foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ20
Τι παίζει σήμερα
Προτάσεις ημέρας
Top προσφορές*
21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109237777 /Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA
* 21+ | Παίξε υπεύθυνα | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ - Γραμμή στήριξης 1114

Τα όρια των book και πώς να τα αποφεύγετε

Στοιχηματική θεωρία | 04 Νοε 2013 07:00

Οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες διαφημίζουν ότι προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις, κορυφαίες υπηρεσίες και μοναδικές προσφορές. Στέλνουν επομένως άμεσα ή έμμεσα το μήνυμα στους παίκτες ότι είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν στην ιστοσελίδα τους και να κερδίσουν. Τί συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα και πότε επιβάλλονται τα όρια των book;

Όπως κάθε πλατφόρμα, έτσι και οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν σκοπό το κέρδος, γι’αυτό και τρεις κατηγορίες παικτών... δεν τους είναι ιδιαίτερα «συμπαθείς». Πρόκειται για τους επαγγελματίες, τους μεθοδικούς και τους κερδισμένους!

Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, αρκετές πλατφόρμες στις οποίες διατηρείτε λογαριασμό θα ήθελαν πολύ να σας...πείσουν να μην τις επιλέγετε για τα στοιχήματά σας, δεδομένου ότι «ροκανίζετε» ένα ποσοστό των κερδών τους. Το πλέον εύκολο επομένως, θα ήταν άμεσα να σας κλείσουν στο λογαριασμό. Δεν το κάνουν όμως για να μην διακινδυνεύσουν δύο πράγματα: α) την υστεροφημία τους και β) την αδειοδότησή τους (αν υπάρξουν ενστάσεις από την πλευρά των παικτών).

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι book δεν έχουν μεθόδους «αντιμετώπισης» των παικτών που τους κερδίζουν συστηματικά και κυρίως ανήκουν στο target group των επαγγελματιών ή "πονηρών" παικτών. To "οπλοστάσιο" τους, περιλαμβάνει από μικρά όρια στοιχηματισμού, μέχρι χαμηλά όρια σε πιθανά κέρδη και από ενδελεχείς ελέγχους του λογαριασμού σας μέχρι καθυστέρηση σε αναλήψεις ή επιπλέον απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (σε ακραίες περιπτώσεις). Με αυτούς τους τρόπους κυρίως προσπαθούν να ωθήσουν τους κερδισμένους παίκτες στο να μην τις επιλέγουν για τα πονταρίσματά τους.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα όρια των book;

Στο κείμενο αυτό θα βρείτε αρκετούς τρόπους για να μην μπαίνετε στο μάτι των ιστοσελίδων ακόμα κι όταν κερδίζετε και να αναγνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύετε να «στοχοποιηθείτε» με χαμηλά όρια, ώστε να τους αποφεύγετε.

1. Μονά Στοιχήματα

Είναι δεδομένο ότι οι πλατφόρμες δεν «συμπαθούν» τους παίκτες που παίζουν μονά στοιχήματα και ο λόγος είναι απλός. Το προσδοκώμενο κέρδος από αυτή την κατηγορία παικτών είναι μικρότερο συγκριτικά με τους παίκτες που παίζουν παρολί. Με τα μονά αποδεκτά ο παίκτης αποφεύγει τον πολλαπλασιασμό της γκανιότας, μέσω της οποίας ο book έχει εξασφαλισμένο κέρδος. Σκεφτείτε με απλά λόγια ότι σε ένα μόνο παιχνίδι θα παίξετε με γκανιότα 6%, ενώ στη δυάδα το ποσοστό θα πολλαπλασιαστεί! Όπως έχει τονίσει και ο μεγάλος Γιώργος Παρασκευάς: «Η γκανιότα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του book. Τρώει τον παίκτη, όπως το νερό τρώει την πέτρα!».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες παίκτες επιλέγουν μονά στοιχήματα. Άρα η συνεχής επιμονή σε μονά στοιχήματα είναι ικανή να βάλει το λογαριασμό σας στο μικροσκόπιο των traders των ιστοσελίδων, οι οποίοι θα ελέγξουν αν η παικτική σας συμπεριφορά (betting patterns) ταιριάζει σε «επαγγελματία» (pro) ή καθημερινό παίκτη (recreational όπως είναι ο διεθνής όρος).

2. «Περίεργα» πονταρίσματα στα μονά στοιχήματα

Σκεφτείτε ότι είστε ο trader μίας πλατφόρμας και βλέπετε ότι από έναν λογαριασμό ποντάρεται σε μία επιλογή το ποσό των 358.36€. Τι θα σκεφτόσασταν; Γιατί ο παίκτης δεν πόνταρε 360 ή 355 ευρώ;

Αυτόματα μπαίνετε στο «μάτι» της πλατφόρμας και θεωρείστε (εν δυνάμει) arber, ειδικά αν ο λογαριασμός σας είναι καινούργιος. Η παραπάνω τακτική πονταρίσματος θεωρείται ύποπτη για την πλατφόρμα και δείχνει arbitrage, ακόμα και αν δεν είναι. Ο λογαριασμός σας μπαίνει αυτόματα στο «μικροσκόπιο» και η επανάληψη τέτοιων πονταρισμάτων θα οδηγήσει αυτόματα την εφαρμογή ορίου στον λογαριασμό σας ή ακόμα και στο κλείσιμο του.

Το arbing (δηλαδή η εκμετάλλευση από τον παίκτη της διαφοράς αποδόσεων στις πλατφόρμες, ώστε να αποκομίσει σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε όλες τις επιλογές) τυπικά δεν είναι παράνομο. Οι book, όμως, το «κυνηγούν» ανελέητα, πρώτα «διορθώνοντας» τις δικές τους αποδόσεις για να μην προκύπτει surebet και μετά «στοχοποιώντας» τους παίκτες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Τα πονταρίσματα με ακριβή ποσά σε ακρίβεια λεπτών του Ευρώ είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη για arber.

3. Σύστημα πονταρίσματος στα μονά στοιχήματα

Οι στοιχηματικές δεν συμπαθούν τους παίκτες που ποντάρουν με συστήματα αυξητικού πονταρίσματος. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή συστήματα πονταρίσματος, όπως για παράδειγμα διπλασιασμός κεφαλαίου (Martingale) ή προσθαφαίρεση ποσών ανάλογα με το αν κερδίσατε ή χάσατε το προηγούμενο (Labouchere) ή υπολογισμός του πονταρίσματος ανάλογα με τις πιθανότητες επιτυχίας (Kelly Criterion).

Το software της πλατφόρμας έχει μάθει πια να «αναγνωρίζει» τα πονταρίσματά σας, ειδικά αν αυτά είναι διαδοχικά κι έχουν δεκαδικά ψηφία. Μετά από μερικά πονταρίσματα αυτόματα ο λογαριασμός μπαίνει σε επιτήρηση και το τμήμα των traders εξετάζει το παικτικό σας προφίλ. Αν θεωρηθείτε «επαγγελματίας», αυτόματα θα δείτε τα όρια σας να ελαττώνονται δραματικά.

4. Άνδρας ή γυναίκα;

Οι λογαριασμοί που ανοίγονται στις πλατφόρμες σε γυναικεία ονόματα μπαίνουν αυτόματα στο «μικροσκόπιο» των μπουκ, ειδικά αν απ’ αυτούς ποντάρονται μεγάλα ποσά σε στοιχήματα που αφορούν σπορ και όχι καζίνο. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί κάπως… ρατσιστικό, αλλά στηρίζεται ωστόσο στις στατιστικές. Υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες που ασχολούνται με το αθλητικό στοίχημα ποντάροντας μεγάλα ποσά, οπότε οποιοσδήποτε λογαριασμός ανοίγεται σε γυναικείο όνομα θεωρείται ύποπτος για χρησιμοποίηση στοιχείων τρίτου προσώπου και είναι πιθανό να επιφέρει τα όρια των book.

5. Ποσοστό επιτυχίας και ποσό κέρδους

Μην αμφιβάλλετε ότι οι πλατφόρμες παρακολουθούν πολύ στενά το λογαριασμό σας, σε περίπτωση που κερδίζετε συχνά. Υπάρχει ένα ποσοστό παικτών που οι bookmakers αποφασίζουν να τους βάλουν όρια στο λογαριασμό τους, παρ’ ότι δεν έχουν χαρακτηριστικά arbers. Οι πλατφόρμες τους βάζουν limit γιατί είναι καλοί παίκτες, κερδίζουν δηλαδή μεγάλο ποσοστό των μονών στοιχημάτων που τοποθετούν. Σπανιότερα οι πλατφόρμες μπορεί να λιμιτάρουν έναν παίκτη που κέρδισε μία φορά ένα μεγάλο ποσό ή έφτασε πολλές φορές κοντά στο να κερδίσει.

6. Ποντάρισμα σε λάθος αποδόσεις

Αρκετές φορές μία πλατφόρμα μπορεί να προσφέρει από σφάλμα του λογισμικού λανθασμένη απόδοση. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, κυρίως άπειροι, οι οποίοι μόλις δουν την απόδοση σπεύδουν να την ποντάρουν, ελπίζοντας ότι το στοίχημα τους δεν θα ακυρωθεί. Το συγκεκριμένο στοίχημα αυτόματα θα πάρει πολλαπλάσιο ποντάρισμα και ο trader, έστω και αν δεν το αντιληφθεί την ίδια στιγμή, στη συνέχεια θα ακυρώσει το στοίχημα.

Αν είστε νέος παίκτης, το πιο πιθανό είναι ο λογαριασμός σας να λιμιταριστεί γιατί οι λάθος αποδόσεις εμφανίζονται συνήθως στα προγράμματα arbitrage. Στους Βρετανούς μπουκ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πλατφόρμα δικαιούται να ακυρώσει ένα στοίχημα όταν αυτό παρεκκλίνει κατά 25% από την πραγματική απόδοση, διαφορετικά ο παίκτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην ανεξάρτητη διαιτητική Αρχή, IBAS.

7. Ανάληψη κερδών

Αν έχετε ένα κερδοφόρο σερί επιτυχιών, μην κάνετε ανάληψη αμέσως. Ή τουλάχιστον μην αποσύρετε από το λογαριασμό σας ολόκληρο το ποσό. Αφήστε στο λογαριασμό τουλάχιστον το 25%, διαφορετικά αυτόματα η στοιχηματική σας βάζει στην «μαύρη» λίστα καθώς βλέπει ότι είναι πιθανό να μην της «γυρίσετε» πίσω τα κέρδη σας. Όσο τα χρήματα βρίσκονται στο λογαριασμό σας, η πλατφόρμα έχει πάντα την ελπίδα ότι θα τα τζιράρετε και θα τα χάσετε. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, οι αναλήψεις να γίνονται τμηματικά έστω κι αν δεν παίζετε ώστε να αποφύγετε τα όρια των book.

8. Χώρα προέλευσης

Οι bookmakers κατηγοριοποιούν κάθε χώρα. Για παράδειγμα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής έχουν περισσότερους παίκτες που κυνηγούν τα μπόνους (bonus hunters) ή άλλους «ύποπτους» λογαριασμούς σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτόματα οι λογαριασμοί απ’ αυτές τις χώρες θα έχουν και μικρότερα όρια πονταρίσματος.

9. Η ρευστότητα του ανταλλακτηρίου

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το αν υπάρχει ρευστότητα στη Betfair ή σε κάποιο άλλο ανταλλακτήριο μπορεί να καθορίσει την πολιτική μιας πλατφόρμας στα επιτρεπόμενα όρια που βάζει σε συγκεκριμένα ματς. Πολλοί online bookmakers χρησιμοποιούν άλλες business-to-business (b2b) πλατφόρμες, οι οποίες αναλαμβάνουν να διοχετεύσουν την υποχρέωση στο ανταλλακτήριο όταν τα πονταρίσματα είναι πολλά και δύσκολα διαχειρίσιμα.

10. Επιμονή σε ένα ποντάρισμα, ειδικά σε μη δημοφιλή αγορές/παιχνίδια

Αν διαπιστώσετε ότι τα όρια των book είναι μικρά σ’ ένα παιχνίδι που έχετε επιλέξει, μια προτεινόμενη λύση είναι να στείλετε αίτημα στον trader να δεχτεί τυχόν μεγαλύτερο δικό σας ποντάρισμα. Σε περίπτωση που το αίτημά σας απορριφθεί, μην επιμείνετε και κυρίως μην προσπαθήσετε να ποντάρετε πολλές φορές στο ίδιο ματς εξαντλώντας το όριο. Ειδικά αν το στοίχημα κερδίσει και επαναλάβετε την ίδια τακτική σε πολλά στοιχήματα.

Τips για να αποφύγετε τα γρήγορα όρια των book

  • Στα μεγάλα πονταρίσματα τα ποσά σας θα πρέπει να είναι ακέραια, χωρίς δεκαδικά ψηφία.
  • Μετά από ένα κερδοφόρο σερί, καλό θα είναι να χάνετε κάποια στοιχήματα στον συγκεκριμένο book (εννοείται με πολύ μικρότερα ποσά απ’ αυτά που ποντάρατε όταν κερδίσετε), ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός από το «μικροσκόπιο». Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα που θεωρείτε ότι θα χάσει στην πλατφόρμα που κερδίζετε συνέχεια και να το καλύψετε είτε στο ανταλλακτήριο είτε σε κάποια άλλη πλατφόρμα.
  • Αποφύγετε τα συστήματα διπλασιασμού. Αν θέλετε υποχρεωτικά να παίξετε με σύστημα αύξησης πονταρίσματος να προτιμάτε περισσότερες πλατφόρμες.
  • Αν κερδίζετε συνεχώς. η αύξηση του υπολοίπου σας θα συνοδευτεί με όρια των book. Για να επιμηκύνετε την «αντοχή» του λογαριασμού σας μην κάνετε ανάληψη όλου του ποσού μετά από ένα κερδοφόρο σερί.
  • Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι για κάθε ανάληψη σας σε τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα, η πλατφόρμα πληρώνει μία προμήθεια, ακόμα κι αν δεν σας τη μεταβιβάζει. Έτσι, λοιπόν, οι συνεχείς αναλήψεις προκαλούν ζημιά στην πλατφόρμα. Προτιμάτε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπου δεν υπάρχουν χρεώσεις στην ανάληψη.
Top Στοιχηματικές
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
*21. Γραμμή υποστήριξη κατά Εθισμού: ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ 2109237777. Αρμόδια αρχή εποπτεία εμπορικών επικοινωνιών: ΕΕΕΠ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109237777 /Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
* 21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
* 21+ | Παίξε υπεύθυνα | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ - Γραμμή στήριξης 1114
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
* 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής: UKGC | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.
Live Stream
Pure
Offline
Spinus
Offline
Προσφορές*
Στοίχημα
Καζίνο
Στοιχηματικές Ελλάδα
Betshop
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
* 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής: MGA
Goalbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Betrebels
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
Απαγορεύεται η χρήση από άτομα κάτω των 21 ετών. Παίξε υπεύθυνα.
Vistabet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.9
21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Championsbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
7.3
* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA
Top Στοιχηματικές
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
*21. Γραμμή υποστήριξη κατά Εθισμού: ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ 2109237777. Αρμόδια αρχή εποπτεία εμπορικών επικοινωνιών: ΕΕΕΠ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109237777 /Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
* 21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
* 21+ | Παίξε υπεύθυνα | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ - Γραμμή στήριξης 1114
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
* 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής: UKGC | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
Στοιχηματικές Ελλάδα
Betshop
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
* 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής: MGA
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Betrebels
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
Απαγορεύεται η χρήση από άτομα κάτω των 21 ετών. Παίξε υπεύθυνα.
Vistabet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.9
21+, UKGC, ΚΕΘΕΑ 2109237777, Αρμ Ρυθμ Εμπ. Επικ: ΕΕΕΠ
Championsbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
7.3
* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA
Goalbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
Κορυφαία αξιοπιστία
Γρήγορες & άμεσες αναλήψεις
Εξαιρετικές Αποδόσεις
* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA
TA ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Αναλύσεις Euro 2021 Πανόραμα Κουπόνι ΟΠΑΠ Live Στοίχημα Ειδικά Στοιχήματα Στοιχηματικά Νέα
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Προγνωστικά Στοιχήματος Προγνωστικά Ποδοσφαίρου Προγνωστικά NBA Προγνωστικά Τένις Προγνωστικά Formula 1 Προσφορές Στοιχηματικών Καλύτερες Στοιχηματικές Νόμιμες Στοιχηματικές
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Θεωρία Στοιχήματος Πως παίζεται το Στοίχημα Εγγραφή σε στοιχηματική Που να παίξω online στοίχημα Ταυτοποίηση στις στοιχηματικές Φορολόγηση κερδών Τι είναι η γκανιότα Τι είναι το cash out Πως παίζεται το Ασιατικό Χάντικαπ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ
Kαζίνο Online Casino Δωρεάν Φρουτάκια Ειδήσεις Καζίνο Ρουλέτα Blackjack Live Casino Τα Καλύτερα Καζίνο