Κυνοδρομίες – Οδηγός για το στοίχημα στις κυνοδρομίες

κυνοδρομιες στοιχημα σκυλιαΟι κυνοδρομίες έχουν φανατικούς φίλους ανά τον κόσμο και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας του τζόγου σε πολλές χώρες. Οι τζίροι που καταγράφουν είναι αρκετά μεγάλοι, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο… σπορ έχει αρκετούς πολέμιους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Οι φίλοι, όμως, των αγώνων με σκυλιά λατρεύουν το γεγονός ότι η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη κατά τη διάρκεια της κούρσας, ειδικότερα τη στιγμή που αυτή πλησιάζει στο τέλος της.

Εισαγωγή στις κυνοδρομίες

Οι κυνοδρομίες (Greyhound) δεν είναι νέο άθλημα. Αντίθετα, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό κι έχει παράδοση σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ (σ.σ. στην Αμερική είναι το 6ο πιο δημοφιλές σπορ). Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι πρώτοι αγώνες διοργανώθηκαν το 1919, ενώ στην Αγγλία ανέβασε κατακόρυφα τη δημοτικότητα του από το 1926 κι έπειτα, όταν πολλοί από τους φίλους του αθλήματος προέρχονταν από την εργατική τάξη και διασκέδαζαν-πόνταραν στις κούρσες αυτές.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο ακόμα πιο πίσω, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι οι κυνοδρομίες ξεκίνησαν από την Αρχαία Ελλάδα. Έχουν βρεθεί ορισμένα κείμενα που αναφέρουν τη διοργάνωση αγώνων την εποχή εκείνη. Πολύ αργότερα, το 1500, το άθλημα συνδέθηκε με την αστική τάση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 1912 ήταν χρονιά σταθμός για το σπορ, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τεχνητό δόλωμα για τα σκυλιά κι όχι ζωντανό.

Διαθέσιμα στοιχήματα στις κυνοδρομίες – πώς να παίξετε

Στις κυνοδρομίες, στόχος των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών είναι να πιάσουν το δόλωμα, το οποίο μπορεί να είναι τεχνητό ή ζωντανό. Το δόλωμα είναι ένας λαγός, ο οποίος τρέχει μπροστά από τα σκυλιά. Οι κυνοδρομίες διαφέρουν ανάλογα με την απόσταση που καλούνται να καλύψουν τα διαγωνιζόμενα σαρκοβόρα θηλαστικά, τα οποία είναι ντυμένα με διαφορετικά χρώματα και φέρουν στις πλάτες τους έναν μοναδικό αριθμό προκειμένου να ξεχωρίζουν.

Τα είδη των στοιχημάτων στις κυνοδρομίες δεν διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα αντίστοιχα στις ιπποδρομίες. Έχουμε και λέμε:

  • Στοίχημα στον νικητή του αγώνα: Πρόκειται για το λεγόμενο γκανιάν, εκεί όπου καλείστε να βρείτε ποιο από τα διαγωνιζόμενα σκυλιά θα τερματίσει στην πρώτη θέση.
  • Στοίχημα στον αμειβόμενο ή πλασέ: Θα το δείτε ως “Νικητής-Αμοιβόμενος”. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους each way ή πλασέ. Εδώ κάνετε την επιλογή σας κι εφόσον το σκυλί τερματίσει πρώτο, τότε πληρώνεστε κανονικά. Αν, όμως, τερματίσει σε κάποια από τις αμειβόμενες θέσεις (ως επί το πλείστον 2η ή 3η), τότε χάνετε το στοίχημα, αλλά κερδίζετε αυτό που αφορά το αμειβόμενο.
  • Στοίχημα φορκάστ: Δεν έχει καμία διαφορά με τον ιππόδρομο κι αυτό που καλείστε είναι να προβλέψετε σωστά τις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας. Στο απλό φορκάστ, πρέπει να βρείτε και τη σειρά, ενώ στο συνδυαστικό δεν σας ενδιαφέρει το ποιο διαγωνιζόμενο θηλαστικό θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο.
  • Στοίχημα τρικάστ: Ψάχνετε ακριβώς ό,τι και στο φορκάστ, απλά εδώ το ζητούμενο είναι οι τρεις πρώτες θέσεις. Εννοείται πως υπάρχει και συνδυαστικό τρικάστ για περισσότερες ευκαιρίες κέρδους.
  • Στοίχημα τρίο: Είναι το ίδιο με το συνδυαστικό τρικάστ. Στόχος είναι να βρείτε τα τρία πρώτα σκυλιά, χωρίς να σας ενδιαφέρει η σειρά που θα τερματίσουν. Η διαφορά είναι στην τιμή, καθώς εδώ η στήλη είναι μία, ενώ στο συνδυαστικό τρικάστ προκύπτουν περισσότερες.

