Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της μετά το 2-2 με την Ολλανδία και σε περίπτωση νίκης επί της Γερμανίας στην κατάμεστη Τούμπα απόψε (4/10 21:45), η γηπεδούχος θα έχει την ισοβαθμία με τα «Πάντσερ», κάτι που σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα «κλειδώσει» την πρόκρισή της στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι τα ματς μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν με τους ίδιους πόντους, η «Γαλανόλευκη» έχει επικρατήσει 1-0 στο Άουγκσμπουργκ και φυσικά, κάνοντας το 2Χ2 κόντρα στην ομάδα του Κλοπ, θα υπερισχύει τόσο σε πιθανή δική τους ισοβαθμία (ακόμα και αν ηττηθεί στα επόμενα δύο παιχνίδια).
| Αγώνας | Αποδόσεις |
| Ελλάδα - Γερμανία (4/10, 21:45) |
4.35 - 3.90 - 1.77 |
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει αήττητη στον 2ο όμιλο της League A των προγνωστικών Nations League, αφού είδε τους «Οράνιε» να επιστρέφουν από το 2-0 του ημιχρόνου. Έτσι μετά τις νίκες επί των Γερμανών (1-0) στο Άουγκσμπουργκ και Σερβίας (2-1) στο Βελιγράδι, όλα θα κριθούν από τους Έλληνες διεθνείς.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες δύο ομάδες σε κάθε όμιλο της League A, θα περάσουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, ενώ η τρίτη παίζει μπαράζ παραμονής με ομάδα από τη League B και η τέταρτη υποβιβάζεται.
Ποιο είναι το προγνωστικό για το Ελλάδα - Γερμανία;
Με το ματς να έχει ήδη γίνει sold out η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γερμανία στην 4η στροφή του 2ου ομίλου της League A στην Τούμπα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα μέχρι τώρα ούσα αήττητη, το σενάριο για να προκριθεί από τώρα είναι ένα, νίκη για να «κλειδώσει» πρώτη δυάδα. Από την άλλη πλευρά τα «Πάντσερ» του Κλοπ, έχουν δείξει αμυντικές αδυναμίες, για να στηρίξουμε τον άσο, ειδικά με τα όσα έκανε η επίσημη αγαπημένη στο Άουγκσμπουργκ.
Ποια η αποστολή για το ματς με την Γερμανία;
Με μία πολύ σημαντική απουσία θα παραταχθεί η Ελλάδα κόντρα στην Γερμανία, αφότου έπειτά από το 2-2 με την Ολλανδία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον μεσοεπιθετικό της Άρσεναλ, Χρήστο Τζόλη, που υπέστη θλάση και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Πέλκα. Τραυματίες επίσης είναι και δεν κλήθηκαν καν στα ματς Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου: Βαγιαννίδης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, από την άλλη πλευρά με απόφαση προπονητή έμειναν εκτός οι Μπακασέτας και Κοντούρης.
Η αποστολή της Ελλάδας για το ματς με τη Γερμανία:
- Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Σεβίλλη), Μανδάς (Λάτσιο), Τζολάκης (Χαλ)
- Αμυντικοί: Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (Ρόμα), Ντόη (Ρίο Άβε), Σάλιακας (Ολυμπιακός), Τσάπρας (Παναθηναϊκός), Κυριακόπουλος (Παναθηναϊκός), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Βαγιαννίδης (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
- Μέσοι: Ανδρούτσος (ΟΦΗ), Ζαφείρης (ΠΑΟΚ), Τριάντης (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Μουζακίτης (Χαλ), Καρέτσας (Ντόρτμουντ), Μασούρας (ΝΕΟΜ), Κυζιρίδης (Τσόρουμ), Πέλκας (ΠΑΟΚ)
- Επιθετικοί: Ιωαννίδης (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Παυλίδης (Μπενφίκα), Δουβίκας (Κόμο), Τεττέη (Παναθηναϊκός), Κωστούλας (Μπράιτον)
Ποια είναι η βαθμολογία του 2ου ομίλου;
| Ομάδα | Βαθμολογία |
| Ελλάδα | 7 |
| Ολλανδία | 5 |
| Γερμανία | 4 |
| Σερβία | 0 |
Ποια είναι τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου;
| Αγώνας | Αποτελέσματα |
| Σερβία - Ελλάδα (1η αγωνιστική) | 1-2 |
| Ολλανδία - Γερμανία (1η αγωνιστική) | 1-1 |
| Γερμανία - Ελλάδα (2η αγωνιστική) | 0-1 |
| Σερβία - Ολλανδία (2η αγωνιστική) | 1-2 |
| Ελλάδα - Ολλανδία (3η αγωνιστική) | 2-2 |
| Γερμανία - Σερβία (3η αγωνιστική) | 2-0 |
*Πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας: Μεταξύ τους ματς.
Ποιες είναι οι μακροχρόνιες αποδόσεις για την Εθνική Ελλάδας;
Στον παρακάτω πίνακα σας παρουσιάζουμε τις μακροχρόνιες αποδόσεις που αφορούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το Nations League.
| Αγορά για Ελλάδα | Απόδοση |
| Κατάκτηση Nations League | 41.00 |
| Φιναλίστ Nations League | 13.00 |
| Nικητής 2ου Ομίλου | 3.00 |
Διαβάστε επίσης