Κυνοδρομίες – Οδηγός για το στοίχημα στις κυνοδρομίες

κυνοδρομιες στοιχημα σκυλιαΟι κυνοδρομίες έχουν φανατικούς φίλους ανά τον κόσμο και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας του τζόγου σε πολλές χώρες. Οι τζίροι που καταγράφουν είναι αρκετά μεγάλοι, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο… σπορ έχει αρκετούς πολέμιους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Οι φίλοι, όμως, των αγώνων με σκυλιά λατρεύουν το γεγονός ότι η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη κατά τη διάρκεια της κούρσας, ειδικότερα τη στιγμή που αυτή πλησιάζει στο τέλος της.

Εισαγωγή στις κυνοδρομίες

Οι κυνοδρομίες (Greyhound) δεν είναι νέο άθλημα. Αντίθετα, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό κι έχει παράδοση σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ (σ.σ. στην Αμερική είναι το 6ο πιο δημοφιλές σπορ). Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι πρώτοι αγώνες διοργανώθηκαν το 1919, ενώ στην Αγγλία ανέβασε κατακόρυφα τη δημοτικότητα του από το 1926 κι έπειτα, όταν πολλοί από τους φίλους του αθλήματος προέρχονταν από την εργατική τάξη και διασκέδαζαν-πόνταραν στις κούρσες αυτές.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο ακόμα πιο πίσω, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι οι κυνοδρομίες ξεκίνησαν από την Αρχαία Ελλάδα. Έχουν βρεθεί ορισμένα κείμενα που αναφέρουν τη διοργάνωση αγώνων την εποχή εκείνη. Πολύ αργότερα, το 1500, το άθλημα συνδέθηκε με την αστική τάση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 1912 ήταν χρονιά σταθμός για το σπορ, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τεχνητό δόλωμα για τα σκυλιά κι όχι ζωντανό.

Διαθέσιμα στοιχήματα στις κυνοδρομίες – πώς να παίξετε

Στις κυνοδρομίες, στόχος των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών είναι να πιάσουν το δόλωμα, το οποίο μπορεί να είναι τεχνητό ή ζωντανό. Το δόλωμα είναι ένας λαγός, ο οποίος τρέχει μπροστά από τα σκυλιά. Οι κυνοδρομίες διαφέρουν ανάλογα με την απόσταση που καλούνται να καλύψουν τα διαγωνιζόμενα σαρκοβόρα θηλαστικά, τα οποία είναι ντυμένα με διαφορετικά χρώματα και φέρουν στις πλάτες τους έναν μοναδικό αριθμό προκειμένου να ξεχωρίζουν.

Τα είδη των στοιχημάτων στις κυνοδρομίες δεν διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα αντίστοιχα στις ιπποδρομίες. Έχουμε και λέμε:

  • Στοίχημα στον νικητή του αγώνα: Πρόκειται για το λεγόμενο γκανιάν, εκεί όπου καλείστε να βρείτε ποιο από τα διαγωνιζόμενα σκυλιά θα τερματίσει στην πρώτη θέση.
  • Στοίχημα στον αμειβόμενο ή πλασέ: Θα το δείτε ως “Νικητής-Αμοιβόμενος”. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους each way ή πλασέ. Εδώ κάνετε την επιλογή σας κι εφόσον το σκυλί τερματίσει πρώτο, τότε πληρώνεστε κανονικά. Αν, όμως, τερματίσει σε κάποια από τις αμειβόμενες θέσεις (ως επί το πλείστον 2η ή 3η), τότε χάνετε το στοίχημα, αλλά κερδίζετε αυτό που αφορά το αμειβόμενο.
  • Στοίχημα φορκάστ: Δεν έχει καμία διαφορά με τον ιππόδρομο κι αυτό που καλείστε είναι να προβλέψετε σωστά τις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας. Στο απλό φορκάστ, πρέπει να βρείτε και τη σειρά, ενώ στο συνδυαστικό δεν σας ενδιαφέρει το ποιο διαγωνιζόμενο θηλαστικό θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο.
  • Στοίχημα τρικάστ: Ψάχνετε ακριβώς ό,τι και στο φορκάστ, απλά εδώ το ζητούμενο είναι οι τρεις πρώτες θέσεις. Εννοείται πως υπάρχει και συνδυαστικό τρικάστ για περισσότερες ευκαιρίες κέρδους.
  • Στοίχημα τρίο: Είναι το ίδιο με το συνδυαστικό τρικάστ. Στόχος είναι να βρείτε τα τρία πρώτα σκυλιά, χωρίς να σας ενδιαφέρει η σειρά που θα τερματίσουν. Η διαφορά είναι στην τιμή, καθώς εδώ η στήλη είναι μία, ενώ στο συνδυαστικό τρικάστ προκύπτουν περισσότερες.

Οι κυνοδρομίες στις online στοιχηματικές εταιρίες

Οδηγός για αγώνες με σκυλιάΜε δεδομένο ότι οι νόμιμες διαδικτυακές εταιρίες συμβαδίζουν απόλυτα με τα «θέλω» των παικτών, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφήσουν έξω από τις λίστες του τις κυνοδρομίες. Έτσι, όσοι αποφασίσετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε κάποιον από τους αγώνες με σκυλιά, μπορείτε να το κάνετε εύκολα κι απλά. Το μοναδικό που απαιτείται είναι ένας λογαριασμός σε κάποια από εταιρίες online στοιχήματος που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα μας και προσφέρουν προς στοιχηματισμό τους αγώνες. Εκεί θα βρείτε τις πιο διάσημες κούρσες παγκοσμίως, μ’ εκείνες που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία να είναι οι πλέον δημοφιλείς.

Από εκεί και πέρα, πολλοί παίκτες ποντάρουν στις κούρσες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και σ’ εκείνες που λαμβάνουν χώρα στην Αυστραλία. Η διαδικασία διαφέρει ελάχιστα με τον Ιππόδρομο κι αυτό που απαιτείται από εσάς είναι να έχετε στην κατοχή σας τις απαραίτητες πληροφορίες για την κούρσα, αλλά και για τα διαγωνιζόμενα σκυλιά.

Κρατήστε στις σημειώσεις σας ότι πέρα από τα κλασικά είδη στοιχημάτων στις κυνοδρομίες που διαβάσατε προηγουμένως, αρκετά διάσημο είναι και το παρολί νικητών (σ.σ. πρέπει να μαντέψετε σωστά νικητές από πολλές κούρσες), ενώ παράλληλα σε πολλές εταιρίες υπάρχει η δυνατότητα για ποντάρισμα σε διάφορα συστήματα -που έχουν σαφέστατα περισσότερες πιθανότητες κέρδους- ή ακόμα και σε ειδικά στοιχήματα μακράς διάρκειας. Ένα απλό παράδειγμα για την τελευταία κατηγορία είναι το “ποιος θα είναι ο πιο γρήγορος σκύλος της ημέρας στην συγκεκριμένη πίστα”.

Τι είναι οι εικονικές κυνοδρομίες

Όπως είναι λογικό, δεν γίνεται να διεξάγονται αγώνες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι θα γίνει, όμως, με όσους θέλουν να ποντάρουν αλλά η επόμενη προγραμματισμένη κούρσα θα καθυστερήσει; Τη λύση έχουν δώσει εδώ και μερικά χρόνια οι εικονικές κυνοδρομίες. Οι εταιρίες δούλεψαν αρκετά και παρουσίασαν κούρσες βασισμένες στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας με κορυφαία γραφικά κι εντυπωσιακά ηχητικά εφέ.

Οι εικονικές κυνοδρομίες είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να θυμίζουν τις πραγματικές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει βοηθήσει το γεγονός ότι η έκβαση των αγώνων δεν βασίζεται στον τομέα «τύχη», αλλά τα αποτελέσματα είναι απόρροια πραγματικών στατιστικών. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα προκύπτουν από μία γεννήτρια, η οποία θυμίζει εκείνη των καζίνο, με τη βασική διαφορά, όμως, ότι δεν βασίζεται στην τύχη, αλλά σε στοιχεία πραγματικών αγώνων. Μάλιστα, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τις κούρσες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αληθινές.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες αγορές, στις εικονικές κούρσες με σκυλιά μπορείτε να κάνετε παρόμοια πονταρίσματα μ’ εκείνα στους πραγματικούς αγώνες για τα οποία διαβάσατε προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας για τις επόμενες ώρες, είναι δεδομένο ότι θα βρείτε κάποια κούρσα διαθέσιμη.

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις κυνοδρομίες

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις κυνοδρομίες
ΕταιρίαΚριτικήRatingInfo 
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

reviewΕγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της εταιρίας το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.