foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Από τη Χέρφολγκε στη… Μανταλσκαμερατένε

Μποζιονέλος | 06 Μαι 2020 11:35
ALEX.jpg

Η Bundesliga επιστρέφει, ο χώρος του ελληνικού διαδικτύου θα γεμίσει με τον τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» (σ.σ. πόσο κλισέ, πχια!) και από 22 Μαΐου οι Γερμανοί αρχίζουν να κλοτσούν το τόπι – αν κάτι δεν αλλάξει συνταρακτικά, η Ανγκελα Μέρκελ κράτησε σήμερα αρνητική προς ουδέτερη στάση.

Στη Γερμανία ποδοσφαιρικοί παράγοντες αλλά και πολιτικοί θεωρούν πως έκαναν τη διαφορά εκ νέου, βάζοντας μπροστά μία ακόμη πρωτοπορία, ενώ σε άλλες μεγάλες λίγκες βρίσκονται είτε εν αναμονή είτε σε οριστική διακοπή (βλ. Γαλλία). Ο στόχος των Γερμανών είναι να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημά τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και απομένει να καταρτιστεί το πρόγραμμα και με ποια σειρά θα διεξαχθούν οι εννέα αγωνιστικές που απομένουν, δέκα ματς απομένουν για την αγαπημένη μου Βέρντερ που είναι εν αναμονή… για φούντο. Δεν πειράζει, θα ανακάμψουμε. Και, τοιουτοτρόπως οι ομάδες της Bundesliga δεν θα χάσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο…

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Αφ’ ενός υπάρχει η επιχειρηματολογία ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα σαν μία… θλάση που κρατά έναν παίκτη εκτός για 14 ημέρες. Αλλοι υποστηρίζουν πως ίσως και να αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός. Τι θα γίνει αν στην Μπάγερν νοσήσουν ταυτόχρονα για παράδειγμα, ο Νόιερ και ο Λεβαντόφσκι ή ή στην Ντόρτμουντ ο Σάντσο και ο Χάαλαντ;

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Λίγο πριν το τέλος δέχθηκε το δεύτερο γκολ η Ενερχέτικ χθες με την Αχαλ, με αποτέλεσμα (μιας και είχε πονταριστεί σε ασιατικό, και δίχως cash out στο live…) να χαθεί η μισή μίζα σε επιλογή του +1,75.  

Η Βέστσγιελαντ και η Χέρφολγκε


Η Superligaen είναι η πρώτη τη τάξει κατηγορία στη Δανία, ακολουθεί η 1. Division (ή NordicBet Liga) ενώ η 3η κατηγορία (2. Division) διεξάγεται σε δύο ομίλους και η 4η (Danmarksserien) σε τέσσερις. Οι αλλαγές την τελευταία 20ετία, όσο υπάρχει το κουπόνι στην Ελλάδα, δεν ήταν και πάρα πολλές στη χώρα αλλά εντοπίζονται και μερικές… χαμένες, παλιές γνωστές.

Μία εξ αυτών η Χέρφολγκε που το 2000 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια αλλά λίγα χρόνια μετά, έχοντας πέσει δύο κατηγορίες και αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συγχωνεύτηκε το 2009 με τη Κέγκε δημιουργώντας την ΗΒ Κέγκε η οποία αγωνίζεται στην NordicBet Liga. Αλλα μια συγχώνευση έλαβε χώρα το 2004, με τη Χάντερσλεβ να γίνεται… ένα με την Σοντέργιλαντ και να δημιουργούν τη γνωστή μας Σοντέρισκε.


Απούσα από το 2003-04 από τη Superligaen είναι η Ακαντέμισκ, ως είχε καθιερωθεί να αναγράφεται η ΑΒ Κοπεγχάγης και εδώ και μια τριετία μετέχει στη γ’ κατηγορία. Οι δε νεότεροι δεν έχουν ακούσει το όνομα Φρεμ, ομάδα των 00s στη Δανία, αλλά τη γνωρίζουν ως Νόρντζελαντ ως… βαπτίστηκε το 2003 ενώ στη σημερινή γ’ κατηγορία μετέχουν ομάδες που ήταν στην πρώτη προ ολίγων ετών, όπως η Ααρχους Φρεμάντ  (σ.σ. Ορχους, ορθώς), η ΒΚ Φρεμ και η Νάσμπι.

Και δεν υπάρχει, κυριολεκτικά, πλέον η Βέστσγιελαντ, σύλλογος που διαλύθηκε το 2015 ύστερα από μια επταετία… ζωής, ελέω χρεοκοπίας και έχοντας μετάσχει για δύο σεζόν στη Superligaen.

