Σύστημα Labouchere στο στοίχημα

Σύστημα LabouchereTo Labouchere ξεκίνησε από τη ρουλέτα των καζίνο και πρόκειται για ένα αρνητικά προοδευτικό σύστημα βασισμένο σε μια ακολουθία αριθμών.

Ιστορία του Labouchere

Ο δημιουργός του είναι άγνωστος, αν και εικάζεται πως είναι κάποιος ή κάποια με το … όνομα Labouchere! Δεν υπάρχουν όμως ακριβείς πληροφορίες παρα μόνο πως αναπτύχθηκε στην Γαλλία τον 17ο με 18ο αιώνα με στόχο την ρουλέτα των καζινο.

Συσχετισμοί/Θεωρία

Αν το παρομοιάζαμε με κάποιο άλλο σύστημα, σίγουρα πιο κοντά φτάνει στο Fibonacci. Ακολουθεί επίσης την αρχή της αρνητικής εξέλιξης όπως δηλαδή και το Martingale. Η λογική του είναι πως οι αριθμοί δεν ακολουθούν πάντα κάποια λογική συνέχεια αλλά ο καθένας τους αντιπροσωπεύει το ποσό που πρόκειται να ποντάρουμε.

Στην πράξη

Όπως κάθε σύστημα που δημιουργήθηκε για την ρουλέτα, έτσι και αυτό ορίζει ως στοίχημα τις δύο επιλογές (μαύρο-κόκκινο της ρουλέτας). Στην εφαρμογή του είναι απλό και σαν κύριο στόχο έχει το ρεφάρισμα της ήττας των προηγούμενων πονταρισμάτων με τα επόμενα.

  1. Πρώτο βήμα είναι να ορίσουμε την κάβα μας και έπειτα να τη διαιρέσουμε ανάλογα με τα πονταρίσματα που θέλουμε να κάνουμε.
  1. Επόμενο βήμα να δημιουργήσουμε μια ακολουθία αριθμών με βάση τις άκρες των οποίων θα ορίζεται το μέγεθος των πονταρισμάτων μας.

Για να γίνει πιο κατανοητό ας δούμε το παράδειγμα.

Φτιάχνουμε μια ακολουθία αριθμών. Όπως 1-2-3-4-5-6-7-8. Επιλέγουμε το σημείο που θέλουμε να ποντάρουμε, πχ ένα οβερ. Προσθέτουμε τους δύο εξωτερικούς αριθμούς της ακολουθίας που φτιάξαμε (1+8) και ποντάρουμε στο over.

  • Έαν κερδίσουμε, σβήνουμε τους αριθμούς 1 και 8 από την ακολουθία μας και συνεχίζουμε στο επόμενο ποντάρισμα με τον ίδιο τρόπο.
  • Εάν χάσουμε, προσθέτουμε τους αριθμούς και τοποθετούμε το άθροισμα τους στο τέλος της ακολουθίας μας.

Όταν ο παίκτης κερδίσει αρκετές φορές και διαγράψει όλους τους αριθμούς, τότε η ακολουθία ολοκληρώνεται, ο παίκτης έχει κερδίσει και το σύστημα ξεκινάει από την αρχή.labouchere

Παράδειγμα

Αρχική Ακολουθία: 1-2-3-4-5-6
1ο ποντάρισμα: (1+6) 7 μονάδες – αποτέλεσμα νίκη
Νέα Ακολουθία – αφαιρούμε τους δύο αριθμούς : 2-3-4-5
2ο ποντάρισμα: (2+5) 7 μονάδες – αποτέλεσμα ήττα
Νέα ακολουθία – προσθέτουμε το ‘άθροισμα στο τέλος της ακολουθίας: 2-3-4-5-7

