μία περίοδος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κυρίως βροχής).

Βασικές αγορές στο στοίχημα κρίκετ

Όπως σε κάθε άθλημα -είτε ομαδικό είτε ατομικό- το οποίο προσφέρεται για στοιχηματισμό, έτσι και στο κρίκετ, η βασική αγορά που συναντάει κανείς έχει να κάνει με τον νικητή της εκάστοτε αναμέτρησης. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες της χώρας μας περιλαμβάνουν στις λίστες τους όλα τα μεγάλα τουρνουά κρίκετ και οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πονταρίσματα τους τόσο στις βασικές αγορές, όσο και σε κάποια επιπλέον ειδικά στοιχήματα. Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκει το Head2head των ροπαλοφόρων, το ποια ομάδα θα σκοράρει 50, 100, 200 πόντους και πάει λέγοντας, τα ειδικά bets για την αγωνιστική επίδοση των παικτών (σ.σ. πόντοι & τρεξίματα), το σύνολο των τρεξιμάτων (runs) στη διάρκεια ενός over, το ποια ομάδα θα έχει τα περισσότερα τρεξίματα σε ένα over και αρκετά ακόμα. Αν ψάχνετε μεγάλες αποδόσεις, ανάλογες με τον πρώτο σκόρερ στο μπάσκετ, μπορείτε να ποντάρετε στο ποιος θα είναι ο κορυφαίος ροπαλοφόρος του αγώνα.

cricket betting

Live betting και μακροχρόνια στοιχήματα

Η δομή του συγκεκριμένου αθλήματος είναι τέτοια που αρμόζει στο ζωντανό στοίχημα. Οι παίκτες έχουν πληθώρα επιλογών στη διάρκεια του live betting και πολλοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν έναν αγώνα κρίκετ, προκειμένου να βρουν την καλύτερη ευκαιρία για ποντάρισμα. Μάλιστα, η ύπαρξη του cash out (κλείσιμο στοιχήματος) αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες κέρδους, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότεροι παίκτες αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σ’ ένα παιχνίδι κρίκετ.

Φυσικά, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν και οι λάτρεις των μακροχρόνιων bets. Πρόκειται για μία κατηγορία στοιχημάτων που μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, καθώς τα πονταρίσματα γίνονται σε μεγάλες αποδόσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και σωστή πρόβλεψη του νικητή ενός τουρνουά. Στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες θα βρείτε ανοιχτές τις αγορές για τα στοιχήματα antepost, οι οποίες κυρίως αφορούν τον τελικό νικητή.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα κρίκετ

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα κρίκετ
ΕταιρίαΚριτικήRatingInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

reviewΕγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

reviewΕγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

reviewΕγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

reviewΕγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.