foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανικό «όχι» στο 3.35, υποβιβασμοί στο 4.00 και στο 5.00

Μποζιονέλος | 16 Αυγ 2019 00:10
zidane_y_valverde.jpg

H Bundesliga είναι από τα… παράδοξα πρωταθλήματα. Ελάχιστοι γνωρίζουν, ή θυμούνται, ότι η δεύτερη σε κατακτήσεις είναι (με 9) η Νυρεμβέργη η οποία δεν μετέχει καν στην πρώτη κατηγορία, όπως άλλωστε και το Αμβούργο των 6 πρωταθλημάτων ενώ η Καϊζερσλάουτερν των 4 είναι πια στη γ’ κατηγορία.

Μεγάλη η διαφορά της Μπάγερν με 29 πρωταθλήματα, τρίτη στη λίστα η Ντόρτμουντ με 8, η Σάλκε έχει 7, Γκλάντμπαχ και Στουτγκάρδη από 5 και η Βέρντερ 4.

Η οποία Μπάγερν έχει πάρει επτά συνεχόμενα, τα τέσσερα με δεύτερη την Ντόρτμουντ η οποία είναι η μόνη με πρωτιά στην κατηγορία την τελευταία δεκαετία…

Καίτοι βέβαια αρκετά… fan της ιστορίας, πέρασαν αρκετά χρόνια (και με αφορμή την Ουνιόν, της μόλις έκτης ομάδας από το ανατολικό Βερολίνο που θα μετάσχει στην Bundesliga) για να συνειδητοποιήσω ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη δεν ήταν παράλληλα και το σύνορο ανατολικής και δυτικής Γερμανίας. Ηταν το λεγόμενο… αγκάθι στον κώλο του Στάλιν, που έλεγαν οι Αμερικανοί, στη μέση της ανατολικής, μια πόλη χωρισμένη (με το περιβόητο τείχος) στα δύο, από το 1945 έως το 1991…

Όγδοο ή αποκαθήλωση;

⇒ Μπάγερν Μονάχου: προφανώς της λείπει περισσότερο το Champions League από ό,τι οι εγχώριοι τίτλοι αλλά το μπάτζετ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, όπως και οι προσδοκίες ενώ το περσινό νταμπλ κράτησε στον πάγκο, έως νεοτέρας, τον Νίκο Κόβατς. Οι Ρόμπεν και Ριμπερί αποχώρησαν, όπως και οι Χάμες, Χούμελς και οι Πέρισιτς, Ερνάντες και Παβάρ ήταν οι καλύτερες κινήσεις της. Υστερα από χρόνια δεν παρουσιάζεται άτρωτη εντός συνόρων. Στο 1.25 να πάρει το όγδοο σερί, στο 3.35 (Stoiximan) να μην κατακτήσει τον τίτλο.

⇒ Μπορούσια Ντόρτμουντ: έχει να πάρει το πρωτάθλημα από την εποχή του… Γιούργκεν Κλοπ (2011-12), ο Λουσιέν Φαβρ αποτέλεσε πάντως ιδανική λύση, ο τίτλος χάθηκε οριακά και δείχνει… νομοτέλεια ότι το πρωτάθλημα θα γυρίσει στη Βεστφαλία. Από φέτος; Ρόις, Αλκάθερ, Σάντσο έβαλαν μαζί 47 γκολ, αν βοηθήσουν και οι υπόλοιποι συν τους καλούς νεοφερμένους (Χούμελς, Σουλτζ, Μπραντ, Τ. Αζάρ), κάτι γίνεται… Στο 5.00 (Novibet) να το κατακτήσει, στο 5.50 να είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (πέρυσι έβαλε 81 έναντι 88 της Μπάγερν).

