foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Η Βέρντερ, το νταμπλ και ο μαθητής του Ρεχάγκελ

Μποζιονέλος | 15 Μαι 2020 02:22
rexagkel-saaf.jpg

Μια μικρή είδηση… έσκασε από Ολλανδία μεριά και ίσως δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δεδικασμένο – όπου χρειαστεί. Ως γνωστό, οι Ολλανδοί… σφύριξαν και έληξε (η σεζόν), κατεβάζοντας ρολά για μήνες ελέω της πανδημίας και, ποδοσφαιρικά, η απόφαση ήταν μία και απλή: παύλα και μένετε (βαθμολογικά) ως έχετε. Για τις ευρωπαϊκές θέσεις πάμε από εκεί που ήσασταν στη διακοπή και, ούτε πέφτει κανείς, ούτε ανεβαίνει. Ίδια απόφαση με το γαλλικό… μοντέλο.

Δύο ομάδες όμως, η Καμπούρ και η Ντε Γκράαφσχαπ που ήταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της Eerste Divisie, προσέφυγαν δικαστικά κατά της εν λόγω απόφασης της διοργανώτριας KNVB, ζητώντας είτε αύξηση των ομάδων της Eredivisie (με τη δική τους… άνοδο, βεβαίως βεβαίως), είτε μπαράζ με τις τελευταίες της πρώτης κατηγορίας, έστω και τον Αύγουστο. Το δικαστήριο απέρριψε την εν λόγω προσφυγή των Καμπούρ και Ντε Γκράαφσχαπ, στηρίζοντας την απόφαση της Λίγκας.

Κοντολογίς, ό,τι αποφασίσουν οι διοργανωτές. Αναφέρεται ως παράδειγμα διότι είναι άγνωστο τι θα γίνει σε άλλες χώρες, όπως και στα καθ’ ημάς.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Στοιχηματικά, η κόντρα φαβορί απόδοσης 1.15 έστω και σε ασιατικό χάντικαπ, απέδωσε προχθές. Η Νέμπιτσι ηττήθηκε μεν από την Αχαλ αλλά με 2-1, σκορ που πλήρωσε το 2.01 του ασιατικού +1,75.

Η έλευση του Σάαφ και ο Οτο


Αρθράκι… πρόγευσης για Bundesliga σήμερα, ολίγον τι οπαδικό αλλά, ως «αρρωστάκι» Βέρντερ, θα μου το επιτρέψετε. Ειδικά σε μια σεζόν που σκεφτόμουν εξ αρχής ότι είχα μεν καλό feeling αλλά θα βγαίναμε κάτι μεταξύ… 6ης και 16ης θέσης, εντέλει τα πάμε… χειρότερα!


Η αρχή για τη μεγάλη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης άρχισε στις 10 Μαΐου 1999, όταν ο Τόμας Σάαφ πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του προπονητικού κέντρου ως «τιμονιέρης» του συλλόγου. «Παιδί» της ομάδας ο γεννημένος στο Μάνχαϊμ το 1961, από το 1972 και την ένταξη στην ακαδημία της, ως και τον Μάιο του 2013, ο Σάαφ συμπλήρωσε (ούτε λίγο ούτε πολύ) 41 σερί χρόνια στο club, οδηγώντας το σε μεγαλεία που ουδείς είχε διανοηθεί. Στη Βρέμη, ωστόσο, ήξερα πού πόνταραν και σε περίοδο που, αγωνιστικά, η Βέρντερ κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και υπό την απειλή του υποβιβασμού. Ο Μάρκο Μπόντε και ο Τόρστεν Φρινγκς δεν τον είδαν, αρχικά, με καλό μάτι, ο Τόμας Χέρτσογκ δεν τον χαιρέτισε καν.

Ο Σάαφ αναλαμβάνοντας μια… μελλοθάνατη ομάδα, στα τέλη της σεζόν 1998-99 αντί του απολυθέντος (και τρομερά υπερτιμημένου προπονητικά, εντέλει) Φέλιξ Μάγκατ, δεν έκανε κάτι ρηξικέλευθο. Απλώς χαλάρωσε τους παίκτες από το άγχος. Με το… διπλό επί της 1860 στο Μόναχο και συνδυασμό αποτελεσμάτων στο τέλος, η Βέρντερ έσωσε την κατηγορία και λίγες ημέρες αργότερα κατέκτησε το Κύπελλο επί της Μπάγερν, στα πέναλτι. Στο πρώτο ματς όπου εμφανίστηκαν τα δύο προπονητικά χαρακτηριστικά του Σάαφ: το 4-4-2 με ρόμβο και οι εκπληκτικές, διαρκείς εναλλαγές θέσεων στη μεσαία γραμμή.

Πέρασαν μονάχα πέντε χρόνια ώστε ο τεχνικός με το χαρακτηριστικό μουστάκι, ο πιτσιρικάς που εντάχθηκε το ’72 στην ακαδημία και το ’78 άμεσα στην πρώτη ομάδα («πηδώντας την Werder II), ως αμυντικός, να αναδειχθεί ως ο «Meistertrainer».


Ο Σάαφ έπαιξε μπάλα ως το ’95 αλλά από το ’87 προπονούσε παράλληλα τις μικρές (U17, U19 κλπ.) ομάδες της Βέρντερ ενώ το ’93, ενώ κλοτσούσε ακόμη το τόπι, ανέλαβε παράλληλα βοηθός του Οτο Ρεχάγκελ, τεχνικού του συλλόγου από το… 1981. Κατόπιν ανέλαβε τη β’ ομάδα περιμένοντας στωικά τη σειρά του, ενώ από τον πάγκο της πρώτες περνούσαν ο Ολλανδός Ααντ ντε Μος αλλά και οι Χανς Γιούργκεν Ντόρνερ, Βόλφανγκ Σίντκα και, τέλος, ο Μάγκατ.

Από τον… Τζιόλη στον τελικό του UEFA


Ο Σάαφ τους ξεπέρασε οδηγώντας τη Βέρντερ στο απίθανο νταμπλ της σεζόν 2003-04, όντας ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου, συνεπικουρούμενος από τον τεχνικό διευθυντή Κλάους Αλοφς. Παρέμεινε ως πρώτος προπονητής για 14 συναπτά έτη, αλλάζοντας τη δυναμική του club αλλά και… ο ίδιος, καθώς αργότερα εφάρμοσε και 4-3-3 και 4-1-4-1.


Συνολικά με τη Βέρντερ ο Σάαφ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ ενώ τον Μάιο του 2009 την οδήγησε στον τελικό του UEFA Cup. Μια χρονιά… τρελή για την ομάδα της Βρέμης, η οποία την είχε βρει στους ομίλους του Champions League και όπου θεωρήθηκε ότι απέτυχε ελέω… Μάντζιου και Τζιόλη. Οι «πράσινοι», μαζί με γκολ του Καραγκούνη, είχαν θριαμβεύσει με 3-0 στο «Βέζερσταντιον» και η Βέρντερ έμεινε εντέλει τρίτη στον όμιλο, πίσω από τον… πολυμετοχικό Παναθηναϊκό του Χενκ τεν Κάτε, και την Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, και μπροστά από την Ανόρθωση. Αλλαξαν διοργάνωση, απέκλεισαν διαδοχικά τη Μίλαν (με δύο ισοπαλίες), τη Σεντ Ετιέν, την Ουντινέζε και το Αμβούργο στον δραματικό, επαναληπτικό ημιτελικό με 3-3 στην παράταση. Στην οποία παράταση ηττήθηκε με 2-1 από τη Σαχτάρ στην Κωνσταντινούπολη.

Όταν ο κύκλος του Σάαφ έκλεισε, συνέχισε στην Αϊντραχτ, στον πάγκο της οποίας ξεπέρασε τα 500 ματς στους πάγκους της Bundesliga (μόνο οι Ούντο Λάτεκ, Έριχ Ρίμπεκ, Γιουπ Χάινκες και Ότο Ρεχάγκελ έχουν περισσότερα). Εμεινε ένα χρόνο, κατόπιν το 2015-16 πήγε στο Αννόβερο και, έκτοτε, αποχή. Ποιος; Κοτζάμ Σάαφ…


Η άλωση του Μονάχου και η φιέστα


Το 2003-04 η Βέρντερ έφτασε στο peak της ιστορίας της κατακτώντας το μοναδικό της νταμπλ. Το επιθετικό δίδυμο των Αΐλτον, Ιβάν Κλάσνιτς, μαζί με τον Αγγελο Χαριστέα, τα… έσπαγε συνεπικουρούμενοι από τους Βαλεριέν Ισμαέλ, Ουμίτ Νταβαλά, Μλάντεν Κρίσταΐτς, Τιμ Μπορόφσκι, Φάμπιαν Ερνστ, Πέκα Λάγκερμπλομ, Φρανκ Μπάουμαν. Θέση είχε βρει ακόμη και ο βετεράνος, τότε, κίπερ Αντρέας Ράινκε μετά το πέρασμά του από τον Ηρακλή.

Κι όμως, εκεί η σεζόν είχε ξεκινήσει άσχημα. Οι μεταγραφές ήταν low budget, όπως ο Νταβαλά, και ο Ισμαέλ ενώ στο Intertoto είχε αποκλειστεί από την αυστριακή Πάσινγκ. Στην Bundesliga όμως η εκκίνησή της ήταν καλή, ασχέτως αν σχεδόν κάθε χρόνο κάποια ομάδα έκανε ανάλογη αρχή και κατόπιν… ξεφούσκωνε. Κι όμως, ο Σάαφ είχε βρει τον… άνθρωπο του, παρά τα περιττά κιλά: όσο βάρος του περίσσευε, άλλο τόσο εύκολα σκόραρε ο Βραζιλιάνος Αΐλτον ενώ ο Ερνστ, στο κέντρο, έπαιζε θυμίζοντας… Αντρέα Πίρλο.

Η πορεία στον πρώτο γύρο αποδείχθηκε εντέλει ότι δεν ήταν «φωτοβολίδα» και βρήκε τη Βέρντερ στο +4 από την Μπάγερν, έκτοτε όμως ο Σάαφ κατάλαβε πως έπρεπε να αλλάξει. Πρώτα ο ίδιος και μετά η ομάδα του: η Βέρντερ άρχισε να παίζει άμυνα, καλή άμυνα και έκλεισε τη σεζόν με μόνο 38 γκολ παθητικό, εκ των οποίων τα 9 στα ισάριθμα τελευταία ματς της σεζόν (από Λέβερκουζεν και Χάνσα) ενώ όλα είχαν κριθεί υπέρ της!

Και πώς είχαν κριθεί; Με εμφατικότατο τρόπο: τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, στο Μόναχο, με 3-1 επί της Μπάγερν. Πόσο πιο… πειστικά; Ο Κλάσνιτς, ο Μικού και ο Αΐλτον… αποτέλειωσαν τους Βαυαρούς, που ήταν 7 βαθμούς πίσω και διατηρούσαν κάποιες ελπίδες… Φρούδες, εντέλει.

Απέμενε όμως ο τελικός του DfB Pokal και στις 29 Μαΐου 2004, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η Βέρντερ με δυο γκολ του Μπορόφσκι και ένα του Κλάσνιτς επικράτησε με 3-2 επί της Αλεμάνια Άαχεν, που ως ομάδα β’ κατηγορίας είχε αποκλείσει την Μπάγερν στα ημιτελικά (!). Το νταμπλ της Βέρντερ ήταν γεγονός…


Η χαρά του under, αλλά…


🇧🇾 Για τη Vysheyshaya Liga της Λευκορωσίας, η Τορπέντο BelAZ υποδέχεται στη Ζχόντζινα τη Χαράζντεγια. Η Τορπέντο κάνει εξαιρετική εκκίνηση: έχει μόνο μια ήττα μετά από οκτώ αγωνιστικές, στο Μινσκ από την Ντινάμο και έκτοτε «τρέχει» αήττητο πέντε αγώνων (0-2-3), σερί όπου δέχθηκε γκολ μόνο σε ένα, στο… εύκολο 5-2 επί της Μινσκ. Γενικώς η εστία της παραβιάστηκε μόνο στα 6/8 φετινά (και σε κανένα από τις τρία εντός έδρας), στο τελευταίο πάντως έμεινε στο 0-0 με τη Σλάβια στο Μοζίρ, μην έχοντας καλό… βαθμό στο δημιουργικό παιχνίδι.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Η Χαράζντεγια ισοφάρισε στο 44’ υποδεχόμενη τη Μινσκ, σε ματς που ήταν υποδεέστερη στο γήπεδο στο μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (1-1). Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία, ύστερα από το 1-1 με τη Ρουκχ στο Μπρεστ όπου στάθηκε άτυχη δεχόμενη το γκολ στις καθυστερήσεις, και τρίτο σερί ματς άνευ νίκης. Εκτός έδρας πάντως μόνο στο Βίτσεμπσκ, ηττήθηκε, έκτοτε το απέφυγε σε τρεις εξορμήσεις. Τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός μέσος Ουσένια, εκ νέου εκτός ο εξτρέμ Αρκίποφ.

Στο 3-3-2 η συνολική παράδοση υπέρ της Χαράζντεγια, 2-1-1 επιμέρους στη Ζχόντζινα, over 2,5 έληξαν τα 5/8.

🦊 7/8 under η Τορπέντο, 8/8 η Χαράζντεγια, δεν ξενίζει που το να μπουν μέχρι δύο γκολ δεν πληρώνει ούτε 1.50 ωστόσο η παράδοση λέει… άλλα. Επιλογή το ασιατικό over 2,25 με πληρωμή σε 3+ γκολ και, σε ακριβώς 2 γκολ, επιστρέφεται το μισό ποντάρισμα.

⚽  Ασιατικό 🇧🇾

⏩ 18:00 Τορπέντο BelAZ – Χαράζντεγια: Over 2,25 AH 🦊 2.28. (Betshop)

Εμφανής η προβληματική προετοιμασία


🇰🇷 Αρκετή… κουβέντα έχει σηκώσει το σαββατιάτικο ματς της νοτιοκορεάτικης K-League 1 ανάμεσα σε Νταεγού και Πόχανγκ. Στις πρεμιέρες του, η Νταεγού έμεινε στο 0-0 με την Ιντσεον δίχως να απειλήσει πολύ, αν και είχε αρκετή κατοχή μπάλας ενώ η Πόχανγκ επικράτησε, μάλλον εύκολα, 2-0 της νεοφώτιστης Μπουσάν βάζοντας από ένα γκολ στα μισά κάθε ημιχρόνου.



Το πρόβλημα για την Νταεγού έγκειται στην ελλιπή της προετοιμασία. Και λογικό: η Νταεγού ήταν η πόλη της Νότιας Κορέας που… χτυπήθηκε περισσότερο από τον κορωνοϊό, απόρροια της επιλογής να γίνει η προετοιμασία… στην Κίνα. Επέστρεψε, τότε, άρον άρον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αλλά η ιχνηλάτηση (απ)έδειξε πως η αποστολή της ομάδας έφερε τον covid19 στη χώρα – και στην πόλη. Μετά την απομόνωση των παικτών, άρχισε (με καθυστέρηση) η προετοιμασία για την επανέναρξη αλλά με λιγοστά φιλικά. Λογικό: κανείς δεν πήγαινε εκεί να παίξει, ούτε προσκαλούσε.  Συν τοις άλλοις η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Λι Μπιουνγκ Κέουν, τέως βοηθού του αποχωρήσαντος Βραζιλιάνου Ανδρέ, δεν έδειξε ως ενδεδειγμένη αλλά ως αναγκαστική επιλογή.

Η Πόχανγκ, το ανέφερα και στο παρελθόν, έχει… βαριά φανέλα στη χώρα αλλά και στην ήπειρο (μόνο η Αλ Χιλάλ έχει ίσα τρόπαια AFC Champions League, τρία), τερματίζει σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας αλλά δίχως πρωτιά την τελευταία εξαετία. Συνάμα οι Ιλιουτσένκο, Παλόσεβιτς και ο νεοφερμένος Παλάσιος της κάνουν πιο… βιρτουόζικη από άλλες ομάδες της χώρας.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Στο 12-5-6 υπέρ της Πόχανγκ η παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και ισορροπημένη (4-3-4) επιμέρους στην Νταεγού. Δίχως ήττα στα τελευταία τέσσερα ανεξαρτήτως έδρας η Νταεγού (2-2-0).

🦊 Προς τι η κουβέντα που αρχικώς ανέφερα; Το διπλό είχε ανοίξει στο 3.75 και έκτοτε πιέστηκε, σε μερικές έπεσε ως και 2.80 και από χθες ανέβηκε πάλι – αλλά λίγο. Επιλογή άνω του διπλασιασμού το draw no bet της Πόχανγκ (και... ξερό διπλό παίζεται, βέβαια).

Με κάλυψη 🇰🇷

⏩ 16/5, 10:30 Νταεγού – Πόχανγκ: 2 dnb 🦊 2.15. (Vistabet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