foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Στοίχημα Χόκεϊ - Οι κανόνες και οι βασικές αγορές

hockey-stoixima_1000x500.jpg

Το στοίχημα στο χόκεϊ επί πάγου καταγράφει σημαντικούς τζίρους κάθε χρόνο κι αποτελεί μία ιδιαίτερη επιλογή ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα οι λάτρεις των αμερικάνικων σπορ (βλ. NBA, Μπέιζμπολ) ποντάρουν αρκετά συχνά στις αναμετρήσεις του Ice Hockey, οι οποίες διακρίνονται από πάθος, ένταση και γρήγορο ρυθμό. Στοιχεία ιδανικά και για ποντάρισμα στο ζωντανό στοίχημα, εκεί που κατά καιρούς έχουν προκύψει σημαντικές ευκαιρίες.

Ιστορικά στοιχεία

Το χόκεϊ επί πάγου ξεκίνησε από τον Καναδά και λόγω των παγωμένων συνθηκών που επικρατούν εκεί, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι ένα παρόμοιο άθλημα έπαιζαν και στην Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο -κατά κοινή ομολογία- το Ice Hockey είναι πιο διάσημο σε βόρειες χώρες. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στον Καναδά, αφού ιδιαίτερα δημοφιλές είναι ακόμα στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και στις Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Βέβαια, με την πάροδο των ετών, έχουν κατασκευαστεί πολλά κλειστά παγοδρόμια, με αποτέλεσμα το χόκεϊ επί πάγου να βρει φίλους και σε χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, ακόμα και η Ν. Αφρική. Φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα από τα βασικά σπορ που συμπεριλαμβάνονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι βασικοί κανόνες στο χόκεϊ επί πάγου

Ένα από τα βασικά στοιχεία που έχει κάνει διάσημο το στοίχημα χόκεϊ, είναι πως οι κανόνες του γίνονται κατανοητοί ακόμα κι από εκείνους που δεν έχουν καμία επαφή με το άθλημα. Είναι αρκετά απλοί, επομένως, δεν θα δυσκολευτείτε να κάνετε τα πονταρίσματα σας. Κάθε ομάδα παρατάσσεται με 5 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Οι παίκτες κρατούν ένα μπαστούνι (stick) και μπορούν να ακουμπήσουν το πακ με οποιοδήποτε μέρος του σώματος τους. Δεν μπορούν, όμως, να σκοράρουν είτε να πασάρουν με χέρια ή πόδια, ενώ ούτε το κράτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα επιτρέπεται.

Ο κάθε αγώνας χωρίζεται σε τρεις περιόδους των είκοσι λεπτών. Ο χρόνος δεν είναι “καθαρός”, καθώς σε κάθε διαιτητική παρέμβαση, σταματά, όπως στο μπάσκετ. Οι διαιτητές είναι πέντε. Όσον αφορά τη διάταξη των παικτών, η κάθε ομάδα έχει δύο παίκτες στην άμυνα, έναν στο κέντρο και δύο στην επίθεση. Εκτός από τους έξι παίκτες του αγωνιστικού χώρου, υπάρχουν ακόμα 14 αναπληρωματικοί, ένας εκ των οποίων είναι τερματοφύλακας. Αλλαγή στον τερματοφύλακα, όμως, δεν επιτρέπεται για λόγους τακτικής, παρά μόνο αν υπάρξει τραυματισμός.

Στο χόκεϊ επί πάγου δεν υπάρχει ισοπαλία. Εφόσον δεν προκύψει νικητής στην κανονική διάρκεια, τότε οδηγούμαστε σε παράταση κι αν πάλι δεν βγει νικητής, τότε ακολουθούν τα πέναλτι. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως οι ομάδες παίρνουν από έναν βαθμό, παρά το γεγονός ότι παίζουν έξτρα χρόνο, επίσης σημαντικό είναι να σημειώσετε ότι στη διάρκεια της παράτασης κάθε ομάδα αφαιρεί έναν παίκτη και το παιχνίδι γίνεται με τέσσερις + τον τερματοφύλακα, ενώ -τέλος- είναι άξιο αναφοράς πως υπάρχουν λίγκες όπου ακολουθεί και δεύτερη παράταση πριν από τα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το γήπεδο, θα διακρίνετε συνολικά τρεις διαφορετικές γραμμές. 1) Η κόκκινη τελική γραμμή της εστίας 2) Η μπλε γραμμή για το offside 3) Η κόκκινη γραμμή του κέντρου, εκεί όπου ξεκινάει το παιχνίδι. Οι γραμμές της εστίας και του offside υπάρχουν και στις δύο μεριές του γηπέδου, επομένως το σύνολο φτάνει τον αριθμό 5. Η απόσταση από τη μία μπλε γραμμή ως την άλλη ονομάζεται «ουδέτερη ζώνη», ενώ από την τελική γραμμή ως την πρώτη μπλε είναι η επιθετική ή αμυντική ζώνη, ανάλογα σε ποια από τις δύο ομάδες αναφερόμαστε.