Το σκάνδαλο με… τις γούνες


Εξ αυτών, τέσσερις κατόρθωσαν την… υπέρτατη διάκριση για το ποδόσφαιρο της χώρας: τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Τέσσερις φορές η Κοπεγχάγη, δύο η Ααλμποργκ κι από μία η Μπρόντμπι και η Νόρντζελαντ. Πρώτη χρονικά η Ααλμποργκ, το 1995-96 κι από το… παράθυρο, σε ένα σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει πάλι το Champions League, το οποίο τότε διεξαγόταν ακόμη μονάχα σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα έλαχε σε όμιλο με Ναντ, Πόρτο και Ντινάμο Κιέβου και στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 1-0 στην Ουκρανία από την παρέα των Σερχέι Ρεμπρόφ και Αντρέι Σεφτσένκο. Ωστόσο η Ντινάμο έγινε η πρώτη, και τελευταία ως σήμερα, ομάδα που αποβάλλεται από τους ομίλους ενώ έχει ξεκινήσει η διοργάνωση.

Ο λόγος; Η UEFA δέχθηκε καταγγελίες ότι την παραμονή εκείνου του ματς υποδέχθηκε τον διαιτητή και τους επόπτες ο Ολεξάντρ Μπάκσι, γενικός διευθυντής των Ουκρανών, αντί για το ξενοδοχείο τους πήγε από το αεροδρόμιο αρχικώς σε κατάστημα με είδη δώρων (όπου αγόρασαν αλλά δεν πλήρωσαν φράγκο) και κατόπιν σε εκθεσιακό χώρο επίδειξης ακριβών γουνών, που επίσης αγόρασαν τζάμπα. Κατόπιν, τους άφησε στο ξενοδοχείο και το ίδιο βράδυ χτύπησε η πόρτα τους και είδαν δύο μεγάλες βαλίτσες αφημένες απ’ έξω. Αργότερα η διαιτητική ομάδα πήγε σε δείπνο συνοδεία των Βασίλι Μπάμπιτσουκ, Ιγκόρ Σούρκις, Εβγκένι Πασούτιν, Μπάκσι και της διερμηνέας Ελένα Νεσάεβα. Μετά το δείπνο κι ενώ οι επόπτες πήγαν για μπιλιάρδο, πλησίασε τον Ισπανό διαιτητή Αντόνιο Λόπες Νιέτο ο Σούρκις (πασίγνωστος παράγοντας στη χώρα) όπου του έδειξε ένα χαρτί με κατάθεση 30.000 δολαρίων για όλους τους.

Ο Ισπανός έγινε έξαλλος, αποχώρησε και ζήτησε να ενημερώσει άμεσα την UEFA –ως και έγινε- ενώ οι δύο βαλίτσες, που περιείχαν γούνες, δεν έφυγαν ποτέ από το ξενοδοχείο. Οι Ουκρανοί αρνήθηκαν κάθε κατηγορία και υποστήριξαν ότι έδωσαν τα χρήματα στον Λόπεζ Νιέτο για να πληρώσει τις γούνες καθώς ήθελε να τις πάρει… τζάμπα. «Ο διαιτητής παρήγγειλε γούνες και γούνινους σκούφους για τους διαιτητές. Όταν του πήγαμε τις γούνες μαζί με το λογαριασμό, αρνήθηκε να πληρώσει και παρουσίασε την απόδειξη του καταστήματος σαν αποδεικτικό δωροδοκίας» έλεγε χρόνια αργότερα ο Σούρκις – αλλά ουδέποτε έπεισε.

Ήταν όμως απόπειρα δωροδοκίας και η UEFA απέβαλλε άμεσα την Ντινάμο από το Champions League αλλά και με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ποινή που έπεσε λίγο αργότερα. Από το 2012 ο Σούρκις είναι πρόεδρος αλλά και ιδιοκτήτης, ως «μπροστάρης» των πραγματικών ιδιοκτητών, του συλλόγου.


Η Ντινάμο αποβλήθηκε και στον Παναθηναϊκό δόθηκε τότε η ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος της ήττας. Φευ… Οι «πράσινοι» του Ρότσα, στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους, κλήθηκαν να παίξουν άρον άρον στο Ααλμποργκ και ηττήθηκαν με 2-1 κάνοντας κακή εμφάνιση ωστόσο, είχαν ραντεβού με την ιστορία. 3-1 στο ΟΑΚΑ τη Ναντ και 0-0 στο χιονισμένο «Μποζουάρ», 0-0 με την Πόρτο στην Αθήνα και 1-0 στο «Ντας Αντας» με το καταπληκτικό γκολ του Δημήτρη Μάρκου, 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο την Ααλμποργκ (με το γκολ-ρεκόρ του Αλεξούδη) και πρόκριση στους «8». Εκεί όπου πήραν, προς την άνοιξη πια, 0-0 από τη Λέγκια στην παγωμένη Βαρσωβία (και σε τερέν τόσο παγωμένο που οι Πολωνοί είχαν ρίξει μέχρι και…. Κοπριά) και με το 3-0 του ΟΑΚΑ πέρασαν στα ημιτελικά όπου αντιμετώπισαν τον Αγιαξ. Ο Κριστόφ Βαζέχα… πάγωσε το Αμστερνταμ στην εποποιία του «τριφυλλιού» αλλά στη ρεβάνς οι Ολλανδοί απλώς δεν παίζονταν (3-0). Και το τρόπαιο κατέληξε, στα πέναλτι, στη Γιουβέντους, στον τελικό ενάντια στον «Αίαντα».

