Στοίχημα μποξ – Οδηγός για το στοίχημα στην πυγμαχία

Το στοίχημα μποξ λατρεύεται από τους φίλους των πολεμικών τεχνών, γενικότερα όμως έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα θαυμαστών. Είναι από τα ατομικά αθλήματα με τους μεγαλύτερους τζίρους παγκοσμίως κι εκτός από καλές ευκαιρίες κέρδους, προσφέρει παράλληλα την ευκαιρία διασκέδασης, αφού πολλοί παίκτες αρέσκονται στο να παρακολουθούν αγώνες πυγμαχίας.

Πώς παίζεται το μποξ

Οι ρίζες της πυγμαχία βρίσκονται στα αρχαία χρόνια. Από την Αρχαία Ελλάδα, μέχρι την Αρχαία Αίγυπτο και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Υπάρχουν πολλές καταγραφές σχετικά με το άθλημα της πυγμαχίας, το οποίο είναι και από τα πλέον παλαιότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη σημερινή εποχή, το μποξ έχει τρεις κατηγορίες. Ερασιτεχνικό, Ολυμπιακό και επαγγελματικό. Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα τρία αγωνίσματα. Ξεκινώντας από την ερασιτεχνική πυγμαχία, ο κάθε αγώνας έχει δύο γύρους με διάλειμμα ενός λεπτού ανάμεσα. Στους επαγγελματικούς αγώνες, οι γύροι είναι από 4 έως 12 και έχουν χρονική διάρκεια τρία λεπτά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τρίλεπτοι γύροι είναι τρεις.

Η νίκη καθορίζεται: 1) Έπειτα από απόφαση του διαιτητή σύμφωνα με τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο ένας πυγμάχος 2) Με νοκ-άουτ (σ.σ. ο αθλητής πέφτει στο έδαφος και δεν καταφέρνει να σηκωθεί στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα) 3) Με διακοπή του αγώνα αν υπάρξει εγκατάλειψη ή ντισκαλιφιέ, δηλαδή είτε αντιαθλητική συμπεριφορά είτε πολλά τεχνικά φάουλ (σ.σ. χτυπήματα που είναι αντίθετα στους κανονισμούς).

Οι κοινοί κανονισμοί και στα τρία αγωνίσματα είναι: Οι αθλητές οφείλουν να φορούν γάντια και να ζυγίζονται, προκειμένου να κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με το βάρος τους. Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες είναι Heavyweight (σ.σ. βαρέων βαρών, η πιο διάσημη), Middleweight, Featherweight, Bantamweight και Lightweight, ενώ σημειώστε πως υπάρχουν και αγώνες γυναικών. Από εκεί και πέρα, πάντα ο αγώνας γίνεται σε ρινγκ ίδιων διαστάσεων, οι γύροι είναι τριών λεπτών και το διάλειμμα διαρκεί 60 δευτερόλεπτα. Τα 10 δευτερόλεπτα για το νοκ άουτ είναι επίσης κοινά σε όλες τις κατηγορίες.

Τα βασικά χτυπήματα στο μποξ

Αν αποφασίσετε να ποντάρετε σ’ έναν αγώνα πυγμαχίας, καλό θα είναι να γνωρίζετε και τα 4 βασικά χτυπήματα που χρησιμοποιούν οι αθλητές, προκειμένου να έχετε μία καλύτερη εικόνα. Πάντα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε δύο πράγματα παραπάνω, πριν ποντάρετε τα χρήματα σας σε κάποιο άθλημα που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο.

  • Στοίχημα πυγμαχίαHook: Το κλασικό χτύπημα, που μαζί με το εκάστοτε χέρι, ο αθλητής γυρίζει ταυτόχρονα το σώμα και το πόδι του για μεγαλύτερη ώθηση.
  • Uppercut: Η κίνηση του χεριού ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Συνήθως το χτύπημα αυτό γίνεται στο πιγούνι του αντιπάλου.
  • Jab: Θα το ακούσετε και ως direct. Είναι το χτύπημα που γίνεται με ευθεία κίνηση στον αντίπαλο.
  • Cross: Το χτύπημα ξεκινάει από το πιγούνι του αθλητή που το επιχειρεί και γίνεται με το καλό του χέρι. Μάλιστα, το πόδι ακολουθεί την κίνηση για μεγαλύτερη δύναμη.

Οι βασικές αγορές στο στοίχημα μποξ

Όπως συμβαίνει σε κάθε άθλημα, έτσι και στο στοίχημα στην πυγμαχία, η βασική αγορά αφορά τον νικητή του εκάστοτε αγώνα. Από εκεί και πέρα, ένα από τα πιο διάσημα στοιχήματα στο μποξ είναι το ειδικό που καλεί τους παίκτες να προβλέψουν σωστά τον νικητή, αλλά και τη μέθοδο που θα έρθει η νίκη. Για παράδειγμα, “Να νικήσει ο αθλητής 1 με KO”. ΚΟ είναι το νοκ άουτ στο μποξ.

box betting

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το ειδικό στοίχημα για τους συνολικούς γύρους που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγώνας (πχ. over 8.5 rounds), ενώ ειδικές αγορές με μεγάλες αποδόσεις για πιο πολλά κέρδη είναι οι “Πρόβλεψη νικητή και σε ποιο διάστημα θα έρθει η νίκη” εκεί όπου μπορείτε -λόγου χάρη- να επιλέξετε να κερδίσει ένας αθλητής μεταξύ πρώτου και έκτου γύρου και “Σε ποιο γύρο ακριβώς θα ολοκληρωθεί η μονομαχία”. Το δεύτερο στοίχημα πληρώνει σε τεράστιες αποδόσεις, ιδιαίτερα να το συνδυάσετε με τη σωστή πρόβλεψη του τελικού νικητή.

Live betting και μακροχρόνια bets στην πυγμαχία

Στις στοιχηματικές εταιρίες θα βρείτε για ποντάρισμα pre game τους περισσότερους από τους προγραμματισμένους πυγμαχίας. Το live betting, όμως, είναι διαφορετική υπόθεση. Συνήθως για ζωντανό στοιχηματισμό προσφέρονται μόνο τα μεγάλα γεγονότα, εκεί όπου μπορείτε να ποντάρετε στις ειδικές αγορές του κάθε γύρου και να έχετε κέρδη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά το live streaming, για να υπάρξει ζωντανή μετάδοση αγώνα αυτός θα πρέπει να αφορά κάποιον τίτλο και ταυτόχρονα να μην υπάρχει περιορισμός στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τέλος, για τους λάτρεις των μακροχρόνιων bets, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο «λέει» ότι τα μεγάλα τουρνουά που κρίνουν σημαντικές ζώνες (σ.σ. ζώνη είναι το βραβείο του πρωταθλητή) θα προσφέρονται για στοιχηματισμό. Εξάλλου, οι μακροχρόνιες αγορές για τις ζώνες των πρωταθλητών προσελκύουν μία πολύ σημαντική μερίδα παικτών.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα μποξ

ΕταιρίαInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

Εγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

Εγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

Εγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

Εγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

Εγγραφή
Betrebels

Η Betrebels ανανεώθηκε, η νέα σελίδα της είναι μοντέρνα ενώ διατηρήθηκε η εύκολη πλοήγηση. Το προϊόν εμπλουτίστηκε με ασιατικά χάντικαπ, πολλά ειδικά στο μπάσκετ, Cash Out και ένα πλούσιο σε επιλογές Live Betting. Υπάρχει ευκολία στις καταθέσεις, έξτρα κέρδη στα παρολί αλλά και Loyalty επιβράβευση κάθε μήνα για τα μέλη.

Εγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.