Στοίχημα γκολφ – Αναλυτικός οδηγός για το στοίχημα golf

στοιχημα γκολφ - οδηγος golf Το στοίχημα γκολφ μπορεί να σας μοιάζει δύσκολο, ωστόσο παρουσιάζει καλές ευκαιρίες κέρδους και μάλιστα σε δυνατές αποδόσεις. Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν όλα τα μεγάλα τουρνουά στις λίστες τους και μάλιστα τα πονταρίσματα στα κορυφαία εξ αυτών είναι αρκετά μεγάλα.

Ιστορικά στοιχεία του γκολφ 

Η πορεία του golf ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Οι ρίζες του έχουν καταγωγή από τη Σκωτία και την Αγγλία, με το πρώτο British Open να λαμβάνει χώρα το 1860. Με την πάροδο των ετών το άθλημα έγινε διάσημο και σε άλλες χώρες, ενώ ξέφυγε από την Ευρώπη, φτάνοντας σε περιοχές όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σύμφωνα με στοιχεία του 2010, έχουν καταμετρηθεί περίπου 82 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι ερασιτέχνες, που ασχολούνται περιστασιακά με το γκολφ. Οι τελευταίοι είναι κυρίως εύποροι που ξοδεύουν κάποιες από τις ελεύθερες ώρες τους στο γκολφ. Γεγονός καθόλου παράξενο, από τη στιγμή που -όπως αναφέραμε- το golf συνδέεται με την πλούσια τάξη, λόγω του υψηλού κόστος του εξοπλισμού και των γηπέδων. Όσον αφορά τους επαγγελματίες, ο πιο γνωστός είναι ο Tiger Woods.

Βασικοί κανόνες του γκολφ – Πώς παίζεται

Είναι δεδομένο, πως αν αποφασίσετε να ποντάρετε σε κάποιο τουρνουά του γκολφ, θα πρέπει πρώτα να μελετήσετε τους βασικούς κανόνες, αφού το πιθανότερο σενάριο είναι να μην γνωρίζετε πως ακριβώς παίζεται. Δεν είναι παράξενο, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι ευρέως διαδεδομένο και δύσκολα θα το παρακολουθήσει κάποιος αν δεν έχει κίνητρο.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μπαστούνια και μπαλάκια, ενώ το γήπεδο είναι -συνήθως- από χορτάρι και διαθέτει τρύπες, οι οποίες είναι σημαδεμένες με σημαιάκια. Ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας του εκάστοτε τουρνουά, είναι αρκετά πιθανό το γήπεδο να παρουσιάζει αυξομειώσεις στο έδαφος, καθώς όταν είναι ανισόπεδο, το έργο των παικτών δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκτός αυτού, δεν αποκλείεται να συναντήσετε τεχνητά εμπόδια, όπως λίμνες.

Ο αγώνας χωρίζεται σε γύρους και ο κάθε γύρος περιλαμβάνει το παίξιμο ενός αριθμού τρυπών με συγκεκριμένη σειρά. Ένας βασικός γύρος έχει 18 τρύπες που παίζονται από μία φορά η κάθε μία, ωστόσο υπάρχουν και πιο σύντομα παιχνίδια με 9 τρύπες (mini golf). Ο στόχος είναι να μπει το μπαλάκι στην τρύπα σε όσο τον δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Ο κάθε παίκτης έχει μαζί του μία τσάντα με μπαστούνια, ενώ εφόσον το μπαλάκι πάει πολύ μακριά, υπάρχουν τα ειδικά ηλεκτρονικά αυτοκίνητα (σ.σ. golf cars) τα οποία μεταφέρουν τους παίκτες.

