Ο απόλυτος οδηγός για το Arbitrage betting

Arbitrage - Sure bets αρμπιτραζTo Arbitrage Betting ή Sure Betting, όπως είναι γνωστό, είναι μία στρατηγική στοιχήματος που αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές μεταξύ των παικτών. Ο λόγος είναι ότι “κλειδώνετε” κέρδος ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος τοποθετώντας αντίθετα στοιχήματα σε δύο ή περισσότερες πλατφόρμες. Διαβάστε στον αναλυτικό οδηγό μας με θεωρία και παραδείγματα ότι πρέπει να γνωρίζετε για το arbitrage, ποιά πλεονεκτήματα έχει και ποιούς κινδύνους κρύβει αν δεν ακολουθήσετε σωστά η διαδικασία.

Ορισμός ευκαιρίας Arbitrage

Μια ευκαιρία για arbitrage στο αθλητικό στοίχημα προκύπτει όταν είστε σε θέση να στοιχηματίσετε σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός ορισμένου αγώνα σε τέτοιες αποδόσεις ώστε να εγγυώνται το κέρδος ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του αγώνα. Τέτοιες ευκαιρίες είναι γνωστές ως surebets ή surewins. Τα περισσότερα σπορ έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα (χωρίς ισοπαλία π.χ. μπέιζμπολ, μπάσκετ, τένις, αμερικάνικο ποδόσφαιρο, χόκεϊ) ή τρία πιθανά αποτελέσματα (με ισοπαλία π.χ. ποδόσφαιρο).

Ο στοιχηματισμός σε αυτά τα αποτελέσματα είναι ο πιο ευρέως διαδεδομένος τρόπος πονταρίσματος ,γνωστός ως line betting. Τέτοιες ευκαιρίες συμβαίνουν όταν η απόδοση ενός bookmaker σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα απομακρύνεται από τις αποδόσεις που προσφέρουν άλλοι bookmakers στο ίδιο αποτέλεσμα.

Ποιοί είναι οι λόγοι εμφάνισης του Arbitrage

1. Διαφοροποίηση των bookmakers

Ένας αγώνας έχει 3-4 κορυφαίους bookmakers που είναι συνήθως οι πρώτοι που προσφέρουν τις αποδόσεις. Συνήθως, οι περισσότεροι άλλοι bookmakers που δεν έχουν την απαραίτητη πείρα, τη γνώση ή τις πηγές για να ακολουθήσουν στενά το δεδομένο πρωτάθλημα περιμένουν τους «ηγέτες» να καθιερώσουν τη αγορά πριν ρυθμίσουν τις αποδόσεις τους. Υπάρχει πάντα μια τρίτη ομάδα bookmakers που έχουν τις απόψεις τους ή προσπαθούν να είναι ελκυστικοί με την προσφορά των άνω του μέσου όρου αποδόσεων, που οδηγούν στις ευκαιρίες για arbitrage.

2. Οι bookmakers καλύπτουν πιθανές απώλειες

Ένας bookmaker συχνά προσπαθεί να καλύψει πιθανές απώλειες και συνεπώς δημιουργεί arbitrage. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την αγορά over/under 2.5 γκολ.

Στόχος κάθε bookmaker είναι να σιγουρέψει ένα περιθώριο κέρδους στον κάθε αγώνα ρυθμίζοντας τις αποδόσεις του σύμφωνα με το επιθυμητό περιθώριο κέρδους. Επειδή οι παίχτες ποντάρουν δυσανάλογα περισσότερο στο ένα αποτέλεσμα του αγώνα (π.χ. under2.5) οι bookmakers προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα στοιχήματα που δέχονται προσελκύοντας πονταρίσματα στο άλλο αποτέλεσμα ώστε να μειώσουν τις πιθανές απώλειες τους ανεβάζοντας την απόδοση στο over2.5. Άρα, ο bookmaker εσκεμμένα παραμένει εκτεθειμένος προσδοκώντας να προσελκύσει τέτοια πονταρίσματα ώστε να κερδίσει το ίδιο , όποια αποτέλεσμα και αν έρθει. Καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για την υπόλοιπη αγορά να αλλάξει αποδόσεις, ο bookmaker μόλις δημιούργησε ένα arbitrage. Πολλές τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν καθημερινά και συμβαίνουν από πρόθεση, ώστε να εξισορροπήσουν τα πονταρίσματα που δέχονται.

Παράδειγμα πώς συμβαίνει ένα arbitrage

Η αγορά στον παραπάνω αγώνα ανοίγει στο 1,80 για το under2.5 και στο 2,10 για τo over2.5, αφήνοντας 3% κέρδος (γκανιότα) για τον bookmaker. Καθώς περνάει ο χρόνος, ο bookmaker A συγκεντρώνει πονταρίσματα 15.000 ευρώ στο under και μόνο 1.800 ευρώ στο over. Εάν επιβεβαιωθεί το under ο bookmaker χάνει 10.200 ευρώ (15.000 επί 1,80 μείον τα 15.000 και μείον τα 1.800 που πονταρίστηκαν στο over). Ο στόχος του bookmaker σε αυτή τη φάση είναι να σταματήσει να παίρνει πονταρίσματα στο under μειώνοντας την απόδοση στο 1,65 και ταυτόχρονα να πάρει πονταρίσματα στο over αυξάνοντας την απόδοση στο 2,40. Αφού η υπόλοιπη αγορά μένει στα ίδια , δημιουργείται πιθανότητα σίγουρου κέρδους (surewin) 2,86% μεταξύ του bookmaker B που κράτησε σταθερό το 1,80 στο under και του bookmaker A που ανέβασε την απόδοση στους over στο 2,40.

Παράδειγμα με εικόνες

Για να γίνει το arbitrage πιο κατανοητό, πάμε να εξηγήσουμε τον όρο με εικόνες. (Καθώς οι πλατφόρμες στοιχημάτων δεν είναι μεταξύ των 24άρων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, έχουμε καλύψει τα logo). Τυχαία επιλέξαμε την αγορά οver/under2.5 του αγώνα Μοντέρεϊ -Τσέλσι.

Βλέπουμε ότι ο Μπουκ Α προσφέρει το οver2.5 γκολ σε απόδοση 2.10, ενώ ο Μπουκ Β προσφέρει το under2.5 στο 2.29. Mετά από υπολογισμούς, η γκανιότα είναι 90.46%, δηλαδή έχουμε ένα κέρδος 9.54% ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Arbitrage - Sure bets

Έστω ότι ποντάρουμε συνολικά 100€. Υπάρχουν αρκετές σελίδες που έχουν ως “εργαλεία” surebets calculator, στα οποία υπολογίζεται το ακριβές ποντάρισμα που πρέπει να παίξετε σε κάθε σημείο.

Στο over έχουμε 2.10 x 52.16 = 109.54€
Στο under έχουμε 2.29 x 47.84 = 109.55€.

Επομένως βλέπουμε ότι θα έχουμε σίγουρο κέρδος ανεξάρτητα από την τελική έκβαση 9.54€.

Arbitrage - Sure bets

Θα υποθέσατε βέβαια ότι βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά…Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, καθώς σπάνια θα βρούμε τέτοιες ευκαιρίες κέρδους. O Μπουκ Α δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη πλατφόρμα, επομένως αν παίξουμε βάζουμε σε κίνδυνο τα κεφάλαια μας.

O δεκάλογος του arbitrage bettingarb

  1. Πολλές πλατφόρμες δεν είναι αξιόπιστες και θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι που θα τοποθετήσουμε τα κεφάλαια μας.
  2. Κάποιοι μπούκμεϊκερ έχουν χρεώσεις στις καταθέσεις/αναλήψεις, οι οποίες θα πρέπει να υπολογίζονται και να αφαιρούνται από το καθαρό κέρδος.
  3. Πρέπει να διαβάζουμε τους κανόνες διευθέτησης των αγορών. Για παράδειγμα, κάποια πλατφόρμα εάν ο αγώνας διακοπεί στο 90 μπορεί να τον πληρώσει κανονικά, ενώ κάποια άλλη να ακυρώσει τα στοιχήματα.
  4. Πρέπει να ελέγχουμε τα όρια και των δύο ιστοσελίδων πριν βάλουμε οποιοδήποτε στοίχημα. Εάν πχ ποντάρουμε σε μία 100€ και η άλλη πλατφόρμα μας βάλει όριο 40€, μένουμε εκτεθειμένοι.
  5. Οι πλατφόρμες μισούν τους arbers. Είναι πολύ πιθανό εάν σας αντιληφθούν να σας κλείσουν το λογαριασμό. Για να λειτουργήσει σωστά και να έχετε κέρδος, θα πρέπει να υπάρχει μία ομάδα παικτών με αρκετούς λογαριασμούς σε κάθε πλατφόρμα, ώστε να χρησιμοποιούνται κυκλικά σε κάθε πλατφόρμα.
  6. Θα πρέπει να μην αποδέχεστε το μπόνους, καθώς δεσμεύονται τα κεφάλαια και μπορεί η όλη επένδυση να καταστραφεί.
  7. Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησης (KYC). Δηλαδή, εάν σκοπεύετε να παίξετε σε 20 πλατφόρμες, θα πρέπει να έχετε αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να έχουν γίνει αποδεκτά.
  8. Για να ξεκινήσει κάποιος το arbitrage, θα πρέπει να διαθέτει ένα κεφάλαιο τουλάχιστον 2000€-3000€. Συνήθως, σε ένα ποντάρισμα 1000€, έχουμε επιστροφή 2%-4%.
  9. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Οι συναλλαγές με Neteller, Skrill είναι χωρίς χρέωση, ενώ τα χρήματα με αυτή τη μέθοδο πληρωμής επιστρέφουν στη μπάνκα το πολύ σε 24 ώρες. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ρευστότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για να επιτύχει το σύστημα.
  10. Παρότι αρκετές σελίδες προσφέρουν δωρεάν surebets (sure bets finder), υπάρχει χρονική καθυστέρηση αρκετών ωρών, ενώ εμφανίζεται περιορισμένος αριθμός παιχνιδιών. Εάν θέλουμε να ασχοληθούμε θα πρέπει να πληρώσουμε συνδρομή σε μία πλατφόρμα που προσφέρει ευκαιρίες arbitrage σε πραγματικό χρόνο. Μία τέτοια πλατφόρμα είναι η rebelbetting.

Προσωπική άποψη

Το arbitrage betting είναι μία πολύ ανταποδοτική στρατηγική που σε βάθος χρόνου αποφέρει σημαντικά κέρδη. Εάν αποφασίσουμε όμως να ασχοληθούμε θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε παράμετρο που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση μας. Οποιοδήποτε λάθος μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Επίσης θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα που θα επενδύσουμε μας περισσεύουν, καθώς για να υπάρχει απόδοση θα πρέπει να ασχοληθούμε τουλάχιστον μία σεζόν και τα κεφάλαια να παραμείνουν στην μπάνκα. Τέλος, θα πρέπει να διαθέσουμε και ένα κεφάλαιο για συνδρομητική υπηρεσία που σίγουρα θα αποσβέσει σύντομα τα χρήματα που επενδύσαμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments