foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ανάλυση: Τι μάθαμε από το EuroBasket;

Foxbet Team
Foxbet Team | Eurobasket 2022
20 Σεπ 2022 10:13
Foxbet Ανάλυση  Τι μάθαμε από το EuroBasket;.jpg

Μετά από 18 ημέρες δράσης, 76 παιχνίδια, πολλές εκπλήξεις και πλούσιο θέαμα, το EuroBasket 2022 έφτασε στο τέλος του!

Το foxbet κάνει το ταμείο για το τι μας δίδαξε αυτή η διοργάνωση τόσο σε στοιχηματικό επίπεδο (όσον αφορά τα προγνωστικά μπάσκετ), όσο -κυρίως- πέρα από αυτό. Εξάλλου, δώσαμε την έμφαση που άξιζε στην κορυφαία διοργάνωση Εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, ακολουθώντας από πολύ νωρίς την πορεία της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και γενικότερα την εξέλιξη της διοργάνωσης.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ λίγο μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όπου η Δυτική Γερμανία είχε επικρατήσει της Αγγλίας στα πέναλτι. Ε, καιρός είναι να πει κάποιος κάτι ανάλογο και για το μπάσκετ της Ισπανίας. Στα 11 EuroBasket που έχουν γίνει από το 1999 και μετά, οι Ισπανοί μετράνε 11 παρουσίες στην τετράδα, 10 μετάλλια, 7 παρουσίες στους τελικούς και 4 χρυσά!

Με άλλα λόγια, έχουν τερματίσει το μπάσκετ και πλέον μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως η κορυφαία μπασκετική σχολή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ξεπερνώντας ακόμα και τη Γιουγκοσλαβία των 80’s.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το φετινό χρυσό, πάντως, είναι διαφορετικό από τα άλλα. Ο λόγος; Μια ματιά στο ρόστερ της Ισπανίας και θα τον καταλάβετε. Έχετε μετρήσει πόσοι παίκτες έλειπαν από τον Σέρτζιο Σκαριόλο στο φετινό τουρνουά; Ρίκι Ρούμπιο, Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Αλμπέρτο Αμπάλδε, Άλεξ Αμπρίνες, Βίκτορ Κλαβέρ και αρκετοί ακόμα που αν ήταν διαθέσιμοι θα είχαν σίγουρη μια θέση στη δωδεκάδα.

Οι 9 από τους 12 παίκτες της Ισπανίας στο φετινό τουρνουά, έπαιξαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε EuroBasket, ενώ αρκετοί δεν έχουν καν παραστάσεις από την EuroLeague. Κι όμως, είναι τόσο γερές οι βάσεις του οικοδομήματος που λέγεται ισπανικό μπάσκετ, που ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, η Ισπανία έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κακά τα ψέματα, οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Εθνική Ελλάδας με την παρουσία της σε φιλικά και φάση των ομίλων ήταν τόσο μεγάλες, που ο αποκλεισμός στα προημιτελικά σκόρπισε απογοήτευση. Κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το ότι δεν πήραμε μετάλλιο στο EuroBasket 2022 είναι αποτυχία.

Η παρουσία του καλύτερου παίκτη στον κόσμο, Γιάννη Αντετοκούνμπο, η αναβάθμιση στον πάγκο με την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και το βάθος του ρόστερ που είχε η Εθνική είχαν κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι η Ελλάδα πάει για το χρυσό ή έστω για το πρώτο της μετάλλιο μετά το 2009.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν σκληρή, καθώς η Εθνική μας αποκλείστηκε από τη Γερμανία, μια ομάδα που ναι μεν έχει παίκτες με ταλέντο και ποιότητα, αλλά σίγουρα υστερούσε σε αρκετούς τομείς (βάθος, εμπειρία).

Αυτό δεν φάνηκε στο παρκέ και η Ελλάδα έμεινε δίκαια εκτός ημιτελικών. Τι έχει για μετά; Υπάρχουν δύο σενάρια, το αισιόδοξο για αυτούς που βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο και το απαισιόδοξο.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το είπαν αρκετοί διεθνείς στις δηλώσεις τους και όντως είναι μια πραγματικότητα, ότι το ταξίδι αυτής της ομάδας, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και οδηγό τον Δημήτρη Ιτούδη, άρχισε φέτος και έχει ορίζοντα τριετίας.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024), στις οποίες, αν προκριθούμε, θα έχουμε την ευκαιρία για ένα μετάλλιο, καθώς κανείς παίκτης που ήταν φέτος στη δωδεκάδα δεν θα έχει σταματήσει.

Θα υπάρχει χημεία, θα είναι σοφότερος ο Γιάννης όσον αφορά το… μπάσκετ της FIBA και θα έχει το know how και ο Ιτούδης, που έζησε για πρώτη φορά ένα τουρνουά Εθνικών ομάδων, όπου για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να πάρεις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε νοκ άουτ παιχνίδια. Βάσει των παραπάνω, ναι, είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα θα έρθουν.

Τι θα αλλάξει όμως στις επόμενες διοργανώσεις; Η Εθνική θα είναι μεν ίδια, αλλά κάποια από τα βασικά στελέχη ήδη μεγαλώνουν και η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να έρχεται κάτι εντυπωσιακό από τη νέα γενιά (τουλάχιστον όχι άμεσα). Η Ελλάδα, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι και τόσο καλύτερη στα επόμενα τουρνουά.

Στην τελική πόσους να βάλει ο Γιάννης που φέτος μοίραζε 30άρες;  Το κακό σενάριο, λοιπόν, είναι ότι μάλλον έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις μας όσον αφορά το μπάσκετ ή καλύτερα το μπάσκετ του 2022. Δεν είμαστε γρήγοροι (ως ομάδα), δεν σουτάρουμε τρίποντα, δεν πηδάμε ψηλά και γενικά έχουμε μείνει πίσω…

Όχι δεν μπερδευτήκαμε, ξέρουμε ότι το  κείμενο αφορά το EuroBasket, αλλά το ξέρετε κι εσείς ότι για να πετύχεις, πλέον, σε EuroBasket, πρέπει να έχεις τον… Αμερικανό σουτέρ.

Η Ισπανία δεν θα τα κατάφερνε χωρίς τον Λορέντζο Μπράουν, η Πολωνία θα είχε μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων αν δεν είχε τον Έι Τζέι Σλότερ, η Σλοβενία δεν θα έπαιρνε το EuroBasket του 2017 αν δεν είχε στο ρόστερ τον Άντονι Ράντολφ και η Ρωσία δεν θα τα κατάφερνε το 2009 χωρίς τον Τζέι Αρ Χόλντεν.

Πολλοί διαφωνούν με αυτή την τακτική, αλλά για να παραφράσουμε και μια… πιασάρικη φράση της εποχής, «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». Αργά ή γρήγορα, όλοι θα μπουν σε αυτό τρυπάκι, εξάλλου οι περισσότεροι το έχουν ήδη κάνει, καθώς οι μισές ομάδες του EuroBasket 2022 είχαν νατουραλιζέ στη δωδεκάδα τους, οπότε αυτός που θα κάνει την πιο σωστή επιλογή, θα έχει το πλεονέκτημα.

Αν κάποιος πόνταρε στην αρχή της διοργάνωσης ότι στα ημιτελικά του EuroBasket δεν θα βλέπαμε κανέναν εκ των Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς και Ντόντσιτς, τότε σίγουρα θα έπιανε το δελτίο της χρονιάς.

Οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι ο φετινός τίτλος θα ήταν βαλκανική υπόθεση, με τις Ελλάδα, Σερβία και Σλοβενία να είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, αλλά οι Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία είχαν άλλη άποψη.

Οι τρεις αυτοί σταρ είναι μέσα στο TOP 10 των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ, αλλά όπως είδαμε στο EuroBasket, για να πετύχεις στο μπάσκετ της FIBA, δεν αρκεί να έχεις έναν μεγάλο σταρ, αλλά πρέπει να έχεις μια «κανονική» ομάδα, όπου οι παίκτες θα έχουν τους ρόλους τους και οι σούπερ σταρς θα μπορούν να… αναπνέουν, όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν και στους συλλόγους τους.

Προφανώς και θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως η πορεία της Γερμανίας του Νοβίτσκι το 2005 για παράδειγμα, αλλά αυτές απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί να ζήσαμε το πιο απρόβλεπτο EuroBasket της ιστορίας, όπου η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη, ωστόσο το πρόσημο στο foxbet ήταν θετικό τόσο στα προγνωστικά των αγώνων, όσο και στις μακροχρόνιες επιλογές. Υπάρχουν κάποια πράγματα, λοιπόν, που μας δίδαξε το EuroBasket 2022 όσον αφορά το στοίχημα. Το foxbet τα καταγράφει και καλό είναι να τα έχουμε στο μυαλό μας για τις επόμενες διοργανώσεις…

  • Σε αυτές τις διοργανώσεις προκύπτουν πολλές ευκαιρίες στα μακροχρόνια ειδικά παικτών. Το «μυστικό» είναι να υπάρχει καλή εικόνα από τα φιλικά για τους ρόλους των παικτών και να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για μια διοργάνωση, όπου μια ομάδα μπορεί να δώσει ακόμα και 9 αγώνες σε 18 μέρες.
  • Η φάση των ομίλων κρύβει παγίδες. Το γεγονός ότι περνούσαν οι 4 από τις 6 ομάδες των ομίλων, έδινε τη δυνατότητα χαλάρωσης σε αρκετές ομάδες. Είδαμε ήττες εκτός προγράμματος που δεν κόστισαν στις ομάδες, αλλά στις… τσέπες μας. Η Ισπανία έχασε από το Βέλγιο, αλλά βγήκε πρώτη στον όμιλο της, όπως και η Σλοβενία που την πάτησε από τη Βοσνία. Αυτό ισχύει και για τα ειδικά παικτών (double double στο μπάσκετ), καθώς ο χρόνος συμμετοχής των αστέρων στη φάση των ομίλων ήταν περιορισμένος.
  • Προκύπτουν ευκαιρίες στο live στοίχημα. Η Ισπανία έχανε με διψήφια διαφορά τόσο στον προημιτελικό με τη Φινλανδία, όσο και στον ημιτελικό με τη Γερμανία και στο live δινόταν σε τιμές αουτσάιντερ. Γενικά, με τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ όσο περνούν τα χρόνια, όπου ο ρυθμός είναι γρήγορος και με την υποσημείωση ότι πρόκειται για ένα τουρνουά που παίζονται πολλοί αγώνες σε διάστημα λίγων ημερών, τότε το έδαφος για να ποντάρετε σε ανατροπές στο live είναι πρόσφορο.
  • Δεν υπάρχει λόγος να μπλέκουμε το συναίσθημα με το στοίχημα. Αυτό ισχύει πάντα στο στοίχημα, αλλά το είδαμε να βρίσκει εφαρμογή και στο EuroBasket, καθώς όλοι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα το… γυρίσει κόντρα στη Γερμανία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε...
Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