 Μην επαναλαμβάνομαι, από καιρό είχα γράψει για το 5.25 της Ντόρτμουντ και δεν το αλλάζω…

Ο Νάγκελσμαν, ο… ξάδερφος και οι απρόβλεπτες 

⇒ Λειψία: πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον project ως σύλλογος, σε τρεις σεζόν ήταν 2η, 6η και 3η διαδοχικά και πλέον ανέλαβε τα ηνία ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν που είναι, θυμίζω, μόλις 32 ετών – και ύστερα από μια εξαιρετική τριετία στη Χόφενχαϊμ. Μεταγραφικά επένδυσε εκ νέου σε ταλέντα τύπου Λούκμαν (Εβερτον), Βολφ (Σάλτσμπουργκ) και Αμπάντου (Τσέλσι), δεν απώλεσε κανέναν βασικό και στοχεύει εκ νέου ψηλά. Τίτλο θα πάρει, αργά ή γρήγορα… Στο 1.60 (Stoiximan) να μπει στην 4άδα, στο 2.25 να μην τα καταφέρει. 

⇒ Λέβερκουζεν: ήταν στην 4άδα στις πέντε από τις τελευταίες επτά σεζόν και, πέρυσι, πρώτη ύστερα από δύο, δείχνει να ανακάμπτει και φέρει… ευθύνη ο Ολλανδός Πέτερ Μποζ (σ.σ. έλα ρε ξάδερφε) που ανέλαβε από τον Δεκέμβρη του ’18. Στην απώλεια του Μπραντ (Ντόρτμουντ) από το κέντρο… απάντησε με τον Ντεμιρμπάι (Χοφενχάιμ), πήρε από την ίδια ομάδα και το ταλαντούχο Αμίρι, παίζει επιθετικά, ικανή ακόμη και για 3άδα, μια χαρά το 2.25 (Betshop) για να είναι εκ νέου στην 4άδα. 

⇒ Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ: μεταβατική η χρονιά της, με νέο τεχνικό των Μάρκο Ρόζε της Σάλτσμπουργκ, ενισχυμένη από εκεί με τον μπαλ Λάινερ κι από τη Σάλκε με τον φορ Εμπολό, απώλεσε όπως τον Τ. Αζάρ. Σε γενικές γραμμές οι αλλαγές είναι λιγοστές και η ομάδα, ερώτημα. 

⇒ Βόλφσμπουργκ: η τελευταία, προ Μπάγερν και Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια (το ’09) πέρασε περίεργες σεζόν τελευταία, δις σώθηκε οριακά, πέρυσι βγήκε στο Europa αλλά δεν πείστηκε από τον Μπρούνο Λαμπαντία και στράφηκε στον Αυστριακό Ολιβερ Γκλάσνερ που οδήγησε τη Λίντσερ στα προκριματικά του Champions League. Το δεν έχασε βασικό και πρόσθεσε πέντε, καλύτεροι ο μέσος Σλάγκερ (Σάλτσμπουργκ) και ο εξτρέμ Ζοάο Βίκτορ (Λίντσερ). Στο 2.75 (Novibet) για την 6άδα. 

⇒ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: έρχεται από εξαιρετική σεζόν, έως τα ημιτελικά του Europa, ο Αντι Χίτερ (σ.σ. Αντολφ βαπτίφτηκε, Αυστριακός είναι, ευλόγως ο άνθρωπος ζήτησε να μην τον αποκαλούν έτσι αλλά Αντι!) αποδεικνύεται… λίρα εκατό για τον πάγκο αλλά από την περσινή τριάδα-όνειρο των Αλέ (Γουέστ Χαμ), Γιόβιτς (Ρεάλ) έμεινε μόνο ο Ρέμπιτς και ο Γιόβελιτς (Ερυθρός Αστέρας) αποτελεί στοίχημα στα φορ.

⇒ Χέρτα Βερολίνου: restart με την πρόσληψη του Αντε Κόβιτς (αντί του Πολ Νταρντάι), άλλοτε παίκτη της και τεχνικού των ακαδημιών και με στόχο την ανάδειξη ταλέντων αλλά και τη σταθεροποίησή της στην πρώτη 10άδα. Εκανε καλές προσθήκες όπως ο στόπερ Μπογιάτα (Σέλτικ) και ο μέσος Λέβεν (Νυρεμβέργη), μα κυρίως ο Βέλγος εξτρέμ Λουκεμπάκιο (Γουότφορντ) που κόστισε 20 εκατ. ευρώ. Στο 2.40 (Stoiximan) να είναι στην πρώτη 10άδα.

