foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Η ασίστ, η Ελλάδα, η σύγκριση. Ad10s Diego…

Μποζιονέλος | 26 Νοε 2020 13:56
adios.jpg

Το Μουντιάλ του 1986, που Τον καθιέρωσε, δεν το πρόλαβα ηλικιακά. Και δεν το θυμάμαι ως 6χρονος, και δεν ήμουν καν στην Ελλάδα τότε, ζούσαμε σε μια χώρα που δεν είχε ιδέα, ούτε τώρα έχει, για τη διαφορά soccer από football: στον Καναδά.


Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας όμως το θυμάμαι τόσο καλά, απόλαυσα κάθε στιγμή του ως ένα πιτσιρικάς που μαθαίνει νέα πράγματα, που μπορώ να παραθέσω αποτελέσματα, σκόρερ, ενδεκάδες, στιγμές, πιθανότατα καλύτερα κι από το… Μουντιάλ της Ρωσίας το ’18, το πιο πρόσφατο. Ναι, δεν είχαμε τότε τα γαμω-κινητά, να βλέπεις με το ένα μάτι το ματς και με το άλλο να τουιτάρεις ή να ρίχνεις κάνα live.

Είναι το Μουντιάλ που με έκανε… Βραζιλία. Όπως έγινα Λίβερπουλ σε αγώνα που ηττήθηκε, ένα προ σχεδόν τριών δεκαετιών τελικό Κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ, έγινα «σελεσάο» στον αγώνα με την Αργεντινή. Εκεί όπου δεν ήταν ο καλύτερος του αγώνα, ίσα ίσα το ματς ήταν… σούπερ αλλά η ασίστ Του προς τον Κανίχια ήταν, απλά, μια ποδοσφαιρική ποίηση.


Οι 15 μέρες που μίσησα τον Ντιέγο


Ήταν ίνδαλμα για κάθε παιδί, από τότε. Αλλά ως, εξ απαλών ονύχων, αντιδραστικός, μιας και η Βραζιλία μου ήταν τότε πιο συμπαθής. Τον μίσησα. Ήμουν με τον Αλεμάο, με τον Καρέκα, με τον Μπράνκο, με τον Ντούνγκα που όσο καλός παίκτης ήταν, άλλο τόσο μυρωδιάς ως τεχνικός εξελίχθηκε.

Ωστόσο το μίσος μου, διότι σε τέτοιο εξελίχθηκε, για τον Ντιέγο κράτησε, επακριβώς, 15 ημέρες. Υπήρχε πάντα, και νομίζω υπάρχει ακόμη, μια απέχθεια προς κάθε τι γερμανικό στα παιδιά της χώρας μας, που αρχίζουν να μαθαίνουν στο σχολείο πράγματα όπως… η κατοχή. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αναπόλησα πριν λίγο καιρό όταν είδα, έχοντας διαβάσει βέβαια κι ανάλογα βιβλία, ντοκιμαντέρ (σ.σ. σπουδαίο πράγμα η εικόνα και το βίντεο…) για τη Γερμανία ακριβώς μετά τον πόλεμο και τι, πραγματικά, πέρασαν οι πολίτες που δεν ήταν, όλοι, ναζί…

Τέσπα (sic) το βράδυ του τελικού, 8 Ιουλίου 1990 στη Ρώμη, το αίσθημα ήταν αντι-γερμανικό. Η (Δυτική, ακόμη) Γερμανία με την Αργεντινή, ο Ντιέγο στα μπλε και πρόσωπο του αγώνα ο Εδουάρδο Κοσεδάλ, ένα μεξικάνικο λαμόγιο, έδωσε ένα πέναλτι που, μάλλον, δεν ήταν. Το ματς ήταν άθλιο από πλευράς θεάματος κι αν μένει μια εικόνα από αυτό, όπως από κάθε μεγάλο παιχνίδι, ήταν το κλάμα Του στο τέλος. Το κλάμα για την αδικία. Το αίσθημα του «γαμώτο». Πόσο, μα πόσο, το έχω ασπαστεί στη ζωή μου εδώ και 40 χρόνια, πόσο…


Βέβαια, για να τα λέμε όλα, υπήρξε και μικρή θεία δίκη. Όσο από την Αργεντινή στερήθηκε το τρόπαιο του 1990, άλλο τόσο είχε ευνοηθεί με σφυρίγματα στο Μεξικό του 1986, εκεί όπου υπήρχε μεν ο Μαραντόνα αλλά η μισή ενδεκάδα του Κάρλος Μπιλάρδο έριχνε το, μιλάμε για το, κλοτσήδι.

Παρένθεση. Το διάβασα και επανήλθαν τα δάκρυα που δεν έχουν σταματήσει από χθες: ο γερο-Μπιλάρδο, 82 ετών σήμερα, δεν έχει μάθει ακόμη για τον θάνατο του «παιδιού» του. Τα βιολογικά του παιδιά έκλεισαν την τηλεόραση από χθες, τάχα μου ότι χάλασε…

Τότε λοιπόν, το 1990, ο ημιτελικός με την Ιταλία διεξήχθη στο γήπεδο που, από χθες, από «Σαν Πάολο» μετονομάστηκε (ανεπίσημα, ακόμη) σε «Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα» - γιατί δεν γίνονταν αυτά εν ζωή, δεν κατανοώ, αλλά τέλος πάντων. Οι «ατζούρι» σε ημιτελικό, στη χώρα τους μεν αλλά που, με 60.000 Ναπολιτάνους στο γήπεδο που έβλεπαν τον Θεό τους, τον Μαραντόνα, στην αντίπαλη ομάδα.


Μα, φυσικά, Αργεντινή υποστήριξαν, γνωστή άλλωστε η απέχθεια του ιταλικού Νότου για κάθε τι εθνικό, ιταλικό. Και τα σφυρίγματα του Γάλλου Μισέλ Βιτρό να την προστατεύουν, αναλογιστείτε ότι ο Τζιανίνι, που είχε αναλάβει να… κυνηγάει τον Μαραντόνα, είχε κάρτα από το 20λεπτο. Η Αργεντινή πέρασε στα πέναλτι, όπως η Δυτική Γερμανία την Αγγλία (οποία έκπληξις, τότε).

Κάπως έτσι δάκρυσα, 10 ετών τότε, μαζί με τον Ντιέγο. Δάκρυα που δεν έχουν, συγχωράτε με, σταματήσει από χθες. Ειδικά, όταν είδα αυτό. Θέλει ήχο – και χαρτομάντιλα…


https://twitter.com/Radiactiva3/status/1331802020228059136

Ποιος ήταν ο κορυφαίος;


Δεν θέλω να καθαγιάσω τον Ντιέγο. Δεν ήταν δα και το καλύτερο παιδί. Κατ’ εμέ, δεν ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, ήταν όμως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα στην ιστορία. Ήταν βασιλιάς. Κι εδώ, με τους Queen, σε μια φωτό... όνειρο.


Και δεν βάζω καν στη σύγκριση τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι, όποιον άλλο σύγχρονο. Ο Μέσι δεν θα ήταν ο Μέσι αν ξεκινούσε στα τέλη των 70s, πιθανότατα από τα 25 του να είχε αποσυρθεί λόγω τραυματισμών από τα ατιμώρητα, σκληρά φάουλ. Ο Ρονάλντο δεν θα είχε φτάσει ποτέ, όχι 35, ούτε 30 να είναι top class δίπλα σε εκείνους τους Πορτογάλους.

Ποιος ήταν ο κορυφαίος; Κατ’ εμέ, από όσους είδα, ο Ζινεντίν Ζιντάν: η τέχνη στο γήπεδο, 50-50 με τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο», τέτοιος killer φορ δεν υπήρξε πάλι. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, σε ανάλογη κουβέντα, βάζει πάνω από όλους και απ’ όλα τον Γιόχαν Κρόιφ. Παλιότερα, σε κουβέντα με τον Γιάννη Διακογιάννη, μιας και είχε δει και τους παλιούς, μου έλεγε ότι «Πούσκας και Ντι Στέφανο δεν θα ξαναβγούν. Ποτέ».

Και η κουβέντα είναι ατέρμονη. Ήταν, δεν ήταν, ο κορυφαίος, ο Μαραντόνα ήταν ξεχωριστός. Και, επειδή έχω καλή μνήμη ενίοτε, θυμάμαι το 2004 που παραλίγο να πεθάνει, χιλιάδες κόσμου έξω από το νοσοκομείο, να προσεύχονται. Έπιασε. Ο Θεός έδωσε στον έτερο γιο του παράταση, εντέλει μόνο 16 ετών…


AD10S, Diego…

Ο Μαραντόνα και… η Ελλάδα


Συνολικά τρεις φορές ο Μαραντόνα συναντήθηκε με Έλληνες. Η πρώτη, χρονικά ήταν στις 6 Οκτωβρίου 1988 και στον αγώνα της Τούμπας για το Κύπελλο UEFA ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Νάπολι. Ο κόσμος του «δικεφάλου» ανυπομονούσε να δει τον Αργεντινό σταρ από κοντά – ενδεικτικό ότι τα σχολεία, που τότε ήταν και απογευματινά, εκείνη τη μέρα έμειναν κλειστά!


Η ιταλική ομάδα είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαν Πάολο», ο ΠΑΟΚ προερχόταν από νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με γκολάρα του Στέφανου Μπορμπόκη και είχε καλή ψυχολογία. Τελικό; 1-1 με τη Νάπολι να προηγείται στο 17' με τον Καρέκα και τον ΠΑΟΚ με τη σειρά του να απαντά με τον Σκαρτάδο στο 65'. Ο «δικέφαλος» πίεσε πολύ την ιταλική ομάδα, ήταν καλύτερος, αλλά έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας. Μάλιστα στο τέλος της σεζόν η Νάπολι πήρε το τρόπαιο, αφού απέκλεισε στη συνέχεια τις Λοκομοτίβ Λειψίας, Μπορντό, Γιούβεντους και νίκησε στον διπλό τελικό την Στουτγκάρδη.

Ο Μαραντόνα συνδέθηκε δις και με την Εθνική μας: μια φορά αντιμέτωπος ως παίκτης, την άλλη ως προπονητής. Η πρώτη ήταν φυσικά το 1994 και στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, εποχή που ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας είχε αποκαλύψει ότι είχε ονειρευτεί… τελικό Εθνικής με Βραζιλία (εντέλει έπιασε τη μια φιναλίστ).


Στην πρεμιέρα μας, στο ιστορικό, πρώτο μουντιαλικό μας παιχνίδι, η «αλμπισελέστε» νίκησε 4-0 με χατ τρικ του νεαρού, τότε, Μπατιστούτα, ενώ ο Μαραντόνα πέτυχε το τρίτο γκολ της Αργεντινής που έμελλε να είναι και το τελευταίο του… Πριν από τον αγώνα με τη Ρουμανία του Γκεόργκε Χάτζι για τους «16», ο 33χρονος, τότε, Ντιέγο βρέθηκε θετικός σε χρήση ουσιών μετά το παιχνίδι με την Νιγηρία στη φάση των ομίλων και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Η «αλμπισελέστε» ηττήθηκε με 3-2 και αποκλείστηκε.

Και, το 2010 στη Νότια Αφρική, η Ελλάδα έπεσε ξανά με Αργεντινή, με Νιγηρία αλλά και με Νότια Κορέα. Η Εθνική μας κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού νίκησε με 2-1 τη Νιγηρία, παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς στην ιστορία της, ενώ ο Σαλπιγγίδης πέτυχε και το πρώτο γκολ για τη χώρα στη διοργάνωση, με τον Τοροσίδη να πετυχαίνει το δεύτερο.

Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να προκριθεί τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Στο ματς με την Αργεντινή, αν και αδιάφορη η «αλμπισελέστε» και παίζοντας με αλλαγές, μας νίκησε 2-0, ενώ ο Μαραντόνα είχε τσαντιστεί με τον Καραγκούνη, επειδή την… είπε στον Μέσι – ωστόσο τα είπαν, και τα βρήκαν μετά.


Τι είχε γίνει; Ο «Κάρα» ζήτησε από τον Μέσι να τηρήσει το fair play σε μια φάση του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που προκάλεσε τη φραστική επίθεση του Μαραντόνα. Φραστική, τέσπα, του πε… πολλά! Απολαύστε…

Στοιχηματικά…


🦊 Nada, χθες. Όταν ρισκάρεις και κυνηγάς αποδόσεις, στο πρόγραμμα, το κρίμα είναι ότι η Σάλτσμπουργκ έχασε με δύο στο Μόναχο (άρα μονάδα) και δεν έβαλε δεύτερο που τόσο πολύ άξιζε, το κρίμα είναι ότι η Σίτι το έβαλε νωρίς ενώ κάλλιστα θα μπορούσε (ελέω… τύχης και συγκυρίας) να είναι ένα συμπτωματικό 0-0 στο ημίχρονο – και όχι ελέω διαιτησίας, ουδέποτε ασπάστηκα τη γραφικότητα. Το κρίμα είναι ότι ο Απόλλωνας όντως δεν ηττήθηκε (για πρώτη φορά στην ιστορία του, μάλιστα!) από τον Αστέρα αλλά δεν μπήκαν και δύο γκολ για το combo (0-0). Το κρίμα είναι ότι η Λίβερπουλ έκανε ήττα εντός ύστερα από δύο (χαμένα) πονταρίσματά μου σε προηγούμενους αγώνες και, από ποια, την Αταλάντα που αίφνης… αναστήθηκε. Και το κρίμα είναι ότι η Ρεάλ, με πολύ σφύριγμα, νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της, και ύστερα από 15 ματς (!), στο Μιλάνο, στατιστικό που είχα αλιεύσει χθες αλλά το ρεπορτάζ της με είχε οδηγήσει… στην Ιντερ.

Κόντρα στις… παραδόσεις


Λίγα, για σήμερα, στοιχηματικά. Μπασκετικά πιο πολύ. Ακατανόητο να φαβοριτίζεται τόσο πολύ η ΤΣΣΚΑ (7-3) στη Μόσχα με τη Ρεάλ (6-4) που έχει βρει ρυθμό, μετρώντας πέντε σερί νίκες, επιλογή να μην ανέβει πολύ το line πόντων. Ναι, «τραβηγμένο» για δύο τέτοιες ομάδαρες αλλά, θυμίζω, το περσινό στη Μόσχα είχε λήξει… 60-55. Άρα το δύσκολο είναι να μην ηττηθεί η Ρεάλ, ή αν ηττηθεί να είναι ως 5 πόντους. Και, πλάκα πλάκα, έχει η Ρεάλ να νικήσει στη Μόσχα από τον Δεκέμβριο του 2008, με επτά σερί ήττες έκτοτε! Too much, δεν βρίσκετε;

Καλύτερο, κατ’ εμέ, ματς για απόψε είναι αυτό ανάμεσα στην ντεφορμέ Ζάλγκιρις (5-5) και την ανεβασμένη Ζενίτ (5-2) που μετρά τέσσερις σερί νίκες εκτός Αγίας Πετρούπολης, έσχατη στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια, μόλις τη Δευτέρα, σε εξ αναβολής. Όσο κι αν ο Τσάβι Πασκουάλ προσπαθεί να μάθει… άμυνα τους Ρώσους, αυτά δε γίνονται, για run n’ gun πάει τούτο.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ο, δε, Ολυμπιακός (5-3) υποδέχεται την Μπασκόνια (4-5) μετρώντας 15 σερί νίκες στο ΣΕΦ (!) επί των Βάσκων, με 17-3 συνολική παράδοση στον Πειραιά ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ως τεχνικός, έχει μεν 7-6 ως τεχνικός ενάντια στην Μπασκόνια αλλά 4/4 νίκες από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Ωστόσο ως «κρουσματικοί» θα λείψουν Ελις, Βεζένκοφ, Ζαν Σαρλ και Χαραλαμπόπουλος, τραυματίας είναι ο Χάρισον άρα έχει μια 8άδα επαγγελματιών διαθέσιμη. Μόνο! Η Μπασκόνια ηττήθηκε σε Βελιγράδι και Μόσχα, στις άλλες εξορμήσεις της. Απόψε; Ε, με κάλυψη, παίζεται.



Μονό 🏀


🇷🇺🇪🇸 19:00 ΤΣΣΚΑ Μ. 🆚 Ρεάλ Μ. 2 (+5,5) & under 166,5 🦊 3.06. (Bet365)

Μονό 🏀


🇷🇺🇪🇸 19:00 ΤΣΣΚΑ Μ. 🆚 Ρεάλ Μ. (-1,5) 2 🦊 2.95. (Stoiximan)

Δυάδα (απόδοσης 3.46) 🏀


🇱🇹🇷🇺 20:00 Ζάλγκιρις 🆚 Ζενίτ Over 149,5 🦊 1.77. (Stoiximan)

🇬🇷🇪🇸 21:00 Ολυμπιακός 🆚 Μπασκόνια 2 (+3,5) 🦊 1.69. (Stoiximan)

 Εξ Ολλανδίας παιχνίδι


Από… Γιουρόπια, μια δυάδα ίσα ίσα για το ονόρε. Μονά και δυάδα βασικά, με ρέγουλο. Πρώτον, να μην ηττηθεί ο ΠΑΟΚ που δεν έχει νικήσει ποτέ επί ολλανδικού εδάφους αλλά μια στο τόσο, τέτοια εποχή, του βγαίνουν παιχνίδια.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και, ανάλογο ποντάρισμα, στο Αλκμααρ, ακατανόητα τόσο ψηλά η ΑΖ όσο καλή ομάδα κι αν είναι η Σοσιεδάδ. Άλλωστε οι Ολλανδοί αρέσκονται να παίζουν στην κόντρα. 

Μονά και δυάδα (απόδοσης 4.34)

 

🇳🇱🇬🇷 22:00 PSV Αϊντχόφεν 🆚 ΠΑΟΚ Χ2 🦊 2.13 (Betshop)

🇳🇱🇪🇸 22:00 ΑΖ Αλκμααρ 🆚 Σοσιεδάδ 1Χ 🦊 2.04. (Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