Τέλος, όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι παίκτες διαθέτουν έναν πλήρη εξοπλισμό. Βλέπετε, οι μάχες είναι έντονες, ενώ και το πακ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Επομένως, για τους αθλητές είναι υποχρεωτική η μάσκα, το προστατευτικό λαιμού, το προστατευτικό θώρακα, τα γάντια από πολυεστέρα, το ειδικό σπασουάρ για τα γεννητικά όργανα, το ειδικό παντελόνι, οι επικαλαμίδες και τα παγοπέδιλα με ενισχυμένη επένδυση.

Ειδικοί όροι που πρέπει να γνωρίζετε

Πέρα από τους βασικούς κανόνες, υπάρχουν και κάποιοι ειδικοί κανονισμοί, τους οποίους πρέπει να έχετε κατά νου, αφού είναι δεδομένο πως θα τους ακούσετε στην διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ. Επομένως, καλό θα είναι να τους γνωρίζετε ενόψει των πονταρισμάτων σας στο στοίχημα χόκεϊ.

    • Faceoff: Είναι η σέντρα, όπως θα λέγαμε στο ποδόσφαιρο. Θυμίζει όμως περισσότερο το μπασκετικό τζάμπολ κι ο λόγος είναι πως το πακ είναι διεκδικήσιμο.

    • Offside: Αφορά τη στιγμή που ο επιτιθέμενος θα πατήσει μπροστά από την μπλε γραμμή άμυνας των αντιπάλων πριν από το πακ. Πρέπει να έχουν πατήσει και τα δύο πόδια του παίκτη, ενώ κρατήστε στις σημειώσεις σας ότι μετά το offside ακολουθεί faceoff για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

    • Icing: Πολύπλοκος όρος. Έχει να κάνει με τη στιγμή που ο παίκτης, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την μπλε γραμμή άμυνας της δικής του ομάδα, επιχειρεί μπαλιά, που φτάνει μέχρι την αντίπαλη γραμμή τέρματος και την περνάει δίχως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση. Πρόκειται για παράβαση, την οποία ακολουθεί faceoff για να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ η ομάδα που υπέπεσε στο σφάλμα, χάνει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγή σ’ εκείνο το σημείο της αναμέτρησης.

    • Φάουλ: Στο Ice Hockey οι μάχες είναι δυνατές, ωστόσο όλα γίνονται σε αθλητικά πλαίσια. Για παράδειγμα, απαγορεύεται το μπαστούνι να ξεπεράσει το ύψος του ώμου. Το φάουλ τιμωρείται ανάλογα με το πόσο δυνατό ήταν. Το πιο σύνηθες είναι ποινή δύο λεπτών (σ.σ. διάστημα στο οποίο η αντίπαλη ομάδα αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω όπως το πόλο) ή με αποβολή, τιμωρία και πρόστιμο, για τα πιο σκληρά χτυπήματα.

    • Πέναλτι: Η παράβαση χρεώνεται όταν το φάουλ γίνεται πάνω σε αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται εντός της επιθετικής του ζώνης. Η εκτέλεση του πέναλτι είναι κινούμενη. Το πακ τοποθετείται στην θέση της… σέντρας κι ο παίκτης -έχοντας πάρει φόρα- το παίρνει στον έλεγχο του και κινείται προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν δεν μπει γκολ, το παιχνίδι συνεχίζεται με faceoff.



