Στοίχημα Under/Over: Οδηγός – Στρατηγική

under/over οβερ αντερ

Το under/over στοίχημα είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής αγορά για τον παίχτη του στοιχήματος. Στο στοίχημα αυτό σας ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο, το σύνολο των τερμάτων που θα σημειωθούν σε ένα παιχνίδι και όχι ο τελικός νικητής της αναμέτρησης.

Τι σημαίνει over 2.5 στο στοίχημα

Το πλέον δημοφιλές στοίχημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι το under/over 2.5 γκολ. Σε αυτό το στοίχημα σας ενδιαφέρει εάν ο συνολικός αριθμός των γκολ στην λήξη του αγώνα θα είναι πάνω ή κάτω από 2.5 τέρματα.

Παράδειγμα:  Σε έναν αγώνα μεταξύ μιας ομάδας Α και μίας ομάδας Β, έχετε το σετ τον αποδόσεων που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

αποδόσεις under/over 2.5

Εάν στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α και Β, επιλέξετε το στοίχημα over 2.5 γκολ, για να κερδίσει το στοίχημα σας, θα πρέπει το άθροισμα των τερμάτων που θα σημειώσουν οι δύο ομάδες Α και Β, να είναι πάνω από 2.5 γκολ (3 ή 4 και ούτω καθεξής).

Εάν στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α και Β, επιλέξετε το στοίχημα under2.5 γκολ, για να κερδίσει το στοίχημα σας, θα πρέπει το άθροισμα των τερμάτων που θα σημειώσουν οι δύο ομάδες Α και Β, να είναι κάτω από 2.5 γκολ (0 ή 1 ή 2 γκολ).

Under/over 3.5 γκολ

Ένα άλλο στοίχημα στην κατηγορία αυτή, είναι το under/over 3.5 γκολ, στο οποίο σας ενδιαφέρει εάν ο συνολικός αριθμός των γκολ στην λήξη του αγώνα, θα είναι πάνω ή κάτω από 3.5 τέρματα (αν σημειωθούν 0 ή 1 ή 2 ή 3 γκολ, επαληθεύεται το under3.5, ενώ αν με 4 γκολ και πάνω, επαληθεύεται το over 3.5).

Ασιατικά under/over

Εκτός των κλασσικών περιπτώσεων under/over (με το line είτε 2.5, 3.5 ή και 1.5 γκολ) υπάρχουν και περιπτώσεις ασιατικών στοιχημάτων σε under/over. Τα στοιχήματα αυτά χωρίζονται στα ολόκληρα (under/over 2, 3, 4 κλπ) και στα split (under/over 2.25, 2.75, 3.25 κλπ).

Under 2

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το under 2 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 0 ή 1 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε η εταιρία στοιχημάτων θα σας επιστρέψει το ποντάρισμα, ενώ αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Over 2

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το over 2 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 3 ή και περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε σας επιστρέφεται το ποντάρισμα, ενώ αν σημειωθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Under 2.25 (ή 2.0,2.5)

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το under 2.25 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 0 ή 1 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε κερδίζετε το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Over 2.25 (ή 2.0,2.5)

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το over 2.25 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 3 ή και περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε χάνετε το μισό ποντάρισμα και το άλλο μισό επιστρέφεται, ενώ αν σημειωθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Under 2.75 (ή 2.5, 3)

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το under 2.75 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 0, 1 ή 2 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 3 γκολ, τότε χάνετε το μισό ποντάρισμα και το άλλο μισό επιστρέφεται, ενώ αν σημειωθούν 4 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Over 2.75 (ή 2.5,3)

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το over 2.75 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 4 ή και περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 3 γκολ, τότε κερδίζετε το 50% του συνολικού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν 0, 1 ή 2 τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Ίδια είναι η λογική και για τα υπόλοιπα ασιατικά under/over, με περισσότερες πληροφορίες να μπορείτε να δείτε στον αναλυτικό οδηγό μας.

