foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Συστήματα ΟΠΑΠ

Συστήματα ΟΠΑΠ.jpg

Οι εποχές όπου οι παίκτες του στοιχήματος που επέλεγαν το πρακτορείο του ΟΠΑΠ προσπαθούσαν να τινάξουν το ταμείο στον αέρα «κατεβάζοντας» οκτάδες και δεκάδες με στάνταρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από την αρχή της παρουσίας του «Πάμε Στοίχημα» στο ελληνικό κοινό ο ΟΠΑΠ «έσπρωξε» τους παίκτες προς την αναζήτηση μεγαλύτερου κέρδους μέσω των παρολί, τα πρώτα χρόνια, μάλιστα, τα παιχνίδια που μπορούσαν να πονταριστούν ως μονά αποδεκτά ήταν ελάχιστα στο ελληνικό κουπόνι και αφορούσαν μόνο τις μεγάλες διοργανώσεις.

Προτού εμβαθύνουμε στα συστήματα ΟΠΑΠ, να αναφερθούμε και στην εναλλακτική του pamestoixima.gr, το οποίο και αποτελεί το online κομμάτι στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ. ➜ Δείτε εδώ πώς κάνω εγγραφή στον ΟΠΑΠ οnline

Έτσι, λοιπόν, τα συστήματα, αυτός ο μεσοβέζικος τρόπος που προσπαθεί να εξασφαλίσει κέρδος ακόμα κι αν δεν επιβεβαιωθούν όλες οι επιλογές του παίκτη, μπήκαν στην καθημερινότητά του. Η κατανόησή τουςκαι η χρησιμοποίησή τους έγινε αναγκαίο όπλο, τόσο για την εξοικονόμηση χρόνου στην αποτύπωση των επιλογών, όσο και για την καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι.

Σ’ αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε την αναλυτική παρουσίαση των συστημάτων του ΟΠΑΠ, του υπολογισμού του κόστους τους, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που «ταιριάζει» στο καθένα απ’ αυτά.

* Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Πώς υπολογίζεται το κόστος στα συστήματα ΟΠΑΠ

Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποιος όταν ασχολείται με τα συστήματα, είναι η ελάχιστη τιμή της στήλης. Το μικρότερο κόστος στήλης του ΟΠΑΠ είναι €0,25 (το αρχικό κόστος ήταν €0,30, η τιμολογιακή πολιτική άλλαξε το 2015). Είναι μια αλλαγή που σε πολλούς φαίνεται ανεπαίσθητη, ωστόσο σε κάποιους που έπαιζαν αρκετές στήλες και με πολλαπλασιαστές σημαίνει αρκετή εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να αναπτύξουν τα συστήματά τους.

Το ελάχιστο κόστος στήλης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι και το μοναδικό. Κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους λεγόμενους «πολλαπλασιαστές» για να αυξήσει το κόστος ανά στήλη. Έτσι, λοιπόν, αν στο κουπόνι επιλεγεί πολλαπλασιαστής «2», τότε αυτόματα διπλασιάζεται το κόστος και η κάθε στήλη κοστίζει €0,50. Αν ο πολλαπλασιαστής είναι «4», τότε η στήλη κοστίζει €1.

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα πιο γνωστά συστήματα

2-3: Ένα από τα πιο απλά, αλλά και δημοφιλή συστήματα. Τρεις αγώνες, συνολικά 4 στήλες σε ανάπτυξη (3 δυάδες, 1 τριάδα). Το επιλέγουν συνήθως αυτοί που ψάχνουν αποδόσεις περίπου σε διπλασιασμό, ως κάλυψη ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους αν επιβεβαιωθούν τα δύο από τα τρία παιχνίδια.

2-3-4: Μια παραλλαγή του προηγούμενου, φυσικά με περισσότερες στήλες. Συνολικά 11 (6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Εδώ με τη δυάδα συνήθως επιστρέφεται κάποιο μέρος του πονταρίσματος (σε αποδόσεις περίπου 2,00 σχεδόν το μισό), με την επιβεβαίωση τριών παιχνιδιών «γράφει» σημαντικό κέρδος.