στοιχημα γκολφΣτους επαγγελματικούς αγώνες θα συναντήσετε τον όρο par. Η λέξη ισοδυναμεί με τον προεπιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων (βολές) που απαιτούνται για κάθε διαδρομή, με τον παίκτη να προσπαθεί πάντα για λιγότερες. Τα γήπεδα χωρίζονται ανάλογα με το σύνολο των par. Λόγου χάρη υπάρχουν γήπεδα με 72 par ή με 70 par και ο παίκτης μπορεί να δηλώσει πόσα χτυπήματα έχει κάνει αναφέροντας «under 3 par», δηλαδή έχει κάνει 69 χτυπήματα, τρία λιγότερα από τα 72. Για τον κάθε γύρο ξεχωριστά, μερικοί ακόμα όροι που θα ακούσετε και είναι χρήσιμο να σημειώσετε, είναι οι εξής:

  • Hall in One: Η περίπτωση που η μπάλα μπαίνει με μία μόλις βολή. Για παράδειγμα σε τρύπα με 3 par, ο παίκτης επιτυγχάνει να βάλει το μπαλάκι μέσα σε μόλις 1 προσπάθεια.
  • Χτύπημα Eagle: Όταν ο παίκτης κάνει δύο βολές κάτω από το par. Για παράδειγμα σε τρύπα με 4 par, ο παίκτης πετυχαίνει τον σκοπό του σε 2 χτυπήματα.
  • Χτύπημα Birdie: Λόγου χάρη όταν σε τρύπα με 4 par, ο παίκτης βάζει τη μπάλα σε 3 προσπάθειες. Δηλαδή, αναφερόμαστε στη βολή που κάνει ο παίκτης πριν από το τελικό par.
  • Χτύπημα Par: Όταν ο παίκτης ευστοχεί ακριβώς στον προεπιλεγμένο αριθμό.
  • Χτύπημα Bogey: Στην περίπτωση που ο παίκτης χρειάζεται μία προσπάθεια περισσότερη.
  • Χτυπήματα Double Bogey: Όταν παίκτης χρειάζεται δύο χτυπήματα περισσότερα από τα προκαθορισμένα για να ευστοχήσει.

Η λίστα με την ορολογία στο γκολφ είναι τεράστια, ωστόσο οι παραπάνω όροι είναι οι βασικοί που θα σας χρειαστούν εφόσον αποφασίσετε να ποντάρετε σε κάποιο τουρνουά.

Οι βασικές αγορές στο στοίχημα γκολφ

Στο golf το ποντάρισμα διαφέρει συγκριτικά με άλλα αθλήματα. Εδώ η βασική αγορά αφορά μεν τον τελικό νικητή, αλλά όχι σε αγώνα ένας εναντίον ενός. Το παιχνίδι στο στοίχημα γκολφ γίνεται κυρίως με τον τελικό νικητή ενός τουρνουά. Κάθε χρόνο, το καλεντάρι περιλαμβάνει σπουδαία τουρνουά, τα οποία οι online στοιχηματικές εταιρίες ανοίγουν από νωρίς (σ.σ. δεν είναι απίθανο να δείτε ακόμα και για το επόμενο έτος!), γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να κάνουν τις επιλογές τους πολύ πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Παράλληλα, σε αρκετές εταιρίες θα συναντήσετε ειδικά στοιχήματα που αφορούν το σύνολο κάποιων τουρνουά, αλλά και ειδικές αγορές όπως “Να υπάρξει αθλητής που θα βρει απευθείας μία τρύπα μέσα στο 2017”. Πρόκειται για hall in on που αναφέραμε προηγουμένως.

golf betting

Όταν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε κάποιο τουρνουά golf, μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας για τον τελικό νικητή, παράλληλα, όμως, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης στο στοίχημα each way, το οποίο πληρώνει το 1/4 της απόδοσης, εφόσον ο παίκτης τερματίσει δεύτερος ή τρίτος. Τέλος, υπάρχουν εταιρίες στο διαδίκτυο που εκτός των ειδικών στοιχημάτων για τα τουρνουά, βγάζουν και αγορές για συγκεκριμένους παίκτες και τις επιδόσεις τους στη διάρκεια του έτους. Γενικότερα, το στοίχημα στο γκολφ διαφέρει αρκετά από τα ομαδικά σπορ ή τα άλλα ατομικά, ωστόσο πληρώνει σε εξαιρετικές αποδόσεις, αφού ουσιαστικά μιλάμε για μακροχόνια bets.

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα γκολφ

Οι καλύτερες εταιρίες για στοίχημα γκολφ
ΕταιρίαΚριτικήRatingInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

reviewΕγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

reviewΕγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

reviewΕγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

reviewΕγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.