Ιπποδρομίες στο ίντερνετ – Οδηγός για ιπποδρομιακό στοίχημα

ιπποδρομος ιπποδρομίες στοιχημα αλογαΟι ιπποδρομίες έχουν μακρά πορεία στην ιστορία του αθλητισμού. Για την ακρίβεια, είναι από τα πρώτα αθλήματα που έκαναν την εμφάνιση τους. Από τα αρχαία χρόνια, στην Ελλάδα και στη Ρώμη, οι ιπποδρομίες είχαν πολλούς φανατικούς φίλους και ήταν από τους κορυφαίους τρόπους διασκέδασης του κοινού. Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησαν από την Αρχαία Ολυμπία και -φυσικά- ήταν από τα θεμελιώδη αθλήματα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Ως επί το πλείστον οι αγώνες με άλογα ήταν δρομικοί, ωστόσο υπήρχαν διάφορα άλλα είδη, όπως οι αγώνες όπου ο αναβάτης είχε στον έλεγχο του περισσότερα από ένα άλογα.

Με το πέρασμα των ετών, οι ιπποδρομίες έχασαν τη δημοτικότητα τους, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν όταν έκανε την εμφάνιση του το ιπποδρομιακό στοίχημα (στοίχημα στις κούρσες). Τον 18ο και τον 19ο αιώνα τα πονταρίσματα στους αγώνες με άλογα ήταν από τις αγαπημένες ασχολίες του κοινού στη Μεγάλη Βρετανία -εκεί όπου τα ιστορικά ντοκουμέντα καταγράφουν διάφορες συμμορίες να ελέγχουν τις ιπποδρομίες. Με την πάροδο των χρόνων το φαινόμενο εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη, φτάνοντας ακόμα και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (σ.σ. ΗΠΑ, Καναδάς κλπ.). Σήμερα, οι ιπποδρομίες είναι από τις βασικές αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες και είναι διαθέσιμες τόσο σε πρακτορεία όσο και διαδικτυακά.

Τα είδη των ιπποδρομιών

«Πώς μπορώ να παίξω στον ιππόδρομο;», είναι το ερώτημα όσων δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το συγκεκριμένο σπορ. Το πρώτο που θα χρειαστεί να εμπεδώσετε είναι τα είδη των ιπποδρομιών:

 1. Επίπεδες κούρσες: Είναι οι πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα. Διεξάγονται σε στάδια οβάλ και δεν υπάρχουν εμπόδια. Ανάλογα με την απόσταση που καλούνται να διασχίσουν τα άλογα, διαχωρίζονται και τα είδη στις επίπεδες κούρσες. Επίσης, υπάρχουν διαφορές και στα στάδια, αφού -λόγου χάρη- σε άλλες κούρσες θα συναντήσετε στάδια με χορτάρι και σε άλλες με συνθετικό στίβο. Επίσης, είναι πιθανό να δείτε διαφορές και ως προς την πορεία που τρέχουν τα άλογα. Οι συγκεκριμένες κούρσες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και στη Λατινική Αμερική.
 2. Ιπποδρομίες με εμπόδια (Jump Racing): Οι κούρσες αυτές κάνουν θραύση σε “παραδοσιακές δυνάμεις” όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία, ενώ είναι διάσημες και σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Όπως είναι εύκολο να καταλάβετε, η διαφορά τους από τις επίπεδες κούρσες είναι πως υπάρχουν εμπόδια, τα οποία μπορεί να είναι θάμνοι, τάφροι ή τεχνητά. Υπάρχουν τρία είδη ιπποδρομιών με εμπόδια: Hurdles, Bumpers και Steeplechases (ή chase).
 3. Ιπποδρομίες με αμαξίδια: Αυτό το είδος έχει φανατικό κοινό στις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ είναι διάσημο και στη Γαλλία. Θα τις βρείτε ως Trot Racing (ή Harness Racing) και ως επί το πλείστον το αμαξίδιο είναι δύο τροχών. Βέβαια κι εδώ δεν απουσιάζουν οι παραλλαγές.

Σημείωση: Στην Ελλάδα, διεξάγονται αποκλειστικά οι επίπεδες κούρσες. Ωστόσο, τα άλλα είδη παίζουν νόμιμα στις διαδικτυακές εταιρίες της χώρας μας.