Λιν και Μανταλσκαμερατένε


Και… κλείσιμο στην ευρωπαϊκή αναδρομή των χαμένων –του κουπονιού- ομάδων με τη Νορβηγία. Όπου το σύστημα διεξαγωγής είναι εφάμιλλο με της Δανίας με πρώτη κατηγορία την Eliteserien και ακολουθούν η 1. Divisjon (OBOS-ligaen), η 2. Divisjon (PostNord-ligaen) σε δύο ομίλους και η 3. Divisjon σε έξι ομίλους ενώ η 5η ως την 9η κατηγορία (4. Divisjon) είναι το ερασιτεχνικό επίπεδο.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ξεκινώντας… ανάποδα, ήτοι την περσινή 4. Divisjon, παρατηρεί κανείς ότι στον όμιλο Østfold Fotballkrets η Σπάρτα Σάρπσμποργκ τερμάτισε τελευταία και έπεσε, από φέτος, στην 6η κατηγορία. Δεν είναι η… παλιά γνωστή Σπάρτα αλλά ομάδα που επανιδρύθηκε όταν η Σπάρτα συγχωνεύτηκε με τη Σάρπσμποργκ FK. Σε άλλους ομίλους της πέμπτης κατηγορίας βρίσκεται η Λίλεχαμερ.

Στην 3. Divisjon, ήτοι τέταρτη κατηγορία, μετέχουν φέτος η Νίμπεργκσουντ (που είχε φτάσει ως τη β’ κατηγορία προ δεκαετίας), η Φόλο που είχε επίσης παρουσίες στη β’, η Ος, η Λιν και η παλιά… αδυναμία ονόματι Μανταλσκαμερατένε.


Η Λιν, που έφτασε να παίζει Ευρώπη, είχε αντιμετωπίζει μάλιστα κάποτε και τον ΠΑΟΚ, μετά τον υποβιβασμό της από την 1. Divisjon το 2010 διαλύθηκε αφού χρεοκόπησε, ξεκινώντας από τον… πάτο, ήτοι 6. Divisjon (7η κατηγορία), έφτασε ως την 3η και έπεσε ξανά προ τριετίας. Η δε Μανταλσκαμερατένε προ ετών είχε φτάσει, τέσσερις φορές, ως τη β’ κατηγορία αλλά ουδέποτε διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδο.

Στην 2. Divisjon (PostNord-ligaen), όποτε κι αν ξεκινήσει φέτος η τρίτη κατηγορία, συναντάς επίσης παλιές γνώριμες. Από την Αλτα και τη Φρέντρικσταντ, από τη Μος ως τη Χοντ καθώς και την Μπρίνε, την Μπάρουμ και τη Νοτόντεν, άπασες είχαν συνοδέψει παλιά μας… στοιχηματικά καλοκαίρια.

Προγνωστικά πινγκ πονγκ


🏓 🦊 Δράση στο πινγκ πονγκ συναντά κανείς στην ανατολική Ευρώπη, ως επί το πλείστον.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το ITT Cup Αρμενίας διεξάγονται σήμερα αρκετά ματς, με τους παίκτες χωρισμένους (κλασικά) σε ομίλους, ξεχώρισα ένα αουτσάιντερ κι ένα φαβορί. Δράση και στο Win Cup της Ουκρανίας όπου ξεχωρίζουν ο Μάξιμτσουκ και ο

🏓 Πινγκ πονγκ, επιλογές 🇦🇲 🇺🇦

⏩ 17:10 Μάξιμτσουκ – Σίτνκικ: 1 🦊 1.50. (Bwin)

⏩ 18:55 Σουράβλεφ – Μπούρντακοφ: 2 🦊 1.68. (Bwin)

⏩ 00:00 Μκρτσιάν – Στεπανιάν: 1 🦊 1.65. (Vistabet)

🏓 Πινγκ πονγκ, fun bet 🇦🇲

⏩ 19:00 Μαλκασιάν – Χοβανανισάν: 1 🦊 4.80. (Sportingbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