Ανάλυση: Δίκαιη νίκη κόντρα στη Μάιντζ (2-1), μιας και από την αρχή έως το τέλος ήταν καλύτερη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αξιοπρόσεκτο ήταν ότι βρήκε γκολ από παίκτες, οι οποίοι δεν είναι τόσο συνηθισμένοι να βρίσκουν δίχτυα. Στο 21’ ο Ίτο σκόραρε το 1-0. Καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της στο 27’, αλλά μέσω VAR ακυρώθηκε. Η Μάιντζ ισορρόπησε το ματς και ισοφάρισε στο 49’. Παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ η ομάδα των Σουηβών. Το γρήγορο ξεκίνημα στο 51’ με τον Σόσα την ευνόησε στο δεύτερο μέρος. Η Μάιντζ θορυβήθηκε, είχε μόλις μία φάση (60’) και η Στουτγκάρδη σταμάτησε το σερί ηττών, για να πάρει μία ανάσα στη μάχη παραμονής. Είχε ξεπέσει εντελώς. Αλλά είναι σύνολο που κανονικά δεν πρέπει να είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Τώρα που σιγά σιγά επιστρέφουν ολοένα και περισσότεροι βασικοί, θα έχει πάλι μεγαλύτερη δύναμη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Καλό θετικό σερί κόντρα στη Χέρτα για την ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο.
Αγωνιστικά νέα: Το γεγονός ότι δεν θα έχει κόσμο κόντρα στην πρωτευουσιάνα είναι ένα αρνητικό στοιχείο αν μη τι άλλο. Στα αγωνιστικά θέματα, ο Ματαράτσο πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους βασικούς Άντον (Α) και Κάραζορ (ΑΜ). Αποθεραπεύτηκε ο βασικός στόπερ Κεμπφ, ενώ ανάρρωσε από την ίωσή του ο ενίοτε βασικός Ντίνταβι. Εξέτισε ο βασικός Κουλιμπαλί (ΜΕ). Τραυματίστηκε και θα λείψει το νούμερο 2 στο τέρμα, Μπρέντλοφ. Πάντα εκτός οι Φίριχ (ΜΕ), Τόμι (Μ), Σανκό (ΜΕ), Κάλαιτζιτς (Ε).
Ανάλυση: Ήταν κοντά στο να πάρει το τρίποντο με την Άουγκσμπουργκ, αμέλησε, ωστόσο, να πετύχει δεύτερο γκολ και δέχτηκε εν τέλει το 1-1 στο 97’! Από λάθος του αντιπάλου ήρθε το 1-0 του Ρίχτερ (40’). Τριπλή χαμένη ευκαιρία για τη Χέρτα με τους Σερντάρ (62’), Τορουναρίγκα (74’) και Γιόβετιτς (79’). Στις δύο τελευταίες φάσεις πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR. Πλήρωσε την αστοχία της στο 97’. Συνέπεια του 4ου σερί ματς χωρίς νίκη και της πτώσης στην 14η θέση ήταν η απόλυση του Παλ Ντάρνταϊ από τον πάγκο της. Αντί να φέρει ένα πρωτοκλασάτο όνομα, αποφάσισε να δώσει το χρίσμα στον Ταϊφούν Κορκούτ έως το τέλος της σεζόν. Δεν ήταν και η πιο σοφή επιλογή. Είναι μία κίνηση απλά για να σώσει την ομάδα, ενώ οι βλέψεις της φτάνουν για έξοδο στην Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα θέλει να φέρει έναν εκ των Τέρζιτς ή Σμιντ στο τιμόνι της. Φέτος είναι το θέμα τι γίνεται, που μία ακόμα χρονιά μοιάζει χαμένη. Η παράδοση που έχει με τη Στουτγκάρδη είναι αρνητική.
Αγωνιστικά νέα: Η επιστροφή του στόπερ Μπογιατά μετά από τρεις αγωνιστικές ποινής, θωρακίζει τα μετόπισθεν για την πρωτευουσιάνα. Είναι μία προσθήκη για τον Κορκούτ, που αν μη τι άλλο θα αποτελέσει τη βάση για να φέρει επιτέλους το μηδέν στο παθητικό της, σε εκτός έδρας παιχνίδι. Πανέτοιμοι είναι μετά από κορωνοϊό και τραυματισμό αντίστοιχα οι Γιόβετιτς (Ε) και Νταριντά (Μ). Απόντες παραμένουν και πάλι οι Ντάρνταϊ (Α) και Κλίντερ (Α).
4 ματς χωρίς νίκη στην κατηγορία
3/4 εκτός έδρας ήττες, 15 εκτός έδρας που δέχεται γκολ
Άγνωστο τι μπορεί να αποφέρει η αλλαγή προπονητή στη Χέρτα. Όχι ότι μας γεμίζει το μάτι ο Κορκούτ. Στην απόδοση βέβαια που βρίσκουμε τον άσο (άνω το 2.20) μας δελεάζει να ασχοληθούμε με μία Στουτγκάρδη που είναι ανεβασμένη με τις επιστροφές που έχει.
Άγνωστο τι μπορεί να αποφέρει η αλλαγή προπονητή στη Χέρτα. Όχι ότι μας γεμίζει το μάτι ο Κορκούτ. Στην απόδοση βέβαια που βρίσκουμε τον άσο (άνω το 2.20) μας δελεάζει να ασχοληθούμε με μία Στουτγκάρδη που είναι ανεβασμένη με τις επιστροφές που έχει.