1-2-3-4: Άλλη μια παραλλαγή, που απευθύνεται κυρίως σε παίκτες, οι οποίοι κυνηγούν μεγάλες αποδόσεις (ίσως και ισοπαλίες) και θα ήθελαν να δουν κάποιο κέρδος ακόμα και με μία επιβεβαίωση. Φυσικά στην επαλήθευση έστω και δύο αγώνων σ’ αυτή την περίπτωση το κέρδος είναι σημαντικό. Στήλες 15 (4 μονά, 6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα).

3-4-5: Ενδεχομένως το πιο δημοφιλές σύστημα, επίσης με 16 στήλες (10 τριάδες, 5 τετράδες, 1 πεντάδα). Ο αριθμός των αγώνων είναι τέτοιος που μπορεί να «εξυπηρετήσει» και «συμβατικές» αποδόσεις (από 1,70 ως 2,00), αλλά και υψηλότερες. Παλαιότερα, τον χρησιμοποιούσαν αυτοί που «έψαχναν» ισοπαλίες, τελευταία επιλέγουν το προηγούμενο σύστημα 1-2-3-4. Η επιβεβαίωση μιας τριάδας σχεδόν επιστρέφει το ποντάρισμα (ή το μεγαλύτερο μέρος του), με τέσσερα νικηφόρα ματς υπάρχει κέρδος.

3-4: Πιο μικρό από το προηγούμενο, αλλά περίπου με την ίδια λογική με το 2-3. Στήλες 5 (4 τριάδες, 1 τετράδα), όμως η διαφορά τους είναι ότι στην επιβεβαίωση της τριάδας υπάρχει κέρδος (ανάλογα με τις αποδόσεις που έχουν επιλεγεί, μπορεί να είναι και 100% της αξίας του δελτίου ή και περισσότερο).

4-5-6: Αντίστοιχο του 3-4-5, αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω, όμως με 22 στήλες (15 τετράδες, 6 πεντάδες, 1 εξάδα). Επιλέγεται εναλλακτικά από τους λάτρεις του «3-4-5» όταν από τη μελέτη έχει προκύψει μεγαλύτερος αριθμός αγώνων απ’ ότι συνήθως και δεν υπάρχει η διάθεση να «κοπεί» ένα απ’ αυτά.

1-2-3: Κλασικό σύστημα για τους λάτρεις των μεγάλων αποδόσεων (μπορεί να είναι και ακριβή σκορ, ημίχρονα-τελικά, ανατροπές). Στήλες 7 (3 μονά, 3 δυάδες, 1 τριάδα). Με μία επιβεβαίωση συνήθως προκύπτει σημαντικό κέρδος, από δύο και πάνω μετράει πολύ περισσότερο.

8-9-10: Παλαιότερα ήταν πολύ πιο δημοφιλές, όμως η παρουσία πολλών αγώνων προφανώς έχει τη γοητεία της για τους παίκτες που «απλώνουν» τη μελέτη τους σε πολλά πρωταθλήματα και δεν επιθυμούν να «χωρίσουν» τους αγώνες τους σε δύο ή περισσότερα παρολί. Συνολικές στήλες 56 (45 οκτάδες, 10 εννιάδες, 1 δεκάδα).

Πώς διαβάζουμε τον πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ

Προηγουμένως, παρουσιάσαμε τα πιο δημοφιλή συστήματα του ΟΠΑΠ, όμως οι παραλλαγές που μπορεί να «δημιουργήσει» κάποιος είναι πάρα πολλές. Για την ακρίβεια, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το σύστημα που θέλει, αποτελούμενο από όποιες παραλλαγές θέλει. Ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι το ανώτατο όριο αγώνων, το οποίο είναι 15.

Πώς, όμως, μπορεί να υπολογιστεί εύκολα και γρήγορα το κόστος του συστήματος; Σ’ αυτό βοηθάει ο «πίνακας συστημάτων» του ΟΠΑΠ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από κάθε κουπόνι, και δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να υπολογίσει με ακρίβεια πόσα ακριβώς στοιχίζει το σύστημα που επέλεξε.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο πίνακας έχει δύο βασικές στήλες, τη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και τη στήλη «ζητούμενα γεγονότα». Στη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» αθροίζεται ο συνολικός αριθμός των αγώνων που έχετε επιλέξει να συμπεριληφθούν στο σύστημά σας και στη στήλη «ζητούμενα γεγονότα» ο αριθμός των αγώνων που επιθυμείτε να επιβεβαιωθούν, προκειμένου να υπολογιστεί το κέρδος.