⇒ Βέρντερ Βρέμης: ύστερα από αρκετές σεζόν ήταν ανταγωνιστική, έφτασε να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο και ποντάρει πολύ στον… δικό της Νάγκελσμαν, τον 36χρονο Φλόριαν Κόφελντ, όπως και στον περσινό «κορμό» πλην του σταρ φορ Κρούζε που πήγε στη Φενερμπαχτσέ. Εξ ου και πήρε τον Φίλκρουγκ (Αννόβερο) αλλά και τον εξτρέμ Γκόλερ (της Σάλκε). Μέγα ερώτημα οι «πράσινοι», μπορούν από 6οι έως… 16οι. 

⇒ Σάλκε: μέσα σε μια σεζόν βρέθηκε από τη 2η θέση στη… 14η, για λίγο καιρό κινδύνεψε μάλιστα, αλλαγή σελίδας με την πρόσληψη του (κολλητού του Γιούργκεν Κλοπ) Ντέιβιντ Βάγκνερ της Χάντερσφιλντ ενώ έριξε σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για τους Κάμπακ (στόπερ της Στουτγκάρδης και  Ράμαν (εξτρέμ της Φορτούνα). Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.

[][/]

 Οσο εύκολα κάποια εξ αυτών βγαίνει 3η, άλλο τόσο εύκολα βγαίνει 8η (ή και πιο κάτω), ίσως πιο σταθερή σε δυναμική να είναι η Λειψία ενώ έχω καλό feeling για την ομάδα που υποστηρίζω οπαδικά στη Γερμανία, τη Βέρντερ, αλλά στοιχηματικά θα τη δούμε… προσεχώς.

Μικρομεσαίες και ερωτήματα

⇒ Χόφενχαϊμ: έκλεισε ο κύκλος του Νάγκελσμαν στον πάγκο, τον διαδέχθηκε ο 46χρονος Αλφρεντ Σρόιντερ που ήταν βοηθός στον πάγκο του Αγιαξ και κατέχει την ολλανδική λογική. Πούλησε έναντι 115 εκατ. ευρώ τους Ζοέλιντον (Νιούκαστλ), Ντεμιρμπάι και Αμίρι (Λέβερκουζεν), Σουλτς (Ντόρτμουντ), Νέλσον (Αρσεναλ) και επένδυσε τα 22 εξ αυτών σε παίκτες τύπου Μπεμπού (Αννόβερο), Ρούντι (Σάλκε), Σταφυλίδη (Αουγκσμπουργκ). Στο ρισκαδόρικο 6άρι (Stoiximan) να μην είναι στην πρώτη 10άδα. 

⇒ Μάιντζ: μετέχει στη μεγάλη κατηγορία για ενδέκατη σερί σεζόν, έχει μεν καθιερωθεί αλλά την τελευταία τριετία ήταν εξίσου σταθερά στο β’ μισό. Συνεχίζει με τον Σάντρο Σβαρτς στο… τιμόνι, που ανανέωσε έως το 2022, απώλεσε τον παιχταρά μέσο Γκμπαμέν (Εβερτον) και επένδυσε εκ νέου σε νεαρούς τύπου Γιούστε (Φέγενορντ), Πιερ Γκαμπριέλ (Μονακό), Αβονίγι (Λίβερπουλ). Μήπως παραέχει αυτοπεποίθηση; Στο 6άρι (Betshop) για να πέσει…

⇒ Κολωνία: επανήλθε άμεσα στην Bundesliga και επέλεξε τον –άπειρο στην κατηγορία- Ακίμ Μπαϊερλόρτσερ για τον πάγκο, ήταν επί διετία στη Ρέγκενσμπουργκ. Έριξε καμιά 20αριά μύρια για μεταγραφές (τύπου Σκιρί της Μονπελιέ, Βερστράετε της Γάνδης, και Μπορνάουφ της Αντερλεχτ), δεν έχασε βασικούς, είναι (στο 4.00) το πέμπτο φαβορί για υποβιβασμό και στο 1.55 για καλύτερη νεοφώτιστη (Ουνιόν και Πάντερμπορν οι άλλες) αλλά κάτι με χαλάει…

⇒ Φράιμπουργκ: την τελευταία δεκαετία μόνο μια φορά έλειψε από την Bundesliga, ο (από το 2011 προπονητής της) Κρίστιαν Στράιχ την επανέφερε άμεσα το ’16, την έβγαλε και Ευρώπη πρόπερσι και ο σύλλογος βγάζει μια σιγουριά, κυρίως χάρη στην έδρα του. Το ρόστερ δεν άλλαξε, απλά προστέθηκαν οι Νοτιοκορεάτες Ζέονγκ (Μπάγερν Β’) και Κουόν (Ντιζόν). Στο 1.33 να σωθεί, στο 6.50 (Stoiximan) να είναι στην πρώτη 10άδα.