     

Το χόκεϊ επί πάγου στις νόμιμες online πλατφόρμες

Στις κορυφαίες νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες θα βρείτε διαθέσιμες αγορές για αγώνες Ice Hockey. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλές αγορές σε κάθε αναμέτρηση. Οι βασικές αγορές έχουν να κάνουν με την πρόβλεψη του νικητή στην κανονική διάρκεια του αγώνα ή τον τελικό νικητή ανεξαρτήτου παράτασης ή πέναλτι. Επίσης, οι παίκτες που θα δοκιμάσουν να ποντάρουν σε κάποιον αγώνα χόκεϊ επί πάγου, καλούνται να προβλέψουν σωστά το σύνολο των γκολ (πχ. Over 4.5), έχοντας μάλιστα και εναλλακτικά όρια στη διάθεση τους, ορισμένα εκ των οποίων ασιατικά (πχ. Over 5). Επιπρόσθετα, μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με το χάντικαπ των γκολ (λόγου χάρη να έχει +2.5 τέρματα το αουτσάιντερ) ή να μαντέψετε πόσα γκολ θα πετύχει η κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Εκτός από τα παραπάνω, διαθέσιμη είναι η διπλή ευκαιρία, ενώ υπάρχουν αγορές και για την κάθε περίοδο ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, υπάρχει η επιλογή στοιχηματισμού στο αποτέλεσμα, το τελικό σκορ, τη διπλή ευκαιρία και το σύνολο των τερμάτων σε καθεμία από τις τρεις περιόδου που διαρκεί ένας αγώνας. Παράλληλα, διαθέσιμη είναι και η αγορά για των σύνολο των γκολ που πετύχει η κάθε ομάδα σε μία περίοδο.

Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα στοιχήματα στους αγώνες Χόκεϊ, θα διαπιστώσετε ότι οι πλατφόρμες προσφέρουν το… ποδοσφαιρικό γκολ/γκολ, με τη διαφορά ότι προσφέρουν και όρια. Για παράδειγμα, θα σκοράρουν και οι δύο από τουλάχιστον τρία τέρματα; Ακόμα, μπορείτε να ποντάρετε στις υψηλές αποδόσεις που πληρώνουν οι επιλογές για την τελική διαφορά, αλλά και σε επιμέρους ειδικά, όπως το να νικήσει μία ομάδα όλες τις περιόδους, σε ποια θα δούμε το υψηλότερο σκορ και αν ο τελικός αριθμός των τερμάτων θα είναι μονός ή ζυγός.

Live betting και Live Streaming στο Χόκεϊ

Το στοίχημα Χόκεϊ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στο Live Betting. Μάλιστα, οι πλατφόρμες μεταδίδουν ζωντανά τους περισσότερους αγώνες, κάτι που κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο συναρπαστική. Στη διάρκεια του ζωντανού στοιχήματος μπορείτε να ποντάρετε στον τελικό νικητή, το σύνολο των γκολ και το χάντικαπ, δηλαδή τις αγορές που ήταν διαθέσιμες και pre game. Επίσης, προσφέρεται η αγορά για τη ομάδα που θα σημειώσει το επόμενο τέρμα, αλλά και πολλά ειδικά για την εξέλιξη της περιόδου που είναι σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή. Φυσικά, δεν μένουν εκτός από το Live Betting και αγορές όπως το γκολ/γκολ ή το εύρος νίκης.

Μακροχρόνια στοιχήματα στο Ice Hockey

Όπως σε κάθε άθλημα, έτσι και στο Ice Hockey, οι πλατφόρμες προσφέρουν στους παίκτες τους αγορές για μακροχρόνια στοιχήματα, τα οποία πληρώνουν σε πολύ μεγάλες αποδόσεις και πολλοί δοκιμάζουν την τύχη τους εκεί, παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετό διάστημα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το NHL, το οποίο αποτελεί την κορυφαία λίγκα στις ΗΠΑ. Εκεί, μπορείτε να ποντάρετε στο ποια ομάδα θα κατακτήσει το Stanley Cup (Στάνλεϊ Καπ, το παίρνει ο νικητής των playoffs), αλλά και στο ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στην Ανατολική και τη Δυτική περιφέρεια.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Οι κορυφαίες πλατφόρμες για στοίχημα Χόκεϊ

Στοιχηματικές  Εταιρείες
0% Γκανιότα
Πριμ* στο
Παρολί
Επιστροφή
στην Ισοπαλία
Πρώιμη
Πληρωμή
Ενισχυμένες
Αποδόσεις
Επιστροφή
στο Παρολί*
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