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παράδειγμα Πρώτο

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να υπολογίσει το κόστος του στοιχήματος 3-4-5. Ξεκινάει από την κάθετη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και φτάνει στον αριθμό «5». Στη συνέχεια… μετακινείται προς τα δεξιά και προσθέτει τους αριθμούς που βρίσκονται στα τετραγωνίδια «3», «4» και «5» τη οριζόντιας στήλης «ζητούμενα γεγονότα».

Έτσι προκύπτει ότι οι συνολικές στήλες είναι 16 (10+5+1), άρα το μικρότερο κόστος είναι €4 (16Χ €0,25).

Παράδειγμα Δεύτερο

Επιθυμείτε να ποντάρετε σε επτά αγώνες σε σύστημα 3-5-7. Αντίστοιχα από την κάθετη στήλη «σταματάτε» στον αριθμό «7» και προσθέτετε ΜΟΝΟ τους αριθμούς στα τετραγωνίδια που αντιστοιχούν στο σύστημα (35 για το «3», 21 για τα «5» και 1 για το «7»). Προκύπτουν, δηλαδή, 57 στήλες με μικρότερο κόστος €14,25.

Συστήματα με στάνταρ

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παικτών στην προσπάθειά του να μειώσει τον αριθμό των στηλών (και φυσικά το συνολικό κόστος του στοιχήματος) καταφεύγει στη λύση των στάνταρ παιχνιδιών. Στην ουσία πρόκειται για μία παραλλαγή, με δύο είδη επιλογών: Αυτές που «συμμετέχουν» στα ζητούμενα κι αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επιβεβαιωθούν, ώστε να θεωρηθεί το δελτίο κερδισμένο (στάνταρ).

Η επιλογή αυτή, φυσικά, περιέχει αρκετό ρίσκο. Όποιοι ποντάρουν μ’ αυτό το σύστημα έχουν να διηγηθούν ιστορίες με δελτία, στα οποία «πέρασαν» όλα τα ζητούμενα αλλά «έσπασε» ένα στάνταρ, κάτι που ακύρωσε όλο το δελτίο.

Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του παιχνιδιού ή των παιχνιδιών που θα επιλεγούν σαν στάνταρ. Συνήθως οι παίκτες επιλέγουν αυτά με τη μικρότερη απόδοση, προφανώς αυτά που θεωρούνται σαν πιο «σίγουρα», αν και αυτή η λέξη έχει μικρή σχέση με το στοίχημα.

Στην ανάπτυξη συστημάτων με «στάνταρ» δεν ισχύουν άλλοι περιορισμοί, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει όσα «στάνταρ» θέλει και όσα ζητούμενα θέλει, αρκεί ο συνολικός αριθμός αγώνων να μην ξεπερνά τους 15. Φυσικά, οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν ένα ή δύο «στάνταρ» αγώνες σε δελτίο που περιέχει πέντε, έξι ή και λίγο περισσότερα ματς.

Ποια είναι η διαφορά του κόστους και πώς υπολογίζεται;

Η διαδικασία είναι εύκολη. Ας υποθέσουμε ότι έχετε επιλέξει επτά αγώνες και επιθυμείτε να πληρωθείτε το λιγότερο με τετράδα. Αν επιλέγατε ένα σύστημα 4-5-6-7, θα αναπτύσσατε συνολικά 63 στήλες (35 τετράδες, 21 πεντάδες, 7 εξάδες και την επτάδα), με ελάχιστο συνολικό κόστος €15,75.

Αν επιλέγατε, όμως, έναν από τους αγώνες αυτούς ως «στάνταρ», στην ουσία θα αναπτύσσατε τις στήλες που αντιστοιχούν στο σύστημα 4-5-6 (συνολικά 22) άρα το μικρότερο δυνατό κόστος σας θα ήταν μόλις €5,5. Αν, μάλιστα, επιλέγατε δύο αγώνες ως «στάνταρ», τότε θα ήταν σα να επιλέγατε τον αριθμό στηλών στο 3-4-5 (16 στήλες) και το μικρότερο δυνατό κόστος θα μειωνόταν κι άλλο (€4).

