Ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα | Μύθος ή αλήθεια;

fibonacciΤο Fibonacci δεν πρόκειται για θεωρία ή σύστημα αλλά για μια ακολουθία αριθμών, στην οποία ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων.

Ιστορία του Fibonacci

Εφευρέτης είναι ο Ιταλός μαθηματικός Λεονάρνττο Πιζάνο. Ο ίδιος όμως αποκαλούσε τον εαυτό του Filius Bonacci, δηλαδή γιος του Bonacci, και έτσι έμεινε το Fibonacci. Έζησε προς το τέλος του 12ου αιώνα και αρχές του 13ου, και αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος μαθηματικός του Μεσαίωνα.  Το όνομα του μάλιστα, έχει δοθεί σε δρόμο τόσο στην Φλωρεντία όσο και στην Πίζα.

Συσχετισμοί/Θεωρία

Η ακολουθία Fibonacci έχει και αυτή την βάση της στο Καζίνο, εκεί όπου υπήρχαν σταθερές πιθανότητες (50% στο μαύρο-κόκκινο και 1 προς 36 στα νούμερα της ρουλέτας). Συχνά επίσης απαντάται σε πολλούς τομείς των μαθηματικών και των άλλων επιστημών αλλά και στην φύση.

Στην πράξη

Η ακολουθία Fibonacci ορίζεται από τον τύπο:

Fn = Fn-1 + Fn-2

με F0 = 0 και F1 = 1

Οι πρώτοι όροι της ακολουθίας είναι: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πηλίκο δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας τείνει στην ”χρυσή τομή”. Δηλαδή, με αλλεπάλληλες διαιρέσεις των διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας έχουμε: 2/1=2 , 3/2=1.5 , 5/3=1,666… , 8/5=1.6 , 13/8=1.625 , 21/13=1.615 , … , 10946/6765 = 1,61803. (φ προς τιμήν του Έλληνα γλύπτη Φειδία).

FibonacciΠαράδειγματα

Η ακολουθία Fibonacci ορίζει την σταθερή απόδοση και το σταθερό ποντάρισμα με βάση την σειρά της ακολουθίας. Έστω δηλαδή πως ποντάρουμε σταθερά σε παιχνίδια με απόδοση 2.00, ξεκινώντας από μία μονάδα.

Βήμα 1: Ξεκινάς με το αρχικό σου ποντάρισμα (1 μονάδα) και δεν το αλλάζεις μέχρι να χάσεις. Όταν χάσεις, πηγαίνεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Στο βήμα αυτό, ποντάρεις 2 μονάδες. Αν κερδίσεις, επιστρέφεις στο πρώτο βήμα και το προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή 1 μονάδα) και ξεκινάς από την αρχή. Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 3)

Βήμα 3: Αν κερδίσεις, πηγαίνεις στο προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή 1 μονάδα). Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 5)

Βήμα 4: Αν κερδίσεις με το στοίχημα των 5 € τότε επιστρέφεις στο Βήμα 2 . Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 8)

Δηλαδή: Σε κάθε νίκη, διαγράφουμε δυο αριθμούς (το ποντάρισμα μας και τον προηγούμενο) και συνεχίζουμε. Για παράδειγμα, σε μια ακολουθία 0,1,1,3,5,8,13. Εάν κερδίσουμε όταν ποντάρουμε 13 μονάδες, διαγράφουμε το 13 και το 8. Έτσι η ακολουθία μας πλέον γίνεται 0,1,1,3,5 και ποντάρουμε 5 μονάδες.

Πλεονεκτήματα της ακολουθίας Fibonacci

  • Δεν επιτρέπει τα ανοίγματα, και εξασφαλίζει έτσι μια ασφάλεια σε παρορμητικούς παίκτες.
  • Μπορεί να μειώσει τις απώλειες σε παίκτες που είναι αρκετά χαμένοι και αδυνατούν να διαχειριστούν την κάβα τους.

Μειονεκτήματα της ακολουθίας Fibonacci

  • Είναι μια συντηρητική εκδοχή του Martingale.
  • Δεν επιτρέπει τα πολλά πονταρίσματα σε αγώνες ταυτόχρονα, πρέπει να έχεις το τελικό αποτέλεσμα μια αναμέτρησης για να πας στην επόμενη

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.