 Στα υπόψη η Φράιμπουργκ για… κάτι καλό, αν ξεκινήσει καλά. Η Κολωνία στα μάτια μου είναι ερώτημα, είναι ομάδα ψυχολογίας άλλωστε.

Καρέ για παραμονή και… φούντο

⇒ Αουγκσμπουργκ: επί οκτώ σερί χρόνια στην κατηγορία, ψιλοπάλιωσε αλλά ετησίως παίζει με τη φλόγα. Νέος τεχνικός, αντί του Μάνουελ Μπάουμ, ο άλλοτε κόουτς σε Μάιντζ και Βόλφσμπουργκ, Μάρτιν Σμιντ, πήρε καμιά δεκαριά παίκτες και ελπίζει ο goleador Φινμπόγκασον να είναι υγιής αλλά δεν παύει να έχει θέμα ομοιογένειας με τόσα αποκτήματα. Στο 3.50 (Betshop) για… φούντο.

⇒ Φορτούνα Ντίσελντορφ: πρώτο φαβορί για υποβιβασμό πέρυσι και εντέλει σώθηκε άνετα (10η) παίζοντας με πυγμή, με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως με έλλειψη φόβου. Εννοείται ότι η επικείμενη σεζόν θα είναι πιο δύσκολη, εξ ου και ο Φρίντχελμ Φούνκελ έφερε 8-9 νέους παίκτες αλλά έχασε τόσο τα 20 γκολ των Λουκεμπάκιο (Γουότφορντ), Ράμαν (Σάλκε), όπως και τον εξαιρετικό στόπερ Καμίνσκι (Στουτγάρδη). Στο 5.00 (Netbet) να μην τα καταφέρει φέτος.

⇒ Ουνιόν Βερολίνου: για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα από το (πάλαι ποτέ ανατολικό… ) Βερολίνο ανέβηκε στην Bundesliga και τούτο αποτυπώνει τη δυναμική της. Εργο Ουρς Φίσερ η επιτυχία, με τον Ελβετό να επιλέγει (αν και περιζήτητος) να συνεχίσει και να αποκτά μια ντουζίνα παίκτες για κάθε θέση. Η λογική λέει ότι θα κινδυνέψει και… βλέπουμε, άλλωστε το να πέσει πληρώνει μόνο 1.60. 

 

 

⇒ Πάντερμπορν: ο ορισμός… του ασανσέρ αφού το ’15 έπεσε από την Bundesliga, δύο χρόνια μετά έπαιζε στην τρίτη κατηγορία και έκανε δύο απανωτές ανόδους. Εργο Στέφεν Μπάουμγκαρτ που ανέλαβε μια υπό διάλυση ομάδα και την… ανέστησε και, δη, με πενιχρά οικονομικά. Απέκτησε μόνο ελεύθερους παίκτες από μικρότερες κυρίως κατηγορίες, έχασε όμως τόσο τον γκολτζή χαφ Κλέμεντ  (Στουτγάρδη) όσο και τον τεχνικό διευθυντή Μάρκους Κρέσε. Αν σωθεί θα είναι υπέρβαση: στο 1.60 να υποβιβαστεί, στο 1.83 (Stoiximan) να τη… γλιτώσει.

 Με το φτωχό μου το μυαλό θαρρώ ότι Αουγκσμπουργκ και Φορτούνα δεν θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά και μια εκ των Ουνιόν ή Πάντερμπορν θα σωθεί, μάλλον η δεύτερη που θυμάται τη λάθη της μοναδικής της άλλης παρουσίας στην κατηγορία. 

Μια περίεργη Primera Division

Από τη στιγμή που έχει κατακτήσει 8 από τα τελευταία 11 πρωταθλήματα Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα ευλόγως ρίχνεται στη μάχη της νέας σεζόν ως φαβορί. Είναι όντως; Περίεργη η νέα Primera Division, ερχόμενη από μια περίοδο που την… αποκαθήλωσε και ευρωπαϊκά, με τη (τρεις σερί σεζόν πρωταθλήτρια Ευρώπης) Ρεάλ να αποκλείεται από τον Αγιαξ και την Μπαρτσελόνα από τη Λίβερπουλ, déjà vu όπως πρόπερσι από τη Ρόμα: ευρεία νίκη στη Βαρκελώνη, συντριβή στη ρεβάνς.

Δις η Ρεάλ και μια η Ατλέτικο άφησαν την Μπάρτσα, σε αυτή την 11ετία, εκτός κορυφής. Πλην του εν λόγω τρίπτυχου, για να βρει κανείς τίτλο… αλλού πρέπει να ανατρέξει στο 2003-04 και στην τότε κραταιά Βαλένθια.

Υποβιβάστηκαν Ράγιο Βαγεκάνο, Ουέσκα και Τζιρόνα, την άνοδο έλαβαν η Οσασούνα και η Γρανάδα (ύστερα από διετή απουσία, αμφότερες) και η Μαγιόρκα που έλειπε έξι χρόνια από τα… σαλόνια. 

Πιο υπολογίσιμο αουτσάιντερ… 


⇒ Μπαρτσελόνα: οι εντός συνόρων επιτυχίες και τα πρωταθλήματα δεν αρκούν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε το ξέρει καλά αλλά η διοίκηση πήρε εγκαίρως την πρωτοβουλία να τον κρατήσει, παρά την αμφισβήτηση αλλά ίσως το σκηνικό αλλάξει στις προσεχείς αρχαιρεσίες. Η προσθήκη του Αντουάν Γκριζμάν, δίπλα σε Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες, έχει ενδιαφέρον, ο Φρένκι ντε Γιονγκ δυναμώνει το κέντρο, τι λείπει; Μα… το Champions League, τι άλλο. Στο 1.57 (Betshop) να πάρει τον τίτλο.

Ρεάλ Μαδρίτης: παρά την εντός συνόρων… ένδεια των τελευταίων ετών συνεχίζει να έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα, 33 έναντι 26 της Μπάρτσα αλλά μόνο επτά επί ημερών Φλορεντίνο Πέρεθ, ήτοι από το 1995. Η επάνοδος του Ζινεντίν Ζιντάν, η άφιξη του Εντέν Αζάρ, η απόκτηση των Μεντί, Γιόβιτς, Ροδρίγο και Μιλιτάο (305 εκατ. ευρώ όλοι μαζί!) και η δίψα για τίτλο την καθιστούν, όχι φαβορί αλλά τουλάχιστον πιο υπολογίσιμο αουτσάιντερ… Στο 2.75 (Betshop) να πάρει τον τίτλο.

 Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει αξία στην Μπάρτσα για τίτλο και ίσως οι τιμές… αδικούν τη Ρεάλ. Την οποία (νέα) Ρεάλ πρέπει βεβαίως πρώτα να δούμε αλλά η συνταγή δείχνει καλή, ο «μάγειρας» Ζιντάν όμως τι… μαγιά θα βγάλει;

Διλήμματα και αποδόσεις…

⇒ Ατλέτικο Μαδρίτης: κοντεύει να συμπληρώσει 10ετία στον πάγκο της ο Ντιέγο Σιμεόνε που καλείται φέτος να τη… χτίσει από την αρχή: χωρίς Γκριζμάν, χωρίς Ρόδρι, χωρίς Γοδίν, χωρίς Λούκας, χωρίς Χουανφράν, χωρίς Φελίπε Λουίς. Μα με την παιχτούρα ονόματι Ζοάο Φέλιξ (κόστισε 126 εκατ. ευρω!) και τους Λόντι, Γιορέντε, Ερέρα, Φελίπε, Τρίπιερ. Τα 250 μύρια που επένδυσε δεν αρκούν, της λείπουν αρκετά (π.χ. ένας επιτελικός) και η σεζόν ίσως εξελιχθεί σε αρκετά αναγνωριστική, ήτοι να μείνει ακόμη και 4η.

⇒ Βαλένθια: την τελευταία διετία επανήλθε εκεί… όπου ανήκει, στην 4άδα, ύστερα από χρόνια μετριότητας και οικονομικών θεμάτων, ο Μαρθελίνο δεν… κουνιέται από τον πάγκο, οι Σίλεσεν (Μπαρτσελόνα), Μάξι Γκόμες (Θέλτα) αφίχθησαν για τις θέσεις του κίπερ Νέτο, που πήγε στην Μπάρτσα, και του Σάντι Μίνα (Θέλτα). Στο 5.25 (Novibet) στο «νικητής χωρίς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα», μια ρισκαδόρικη σκέψη, στο 2.40 (Netbet) για 4άδα.

⇒ Σεβίλλη: τις τελευταίες εννέα σεζόν πλασαρίστηκε μόνο μια φορά στην 4άδα, όπου… στη συνείδηση της πλειονότητας βρίσκεται. Ερώτημα και η φετινή σεζόν, προσέλαβε τον Χουλέν Λοπετέγι ο οποίος κατόρθωσε σε δυόμισι μήνες να καταστρέψει τη Ρεάλ, έχασε Μερκάδο, Πρόμες και Σαράμπια επενδύοντας σε περιπτώσεις τύπου Νταμπούρ (Σάλτσμπουργκ), Οκάμπος (Μαρσέιγ) και Ντε Γιονγκ (PSV) αλλά σημαντικότερο ήταν η επάνοδος του Μόντσι ως αθλητικού διευθυντή. Τουλάχιστον τα ταμεία θα είναι γεμάτα. Στο 3.00 (Netbet) για 4άδα.

⇒ Βιγιαρεάλ: ο Χαβιέ Καγέχα απολύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και επαναπροσελήφθη στις 29 Ιανουαρίου, αν τον εμπιστευτούν περισσότερο ίσως οι Λεβαντίνοι… χτυπήσουν 4άδα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Οι Μορένο (Λίβερπουλ), Αλμπιόλ (Νάπολι), Πένια (Εϊμπαρ), Τόρες (Μάλαγα) ενίσχυσαν την άμυνα, οι Ανχίσα (Φούλαμ), Γκόμεθ (Χιχόν) τα χφ, αν πάρει έναν ακόμη φορ, μπορεί... Στο 3.00 (Novibet) για 6άδα, στο 7.00 (!) για 4άδα (Stoiximan).

⇒ Σοσιεδάδ: έχει χρόνια να διακριθεί στα… υψηλά στρώματα, συνεχίζει με τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ από τον Δεκέμβριο στον πάγκο, πρώτη φορά βρίσκεται σε προετοιμασία, απώλεσε 3-4 βασικούς ενώ ο Πόρτου της Τζιρόνα και ο Δανός Οντεγκααρντ αποτελούν στοιχήματα. Δεν πείθει, ίσως και να κινδυνέψει, στο 2.10 (Stoiximan) να μην είναι στην πρώτη 10άδα.

⇒ Μπέτις: τέσσερις σεζόν μετά την άνοδό της, δεν έχει σταθερή παρουσία, πέρυσι έπαιζε Ευρώπη και παράλληλα… κινδύνευε. Νέος τεχνικός, αντί του πετυχημένου Κίκε Σετιέν, ο Ρούμπι που πρόπερσι ανέβασε την Ουέσκα και πέρυσι οδήγησε την Εσπανιόλ στην 7άδα αλλά η πώληση των Φίρπο, Λο Σέλσο την βγάζει αποδυναμωμένη παρά την προσθήκη του παιχταρά Φεκίρ της Λιόν.

 Υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων, που ξεκινά από την Ατλέτι, για 4άδα αλλά και ευρωπαϊκές θέσεις. Το ερώτημα είναι σχεδόν… ετησίως ποια θα πλασαριστεί στην 4άδα, το δίλημμα «Βαλένθια ή Σεβίλλη» δύσκολα θα διαψευστεί αλλά ουδείς αποκλείει να εμφανιστεί μια… νέα Χετάφε.
Εχω μια αίσθηση ότι η Βιγιαρεάλ θα τα πάει καλά, αλλά θέλω να τη δω και επί του… πρακτέου. Ειδάλλως, πιο πολύ στην 4άδα η Βαλένθια, παρά η Σεβίλλη.