Δείτε τον πίνακα

α/α

Ακολουθία

Ποντάρισμα

Αποτέλεσμα

Νέα ακολουθία

Κέρδος

First

1-2-3-4-5-6

7

Win

2-3-4-5

7

Second

2-3-4-5

7

Lose

2-3-4-5-7

0

Third

2-3-4-5-7

9

Lose

2-3-4-5-7-9

-9

Fourth

2-3-4-5-7-9

11

Win

3-4-5-7

2

Fifth

3-4-5-7

10

Lose

3-4-5-10

-8

Sixth

3-4-5-7-10

13

Win

4-5-7

5

Seventh

4-5-7

11

Lose

4-5-7-10

-6

Eighth

4-5-7-10

14

Win

5-7

8

Ninth

5-7

12

Win

n/a

20

Παραλλαγές του συστήματος Labouchere

Η ευελιξία του συστήματος La bouchere έχει οδηγήσει με την πάροδο των χρόνων στην ανάπτυξη αρκετών παραλλαγών του. Ας δούμε πως εφαρμόζονται στην πράξη οι σημαντικότερες εξ αυτών:

Αντεστραμμένο (Reverse) Labouchère

Όπως προκύπτει και από την ονομασία της παραλλαγής, πρόκειται ουσιαστικά για την αντιστροφή της ακολουθίας από αρνητική σε θετική. Είναι ένα αρκετά επιθετικό σύστημα, όπου συγκεκριμένα, το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού προστίθεται στο τέλος της ακολουθίας μετά από επιτυχημένη πρόβλεψη και όχι μετά από ήττα. Αντίστοιχα, σε περιπτώσεις αποτυχημένης πρόβλεψης, τότε αφαιρούμε τους δύο αριθμούς της ακολουθίας από τους οποίους προέκυψε το ποντάρισμά μας.

Το «Labby» όπως επίσης αναφέρεται το Reverse Labouchere σύστημα, μειώνει τις απώλειες σε περίπτωση ήττας και κυρίως σε σερί ηττών. Στον αντίποδα, ως αρνητικό του αντίστροφου συστήματος θεωρείται πως η ολοκλήρωση ενός κύκλου πονταρισμάτων δεν σημαίνει πως θα υπάρχει κέρδος. Για να προκύψει αυτό, θα πρέπει το ποσοστό των νικών να ξεπερνά το 50% στα συνολικά «παιξίματα».

Συντηρητικό Labouchere

Το συντηρητικό ή Zero Labouchere πρόκειται για μία παραλλαγή με σαφώς μικρότερο ρίσκο από την αρχική. Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να προσθέσει αρκετά μηδενικά στην αρχή της ακολουθίας (π.χ. 0-0-0-0-1-2-3-4-5) έτσι ώστε να μειωθεί το ύψος του συνολικού πονταρίσματος. Όπως είναι προφανές, όσο περισσότερα είναι τα μηδενικά στην αρχή της ακολουθίας, τόσο χαμηλότερο είναι το ποντάρισμα.

Split Labouchère

Η συγκεκριμένη παραλλαγή ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να μειώσουν το ρίσκο να χάσουν ολόκληρο την κάβα τους γρήγορα. Στο Split Labouchere, αφού έχουν συσσωρευτεί πολλοί αριθμοί στην ακολουθία, αυτή τότε «σπάει» σε μικρότερες. Το split αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το ρίσκο. Το ποντάρισμα συνεχίζει από την πρώτη ακολουθία, με σαφώς μειωμένο ρίσκο και συνεχίζει στη δεύτερη όταν ολοκληρωθεί η πρώτη.

Όπως και η παραλλαγή με το αντεστραμμένο Labouchere, έτσι και αυτή του split θα πρέπει να εφαρμόζονται στα πρώτα πονταρίσματα ώστε να αποφεύγεται η σημαντική μείωση της κάβας με ενδεχόμενο αρνητικό σερί στην αρχή.

Πλεονεκτήματα του συστήματος Labouchere

Μειονεκτήματα του συστήματος Labouchere

  • Οσο κάνετε σερί με ήττες μπορεί να χάσετε μεγάλο κεφάλαιο

Συνοψίζοντας, το Labouchere είναι αρκετά απλό σε εφαρμογή και πρόκειται για ένα αρνητικά προοδευτικό σύστημα, το οποίο σας βοηθά στον έλεγχο του κεφαλαίου σου. Όπως όμως σε όλα τα συστήματα, ένα μεγάλο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων μπορεί να σας οδηγήσει σε σημαντική απώλεια του κεφαλαίου σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.