foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ112
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ο πόλεμος που τελείωσε… δύο φορές (και γιατί)

Μποζιονέλος | 09 Μαι 2020 11:52
v-e-day-01.jpg

🇮🇹🇧🇪 Πώς άλλαξε το ποδόσφαιρο μέσα σε 30 χρόνια… Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1989-90 είχαν φτάσει η Μονακό, η Σαμπντόρια, η Αντερλεχτ και η Ντινάμο Βουκουρεστίου. Η οποία Ντινάμο είχε πετύχει τον Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο και τον είχε αποκλείσει με 2-0 στην Αθήνα και 6-1 (!) στη Ρουμανία.

Ειρήσθω εν παρόδω, στους «16» (ήτοι δεύτερος γύρος) του Κυπελλούχων μετείχαν μεταξύ άλλων η Βαγιαδολίδ, η Τζουργκάρντεν, η Τορπέντο Μόσχας, η Φερεντσβάρος, η Αντμίρα, η Γκρασχόπερ, η Παρτίζαν, ως και η BFC Βερολίνου της Ανατολικής Γερμανίας που σήμερα ονομάζεται Μπερλίνερ και παίζει στην τοπική Regionalliga Nordost.

Και σαν σήμερα το 1990, με δύο γκολ του Τζιανλούκα Βιάλι στην παράταση (105’ και 108’) η Σαμπντόρια νίκησε με 2-0 την Αντερλεχτ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο «Ούλεβι» του Γκέτεμποργκ και κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Η σπουδαία ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Βουγιαντίν Μπόσκοφ με αστέρια, εκτός του Βιάλι, τους Τζιανλούκα Παλιούκα, Ατίλιο Λομπάρντο, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Σρέτσκο Κάτανετς, Τζιουζέπε Ντοσένα και τον (απόντα από τον τελικό) Τονίνιο Σερέζο, έβαζε πλώρη και για την κορυφή του Campionato, ένα χρόνο μετά, καθώς και τη συμμετοχή στο… παρθενικό, «πειραματικό» Champions League. Οι Βέλγοι του Ολλανδού Ααντ ντε Μος, που το ’09 πέρασε από τον πάγκο της… Καβάλας, είχαν Μαρκ Ντεγκρίζ, Μαρκ Φαν ντερ Λίνεν αλλά και τον Αρνορ Γκούντιονσεν, πατέρα του Εϊντουρ που μετά από μεγάλη καριέρα φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ.

🇬🇷 Ως κάτοχος του τροπαίου η Σαμπντόρια έπαιξε στο Κυπελλούχων και την επόμενη σεζόν και, αφού απέκλεισε την Κάιζερσλαουτερν, έπεσε στον 2ο γύρο με τον Ολυμπιακό, τον οποίο και απέκλεισε με 1-0 στο (παλιό) Καραϊσκάκη, με γκολ μάλιστα του μετέπειτα προπονητή του Σρέτσκο Κάτανετς (!), και 3-1 στο «Μαράσι» με ένα γκολ του Λομπάρντο και δύο του Μάρκο Μπράνκα, είχε μειώσει για τους «ερυθρόλευκους» ο Αποστόλης Δρακόπουλος.


Εκείνη την εποχή, δίχως τη σημερινή ταχύτητα μέσω διαδικτύου, δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αποκάλυπτε ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τεχνικός της ΑΕΚ και επιστήθιος φίλος του συμπατριώτη του, Μπόσκοφ της Σαμπντόρια, έδινε πληροφορίες στους Ιταλούς για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά εντέλει και ο Ντούσκο μα και ο Στράτος Γιδόπουλος αλλά για μέρες ήταν πρώτο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα της εποχής…

Η πορεία της Σαμπντόρια ανεκόπη εντέλει στα προημιτελικά από τη Λέγκια, η οποία συνέθεσε την τετράδα των ημιτελικών μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Και ο τίτλος, πρώτος ευρωπαϊκός μετά από 23 χρόνια, κατέληξε στη ManUtd του σερ Αλεξ Φέργκιουσον με 2-1 επί της Μπάρτσα στο Ρότερνταμ με ισάριθμα γκολ του Μαρκ Χιουζ, είχε μειώσει για τους Καταλανούς του Γιόχαν Κρόιφ ο Ρόναλντ Κούμαν.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Η Σουγόν το ψιλοπάλεψε χθες, δεν ήταν όμως καλή μεσοεπιθετικά με τη Γέονμπουκ, 1-0 τελικό, μισό ποντάρισμα επιστράφηκε από το pick του +0,75, χαμένο το combo X2 με over 1,5. 

Το πρώτο θεμέλιο και η «Ημέρα της Ευρώπης»



Ηταν… σαν σήμερα 75 χρόνια πριν, 9 Μαΐου 1945 και ώρα 23:43, στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, όταν υπογράφηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Από τις 30 Απριλίου, και ενώ οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία (απόρροια της μάχης του Βερολίνου), ο Αδόλφος Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση της χώρας που σκόρπισε θάνατο και συμφορά σε όλο τον κόσμο.

Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Βίλχελμ Κάιτελ, ο ναύαρχος Χανς Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας πτέραρχος Χανς Γιοργκ Στουμπφ. Εκ μέρους των συμμάχων παρέστησαν ο Σοβιετικός στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ, ο Αγγλος επικεφαλής της αεροπορίας Αρθουρ Τέντερ, o Αμερικανός στρατηγός Καρλ Σπάατς και ο Γάλλος στρατηγός Ζαν ντε Λατρ ντε Τασινί. Ο μεγαλύτερος και πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τερματίστηκε με τις υπογραφές τους.


Ακριβώς πέντε χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση, με την οποία καλούσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες να ενώσουν την παραγωγή τους στον άνθρακα και τον χάλυβα ως «το πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας». Η διακήρυξη Σουμάν ή Europa Day, όπως έμεινε στην ιστορία, αποτέλεσμα πρακτικά τη αρχή της δημιουργίας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης… Το σημαδιακό αυτό γεγονός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ως «Ημέρα της Ευρώπης», με ποικίλες εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να φέρουν πιο κοντά τους πολίτες των κρατών – μελών της Ε.Ε. Η πραγματική μέρα της Ευρώπης όμως ήταν πέντε χρόνια πριν…

Ο κατευνασμός του Στάλιν


Ωστόσο η πραγματική λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η στρατιωτική ήττα του ναζισμού ήταν, πραγματικά, στις… 7 Μαΐου. Εκείνη τη μέρα, με το διαλυμένο από τον ακατάπαυστο βομβαρδισμό των Σοβιετικών, Βερολίνο, να έχει κατακλυστεί από τον κόκκινο στρατό, ο στρατηγός Αλφρεντ Γιόντλ υπέγραψε στην πόλη Ρεμς της βόρειας Γαλλίας την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, μια παράδοση που παράλληλα εκμηδένιζε τη νομική υπόσταση της Γερμανίας ως χώρας. Το έγγραφο τέθηκε σε ισχύ από την επόμενη ημέρα, 8 Μαΐου 1945, ημέρα που γιορτάζει όλη η Ευρώπη έκτοτε ως επέτειος λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο Χίτλερ, προτού τινάξει τα (ανύπαρκτα) μυαλά του, είχε φροντίσει να γράψει έξι διαθήκες, κυρίως πολιτικές ωστόσο μόνο μία διασώθηκε. Σε μία εξ αυτών ο ναύαρχος Καρλ Ντένιτς είχε πληροφορηθεί ότι ο Φύρερ τον είχε ορίσει ως διάδοχό του. Ο νέος καγκελάριος διέθετε ακόμη 3 εκατ. στρατιώτες, από τη Νορβηγία μέχρι την Κρήτη! Ωστόσο, οι συμμαχικές δυνάμεις προήλαυναν απτόητες στη γερμανική ενδοχώρα. Οι εκατόμβες χιλιάδων αμάχων Γερμανών προσφύγων από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς έπεισαν τον Ντένιτς ότι η συνέχιση του αγώνα θα ήταν παράλογη και προχώρησε σε συνθηκολόγηση με τους Αγγλοαμερικανούς.

Πλην όμως, η μονομερής πράξη συνθηκολόγησης των Γερμανών, και σε γαλλικό έδαφος, προκάλεσε την οργή του Γιόζεφ Στάλιν. Προκειμένου να τον κατευνάσει, το συμμαχικό επιτελείο δήλωσε ότι θα ακολουθούσε ακόμη μια τελετή παράδοση των γερμανικών δυνάμεων με τους Σοβιετικούς, που έδωσαν την ύστατη και αιματηρή αναμέτρηση στο Βερολίνο (μετρώντας συνολικά πάνω από 20 εκατ. νεκρούς στον πόλεμο).


Με το που υπέγραψε στη συνθηκολόγηση ο Καϊτέλ η ώρα ήταν 23:43 στη Γερμανία αλλά 00:43 στη Μόσχα. Εξ ου και οι Ρώσοι, όπως και σήμερα, γιορτάζουν το τέλος του Παγκοσμίου Πολέμου κάθε 9η του Μάη (και η υπόλοιπη Ευρώπη στις 8 τρέχοντος ενώ κλασικά… εμείς οι Ελληνες, γιορτάζουμε τις αρχές και όχι το τέλος: 28η Οκτωβρίου είσαι…).

Η αστοχία πληρώνεται


 

🇧🇾 Για τη Vysheyshaya Liga της Λευκορωσίας, η Νέμαν υποδέχεται τη Ρουχ Μπρεστ στη Χρόντνα. Η Νέμαν έρχεται από μια μάλλον αναμενόμενη ήττα από τη βελτιωμένη ΜΠΑΤΕ, με 3-1 και δεχόμενη δύο γκολ από το πρώτο 20λεπτο. Ομάδα που εμφανώς στηρίζεται στην έδρα της και φέτος (όπου πήρε τους 7/8 φετινούς της βαθμούς) ενώ έχει αμφίβολους για σήμερα τους μέσους Γιαμπλόνσκι και Καντάρια.

Η Ρουχ έκανε καλή εμφάνιση αλλά ήταν άστοχη, και ισοφάρισε στο τέλος στο 1-1 με τη Χαράζντεγια. «Τρέχει» πάντως αήττητο καρέ αγώνων, με τρεις ισοπαλίες ενώ εκτός Μπρεστ έχει ηττηθεί μόνο από την ΜΠΑΤΕ.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σημειωτέον ότι η Ρουχ είναι πρακτικά… παράρτημα της Ντινάμο Μπρεστ, έτσι ιδρύθηκε το 2016 και υποτίθεται ότι από πέρυσι έχει υπάρξει διαχωρισμός.

🦊 Δεν βλέπω εκ νέου τη Ρουχ να ηττάται, συνδυάζεται η διπλή της ευκαιρία με το τουλάχιστον δύο γκολ στον αγώνα. 

Combo 🇧🇾

⏩ 17:00 Νέμαν Χρόντνα - Ρουχ Μπρεστ: Χ2 & over 1,5 🦊 2.05. (Betshop)

Επέστρεψε για να μείνει…



🇰🇷 Για την πρεμιέρα της νοτιοκορεάτικης K-League 1 η νεοφώτιστη Μπουσάν δοκιμάζεται στην Πόχανγκ ενάντια στους Στίλερς. Η Μπουσάν ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της λίγκας και έπεσε για πρώτη φορά το ’15, επιστρέφοντας από φέτος, άλλαξε ότι έπαψε η χρηματοδότηση από την Daewoo και πλέον ρίχνει τα φράγκα ο επενδυτικός όμιλος HDC Group. Και επίσης το πλάνο της επαναφοράς «χάλασε» από τον ξαφνικό θάνατο, μόλις στα 44 του, του ταλαντούχου τεχνικού Τσο Γιν Χο, πλέον τα «ηνία» έχει ο άλλοτε παίκτης του συλλόγου, με μεγάλη καριέρα, Τσο Ντέοκ Γε. Πέρυσι, στην άνοδο, έδειξε μια ομάδα με φουλ επιθετική λογική αλλά και ευπαθή άμυνα, αν το δεύτερο παραμείνει θα έχει δύσκολη σεζόν και ποντάρει στην εμπειρία του Βραζιλιάνου ηγετικού μέσου Ρόμουλο και στον νεοφερμένο Βραζιλιάνο φορ Ζόναταν Ρέις.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Πόχανγκ έχει… βαριά φανέλα στη χώρα αλλά και στην ήπειρο (μόνο η Αλ Χιλάλ έχει τρία τρόπαια AFC Champions League), σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας αλλά δίχως πρωτιά την τελευταία εξαετίας, πέρυσι ήταν 4η αλλά πάντως… έκοψε, τελευταία αγωνιστική, το πρωτάθλημα από την Ουλσάν (4-1) για χάρη της Γέονμπουκ. Ο Κιμ Κι Ντονγκ ήταν πέρυσι υπηρεσιακός αλλά μονιμοποιήθηκε, οι προσθήκες των Ιλιουτσένκο και Παλόσεβιτς τη βελτίωσαν παρά την αποχώρηση του ηγέτη Βάντερσον (για τη θέση του πήρε τον Κολομβιανό Παλάσιος), ποντάρει και στον Αυστραλό μέσο Ο’Νιλ.

Δεν είναι δα και… αφιλόξενη έδρα η Πόχανγκ για τη Μπουσάν, που στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της είχε απολογισμό 3-2-2.

🦊 Σε τιμές υψηλού φαβοριτισμού η Πόχανγκ, πέριξ του 2.15. Εχει ενδιαφέρον ο ενθουσιασμός της Μπουσάν, μιας ομάδας που διαχρονικά θεωρείται ομάδα α’ κατηγορίας, ερώτημα η επάνοδός της μετά από πέντε χρόνια και το πώς θα το διαχειριστεί, επιλογή η μη νίκη της Πόχανγκ και το να σκοράρει τουλάχιστον μια φορά η Μπουσάν.

Combo 🇰🇷

⏩ 10/5, 08:00 Πόχανγκ – Μπουσάν: Χ2 & Μπουσάν over 0,5 🦊 2.02. (Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