Οι μικρομεσαίες 

⇒ Αθλέτικ Μπιλμπάο: επιτυχία η περσινή 8η θέση από την προπέρσινη 16η αλλά δεν είναι η Αθλέτικ παλαιών ετών. Ο Γκαϊθκα Γκαριτάνο συνεχίζει έχοντας την εμπιστοσύνη της διοίκησης, έχασε μόνο τον Σουσαέτα και πήρε μόνο τον μέσο Βέγσα της Λεγανές. Στο 1.70 (Novibet) να είναι η καλύτερη βασκική ομάδα τη νέα σεζόν (Σοσιεδάδ, Αλαβές, Οσασούνα και Εΐμπαρ οι άλλες).

⇒ Χετάφε: τρομερή η περσινή σεζόν, πήγε ακόμη και για… σεντόνι, βγήκε στο Europa και κράτησε τον περιζήτητο Χοσέ Μπορδαλάς στον πάγκο, έχασε τον μπακ Φουλκιέ (Γουότφορντ) αλλά βγήκε ενισχυμένη με Φαΐρ (Καέν), Γκαγέχο (Ουέσκα), Νιόμ (Γουέστ Μπρομ). Θα αποδειχθεί… φωτοβολίδα; Δεν το αποκλείω. Στο 1.90 (Stoiximan) να μην είναι στην πρώτη 10άδα.

⇒ Εσπανιόλ: γύρισε σελίδα με την πρόσληψη του… δικού της παιδιού, Νταβίδ Γκαγιέχο (αντί του Ρούμπι), ακριβοπούλησε τον στόπερ Ερμόσο στην Ατλέτικο, έχασε ακόμη 2-3 βασικούς αλλά έριξε 6 εκατ. ευρώ η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της) για τον εξτρέμ Βάργας της Βέλεζ.

⇒ Αλαβές: ο Αμπελάρδο αποχώρησε από τον πάγκο, ο αποτυχημένος στη Σοσιεδάδ, Ασιέρ Γκαριτάνο, αφίχθη σε μια ομάδα που έχει στόχο απλά την παραμονή αλλά έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ και ενισχύθηκε μπροστά με Πέρες (Γουέστ Χαμ), Χοσέλου (Νιούκαστλ) αλλά απώλεσε τον στόπερ Λαγουάρδια και τον κίπερ Πατσέκο.

⇒ Θέλτα: ο Μιγκέλ Καρντόσο έφυγε, ο Φραν Εσκριμπά αφίχθη τον Μάρτιο, την έσωσε και υπέγραψε διετές συμβόλαιο σε μια ομάδα που έχει καιρό να πρωταγωνιστήσει, έχασε τον φορ Μάξι Γκόμες (Βαλένθια) και επένδυσε στον Σάντι Μίνα για διάδοχό του, τα πάντα όμως εξαρτώνται από τη φόρμα του σταρ Ιάγο Ασπας.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

⇒ Εΐμπαρ: είναι πάντα «η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ» που συνεχίζει για πέμπτη σεζόν, την έχει καθιερώσει στην κατηγορία και, παρά τις μεταγραφικές απώλειες των Κουκουρέγια, Πένια και Χορδάν, έχει κάνει αξιόλογες προσθήκες. Αν μπει καλά στη σεζόν, μπαίνει και 10άδα…

 Καμία εξ αυτών δεν δείχνει ικανή να πέσει, εξίσου καμία δύσκολα θα μπει στις top…

Για σωτηρία και για… φούντο

⇒ Λεβάντε: στη διετία που επάνελθε στην Primera, σώθηκε σε αμφότερες τις σεζόν… στο τσακ. Συνεχίζει πάντως με τον Πάκο Λόπες στον πάγκο, έχασε τους Τζέισον (Βαλένθια), Πιέρ (Ντεπ. λα Κορούνια), πήρε 5-6 παίκτες αλλά θέλει κι άλλους. Στο 4.00 (Stoiximan) για… φούντο.

