Σύστημα D’Alembert στο στοίχημα

Σύστημα D'AlembertΤο D’alembert είναι ένα ακόμα σύστημα που προέρχεται από την ρουλέτα των καζίνο αλλά βρίσκει άμεση εφαρμογή και στο στοίχημα.  Συνοπτικά αφορά μια μέθοδο με αύξηση του πονταρίσματος στην ήττα και μείωση στην νίκη.

Ιστορία του D’Alembert

Δημιουργός του συστήματος ο Γάλλος φυσικός, μαθηματικός και φιλόσοφος Jean le Rond d’Alembert, που έζησε τον 18ο1 αιώνα. Το D Alembert είναι επίσης γνωστό τόσο σαν το σύστημα της πυραμίδας όσο και ως montant et demontant (αύξηση και μείωση).

Συσχετισμοί/Θεωρία

Το σύστημα βασίζεται στην θεωρία της καθυστέρησης, στην πεποίθηση δηλαδή ότι κάτι που δεν έχει συμβεί για ένα διάστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί έναντι κάποιου που συνέβη πρόσφατα. Σύμφωνα με τον Γκάους, όπου και βασίζεται μεγάλο μέρος της θωρίας, ένα ρίξουμε ένα κέρμα και έρθει κορόνα συνεχόμενες φορές τότε η πιθανότητα να έρθει γράμματα στην επόμενη ρίψη είναι ιδιαίτερα αυξημένη.  Η θεωρία αυτή επικρατεί στο σύστημα D’Alembert και βασίζεται στην λογική ότι στην φύση επικρατεί ισορροπία. Επομένως μακροπρόθεσμα υπάρχει ισοστάθμιση των πιθανών γεγονότων.

Η στρατηγική αυτή μοιάζει πολύ με το σύστημα Martingale αλλά με μικρότερη πρόοδο στο ύψος των πονταρισμάτων. Στο Martingale το ποντάρισμα σας ανεβαίνει μετά από κάθε ήττα στο διπλάσιο, ενώ στο D’Alembert κατά μία μονάδα.

Στόχος του είναι η ελαχιστοποίηση των ζημιών μας ποντάροντας, όπως προείπαμε, στην μακροπρόθεσμη ισορροπία.

Στην πράξη

Ένα πολύ εύκολο και απλό στην χρήση του, σύστημα στοιχήματος . Ποντάρετε ένα αρχικό ποσό το οποίο σε περίπτωση νίκης μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ σε περίπτωση ήττας το αυξάνετε κατά μια μονάδα. Ετσι, βασιζόμενη στη θεωρία των ισοπίθανων γεγονότων, εάν χάσετε ένα στοίχημα ανεβάζετε ποντάρισμα γιατί έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το επόμενο. Αντίθετα εάν κερδίσετε μειώνετε το ποντάρισμα, καθώς οι πιθανότητες να ξανακερδίσετε είναι μικρές.

Η χρήση αυτής της τεχνικής επιτρέπει την αντιστάθμιση των απωλειών από τα υψηλότερα χαμένα πονταρίσματα, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει τη διακράτηση κάποιων από τα κέρδη σας.

Σύστημα D'AlembertΠαράδειγματα

Έστω ξεκινάτε ένα υποθετικό παράδειγμα με 2 ευρώ και σε ένα στοίχημα με δύο γεγονότα (πχ οβερ και αντερ). Το ποντάρισμα σας αφορά τα over.

  • Επιλέγετε ένα παιχνίδι και ποντάρετε 2 ευρώ στο over
  • Σε περίπτωση νίκης ποντάρετε 1 ευρώ στο επόμενο over (το μισό στοίχημα δηλαδή μιας και η θεωρία λεει πως έχετε μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας)
  • Σε περίπτωση ήττας ποντάρετε 3 ευρώ στο επόμενο over (μια μονάδα επιπλέον δηλαδή μιας και η θεωρία λεει πως έχετε αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας)

Πλεονεκτήματα του συστήματος D’Alembert

  • Είναι μια συνετή επιλογή καθώς περιορίζει ή και μηδενίζει τον ενθουσιασμό του παίκτη και αυξάνει την πίστη του για το επόμενο στοίχημα.
  • Μπορεί να βοηθήσει παίχτες με μικρό κεφάλαιο που δεν θέλουν να ρισκάρουν, αρκεί να έχουν την υπομονή να εφαρμόσουν ένα τόσο αυστηρό στον τρόπο σύστημα.

Μειονεκτήματα του συστήματος D’Alembert

  • Το σύστημα D’Alembert είναι ένα θετικά προοδευτικό σύστημα, το οποίο δεν επιτρέπει την ύπαρξη κάποιων σερί είτε θετικών είτε αρνητικών.

Επομένως, το σύστημα D’ Alembert, επακόλουθα, απευθύνεται σε πιο μετριοπαθείς παίκτες που δεν πιστεύουν τόσο σε «ρέντες» και σε «τυχερά νούμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.