Σύστημα Martingale ή διπλασιασμού στο στοίχημα

σύστημα martingaleΤο σύστημα Μartingale είναι μία στρατηγική τοποθέτησης στοιχημάτων προερχόμενη από τα καζίνο και πιο συγκεκριμένα από την ρουλέτα. Εφαρμόζεται κατά βάση σε στοιχήματα δύο πιθανοτήτων (πχ κόκκινο-μαύρο) και ορίζει τον διπλασιασμό του πονταρίσματος μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια.

Ιστορία του συστήματος Martingale

Δημιουργός της ήταν ο Χένρι Μάρτιντειλ, τον 18ο αιώνα στην Γαλλία. Στην προσπάθεια του να βρει μια τακτική πονταρίσματος για βέβαιο κέρδος στην ρουλέτα βασίστηκε στην στατιστική και τα μαθηματικά επινοώντας την συγκεκριμένη στρατηγική.

Συσχετισμοί/Θεωρία

Το σύστημα Martingale είναι το πιο γνωστό σύστημα στον κόσμο, επινοήθηκε για την ρουλέτα, χρησιμοποιήθηκε στο μπλάκτζακ και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την εφαρμογή του και στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, κυρίως στις μεγάλες διοργανώσεις (Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο κλπ). Θεωρητικά, είναι το αντίθετο του συστήματος D’ Alembert. Δηλαδή ο παίκτης μετά από κάθε επιτυχία κρατά τα κέρδη του, ενώ μετά από αποτυχία διπλασιάζει το ποντάρισμα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως o όρος έχει μεταφερθεί και στον εξοπλισμό των αλόγων! Χρησιμοποιείται ως το στοιχείο εκείνο που κρατάει το κεφάλι του αλόγου σε συγκεκριμένη θέση. Θέλει έτσι να δείξει την πειθαρχία που πρέπει να έχουμε κατά την εφαρμογή του, όπως τα χαλινάρια που περνιούνται στο άλογο.

Στην πράξη

Η βασική αρχή του Martingale είναι πως τα πονταρίσματα πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένα στοιχήματα και με συγκεκριμένη χρονική σειρά. Η άμεση εφαρμογή του γίνεται σε σύστημα 2 επιλογών (πχ μαύρο-κόκκινο, μονά-ζυγά, under-over) και σε αποδόσεις 2 και άνω.

Ο παίχτης ορίζει ένα αρχικό ποσό και ποντάρει στο σημείο επιλογής του. Σε περίπτωση νίκης, κρατά το κέρδος και ποντάρει ξανά το αρχικό ποσό. Σε περίπτωση ήττας διπλασιάζει το ποντάρισμα του έως ότου αυτό επαληθευτεί.

Σαν μέγιστο, το σύστημα δίνει τις 8 φορές. Σε περίπτωση δηλαδή 8 συνεχόμενων αποτυχιών οφείλουμε να επιστρέψουμε στο αρχικό ποντάρισμα. Στόχος του συστήματος είναι, όταν επαληθευτεί η επιλογή του παίκτη, να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων στοιχημάτων αλλά και να επιφέρει ένα πρόσθετο κέρδος. Πρακτικά δηλαδή το σύστημα Martingale είναι ένα προοδευτικό σύστημα διπλασιασμού έως την τελική επαλήθευση με μέγιστη προσπάθεια τις 8 φορές.

Παραδείγματα

Ένα πολύ απλό παράδειγμα, επιλέγουμε σημεία που δίνουν απόδοση 2.00 και αρχικό ποντάρισμα τα 5 ευρώ. Ένα κερδίσουμε έχουμε 10 ευρώ επιστροφή, και ξαναξεκινάμε με τα 5 ευρώ ως ποντάρισμα. Εάν χάσουμε τότε διπλασιάζουμε το ποντάρισμα μας, με μέγιστο τις 8 ήττες.

Παράδειγμα 1
Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 20 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 40 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 80 ευρώ – ήττα

*Έως 8 ήττες, έπειτα επιστρέφουμε στο αρχικό ποντάρισμα και ξεκινάμε από την αρχή.

Παράδειγμα 2
Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 20 ευρώ – νίκη
Ποντάρισμα 5 ευρώ κτλ

Σημείωση: Το martingale δεν μας εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη όσο μεγαλώνει το ποντάρισμα μας, διότι σκοπός του είναι να επαναφέρει τις προηγούμενες απώλειες. Για παράδειγμα αν κερδίσουμε στο πρώτο ποντάρισμα (2 επί 5 ευρώ) έχουμε καθαρό κέρδος 5 ευρώ. Εάν κερδίσουμε στο τρίτο ποντάρισμα (2 επί 20 ευρώ) δεν έχουμε κέρδος 40 ευρώ αλλά 5 ευρώ (έχουμε ποντάρει ήδη 5+10+20=35 ευρώ).σύστημα Μartingale

Πλεονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Απλή μέθοδος που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και μελέτη για την εφαρμογή της
  • Μπορεί να αποδώσει μέσα σε λίγες ημέρες αν υπάρχει επαρκής αγωνιστική κίνηση
  • Χρήσιμη για παίχτες που διαθέτουν μεγάλο κεφάλαιο και αντέχουν σερί αποτυχιών

Μειονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Θεωρητικά χρειάζεστε άπειρο κεφάλαιο
  • Τα όρια των μπουκ που μπορεί να μη δεχτούν το μεγάλο ποντάρισμα που ορίζει η στρατηγική
  • Το τελικό κέρδος είναι ίδιο, είτε επιτύχει το πρώτο είτε το έβδομο στοίχημα μας.

Συνοπτικά, η λογική του συστήματος Martingale είναι πως σε κάθε νέο ποντάρισμα καλύπτεις και τις απώλειες του προηγούμενου. Θεωρητικά και σε βάθος χρόνου αποδίδει, πρακτικά δεν μπορείς να γνωρίζεις σε πόσα πονταρίσματα θα έρθει η επιτυχία και κινδυνεύεις με μηδενισμό της κάβας. Ιστορικά, το ρεκόρ στην ρουλέτα είναι 24 συνεχόμενες φορές μαύρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Netbet Skin left
Netbet 400x1000 R