foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ71
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουτ, καλάθια, στεκιές και η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία του αιώνα

Μποζιονέλος | 03 Δεκ 2020 13:30
xeri.jpg

Τι έμεινε, κυρίως και πάνω από όλα, από τον Ντιέγο Μαραντόνα, ως εικόνα; Κακά τα ψέματα, το γκολ με το χέρι, για το οποίο πολλά δεν είναι ευρέως γνωστά.

Η πραγματική του ατάκα μετά το τέλος εκείνου του αγώνα ήταν ότι το γκολ μπήκε «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού», εξ ου και έμεινε στην ιστορία. Όχι επειδή αποκαλούσε δημόσια τον εαυτό του ως… Θεό αλλά ότι κάποιος από ψηλά θέλησε να τιμωρήσει την Αγγλία για τον προ ολίγων, τότε, ετών πόλεμο των Φόκλαντ.

Στις 2 Απριλίου 1982 η Αργεντινή εισέβαλε και κατέλαβε τις Νήσους Φόκλαντ σε μια προσπάθεια να αποδείξει την κυριαρχία που ισχυριζόταν επί μακρόν πάνω τους με τη Βρετανία να απαντά στέλνοντας ένοπλες δυνάμεις. Η σύγκρουση διήρκησε συνολικά 74 ημέρες και έληξε με την παράδοση της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1982, επιστρέφοντας τα νησιά σε βρετανικό έλεγχο με τα θύματα να φτάνουν και από τις δύο πλευρές τα 907.


Μερικά χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του, είχε πετάξει την ατάκα πως «μία ισπανική ρήση αναφέρει ότι όποιος ληστεύει έναν κλέφτη έχει, 100 χρόνια συγχώρεσης», ανάβοντας κι άλλο το φιτίλι της αντιπαράθεσης με τους Αγγλους. Παρά αυτή όμως, λίγο πριν από, το Μουντιάλ του ’86 ο Μαραντόνα είχε φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ σε ένα και μοναδικό ματς, φιλικό φυσικά, για να τιμηθεί ο Οσβάλδο Αρντίλες και με προσκεκλημένη την Ιντερ.

Βεβαίως, δεν ήταν δεδομένο εκείνη την εποχή το φωτογραφικό υλικό. Δεν υπήρχε ίντερνετ και οι φωτογράφοι εργάζονταν ακόμη με φιλμ. Ο Μεξικανός που καθόταν πίσω από την εστία του Πίτερ Σίλτον προσεγγίστηκε από Αγγλους δημοσιογράφους, που έψαχναν φωτογραφίες από το γκολ με το χέρι αλλά και τον αγώνα. Ο ντόπιος τους είπε ότι πουλούσε το φιλμ, όλο, με ό,τι είχε μέσα αλλά θα το έδινε αφού λάμβανε χρήματα ισάξια με ένα μηνιάτικο εκείνη την εποχή! Ως και έγινε…


Επίσης ο διαιτητής εκείνο του αλησμόνητου αγώνα ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία το 1986 στο Μεξικό, ζει και δεν έκρυψε τα δάκρυά του. Ο Τυνήσιος Αλί Μπενασέρ δεν αντιλήφθηκε ποτέ το χέρι του Μαραντόνα και έδειξε… σέντρα πριν από 34 χρόνια. Στην Αγγλία έγινε, φυσικά, persona non grata, ενώ είχε βρεθεί μερικές φορές με τον Ντιέγο και μοιράστηκες τις φωτογραφίες μαζί του. Συγκινητικός.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Σεντονάτο τρολάρισμα χθες. Κανονικά όμως. Με αποκορύφωμα το τέταρτο γκολ της Λειψίας που έκανε την ολόκληρη πληρωμή, μισή, μαζί με τις φάσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έβαλε, ένα, και έχασε άλλα τρία, τις κάρτες στο ίδιο ματς (Γιούβε – Ντινάμο) κλπ., γενικώς… κουβάς χθες και όλα χαμένα οριακά. Δεν πειράζει, έχει Euroleague απόψε (και όχι μόνο).

Στεκιές στη Μίλτον Κέιν


Το σνούκερ συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας, εύκολο βέβαια, σε άδειες αίθουσες και όλα τα τουρνουά, αν και κρατούν την επίσημη ονομασία τους (όπως στη Formula 1) λαμβάνουν χώρα στη Μίλτον Κέινς της Αγγλίας, όπως το εν εξελίξει UK Championship. Ένα τουρνουά προάγγελος του… μεγάλου, του πρώτου brand tournament της σεζόν που είναι ετησίως το Masters, κλασικά αρχές Ιανουαρίου και, πανδημία επιτρέποντος, θα διοργανωθεί και φέτος στο Λονδίνο.

128 παίκτες λαμβάνουν μέρος, χωρισμένοι σε brackets, καρέ αγώνων σήμερα, στις 15:00 και στις 21:00 αντίστοιχα. Best of 11 οι αγώνες, ήτοι όποιος φτάσει στα 6, περνάει.


Το μεσημέρι ο 29χρονος Τζακ Λισάουσκι (Νο. 16 στο world ranking) αντιμετωπίζει τον 31χρονο Κινέζο Ξιάο Γκουοντόνγκ (Νο. 35) που κάποτε φάνταζε μεγάλο ταλέντο αλλά δεν είχε ανάλογη πορεία. Δεν είναι εύκολο το ματς για τον Άγγλο, επιλογή το over 9,5 frames (ήτοι να λήξει 6-4 ή 6-5, για οποιονδήποτε).

Το βράδυ, ωραίο ματσάκι για τους λάτρεις του σπορ είναι αυτό ανάμεσα στον 43χρονο Σκωτσέζο Γκρέιαμ Ντοτ (Νο. 22) και τον φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου, 28χρονο Αγγλο, Κάιρεν Γουίλσον (Νο 4). Ο Ντοτ έχει εμπειρία, παίζει προσεκτικά, ο Κάιρεν εξελίσσεται σε παίκτη ψυχολογίας, στα προηγούμενα φετινά τουρνουά (όλα στη Μίλτον Κέινς) αποκλείστηκε πρόωρα, σε τούτο δείχνει πιο συγκεντρωμένος. Εξ ου και τον επέλεξα, αν και φαβορί (τα οποία συχνά αποφεύγω στοιχηματικά στο σπορ) και με χάντικαπ. Ρισκαδόρικα, ήτοι να χάσει το πολύ 3 frames. 



Μονό 🎱


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇨🇳 15:00 Λισάουσκι 🆚 Ξιάο Over 9,5 frames 🦊 1.95. (Stoiximan)

Ρίσκο 🎱


🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 21:00 Ντοτ 🆚 Γουίλσον 2 (-2,5) 🦊 2.62. (Bet365)

Και να νικήσει, τι;


Αποφεύγω, ως επί το πλείστον, το Europa League όσο κρατούν οι όμιλοι και τούτο θα ισχύσει και του… χρόνου, που τις Πέμπτες θα έχουμε και Europa αλλά και Conference League. Εκεί να δείτε… αποχή, καλά να είμαστε ως τότε.

Επί των αποψινών, ρίσκα και funbetιές για αρχή: ο ΠΑΟΚ έπεσε από το 1.85 στο 1.55, λογικό μιας και η Ομόνοια θα κατέβει, ως όλα δείχνουν, με εναλλακτική ενδεκάδα. Στο χέρι του «δικεφάλου» το ματς, με παραπάνω από ένα γκολ στον αγώνα, γίνεται πιο ελκυστική η απόδοση, για να μπει σε δυάδα όμως (σ.σ. στην κρίση σας αν παιχτεί και μονό).

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Η, δε, ΑΕΚ, με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, στοχεύει στην πρώτη της εντός έδρας νίκη σε ομίλους Europa μετά από… δέκα χρόνια και τη Χάιντουκ (!) έχοντας έκτοτε δέκα αποτυχίες. Τρομερό. Και να νικήσει η «Ενωση» πάντως, δεν αλλάζει κάτι, εκτός κι αν κάνει διπλό στη Λέστερ, στο τελευταίο. Ήτοι, ματς κατ’ εμέ δίχως βαθμολογικό κίνητρο. Επιλογή, ενστίκτου πιο πολύ, να προηγηθούν οι Πορτογάλοι.

Κατά τα λοιπά, άκρη δε βγάζεις. Με κανένα από τα υπόλοιπα 22 ματς…



Δυάδα (απόδοσης 3.72)


🇬🇷🇵🇹 19:55 ΑΕΚ 🆚 Μπράγκα 1ο γκολ: Μπράγκα 🦊 1.91. (Stoiximan)

🇨🇾🇬🇷 22:00 Ομόνοια 🆚 ΠΑΟΚ 2 & over 1,5. 🦊 1.95. (Stoiximan)

Κι από ημίχρονο…


Πεντάδα… ευρωλιγίστικων αγώνων απόψε, καθένα με το δικό του ενδιαφέρον.

Η Ζενίτ (6-2) παίζει εξαιρετικά, έκανε πέμπτο διπλό σε ισάριθμες εξόδους νικώντας στο Κάουνας τη Ζάλγκιρις, κομβικό το αποψινό με τη Φενέρμπαχτσε (4-7) στην… Αγιοπετρούπολη, μια Φενέρ που μετρά καρέ σερί ηττών, εμφανής η απουσία του ΝτεΚολό αλλά και η άμυνα έχασε το momentum της. Δύσκολα θα δούμε ματς με μεγάλο σκορ, ρίσκαρα με… τριπλό combo.

Ο Ολυμπιακός (5-4) κατόρθωσε να νικήσει στη Μόσχα πέρυσι την ΤΣΣΚΑ (8-3) για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, κάποια στιγμή θα τα κατάφερνε, στο 11-2 για τους Ρώσους συνολικά η παράδοση εκεί. Έξι σερί νίκες μετρά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετά το in extremis 74-73 επί της Ρεάλ με 28 π. του Μάικ Τζέιμς, ενώ οι αποδεκατισμένοι «ερυθρόλευκοι» παραδόθηκαν άνευ όρων στην Μπασκόνια, στο ΣΕΦ (76-90). Επανήλθαν Βεζένκοφ και Ζαν Σαρλ, αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους Ελις και Χαραλαμπόπουλος, πάγια εκτός ο Χάρισον. Επιλογή να προηγηθεί ο Ολυμπιακός στην ανάπαυλα, κι ας λήξει όσο θέλει: τον περιμένω να μπει πιο συγκεντρωμένα, άλλωστε το χειρότερό δεκάλεπτο του φέτος είναι το 3ο, ή κομβικό αν θέλετε.


Ο Παναθηναϊκός (3-7) ταξίδεψε (με πούλμαν!) από το Λιόν, όπου συνετρίβη με 97-73 από τη Βιλερμπάν την Τρίτη, στο Μιλάνο… με πούλμαν, για το αποψινό με την Αρμάνι (6-3), μετρώντας στην Euroleague era έξι διπλά σε εννέα επισκέψεις. Ωστόσο η ομάδα του Ετορε Μεσίνα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, προχθές καθάρισε με 20 πόντους την Αλμπα στο «Μεντιολάνουμ» κάνοντας στο τέλος συντήρηση δυνάμεων, ενώ γύρισε και ο Ντατόμε παίζοντας για δέκα λεπτά. Ο Ιταλός διεθνής έπαιξε 10’ κόντρα στην Αλμπα και υπολογίζεται κανονικά και για την αποψινή αναμέτρηση. Ο Μακ έλειψε από το προχθεσινό, γυρίζει στον «εξάστερο» που όμως μετρά τέσσερις ήττες στα ισάριθμα τελευταία εκτός ΟΑΚΑ. Απογοητευτικός, ασύνδετος, ανοργάνωτος (δέχθηκε 17 τρίποντα!), δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να… γυρίσει απόψε το μπιφτέκι. Και καταρρέει όποτε (συχνά, φέτος) καταρρέει, μετά το 25’, οπότε του δίνω τύχη ως τότε.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και, μια δυάδα, από τα αποψινά με εμφανή φαβορί: από το Τελ Αβίβ ανάμεσα σε Μακάμπι (3-8) και Ερυθρό Αστέρα (4-7) κι από την Ισπανία ανάμεσα σε Βαλένθια (7-3) και Αλμπα (3-7), με γνώμονα το χάντικαπ.

 

Multicombo, ρίσκου 🏀

🇷🇺🇹🇷 19:00 Ζενίτ 🆚 Φενέρμπαχτσε 1 (-2,5) & under 159,5 & Ζενίτ over 73,5 🦊 2.70. (Novibet) 

Ρίσκο 🏀

 

🇷🇺🇬🇷 19:00 ΤΣΣΚΑ Μ. 🆚 Ολυμπιακός 2ο στο 1ο ημίχ. 🦊 3.68. (Betshop) 

Δυάδα (απόδοσης 2.20) 🏀

 

🇮🇱🇷🇸 21:05 Μακάμπι 🆚 Ερυθρός Αστέρας 1 (-5) 🦊 1.50. (Bet365)

🇪🇸🇩🇪 22:00 Βαλένθια 🆚 Αλμπα Βαλένθια under 93,5 🦊 1.47. (Bet365)

Μονό 🏀

 

🇮🇹🇬🇷 21:45 Αρμάνι Μ. 🆚 Παναθηναϊκός 2 (+4,5) στο 1ο ημίχ. 🦊 1.97. (Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