Κοινώς, όταν επιλέγετε έναν αγώνα για «στάνταρ» στην ουσία «αφαιρείτε» τον αγώνα αυτόν από τον υπολογισμό του συστήματος με ζητούμενα. Εννοείται, βέβαια, ότι η απόδοση του αγώνα αυτού «συμμετέχει» κανονικά στον πολλαπλασιασμό των παρολί, αν φυσικά ο αγώνας επιεβαιωθεί.

Συστήματα με Group και R-Group

Ειδική κατηγορία συστημάτων είναι τα λεγόμενα «ομαδοποιημένα» που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τα συστήματα Group και τα συστήματα R-Group. Η βασική τους λογική είναι να «ομαδοποιήσουν» μια σειρά επιλογών, ώστε να «εξυπηρετήσουν» όσους επιθυμούν να ποντάρουν σε μεγάλο αριθμό αγώνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα group θέλετε, με όσους αγώνες επιθυμείτε μέσα στο καθένα απ’ αυτά.

Σύστημα Group

Τα συστήματα Group οι επιλεγμένοι αγώνες «ομαδοποιούνται» (με επιλογή του παίκτη, εννοείται) σε «γκρουπ». Αν για παράδειγμα, ο παίκτης έχει επιλέξει εννέα αγώνες, μπορεί να τους χωρίσει σε τρεις τριάδες Group και να παίξει συνδυαστικά. Στην ουσία οι αγώνες θα συνεχίσουν να παραμένουν εννέα, όμως για το σύστημα θα λογίζονται ως τρία στοιχηματικά γεγονότα (όσα και τα γκρουπ).

Η δυσκολία, όμως, αυτών των συστημάτων είναι ότι για να θεωρηθούν κερδοφόρα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ΟΛΕΣ οι επιλογές που βρίσκονται μέσα στο γκρουπ. Φυσικά η επιβεβαίωση ακόμα και δύο γκρουπ από τα τρία «δίνει» μεγάλες αποδόσεις που εγγυώνται κέρδος.

Σύστημα R-Group

Στο σύστημα R-Group οι επιλεγμένοι αγώνες χωρίζονται σε γκρουπ ανάλογα με την διάθεση του παίκτη. Η μεγάλη διαφορά, όμως, από το σύστημα Group είναι ότι στο R-Group ένα γκρουπ θεωρείται νικηφόρο ακόμα και αν ΜΟΝΟ ΜΙΑ από τις διαθέσιμες επιλογές επιβεβαιωθεί.

Αυτό βοηθάει πολύ στην επιστροφή έστω και μικρότερων ποσών από το ποντάρισμα και δίνει την αίσθηση της «ευκολίας», ωστόσο ουσιαστικά αυτό που κάνουν τα στοιχήματα των group είναι να εξοικονομούν χρόνο και… χαρτιά δελτίων για τους παίκτες. Αν κάποιος παίκτης ήθελε να φτιάξει ένα συγκεκριμένο σύστημα, θα έπρεπε να φτιάξει πολλά δελτία.

Η ιδιαιτερότητα του R-Group (νικηφόρα ακόμα και μία επιλογή του γκρουπ) ωθεί τους παίκτες στο να επιλέγουν στο ίδιο γκρουπ επιλογές που δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν όλες μαζί (συνήθως διαφορετικά σκορ του ίδιου αγώνα ή διαφορετικά σημεία ημιχρόνου-τελικού του ίδιου αγώνα). Με μία επιβεβαιωμένη επιλογή από το κάθε γκρουπ μπορεί να εξασφαλιστεί σημαντικό κέρδος.

Παράδειγμα: Υπάρχουν έξι επιλογές και μπορούν να χωριστούν σε τρία γκρουπ των δύο επιλογών. Φυσικά μπορεί σε ένα γκρουπ να τοποθετηθούν τρία ματς, σε άλλο δύο και σε άλλο μόνο ένα. Αλλά ας μείνουμε στο πιο απλό παράδειγμα των τριών δυάδων.

Ο υπολογισμός των στηλών γίνεται ουσιαστικά πολλαπλασιάζοντας τις επιλογές κάθε γκρουπ, δηλαδή στο παράδειγμά μας 2Χ2Χ2=8 στήλες. Αν για παράδειγμα, υπήρχαν δύο γκρουπ των τεσσάρων αγώνων, οι στήλες θα ήταν 4Χ4=16.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