Πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού

Ηχηρό… χαστούκι έσκασε σήμερα στους ανθρώπους του ΟΦΗ, μιας και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη την Κρητική ομάδα για τη χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Πρόκειται για την αναμέτρηση που είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών και από τη συγκεκριμένη έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κρίθηκε ένοχη και η ΠΑΕ Αιγινιακός και βάση της αρχικής απόφασης οι δυο σύλλογοι υποβιβάζονται από τη Super League και τη Football League αντίστοιχα, ενώ προβλέπεται επίσης αφαίρεση 6 βαθμών από την επόμενη σεζόν αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000€.

Πάντως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά από την στιγμή που η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων, μιας και δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση.

Η εκτίμηση νομικών κύκλων στέκεται στο γεγονός πως αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανατροπές σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Όπως και να χει στον βαθμολογικό πίνακα δεν προκύπτει καμία ανατροπή και οι Κρητικοί θα συνεχίσουν να παίζουν κανονικά στη Super League ανεξάρτητα από την απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments