foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ52
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μεξικό, Apertura: Preview 2016

Previews Πρωταθλημάτων | 12 Ιουλ 2016 23:29
mexico.jpg

Έτοιμες να κάνουν ντεμπούτο είναι οι ομάδες στο Μεξικό, με το Απερτούρα του 2016 να κάνει σέντρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αλλαγή στον κανονισμό από φέτος, που θέλει τις ομάδες να μπορούν να έχουν έως δέκα ξένους στην 18μελή αποστολή πριν από κάθε αγώνα, κάτι που έφερε αντιδράσεις, όσον αφορά τον παραγκωνισμό των γηγενών παιχτών. Από του χρόνου θα αλλάξει αυτό και θα υπάρχει ισορροπία, με εννιά ξένους και άλλους τόσους γηγενής σε κάθε αποστολή πριν τον αγώνα. Ενισχυμένες οι... μεγάλες της χώρας Κλαμπ Αμέρικα και Γουαδαλαχάρα, όπου έχουν στόχο τον τίτλο. Από κοντά και η Μοντερέι με την Τίγκρες. Η «νεοφώτιστη» στην κατηγορία, αλλά με «βαριά» ιστορία Νεκάξα, θα παλέψει για την παραμονή της και μπορεί να τα καταφέρει μιας και ενισχύθηκε σημαντικά. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό δείχνει η Τσιάπας και ακολουθεί η Βερακρουζ.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Λαμβάνουν μέρος 18 ομάδες, ο οποίες θα παίξουν σε δύο τουρνουά. Πρώτα στο Απερτούρα (Ιούλιος – Δεκέμβριος) και έπειτα στο Κλαουσούρα (Ιανουάριος – Μάιος). Οι πρώτες οχτώ ομάδες στις βαθμολογιες σε κάθε τουρνουά θα μπουν στη λιγκίγια και μέσω αυτής θα διεκδικήσουν το τίτλο του πρωταθλητή. Μια ομάδα θα υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν, μετά την ολοκλήρωση και του Κλαουσούρα, μέσω της ειδικής βαθμολογίας, που βγαίνει με τον μ.ο. βαθμών που έχει συγκεντρώσει ο κάθε σύλλογος τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Οι ομάδες του Apertura

Τίγκρες

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Δεν μπορούσε να βρει πατήματα σε όλη την διάρκεια του τουρνουά, αλλά η δεδομένη ποιότητα που είχε στο ρόστερ της, την έβαλε στην οχτάδα, όπου αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας φάση, καθώς η Μοντερέι ήταν πολύ υψηλό εμπόδιο. Βέβαια αδικήθηκε και από την διαιτησία, αλλά μάλλον δίκαιος ο αποκλεισμός σε μια κακή πορεία για αυτή.

Προπονητής: Ο κόουτς Ρικάρντο Φερέτι παρέμεινε στον πάγκο, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, ενώ έχει δείξει και έργο. Ανέλαβε το 2010 και συνεχίζει ακάθεκτος στον πάγκο των «τίγρεων». Έχει κατακτήσει δύο Απερτούρα, ενώ έχει φτάσει σε δύο τελικούς διεθνών διοργανώσεων. Σε αυτόν του CONCACAF Champions League τη σεζόν που πέρασε και σε αυτόν του Λιμπερταδόρες το καλοκαίρι του 2015.

Έδρα: Universitario de Nuevo León (42.000)

Μεταγραφές: Μπορεί να έχασε τον καλό επιθετικό Ράφαελ Σόμπις που μετακόμισε στην Κρουζέιρο, αλλά κατάφερε να τον αντικαταστήσει επάξια, καθώς έριξε μεταγραφική «βόμβα», με την απόκτηση του παιχταρά Σόσα από την Πούμας. την ίδια ομάδα πήρε και τον εξτρέμ Κινόνες, αλλά και τον μπακ Μέζα. Ενισχυμένη στο μεταγραφικό παζάρι.

Φιλικά: Ξεκίνησε τη σεζόν με τρόπαιο, καθώς στο Σούπερ Καπ για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή, πήρε τον τίτλο κόντρα στην Πατσούκα. Ο παιχταράς Σόσα έκανε ντεμπούτο με γκολ. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε μαζί με τον Ζινιάκ.

Εκτίμηση: Σταθερά σε κάθε τουρνουά παλεύει για τον τίτλο και αναμένεται να το κάνει και τώρα. Για αρχή οχτάδα και έπειτα θα παλέψει για την κατάκτηση του Απερτούρα.

 

Kλάμπ Αμέρικα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Σταθερή απόδοση μετά τις πρώτες κακές αγωνιστικές και πήρε εύκολα την 4η θέση στην κανονική διάρκεια. Πέρασε στα ημιτελικά αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Γουαδαλαχάρα, αλλά μετά από δύο ματσάρες με την Μοντερέι αποκλείστηκε. Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν πάντως, καθώς κατέκτησε ξανά το CONCACAF Champions League και θα βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο συλλόγων.

Προπονητής: Ο 51χρονος Μάρκος Αμπρίζ, είναι στον πάγκο της από τον Μάιο του 2015 και κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του CONCACAF Champions League τη σεζόν που πέρασε. Αν και δεν είχε ξεκινήσει καλά την  πορεία του στον πάγκο της Αμέρικα, πλέον στηρίζεται και στόχος είναι το Απερτούρα.

Έδρα: Azteca (105.000)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της, με κυριότερη απώλεια αυτή του φορ Μπενεντέτο, ο οποίος μετακόμισε στην Μπόκα. Απέκτησε για αντικαταστάτη του τον καλό φορ Ρομέρο από την Τσιάπας, ενώ στη άμυνα προχώρησε στην απόκτηση του στόπερ Βαλντέζ από τη Σέρο Πορτένιο. Καλή προσθήκη και ο μεσοεπιθετικός Ιμπάρα από την Φίτεσε.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Λεόν, ενώ στο άλλο που έγινε επί αμερικανικού εδάφους απέναντι στη Νέα Υόρκη, ηττήθηκε με 2-0. Έδειξε ότι πρέπει να βρει τα πατήματα της.

Εκτίμηση: Η ιστορία της δεν της επιτρέπει να παλέψει για κάτι άλλο, πέραν της κατάκτησης του Απερτούρα. Έχει σχεδόν ίδια ομάδα με το Κλαουσούρα που πέρασε, απλά πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της. Θα είναι από τις διεκδικήτριες.

 

Μόντερεϊ

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ο μεγάλος της στόχος, ήταν η κατάκτηση του Κλαουσούρα, είχε κάνει δυνατές προσθήκες και έδειχνε πανίσχυρη. Τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια, έφτασε μέχρι τον τελικό αν και δυσκολεύτηκε, αλλά εκεί έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης, καθώς η Πατσούκα της πήρε το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι της. Ηττήθηκε εκτός έδρας στο πρώτο ματς με 1-0, στο δεύτερο προηγούνταν μέχρι το 90’ με 1-0 και όλα έδειχναν παράταση, αλλά μια αδράνεια στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στην Πατσούκα να ισοφαρίσει στο τέλος και να πάρει τον τίτλο. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη.

Προπονητής: Ο 46χρονος Αντόνιο Μοαμέντ ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 και οι βλέψεις είναι μεγάλες. Δεν κατάφερε πέρσι να πάρει το Κλαουσούρα, όπου έκανε δυνατές μεταγραφές, αλλά η Πατσούκα το πήρε μέσα στο σπίτι της. Έχει επιθετική φιλοσοφία και απολαμβάνει της στήριξης από την διοίκηση.

Έδρα: BBVA Bancomer (53.500)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό «κορμό» της, μιας και δεν έχασε κανέναν από τους λεγόμενους βασικούς. Ενισχύθηκε στο κέντρο με τον αμυντικό χαφ Όρτιζ από την Άλκμααρ. Στην επίθεση πρόσθεσε έξτρα λύση, με τον εξτρέμ Γκονζάλεζ από την Άτλας. Ουσιαστικά δίχως αλλαγές το ρόστερ των «ραγιάδος».

Φιλικά: Στα σημαντικότερα τεστ στην προετοιμασία, ηττήθηκε με 0-2 από την Πούμας και με 1-2 από την Κρουζ Αζούλ. Ο κόουτς Μοαμέντ τόνισε πάντως σε δηλώσεις του, ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη για το Απερτούρα, όπου έθεσε ως στόχο τον τίτλο.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της παρέμεινε σχεδόν το ίδιο με πέρσι, οπότε μπορεί βάσιμα να ελπίζει σε ανάλογη πορεία με το Κλαουσούρα του 2016, αλλά αυτή τη φορά θέλει να το κατακτήσει. Μπορεί να τα καταφέρει.

 

Πατσούκα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ και να πάρει τον τίτλο, κόντρα στην πανίσχυρη Μοντερέι στον διπλό τελικό. Αρχικά επικράτησε στην έδρα της με 1-0, στον δεύτερο, εκτός έδρας, βρέθηκε να χάνει με 1-0, απειλήθηκε και με δεύτερο γκολ, αλλά εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα των «ραγιάδος» και ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, γκολ το οποίος της έδωσε τον τίτλο. Πάντως έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν άξιζε τον τίτλο.

Προπονητής: Απόλυτη δικαίωση για τον 41χρονο Ουρουγουανό κόουτς Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος δούλεψε με πλάνο πάνω σε ένα νεανικό ρόστερ και πήρε τον τίτλο του Κλαουσούρα. Φυσικά η διοίκηση και τον κράτησε.

Έδρα: Miguel Hidalgo (30.000)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν οι αμυντικοί Λόπες (από Γουαδαλαχάρα) και Αγκίρε (από Μονάρκας), ενώ στην επίθεση ήρθαν οι Ματέους (από Κόρας) και Μορέλο (από Μοντερέι). Ουσιαστικά αυξήθηκαν οι διαθέσιμες επιλογές του Αλόνσο, αλλά το πλάνο παραμένει το ίδιο. Βασίζεται σε νεαρούς κυρίως παίχτες.

Φιλικά: Δεν ξεκίνησε καλά στα φιλικά, μιας και κόντρα στη Σάντος Λαγκούνα έμεινε στο 1-1, με μέτρια εμφάνιση, ενώ στο Σούπερ Καπ για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή, ηττήθηκε από την Τίγκρες με 1-0. Πρέπει να βρει τα πατήματα της.

Εκτίμηση: Πέρσι δεν την υπολόγιζε κανείς, αλλά το πλάνο δούλεψε καλά. Φέτος θα την περιμένουν, οπότε δύσκολα θα καταφέρει κάτι αντίστοιχο με την περσινή μεγάλη επιτυχία της.

 

Πούμας

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Έμπλεξε με το Λιμπερταδόρες και τα μακρινά ταξίδια την ανάγκασαν να παίξει σε πολλά παιχνίδια του Κλαουσούρα με αναπληρωματικούς. Δεν κατάφερε να βρει σταθερότητα και έτσι έμεινε εκτός οχτάδας, καθώς όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει στην τελική ευθεία, πρωτάθλημα ή Λιμπερταδόρες, προτίμησε το δεύτερο. Δεν τα κατάφερε ούτε εκεί όμως, διότι αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Μέτρια η σεζόν.

Προπονητής:  Ο Βάσκεθ ουσιαστικά απέτυχε και στη θέση του βρίσκεται πλέον ο 43χρονος ο Φρανσίσκο Παλένσια, στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής. Ρισκαδόρικη επιλογή για την Πούμας.

Έδρα: Olímpico de Universitario (72.449)

Μεταγραφές: Έχασε τον παιχταρά εξτρέμ Σόσα, ο οποίος πήγε στην Τίγκρες, στο μεγάλο μπαμ της μεταγραφικής περιόδου στο Μεξικό. Προχώρησε σε προσθήκες για να γεμίσει το ρόστερ, με τον μέσο Γκονζάλεζ από την Εσπανιόλ και τον έτερο χαφ Κάστρο από την Κρουζ Αζούλ να ξεχωρίζουν. Για τα άκρα της επίθεσης, ήρθε ο Μπαρέρα από τη Μοντερέι.

Φιλικά: Μια νίκη και μια ήττα στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας. Ηττήθηκε με 1-2 από την Σάντος Λαγκούνα και κέρδισε τη Μοντερέι με 0-2. Θέλει δουλειά ακόμα για να περάσει την φιλοσοφία του ο νέος κόουτς.

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό για φέτος, καθώς έχει νέα τεχνικό και ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ της. Πρώτος στόχος η οχτάδα και έπειτα βλέπει παιχνίδι με το παιχνίδι.

 

Λεόν

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Πίτσι στον πάγκο, αυτός την εγκατέλειψε για την Εθνική Χιλής πάνω που είχε βρει ρυθμό και στον Τένα πήρε λίγο χρόνο για να μάθει τη νέα του ομάδα. Τα πήγε περίφημα στην κανονική διάρκεια και τερμάτισε στην 3η θέση. Στη λιγκίγια ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μονάρκας, αλλά στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Πατσούκα.

Προπονητής: Ο 58χρονος Λουίς Φερνάντο Τένα την ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2016, μετά την φυγή του Πίτσι και συνέχισε το καλό έργο που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχος του. Η λογική λέει ότι τώρα θα μπορέσει να παρουσιάσει μια ακόμα καλύτερη Λεόν.

Έδρα: Nou Camp (30.000)

Μεταγραφές: Έφυγε για την Τσίβας ο χαφ Βάσκεθ και στην θέση του ήρθε ο Μεχία από τη Μοντερέι για να τον αντικαταστήσει. Καλή προσθήκη με τον μεσοεπιθετικό Αντράντε από την Κλαμπ Αμέρικα. Δανεικός από τη Μονάρκας ήρθε ο έμπειρος αμυντικός χαφ Βαλντέζ. Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της.

Φιλικά: Στα φιλικά έδειξε ότι και στην περσινή σεζόν, διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά με προβλήματα στην άμυνα. Κέρδισε τη Μινεζότα με 2-4 και στο πιο σημαντικό φιλικό, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Κλαμπ Αμέρικα.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα μπορέσει να παλέψει για τίτλο. Η λογική λέει ότι θα είναι εύκολα στην οχτάδα και πολλά θα κριθούν εκεί, με το ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσει.

 

Γουαδαλαχάρα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ξεκίνησε πολύ άσχημα το τουρνουά, αλλά από τη μέση περίπου της διάρκειας του και έπειτα, βρήκε τον καλό της εαυτό και με ένα τρομερό σερί νικών, έφτασε να τερματίσει στην 5η θέση. Στη λιγκίγια όμως δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε δύσκολα από την Κλαμπ Αμέρικα στα προημιτελικά.

Προπονητής: Από τον Σεπτέμβρη του 2015 βρίσκεται στο «τιμόνι» της ο 42χρονος Αργεντίνος Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος από τα μέσα του περσινού Κλαουσούρα και έπειτα, παρουσίασε μια πολύ καλή ομάδα και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Συνεχίζει το έργο του.

Έδρα: Omnilife (50.000)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι προσθήκες των μέσων Καλδερόν (από Σάντος Λαγκούνα) και Βάσκες (από Λεόν), που θα δώσουν λύσεις. Ο 22χρονος φορ Μπουένο ήρθε δανεικός από τη Λεόν για έξτρα επιλογή. Αναζητά επιθετικό περιοχής. Δεν άλλαξε την φιλοσοφία της, όπου στην ομάδα παίζουν μόνο Μεξικανοί ποδοσφαιριστές. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίχτη.Παραμένει ουσιαστικά με τον ίδιο καλό «κορμό».

Φιλικά: Αναδείχθηκε ισόπαλη με την Μονάρκας με σκορ 1-1, αλλά στον τελικό του Σούπερ Καπ, πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Βερακρούζ και θα συμμετάσχει στο επόμενο Λιμπερταδόρες. Ο κόουτς Αλμέιδα ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Εκτίμηση: Πέρσι άργησε να βρει πατήματα, αλλά το φίνις στο Κλαουσούρα ήταν καλό. Από την στιγμή που μιλάμε για την δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα του Μεξικό σε τρόπαια, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του Απερτούρα.

 

Τολούκα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Μέτρια η πορεία της στο τουρνουά, όπου δεν μπόρεσε να μπει καν στην οχτάδα. Σε μεγάλο βαθμό για αυτό, ευθύνεται και το γεγονός ότι είχε υποχρεώσεις για το Λιμπερταδόρες, στο οποίο έριξε το «βάρος», αλλά δεν κατάφερε κάτι το σημαντικό. Μέτρια έως κακή η σεζόν για την Τολούκα.

Προπονητής: Δεν έμεινε ικανοποιημένη η διοίκηση από το έργο της δουλειάς του κόουτς Καρντόζο και στο τέλος Μαΐου ανέλαβε ο 46χρονος Αργεντίνος Ρονάλντο Κριστάντε, ο οποίος είχε σύντομο πέρασμα από την Κόρας Ντε Τέπιτς. Ρίσκο η επιλογή, μιας και δεν έχει μεγάλη εμπειρία.

Έδρα: Nemesio Díez (27.000)

Μεταγραφές: Δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά η απώλεια του μεσοεπιθετικού Κουέβας που πήγε στην Σάο Πάολο, θεωρείται και είναι σημαντική. Παρελθόν αποτελεί και ο 26χρονος μέσος Όρτιζ. Απέκτησε τον ελπιδοφόρο εξτρέμ Γκόμες από την Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής, τον έμπειρο φορ Λέιτε από την Παλμέιρας και τον στόπερ Γκονζάλεζ από την Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε. Θεωρητικά δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας έπαιξε κόντρα στην Πουέμπλα σε φιλικό τριών 45’ και αναδείχθηκε ισόπαλη συνολικά με 2-2. Στο αμέσως προηγούμενο, αντιμετώπισε την Εθνική Μεξικού που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και κέρδισε με 2-1. Δείχνει να χρειάζεται ακόμα χρόνο για να περάσει την φιλοσοφία του ο κόουτς Κριστάντε.

Εκτίμηση: Απογοητευτική η περσινή σεζόν, θέλει να κάνει σαφώς κάτι καλύτερο φέτος. Η οχτάδα πρέπει να είναι αυτοσκοπός και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Ίσως παίξει ρόλο τώρα στην αρχή το γεγονός ότι δεν θα δίνει τα εντός στην έδρα της, καθώς γίνονται εργασίες αναβάθμισης.

 

Βερακρούζ

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Πολύ κακή η πορεία της στο τουρνουά, είχε θέσει ως στόχο την οχτάδα, αλλά έκανε τραγικές εμφανίσεις και εν τέλει κατέληξε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η καλή συγκομιδή της τα προηγούμενα χρόνια δεν την άφησε να κινδυνέψει, αλλά στο επερχόμενο Απερτούρα θα πρέπει να μαζέψει βαθμούς για να μην έχει προβλήματα. Μπορεί στο Κλαουσούρα να μην τα πήγε καλά, αλλά στο κύπελλο, έκανε αξιοθαύμαστη πορεία και κατάφερε να το κατακτήσει.

Προπονητής: Ο κόουτς Κάρλος Ρεϊνόσο αποτελεί παρελθόν, καθώς δεν ήταν ιδιαίτερα αποδεκτός από τους οπαδούς της ομάδας, με τον έμπειρο Πάμπλο Μαρίνι να τον αντικαθιστά. Ο εν λόγο τεχνικός, έχει δουλέψει σε ακόμα τέσσερις μεξικάνικες ομάδες.

Έδρα: Luis de la Fuente (26.316)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι προσθήκες του πορτιέρο Γκαλλέσε (από την Χουάν Αουρίτς), του στόπερ Κάια (από την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν) και του χαφ Έρμπες (από την Μπόκα Τζούνιορς), που αναμένεται να δώσουν λύσεις. Απέκτησε και τον 22χρονο μπακ Ροντρίγκεζ από την Αρχεντίνος.

Φιλικά: Στο πρώτο ματς της προετοιμασίας κέρδισε την αδύναμη Πιοντέρος Ντε Κιντάρας με 3-1, αλλά στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας ηττήθηκε με 2-1 από την Άτλας. Στο Σούπερ Καπ κόντρα στην Γουδαλαχάρα δεν τα κατάφερε και έχασε με 2-0. Έτσι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο επόμενο Λιμπερταδόρες.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα παρουσιαστεί τόσο κακή όσο πέρσι. Το ρόστερ της δεν είναι για τόσο χαμηλά, με τον κόουτς Μαρίνι να πιστεύει σε κάτι καλό. Πρώτος στόχος η οχτάδα. Δύσκολα το κάτι παραπάνω.

 

Σάντος Λαγκούνα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Σχετικά καλή η πορεία της την περασμένη σεζόν, είχε σταθερή παρουσία, με κάποια κενά πάντως στις εμφανίσεις της και μπήκε στην οχτάδα. Εκεί είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Πατσούκα στην πρώτη φάση και να αποκλειστεί δύσκολα.

Προπονητής: Ο 35χρονος κόουτς Ζουμπέλδια παρέμεινε στον πάγκο της, στον οποίο έκατσε για πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 2015 και παρουσίασε μια Σάντος Λαγκούνα με πλάνο στο παιχνίδι της, αλλά και αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της. Η διοίκηση τον στηρίζει μιας και τον πιστεύει, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Έδρα: Nuevo Corona (28.914)

Μεταγραφές: Πήρε από την Πενιαρόλ τον φορ Τζόναθαν Ροντρίγκεζ για να ενισχύσει την επίθεση της. Καλή και η προσθήκη του χαφ Αρμέντερος από την Τζαγκουάρες. Στην Κρουζ Αζούλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο μπακ Αλντρέντε. Ο καλός εξτρέμ Καλδερόν πήγε στην Γουαδαλαχάρα. Δεν άλλαξε σημαντικά το ρόστερ της.

Φιλικά: Αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Πατσούκα, ενώ ηττήθηκε από την Τιχουάνα με 2-1, στα πρώτα δύο φιλικά προετοιμασίας. Βελτιωμένη κόντρα στην Πούμας, πήρε τη νίκη με 2-1. Στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Απερτούρα, έχασε με 3-2 από την Κλαμπ Αμέρικα. Έδειξε ότι χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα κυρίως.

Εκτίμηση: Ο Ζουμπέλδια πιστεύει στην ομάδα του, αλλά δεν παύει να ψάχνει για ενισχύσεις. Ίσως η απόκτηση αμυντικού να άλλαζε τις ισορροπίες. Αναμένεται όπως και πέρσι. Οχτάδα και ότι καταφέρει μετά στη λιγκίγια.

