Στοίχημα στο MotoGP – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

motogp στοιχημα μηχανεςTo MotoGP είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας στον κόσμο και λατρεύεται από τους απανταχού φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τις μεγάλες συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα σε κάθε σχεδόν αγώνα του. Στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, περιλαμβάνονται 18 αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και ο αναβάτης που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς αναδεικνύεται Παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης, εκτός του κορυφαίου οδηγού, υπάρχουν ακόμα δύο τίτλοι, αυτός της κορυφαίας ομάδας και του κορυφαίου εργοστασίου ανά σεζόν. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πολλές αγορές για pregame στοίχημα αλλά και για live betting κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Αγορές στοιχήματος στο MotoGP

Παγκόσμιος πρωταθλητής

Το πρώτο μακροχρόνιο στοίχημα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, είναι το ποιος θα αναδειχθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αγορά αυτή ανοίγει συνήθως λίγες εβδομάδες πριν τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Για να ποντάρετε στον αναβάτη που πιστεύετε ότι θα αναδειχθεί πρωταθλητής θα πρέπει να έχετε κάποια σημαντικά κριτήρια. Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι τι έκανε την περασμένη σεζόν, σε ποια ομάδα ανήκει, αλλά και τι στόχους έχει για φέτος. Επίσης, να παρακολουθήσετε πως εξελίχθηκαν οι χειμερινές δοκιμές, από τις οποίες μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Π.χ. Ο Μαρκέθ αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 και από τη στιγμή που έμεινε στην ίδια ομάδα, είχε αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει και το 2016, όπως και έγινε. Οι μπουκ δίνουν συνήθως χαμηλές τιμές στα φαβορί για τον τίτλο, τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά στην αρχή της κάθε χρονιάς. Το στοίχημα διευθετείται συνήθως, αμέσως μόλις αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής.

MotoGP παγκόσμιος πρωταθλητής

Νικητής αγώνα

To δημοφιλέστερο στοίχημα στο εν λόγω πρωτάθλημα, αφορά τον νικητή του εκάστοτε αγώνα. Πριν ποντάρετε σε αυτή την αγορά θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα δεδομένα για τον αγώνα της Κυριακής (σε μια μόνο περίπτωση διεξάγεται Σάββατο). Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινάει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές. Εκεί έρχονται τα πρώτα στοιχεία για την κατάσταση των αναβατών, η οποία φαίνεται από τους χρόνους. Το Σάββατο διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές (βλ. παρακάτω), μέσω των οποίων θα σχηματιστεί η «σχάρα» εκκίνησης. Εύλογα λοιπόν, οι οδηγοί που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις, έχουν θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη την Κυριακή. Τα φαβορί δίνονται συνήθως σε χαμηλές αποδόσεις από τους μπουκ για να πάρουν την καρό σημαία, ειδικά όταν εκκινούν από τις μπροστινές θέσεις. Ένα τελευταίο στοιχείο που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, είναι το warm up της Κυριακής, λίγες ώρες πριν τον αγώνα. Εκεί οι αναβάτες κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρόνοι τους προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει στον αγώνα.

στοιχημα moto gpΓια παράδειγμα, αν θέλετε να ποντάρετε στον Ρόσσι για να κερδίσει τον αγώνα και ξεκινάει από την πρώτη τριάδα, τότε έχει πολλές πιθανότητες να δει πρώτος την καρό σημαία και θα πληρώνει σε χαμηλές τιμές. Εκτός όλων αυτών πάντως, θα πρέπει να παρακολουθήσετε και τον καιρό, διότι αν υπάρχει η πιθανότητα βροχής την ημέρα του αγώνα, τότε μπορούν να ανατραπούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν από την Παρασκευή και το Σάββατο, διότι ορισμένοι αναβάτες που βολεύονται πολύ καλύτερα στο να οδηγούν σε βρεγμένο οδόστρωμα. Επίσης, όταν η πίστα είναι βρεγμένη, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για πτώσεις, καθώς το παραμικρό λάθος κοστίζει. Οπότε, πρέπει να είστε προσεκτικοί στα πονταρίσματα σας.

Νικητής κατατακτήριων 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Σάββατο πριν τον αγώνα διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP, στις οποίες υπάρχει η αγορά για το ποιος αναβάτης θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και θα πάρει την pole position. Πριν ποντάρετε σε αυτό το στοίχημα, θα πρέπει να δείτε τους χρόνους των αναβατών στις ελεύθερες δοκιμές, για να έχετε «εικόνα» του τι συμβαίνει στο αγωνιστικό τριήμερο. Φαίνεται ο οδηγός που έχει βρει τις σωστές ρυθμίσεις και το σωστό “στήσιμο” της μοτοσυκλέτας του, οπότε ανάλογα πρέπει να ποντάρεται. Επίσης, υπάρχουν αναβάτες που είναι πολύ γρήγοροι στον έναν γύρο και σημειώνουν ταχύτατους χρόνους στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα είναι διαφορετικά τα πράγματα και δεν έχουν διάρκεια στην απόδοση τους.

Race Match Bets (Head to Head)

Ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχήματα στα μηχανοκίνητα αθλήματα και δη στο MotoGP είναι το Head to Head (H2H). Στην αγορά αυτή, προσφέρονται ζευγάρια οδηγών στα οποία επιλέγετε τον νικητή ανάμεσα στους δύο αναβάτες. Ο νικητής προκύπτει από τον οδηγό που θα τερματίσει υψηλότερα στην κατάταξη. Για παράδειγμα, αν η εταιρία προσφέρει για H2H τον Μαρκέθ με τον Λορένθο και εσείς επιλέξετε τον πρώτο για να νικήσει, θα  πρέπει να πάρει καλύτερη θέση από τον αναβάτη της Υamaha. Δηλαδή αν ο Μαρκέθ τερματίσει 2oς και ο Λορένθο 3ος, τότε το στοίχημα είναι κερδισμένο. Σημειώστε όμως, ότι αν εγκαταλείψει ένας από τους δύο, τότε θα πρέπει να τερματίσει τον αγώνα ο άλλος οδηγός. Αν για κάποιο λόγο δεν τερματίσει κανένας εκ των δύο, τότε το στοίχημα θεωρείται άκυρο και η απόδοση του θα είναι μονάδα. Αν έχετε τοποθετήσει ένα στοίχημα H2H πριν την έναρξη του αγώνα και ο οδηγός που έχετε επιλέξει δεν εκκινήσει τον αγώνα για κάποιο λόγο και ο άλλος οδηγός λάβει μέρος κανονικά, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο ή σε αντίστοιχη περίπτωση κερδισμένο.

Ταχύτερος γύρος

Σε αυτόν τον τύπο στοιχήματος, ποντάρετε στον οδηγό που πιστεύετε ότι θα κάνει τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αυτή την αγορά, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα στοιχήματα σας πριν την έναρξη του grand prix και έπειτα να περιμένετε να ολοκληρωθεί ο αγώνας, προκειμένου να διευθετηθεί το στοίχημα. Στην αγορά αυτή, καλό θα είναι να επιλέγετε αναβάτες που πάνε για τη νίκη και έχουν σαφώς ταχύτερες μοτοσυκλέτες. Οι γρήγοροι γύροι σημειώνονται συνήθως από τα μέσα του αγώνα και προς το φινάλε του, όταν οι μοτοσυκλέτες ελαφραίνουν από καύσιμο.

Διαφορά (δευτερόλεπτα) νικητή από τον δεύτερο

Moto GP pame stoiximaΣε αυτή την αγορά, ποντάρετε στην διαφορά δευτερολέπτων που πιστεύετε ότι θα έχει ο νικητής με τον δεύτερο της κατάταξης. Πριν στοιχηματίσετε, πρέπει να δείτε τι έχει προηγηθεί του αγώνα, δηλαδή σε τι χρόνους κινήθηκαν οι αναβάτες κατά την διάρκεια των δοκιμών και των κατατακτηρίων, αλλά και πιο συγκεκριμένα, τι χρόνους έγραψαν οι αναβάτες που θα παλέψουν για τη νίκη. Συνήθως οι διαφορές είναι μικρές όταν μάχονται τα μεγάλα φαβορί για νίκη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει κάποιος οδηγός την καρό σημαία στο νήμα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν ποντάρετε σε αυτό το στοίχημα και δεν χρειάζεται να παίζετε μεγάλα ποσά.

Live betting στο MotoGP

Το live betting είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό κομμάτι στη Formula 1, με τις περισσότερες εταιρίες να προσφέρουν για live στοίχημα τους αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας. Βασική αρχή για να ποντάρετε live είναι να παρακολουθείτε τον αγώνα και τη ζωντανή εξέλιξή του ώστε να εκμεταλλευτείτε τυχόν ευκαιρίες. Τα πιο κοινά στοιχήματα που προσφέρονται live είναι: “Νικητής αγώνα”, “διαφορά πρώτου με δεύτερου”, “H2H”, “ποιοι θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις”.

Οι καλύτερες εταιρείες για Στοίχημα στο MotoGP

Οι καλύτερες εταιρείες για Στοίχημα στο MotoGP
ΕταιρίαΚριτικήRatingInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

reviewΕγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

reviewΕγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

reviewΕγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

reviewΕγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

reviewΕγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.