Οι κυνοδρομίες στις online στοιχηματικές εταιρίες

Οδηγός για αγώνες με σκυλιάΜε δεδομένο ότι οι νόμιμες διαδικτυακές εταιρίες συμβαδίζουν απόλυτα με τα «θέλω» των παικτών, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφήσουν έξω από τις λίστες του τις κυνοδρομίες. Έτσι, όσοι αποφασίσετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε κάποιον από τους αγώνες με σκυλιά, μπορείτε να το κάνετε εύκολα κι απλά. Το μοναδικό που απαιτείται είναι ένας λογαριασμός σε κάποια από εταιρίες online στοιχήματος που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα μας και προσφέρουν προς στοιχηματισμό τους αγώνες. Εκεί θα βρείτε τις πιο διάσημες κούρσες παγκοσμίως, μ’ εκείνες που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία να είναι οι πλέον δημοφιλείς.

Από εκεί και πέρα, πολλοί παίκτες ποντάρουν στις κούρσες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και σ’ εκείνες που λαμβάνουν χώρα στην Αυστραλία. Η διαδικασία διαφέρει ελάχιστα με τον Ιππόδρομο κι αυτό που απαιτείται από εσάς είναι να έχετε στην κατοχή σας τις απαραίτητες πληροφορίες για την κούρσα, αλλά και για τα διαγωνιζόμενα σκυλιά.

Κρατήστε στις σημειώσεις σας ότι πέρα από τα κλασικά είδη στοιχημάτων στις κυνοδρομίες που διαβάσατε προηγουμένως, αρκετά διάσημο είναι και το παρολί νικητών (σ.σ. πρέπει να μαντέψετε σωστά νικητές από πολλές κούρσες), ενώ παράλληλα σε πολλές εταιρίες υπάρχει η δυνατότητα για ποντάρισμα σε διάφορα συστήματα -που έχουν σαφέστατα περισσότερες πιθανότητες κέρδους- ή ακόμα και σε ειδικά στοιχήματα μακράς διάρκειας. Ένα απλό παράδειγμα για την τελευταία κατηγορία είναι το “ποιος θα είναι ο πιο γρήγορος σκύλος της ημέρας στην συγκεκριμένη πίστα”.

Τι είναι οι εικονικές κυνοδρομίες

Όπως είναι λογικό, δεν γίνεται να διεξάγονται αγώνες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι θα γίνει, όμως, με όσους θέλουν να ποντάρουν αλλά η επόμενη προγραμματισμένη κούρσα θα καθυστερήσει; Τη λύση έχουν δώσει εδώ και μερικά χρόνια οι εικονικές κυνοδρομίες. Οι εταιρίες δούλεψαν αρκετά και παρουσίασαν κούρσες βασισμένες στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας με κορυφαία γραφικά κι εντυπωσιακά ηχητικά εφέ.

Οι εικονικές κυνοδρομίες είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να θυμίζουν τις πραγματικές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει βοηθήσει το γεγονός ότι η έκβαση των αγώνων δεν βασίζεται στον τομέα «τύχη», αλλά τα αποτελέσματα είναι απόρροια πραγματικών στατιστικών. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα προκύπτουν από μία γεννήτρια, η οποία θυμίζει εκείνη των καζίνο, με τη βασική διαφορά, όμως, ότι δεν βασίζεται στην τύχη, αλλά σε στοιχεία πραγματικών αγώνων. Μάλιστα, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τις κούρσες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αληθινές.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες αγορές, στις εικονικές κούρσες με σκυλιά μπορείτε να κάνετε παρόμοια πονταρίσματα μ’ εκείνα στους πραγματικούς αγώνες για τα οποία διαβάσατε προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας για τις επόμενες ώρες, είναι δεδομένο ότι θα βρείτε κάποια κούρσα διαθέσιμη.

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις κυνοδρομίες

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα στις κυνοδρομίες
ΕταιρίαRatingInfo
Sportingbet
review
Vistabet
review

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments