foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ56
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το… 66-62 του ντέρμπι των 159 ετών και το «πράσινο» Περιστέρι

Μποζιονέλος | 20 Οκτ 2019 11:22
man-utd-liverpool-retro.jpg

Να τα λέμε, να τα γράφουμε. Όταν περνάει η «αξία», η στήλη έχει κλείσει με επιτυχία. Έχετε καταλάβει τη λογική, η σεζόν κυλάει με μεγάλες, μεγαλύτερες από ό,τι αλλού –αν θέλετε-, αποδόσεις, με ειδικά bets, συχνά με άλλα σπορ.

Η Λανούς αποδείχθηκε… κιουρία με την Ταγέρες, διπλό του 3.00 – 3.10 το κάλυψα με dnb και το πήρε με 4-2.

Πέρασε και η δυάδα, to the point επέλεξα χθες να αποφύγω ως επί το πλείστον Αγγλους, Γάλλους, Ιταλούς και κάλυψα τη Φορτούνα με draw no bet και τη Μλάντα με ασιατικό, στο 3.51 το πλερουά.

Δεν πέρασαν τα δύο ρισκαδόρικα, το combo στο τούρκικο και το χηνάρι στο γαλλικό, ούτε ο Μάουντ της Τσέλσι αλλά σκόραρε ο Σουντανί (και, μάλιστα, δις), πληρώνοντας 2.20 αντί για 1.70 που τον περίμενα…

Πέρασαν ακόμη και τα betting bullets, και τα τρία: η Μαγιόρκα, η ΑΕΛ, η Βίλεμ…

Κλεφτοπόλεμος; Μπα...


🇩🇪 Η Κολωνία πήρε 1-1 στο Γκένζελκιρχεν από τη Σάλκε στο τελευταίο, δεν έχει νίκη όμως στο τελευταίο καρέ αγώνων και παραμένει αναξιόπιστη αμυντικά ενώ είναι εκ νέου τιμωρημένος ο στόπερ Μερέ για μια ομάδα που έχει δεχθεί πρώτη γκολ και στα επτά παιχνίδια της ως τώρα. Υποδέχεται τη νεοφώτιστη Πάντερμπορν η οποία δεν έχει νίκη ακόμη, συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και όχι… κλεφτοπόλεμο (και προς τιμήν της). 3-5-4 η συνολική τους παράδοση, 2-2-2 στην Κολωνία όπου η Πάντερμπορν δεν έχασε στα τελευταία τρία και, συνολικά, εδώ και έξι χρόνια.


🦊 Η funbetιά της ημέρας, βλέπω με συμπάθεια την προσπάθεια των νεοφώτιστων του του Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Λίγη τύχη τους λείπει.

Λανθασμένο σετ


🇨🇿 Προ της διακοπής η Κάρβινα ηττήθηκε με 4-0 από τη Σπάρτα, ήττα… εντός προγράμματος αλλά το σημαντικό είναι τόσο ότι έχασε με τιμωρία τον αρχισκόρερ Πέτραν, όσο και ότι εντός «Μέτσκι» δεν έχει κάνει νίκη ακόμη, είχε προηγηθεί αήττητο πέντε αγώνων αλλά χωρίς να πείσει, είναι άλλωστε μια ομάδα που το καλοκαίρι άλλαξε κατά πλειονότητα το ρόστερ της. Υποδέχεται τη Σλοβάτσκο η οποία έκανε νίκη μετά από… 40 ημέρες, 3-1 τη Σλόβαν Λίμπερετς και απαλλάχθηκε από περιττό άγχος για τέτοια περίοδο.

🦊 Δεν είναι για τέτοια απόκλιση το σετ, το διπλό άνοιξε στο 2.60 και (άνευ λόγω και αιτίας)… σκαρφάλωσε στο 3.15 πλέον. Φορτώνουν τον άσο; Ας τον φορτώνουν…

Η Αγγλία έχει clasico... 159 ετών, εξαιτίας ενός καναλιού


⏳📜⚫🔴 Αν το νησί έχει κάποιο ντέρμπι που μπορεί να βαπτιστεί ως… clasico, καθότι το αποκαλούν είτε North West Derby είτε το ντέρμπι του (δρόμου) Μ62, είναι αυτό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και το παράδοξο (στη συνείδηση του κόσμου, παγκοσμίως), είναι η ταυτόχρονη απόδοση και στα δύο clubs του τίτλου της «καλύτερης ομάδας που έχει αναδείξει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο».


Κάνοντας μια συνολική σύγκριση τροπαίων η Γιουνάιτεντ προηγείται με 66 έναντι 62 της Λίβερπουλ ενώ σύμφωνα, με το «δόγμα» που καθορίζει το… βάρος της φανέλας, ήτοι την ευρωπαϊκή διάκριση και καταξίωση, οι «κόκκινοι» έχουν την πρωτοκαθεδρία με 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα UEFA και 4 ευρωπαϊκά Super Cup. Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ αντιπαραβάλλει 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Europa League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 ευρωπαϊκό Super Cup, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Βεβαίως, ο χρόνος δεν θα μπορούσε να απαλύνει την ασίγαστη αντιπαλότητα σε ένα ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, ένα ντέρμπι που… γεννήθηκε (στα γήπεδα) 12 Οκτωβρίου του 1895, όταν οι «κόκκινοι» έριχναν το πρώτο ηχηρό ράπισμα στον «αιώνιο εχθρό» τους επικρατώντας με το εντυπωσιακό 7-1, τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της «μητέρας των μαχών» στο Νησί.

Ισως τούτο όμως είναι και… ψέματα και η κόντρα (των πόλεων) ξεκίνησε το 1860, όπως αποκαλύφθηκε όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας απόκομμα της εφημερίδας «Stalybridge Reporter» και ανέφερε ότι κόσμος του Λίβερπουλ «πονάει από το αίσθημα ανωτερότητας του Μάντσεστερ, σπαρταράει με την εντύπωση ότι το Μάντσεστερ προπορεύεται». Μάλιστα, η μητρόπολη του Μέρσεϊσαϊντ περιγράφεται σε γένος θηλυκό: «Δεν αγαπάει κανέναν και κανείς δεν την αγαπάει».

Το Λίβερπουλ ήταν η μόνη πόλη που αντιστάθηκε στην προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή ενός καναλιού που θα συνέδεε το Μάντσεστερ με την ιρλανδική θάλασσα αλλά ο νόμος πέρασε το 1885 και τα έργα ολοκληρώθηκαν την Πρωτοχρονιά του 1894. Ενα κανάλι μήκους 58 χλμ. Θα άλλαζε μια για πάντα την οικονομία των δύο πόλεων και αναπόφευκτα τις ισορροπίες. Μοιραία, το έργο έστειλε στο ταμείο ανεργίας δεκάδες εργαζομένους στο λιμάνι του Λίβερπουλ, δίνοντας ένα σοβαρό κίνητρο για την απαρχή μιας αέναης σχέσης… οργής, που αντικατοπτρίστηκε έντονα μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Τα 124 (ή 149) χρόνια έκτοτε και τα 54,5 χιλιόμετρα που χωρίζουν το «Ανφιλντ» από το «Ολντ Τράφορντ» ελάχιστα μείωσαν την αντιπαλότητα δύο ομάδων που μεσουράνησαν σε Αγγλία και Ευρώπη αλλά ουδέποτε… ταυτόχρονα. Γενιές και γενιές ανατράφηκαν μαθαίνοντας, αν όχι να απεχθάνονται, τουλάχιστον να μην συμπαθούν τους κατοίκους της άλλης πόλης. Η κόντρα αυτή αναπόφευκτα μεταφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο. Τα πρώτα… εκατό χρόνια σε ήπιο επίπεδο, αλλά από τα μέσα του ’80 και έπειτα, τα συναισθήματα εντάθηκαν. Το ταξίδι από τον Μ62 ανάλογα και με την κίνηση μπορεί να φτάσει την μία ώρα.


Στη δύση της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές του ’80, η κατάσταση άλλαξε άρδην, αφού και οι δύο πόλεις αντιμετώπισαν μια σύντομη, αλλά σοβαρή οικονομική κρίση. Εντούτοις, σε μια περίοδο που τα υλικά μέσα επιβίωσης εξασφαλιζόταν με δυσκολία, οι οπαδοί των «κόκκινων», έβρισκαν ένα τρόπο να ξεσπάσουν, χλευάζοντας την μέτρια πορεία της Γιουναιτεντ, τη στιγμή που έβλεπαν την ομάδα τους να μεσουρανούσε σε όλες τις διοργανώσεις. Τα... αντίποινα, από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων», ήρθαν μία δεκαετία αργότερα, όταν το συγκρότημα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα και φυσικά το αλησμόνητο τρεμπλ του 1999. Για να ακολουθήσει, τα τελευταία χρόνια, η ευρωπαϊκή επάνοδος της Λίβερπουλ και παράλληλα η μετριότητα της ManUtd.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια το ντέρμπι διεξάγεται με τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους: 15 πόντοι.

Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλες παραδόσεις. Οπως ότι ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει κερδίσει ποτέ στο «Θέατρο των Ονείρων»: σε τέσσερα ματς έχει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, σε όλα ως τεχνικός των «reds», οι δύο ισοπαλίες ήταν με 0-0. Επιπροσθέτως, η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της μήνα Οκτώβριο σε αυτό το γήπεδο: σε εννέα παιχνίδια έχει πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Στα δε τελευταία οκτώ μεταξύ τους, μαζί με τα ματς στο Europa League το ’16, η Γιουνάιτεντ έχει μόνο μια νίκη, το προπέρσινο 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ». Γήπεδο όπου η Λίβερπουλ δεν έχει νίκη από το 3-0 του Μαρτίου 2014 με δύο γκολ του Τζέραρντ και ένα του Σουάρες, και προπονητή τον Μπρένταν Ρότζερς. Η εν λόγω νίκη είναι μάλιστα η μοναδική της εκεί τα τελευταία δέκα χρόνια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης: 1-3-9.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Στοιχηματικά, εννοείται ότι δεν είναι για 1.75 το ντέρμπι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο τους. Γκολ πολλά δύσκολα θα έχει, ας πούμε μέχρι τρία, το εν λόγω combo καλοπληρώνει..

🦊 Σε πιο ειδικά, η Λίβερπουλ έχει κατά μέσο όρο φέτος 5,5 κόρνερ ως φιλοξενούμενη ανά αγώνα και 6,63 γενικά, συνολικά στα παιχνίδια της βγαίνουν κατά μ.ό. 11.13 κόρνερ. Η Γιουνάιτεντ έχει 9,88 στα δικά της αντίστοιχα. Κράτησα το over 6,5 κόρνερ των «κόκκινων».

Από τότε που έπαιζαν Ντάρκο και Σούρερ


🇪🇸 Η Σοσιεδάδ έχει παίξει εξαιρετική μπάλα ως τώρα, αδίκησε όμως εαυτόν η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ με τις δύο απανωτές ήττες πριν το break, όχι τόσο στη Σεβίλλη όσο από τη Χετάφε, πρώτη στο ανακαινισμένο γήπεδό της (που θυμίζω ότι πλέον δεν ονομάζεται «Ανοέτα» αλλά «Ρεάλε Αρίνα»). Εκτός ο χαφ Ιγιαραμέντι και ο στόπερ Γιορέντε για το ματς με την Μπέτις της μιας νίκης στα τελευταία πέντε, της λείπει και ο κομβικός μέσος Καρβάλιο. 40-27-35 η συνολική τους παράδοση σε όλα, 28-13-5 στο Σαν Σεμπαστιάν για το πρωτάθλημα και χωρίς διπλό εδώ και 16 χρόνια, από το 4-0 των «βαρδιμπλάνκος» τον Δεκέμβρη του ’03 (με Κάπι, Χουανίτο και δύο γκολ του Χοακίν, για τους τρομερούς –τότε- Βάσκους του Ρεϊνάλντ Ντενουί είχε αποβληθεί νωρίς ο Αρανμπούρου και έπαιζαν βασικοί οι μετέπειτα «ερυθρόλευκοι» Σούρερ και Κοβάσεβιτς). 6-6-0 o απολογισμός τους εκεί, έκτοτε.

🦊 Σωστό φαβορί του 1.75 η Σοσιεδάδ, που δύναται να επανέλθει στις νίκες, σε ματς που δύσκολα δεν θα έχει τουλάχιστον δύο γκολ.

Και οι δύο ενάντια... στις πρώην

🇬🇷 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, συμπτωματικά οι Γιάννης Αναστασίου (2012-15) και Γιώργος Δώνης (2009-12) αντιμετωπίζουν ομάδες από τις οποίες πέρασαν παλιότερα από τους πάγκους τους. Το 2-0 του Απριλίου στο Περιστέρι τερμάτισε αήττητο σερί επτά αγώνων (6-1-0) στα μεταξύ τους για τους «πράσινους» ενώ, ανεξαρτήτως έδρας, έχουν μόλις μια ισοπαλία στα τελευταία 12 μεταξύ τους, τον Νοέμβριο του 2017 με το 1-1 στο Περιστέρι (8-0-3 για τον ΠΑΟ στα υπόλοιπα). 26-10-6 συνολικά για το «τριφύλλι» η παράδοση και 11-6-4 ως φιλοξενούμενος.

🦊 Καμιά τους δεν πείθει, αμφότερες δύσκολα σκοράρουν, ο άσος υποχώρησε εν συγκρίσει με το άνοιγμα των τιμών σε ματς που θαρρώ ότι έχει… πολύ ισοπαλία.

Ντεμπούτο ενός γνώριμου

🇦🇷 Αλλαγή σκυτάλης στην Αλντοσίβι καθώς ο (γνωστός μας από Αρη, Ατρόμητο, ΠΑΣ κλπ.) Γκιγέρμο Ογιος ανέλαβε τα… ηνία της και κάνει ντεμπούτο σήμερα, στο ματς με την Ντιφένσα. Δεν είναι τόσο κακή φέτος, ίσως στάθηκε και άτυχη αλλά με μια νίκη στα τελευταία εννέα, δεν… τραβάει.

Είχε και τον χρόνο, στη διακοπή, να δουλέψει με την ομάδα. Η Ντιφένσα δεν είναι η περσινή ομάδα, λογικό αφού άλλαξε προπονητή και παίκτες, έξι σερί ματς χωρίς νίκη εντός έχει μετά την ήττα από την Μπόκα, εκτός «Τομαχέλιο» όμως έρχεται από τρία σερί διπλά: ανισόρροπη.

🦊 Δεν είναι τόσο αουτσάιντερ η Αλντοσίβι, με την… αύρα του Ογιος (που, αν μη τι άλλο, είναι τεχνικός ψυχολογίας) ίσως επιβεβαιώσει μια καλή απόδοση, αλλά θέλει και κάλυψη.

Picks

 

Μονά και δυάδα (απόδοσης 4.64) ⚽⚽ 🇦🇷 🇨🇿

➡️ 16:30 Κάρβινα – Σλοβάτσκο: 2 dnb (2.21, Betshop)
➡️ 17:00 Αλντοσίβι – Ντιφένσα: 1 dnb (2.10, Betshop)

Combo 🔢 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

➡️ 18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Χ2 & under 3,5 (2.45, Netbet)

Αξία, κόρνερ  🔝 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

➡️ 18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Λίβερπουλ over 6,5 κόρνερ (2.35, Sportingbet)

Special bet, ρίσκο 🎁⚡  🇬🇷

➡️ 20:00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Χ & goal/goal (4.50, Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