Σημαντικοί παράγοντες στο under/over

Όπως αναφέρθηκε στο στοίχημα under/over, ο αριθμός των γκολ είναι αυτός που θα σας οδηγήσει στο ταμείο ή όχι. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν, είτε λιγότερο, είτε περισσότερο το σκοράρισμα των ομάδων. Παρακάτω παρατίθενται οι κυριότεροι:

 • Η φόρμα και η συμπεριφορά των ομάδων στα τελευταία 6 παιχνίδια.
 • Η συμπεριφορά της γηπεδούχου στα τελευταία εντός και της φιλοξενούμενης στα τελευταία εκτός.
 • Απουσίες βασικών παιχτών σε επίθεση και άμυνα.
 • Οι καιρικές συνθήκες και ο αγωνιστικός χώρος.
 • Η σημασία του αγώνα (αν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ή είναι αδιάφορος).
 • Η προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων ομάδων.
 • Οι σχέσεις των ομάδων (φιλικές ή αντιπαλότητας).
 • Τα γενικότερα στατιστικά του πρωταθλήματος που διεξάγεται ο αγώνας.

under/over οβερ αντερ στοιχημα γκολΣτρατηγική over 2.5

Η σωστή μελέτη, η όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση των ομάδων και των πρωταθλημάτων αλλά και τα στατιστικά, είναι τα βοηθήματα του παίχτη στην αγορά under over. Για τους παίχτες που επιλέγουν να ποντάρουν στο over 2.5, θα γίνει η περιγραφή μίας στρατηγικής. Πριν ποντάρετε στον αγώνα που έχετε επιλέξει θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

Για την γηπεδούχο ομάδα:

 • Στους τρεις τελευταίους εντός έδρας αγώνες της, θα πρέπει να έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 7 τέρματα.
 • Τουλάχιστον δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σαν γηπεδούχος, θα πρέπει να έχει λήξει over2.5.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα:

 • Στους τρεις τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της, θα πρέπει να έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 7 τέρματα.
 • Στον προηγούμενό της αγώνα θα πρέπει να έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 2 γκολ.
 • Θα πρέπει να έχει σκοράρει τουλάχιστον στους 2 από τους 3 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της.
 • Τουλάχιστον 2 από τους 3 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της, θα πρέπει να έχουν λήξει over.

Tip: Εάν έχετε ποντάρει δύο συνεχόμενες φορές σε over2.5 σε αγώνα που συμμετέχει μία ομάδα και το στοίχημα σας έχει κερδίσει, μην την επιλέγετε τρίτη συνεχόμενη φορά.

Στρατηγική under 2.5

Για τους παίχτες που επιλέγουν να ποντάρουν στο under 2.5, θα γίνει η περιγραφή μίας στρατηγικής. Πριν ποντάρετε στον αγώνα που έχετε επιλέξει θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

Για την γηπεδούχο ομάδα:

 • Τουλάχιστον 2 από τους 3 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της, θα πρέπει να έχουν έρθει under2.5
 • Τουλάχιστον σε 1 από τους 3 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της, θα πρέπει μία ομάδα να μην έχει σκοράρει κάποιο τέρμα.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα:

 • Τουλάχιστον 2 από τους 3 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της, θα πρέπει να έχουν έρθει under2.5
 • Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν θα πρέπει να έχει σκοράρει τουλάχιστον σε 1 από τους 3 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της.
 • Ο αγώνας της προηγούμενης σεζόν θα πρέπει να είχε λήξει under 2.5.

Κλείνοντας, είτε επιλέξετε το over2,5 είτε το under 2.5, οι αποδόσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.60 και το ποντάρισμα σας θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ του 5-8% της κάβας σας.

ΕταιρίαΚριτικήInfo 
Stoiximan
 • Πληθώρα αγορών και ειδικών στοιχημάτων pre-game και live
 • Δωρεάν και άμεσες πληρωμές
 • Εξαιρετικό mobile και app
 • Καινοτόμες προσφορές
reviewΕγγραφή
Bwin
 • Πάνω από 30,000 αγορές καθημερινά
 • Πλούσιο Live με Cash Out* και Live Streaming*
 • Δωρεάν συναλλαγές, πολλοί υποστηριζόμενοι τρόποι
 • 24/7 εξυπηρέτηση στα ελληνικά
reviewΕγγραφή
Sportingbet
 • Ευελιξία στις συναλλαγές και δωρεάν αναλήψεις
 • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
 • Καθημερινές προσφορές και πρόγραμμα ανταμοιβής
 • Πολύ καλό Live Betting με Live Streaming* και Cash Out*
reviewΕγγραφή
Vivobet
 • Τεράστια γκάμα αγορών και ειδικών στοιχημάτων
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις και ασιατικά χάντικαπ
 • Κορυφαία πλατφόρμα για pre-game & Live
 • Πολλές μέθοδοι συναλλαγών, δωρεάν αναλήψεις
reviewΕγγραφή
Interwetten
 • Παραδοσιακή εταιρία με παγκόσμιο brand name
 • Πολύ καλές αποδόσεις στα φαβορί και ασιατικά χάντικαπ
 • Πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους
 • Πλούσιο Live Betting με Cash Out
reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.