Διαθέσιμα στοιχήματα στις Ιπποδρομίες

«Πώς θα κερδίσω στις Ιπποδρομίες;», είναι ακόμα μία εύλογη απορία. Η απάντηση που θα δώσει κάποιος που δεν είναι μυημένος, είναι «να βρεις το άλογο που θα τερματίσει πρώτο». Λάθος! Οι ιπποδρομίες έχουν πολλά ακόμα διαθέσιμα στοιχήματα, συνεπώς σε κάθε κούρσα προκύπτουν αρκετές ευκαιρίες κέρδους. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν:

 • Γκανιάν (Ganian): Θα πρέπει να βρείτε το άλογο που θα τερματίσει πρώτο.
 • Πλασέ (Each Way): Διαλέγετε ένα άλογο και για να πληρωθείτε, πρέπει να τερματίσει πρώτο ή δεύτερο.
 • Δίδυμο: Επιλέγετε δύο άλογα, τα οποία θέλετε να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, ανεξαρτήτου σειράς.
 • Φορκάστ: Εδώ εκτός από τα δύο πρώτα άλογα, πρέπει να βρείτε και τη σειρά τους. Δηλαδή ποιο θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο.
 • Combination forecast: Εδώ μπορείτε να ποντάρετε σε δύο φορκάστ (σ.σ. δηλαδή, τέσσερα άλογα) και να έχετε κέρδη με οποιαδήποτε δύο τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.
 • Τρίο: Καλείστε να μαντέψετε σωστά τα τρία πρώτα άλογα, δίχως να σας ενδιαφέρει η κατάταξη.
 • Τρικάστ (tricast): Στόχος είναι να προβλέψετε τα πρώτα τρία άλογα, αλλά και την τελική σειρά με την οποία θα τερματίσουν.
 • Τετραπλό: Στην προκειμένη αναζητείτε τα τέσσερα πρώτα άλογα της κούρσας, με τη σειρά που θα τερματίσουν.

sportingbet ιπποδρομίες

 • Quinte: Πολύ δύσκολο στοίχημα, στο οποίο πρέπει να βρείτε τα πέντε πρώτα άλογα και με τη σειρά που θα τερματίσουν.
 • Σύνθετο: Εδώ ψάχνετε δύο νικητές, από δύο διαδοχικές κούρσες.
 • Σύνθετο δίδυμο: Αυτό που αναζητάτε είναι δύο δίδυμα (σ.σ. εξηγούμε πιο πάνω τι είναι) σε δύο σερί κούρσες.
 • Σύνθετο φορκάστ: Όπως και στο σύνθετο δίδυμο, ψάχνετε δύο σερί φορκάστ σε συνεχόμενες ιπποδρομίες.
 • Σκορ-4: Εδώ καλείστε να βρείτε τέσσερις νικητές από τέσσερις συγκεκριμένες κούρσες.
 • Σκορ-6: Ψάχνετε ακριβώς το ίδιο με το σκορ-4, απλά εδώ πρέπει να προβλέψετε σωστά 6 ιπποδρομίες.
 • Σκορ-9: Το πιο δύσκολο απ’ όλα, με τους παίκτες να πρέπει να βρουν σωστά 9 νικητές ιπποδρομιών.
 • Παρολί: Είναι το στοίχημα που μεταφέρεται πολλαπλασιαζόμενο από τη μία κούρσα στην άλλη.

Ο ιππόδρομος στην Ελλάδα

Ιππόδρομος ΜαρκόπουλοΠολύ πριν εμφανιστεί το «Πάμε Στοίχημα», οι Ελληνες παίκτες πόνταραν στο ΠΡΟΠΟ και τις ελληνικές ιπποδρομίες. Η πορεία τους ξεκινάει από το 1882, όταν ιδρύθηκε ο πρώτος ιππικός όμιλος, η Ιππική εταιρεία της Ελλάδας, η οποία και οργάνωσε τις πρώτες ιπποδρομίες. Οι κούρσες έγιναν πιο δημοφιλείς τη δεκαετία του ’50, ενώ το 1970 υπήρξε η ίδρυση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Οι πρώτες κούρσες λάμβαναν χώρα στο Φαληρικό Δέλτα, ωστόσο εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχουν μεταφερθεί στο Μαρκόπουλο, όπου κατασκευάστηκε ιπποδρόμιο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πολλοί φίλοι του αθλήματος σπεύδουν στο Μαρκόπουλο για να δοκιμάσουν την τύχη τους, ωστόσο αρκετοί προτιμούν τα παραδοσιακά πρακτορεία. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κούρσες έχουν τηλεοπτική κάλυψη και η ζωή των παικτών έχει γίνει πιο εύκολη.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να αναπτύξει το προϊόν του. Στο πλαίσιο αυτό έφτασε σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας), ενώ προσφέρει και ορισμένες ιπποδρομίες από Αγγλία, Ιρλανδία και Γαλλία.