⇒ Λεγανές: τέταρτη σερί σεζόν μετά την άνοδό της, στις πρώτες δύο σώθηκε παρατρίχα, πέρυσι μάλλον εύκολα και χάρη στην παρουσία του Μαουρίσιο Πελεγρίνο στον πάγκο. Έχασε αρκετούς βασικούς, πήρε κάμποσους, ερώτημα μεγάλο στη σεζόν, στο 4.50 (Netbet) να πέσει.

⇒ Βαγιαδολίδ: σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική, συνεχίζει με τον Σέρχιο Γκονθάλες αλλά έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, αποκτώντας παίκτες β’ διαλογής από μεγάλες ομάδες, όπως τον Φρούτος της Ρεάλ Β’ και τον Πόρο της Σίτι ενώ έχασε τον εξαιρετικό στόπερ Καλέρο (Εσπανιόλ). Στο 2.40 (Novibet) να υποβιβαστεί, στο 4.50 (Stoiximan) να είναι ουραγός.

⇒ Οσασούνα: έργο Γιαγκόμπα Αρασάτε η άνοδος, σημαντικό ότι αφενός κράτησε τον «κορμό», αφετέρου ότι ενισχύθηκε σε κομβικές θέσεις, όπως με τον στόπερ Ρονκάλια της Θέλτα, τον εξτρέμ Ανδριάν της Πόρτο και τον μέσο Μπρασάνατς της Μπέτις. Εφικτή η παραμονή. Στο 2.40 (Novibet) να είναι η καλύτερη νεοφώτιστη (Γρανάδα και Μαγιόρκα οι άλλες δύο).

⇒ Γρανάδα: δίκαιη η άνοδός της, συνεχίζει φυσικά με τον Ντιέγο Μαρτίνεθ ενώ βγήκε ενισχυμένη μεταγραφικά, κυρίως με τον στόπερ Ντουάρτε (Σπόρτινγκ Λ.), τον γερόλυκο φορ Σολδάδο (Φενερμπαχτσέ) και τον εξτρέμ Μάτσις (Ουντινέζε) ωστόσο το ρόστερ της δεν πείθει απόλυτα. Στο 2.35 (Novibet) να υποβιβαστεί.

⇒ Μαγιόρκα: ξανά… Primera στις Βαλεαρίδες Νήσους με τη Μαγιόρκα να έχει πέσει ως την γ’ κατηγορία αλλά να επανέρχεται με δύο απανωτές ανόδους. Ο Βιθέντε Μορένο παρέμεινε στο… τιμόνι, πάει για τρίτη συνεχόμενη υπέρβαση αν πετύχει την παραμονή. Οι Τραϊκόφσκι (Παλέρμο), Σέντλαρ (Πιαστ), Τσαβαρία (Ρεμς), δεν αρκούν από αποκτήματα πάντως. Στο 2.05 (Novibet) να μην υποβιβαστεί.

 Η Μαγιόρκα φαβοριτίζεται για υποβιβασμό αλλά θαρρώ ότι έχει τύχη, όπως και η Οσασούνα. Ερώτημα, από τις νεοφώτιστες, η Γρανάδα ενώ Λεβάντε και Λεγανές δεν με πείθουν…

 

 Outright Picks, Γερμανία 


 

 🇩🇪 Bundesliga, όχι πρωταθλήτρια: Μπάγερν Μονάχου (3.35, Stoiximan) 

 🇩🇪 Bundesliga, στην 4άδα: Λέβερκουζεν (2.25, Betshop)

 🇩🇪 Bundesliga, στη 10άδα: Χέρτα Βερολίνου (2.40, Stoiximan)

 🇩🇪 Bundesliga, υποβιβασμός: Αουγκσμπουργκ (3.50, Betshop)

 🇩🇪 Bundesliga, υποβιβασμός: Φορτούνα Ντίσελντορφ (5.00, Netbet)

 Outright Picks, Ισπανία 


 

 🇪🇸 Primera Division, νικήτρια: Ρεάλ Μαδρίτης (2.75, Betshop)

 🇪🇸 Primera Division, υποβιβασμός: Βαγιαδολίδ (2.40, Novibet)

 🇪🇸 Primera Division, υποβιβασμός: Λεβάντε (4.00, Stoiximan)

 🇪🇸 Primera Division, να μην υποβιβαστεί: Μαγιόρκα (2.05, Novibet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