Οι ιπποδρομίες στις νόμιμες online εταιρίες

Το ιπποδρομιακό στοίχημα είναι αρκετά δημοφιλές γι’αυτό και κορυφαίες νόμιμες online εταιρίες της ελληνικής αγοράς το περιλαμβάνουν στις επιλογές τους. Φυσικά, διαθέσιμες είναι οι κούρσες του εξωτερικού, όπου θα βρείτε περισσότερες αγορές και διάφορες παραλλαγές, πέρα από τις κλασικές επίπεδες ιπποδρομίες. Για παράδειγμα, στη Sportingbet και τη Vistabet είναι διαθέσιμη μία πολύ πλούσια γκάμα από κούρσες που διεξάγονται σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαλέξετε από τις κορυφαίες αγορές, όπως το Forecast και το Tricast, τα οποία βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων των παικτών.

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις ιπποδρομίες

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις ιπποδρομίες
ΕταιρίαΚριτικήRatingInfo 
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

reviewΕγγραφή
Netbet

Η Netbet ανήκει στις top εταιρίες στην Ελλάδα αλλά και σε Βρετανία, Γαλλία. Διαθέτει ένα πολύ καλό προϊόν, με πολλές αγορές, ασιατικά χάντικαπ και κορυφαίο Live της Sbtech με Asian View και Fast Markets. Οι καλές αποδόσεις, το VIP πρόγραμμα, τα υψηλά όρια και το μοντέρνο mobile συγκαταλέγονται επίσης στα «συν» της.  

reviewΕγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της εταιρίας το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Γιατί στο Foxbet;

To Foxbet βρίσκεται στον αέρα από το 2011 και συνεχίζει ελεύθερο και ανεξάρτητο χάρη στη δική σας καθημερινή υποστήριξη. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας τόσο για μένα όσο και για όλη τη Foxbet-ική ομάδα η σωστή και αξιόπιστη στοιχηματική σας ενημέρωση είναι απόλυτη προτεραιότητα. Στο νέο Foxbet δώσαμε βαρύτητα στην εύκολη πλοήγηση με λίγα κλικ, σε νέες υπηρεσίες όπως εμπλουτισμένα στατιστικά ή εργαλεία και στο mobile site μας. Σας εύχομαι καλή σεζόν με πολλά κέρδη!  
previews

Aναλύσεις αγώνων με ταμείο

Στο Foxbet θα βρείτε αναλύσεις ματς-ματς για 60+ διοργανώσεις δημοσιευμένες από το προηγούμενο βράδυ. Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων, πιθανές ενδεκάδες, στατιστικά και εκτιμήσεις με ταμείο.

Live Betting με ήχο

Οι live tipsters του Foxbet δίνουν καθημερινά τις προτάσεις τους, τις οποίες βλέπετε σε πραγματικό χρόνο με αυτόματη ανανέωση στην κεντρική σελίδα. Στη σελίδα Live Betting υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση για νέα προγνωστικά.

Live Chat και επικοινωνία

Το Foxbet είναι μία στοιχηματική παρέα. Με μία γρήγορη εγγραφή μπορείτε να γίνετε μέλος του site και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλα μέλη και τους συντελεστές του Foxbet. Στη σελίδα Full Chat θα βρείτε το chat σε full page.

Δωρεάν Προγνωστικά και Tipster alert

Oι tipsters μας δίνουν τις δωρεάν καθημερινές τους προβλέψεις μέσα από την προσωπική τους στήλη. Με μία απλή καταχώρηση του email σας, μπορείτε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τη δημοσίευση νέων προγνωστικών.

Foxbet και στο κινητό

Το ανανεωμένο mobile site του Foxbet έφτασε. Αν είστε λάτρης των smartphone και προτιμάτε το στοίχημα στο κινητό, μπορείτε να απολαύσετε όλες τις υπηρεσίες του site προσαρμοσμένες για κινητό και τάμπλετ.
Licensed bookmakers

Στοιχηματικές Εταιρίες

Aν θέλετε να γνωρίζετε τα πάντα για τις στοιχηματικές εταιρίες, να μαθαίνετε τα τελευταία στοιχηματικά νέα και να διαβάζετε έγκυρους στοιχηματικούς οδηγούς, στο Foxbet θα βρείτε μία ενότητα αφιερωμένη στις νόμιμες εταιρίες.
hot7mob