 

Κρουζ Αζούλ

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Υπήρχαν μεγάλες βλέψεις την περασμένη σεζόν, ξεκίνησε δυνατά, αλλά στο τέλος ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα την έβγαλε εκτός οχτάδας, την οποία έχασε για δύο βαθμούς. Δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη με αυτή την επίδοση.

Προπονητής: Ο 64χρονος Τόμας Μπόι που ανέλαβε τον Οκτώβρη του 2015 συνεχίζει στον πάγκο της, παρότι δεν κατάφερε να μπει στην οχτάδα του περασμένου Κλαουσούρα. Πήρε πίστωση χρόνου από την διοίκηση, που δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Έδρα: Azul (35.161)

Μεταγραφές: Διατήρησε στο ρόστερ της όσους ήθελε να κρατήσει και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την επίθεση της, με την προσθήκη του φορ Κριστάλδο από την Παλμέιρας. Καλή προσθήκη και του χαφ Σίλβα από την Τζαγκουάρες, όπως και αυτή του μπακ Αλντρέτε από την Σάντος Λαγκούνα. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίχτη.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας, κέρδισε τη Μοντερέι με 2-1 και ηττήθηκε από την Σάντος Λαγκούνα με 0-1. Θεωρητικά αναμένεται να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα, μιας και ο «κορμός» της είναι ο ίδιος, ενώ έχει και τον ίδιο προπονητή.

Εκτίμηση: Δεν θα συγχωρεθεί στον Μπόι να χάσει την οχτάδα φέτος στο Απερτούρα. Με το ρόστερ που έχει μπορεί να καταφέρει να βρεθεί σε αυτή, αλλά πολύ δύσκολα για το βήμα παραπάνω.

 

Τζαγκουάρες Τσιάπας

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Τραγική πορεία στο Κλαουσούρα, τα πολλά οικονομικά προβλήματα με απλήρωτους παίχτες και δίχως προπονήσεις από ένα σημείο και έπειτα, δεν την άφησαν ανεπηρέαστη και κάπως έτσι τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία της με το περασμένο Απερτούρα. Τα διοικητικά προβλήματα την έφεραν κοντά στο να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά τελικά αυτά λύθηκαν, οι ρυθμίσεις για χρέη προς τους παίχτες έγιναν επίσης και έτσι είναι στο φετινό Απερτούρα κανονικά.

Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί ο Λα Βόλπε, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο Κλαουσούρα, αλλά δεν ευθυνόταν αποκλειστικά αυτός, με την κατάσταση που επικρατούσε στα διοικητικά. Αντικαταστάτης του είναι ο 45χρονος Παραγουανός Χοσέ Καρντόσο, ο οποίος μέχρι τον Μάιο που πέρασε, ήταν στον πάγκο της Τολούκα. Έχει εμπειρία από την κατηγορία.

Έδρα: Zoque VMR (28.000)

Μεταγραφές: «Ράβε – ξήλωνε» είναι αυτό το καλοκαίρι για τους Τσιάπας, καθώς γίνονται μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Πολλοί παίχτες έφυγαν και πολλοί ήρθαν, με αποτέλεσμα να θέλει «χτίσιμο» σχεδόν από την αρχή η ομάδα. Η σημαντικότερη απώλεια είναι του φορ Ρομέρο, ο οποίος μετακόμισε την Αμέρικα.

Φιλικά: Στο σημαντικότερο τεστ, επικράτησε της Πουέμπλα με 2-0, αλλά έδειξε ότι της λείπει προς το παρόν η ομοιογένεια. Αισιόδοξος ο κόουτς Καρντόζο ότι θα καταφέρει να παρουσιάσει ανταγωνιστική ομάδα.

Εκτίμηση: Δεν μπορεί να πάει τόσο χάλια όσο πέρσι, αλλά αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά της κατηγορίας. Η λογική λέει ότι θα παλέψει για την παραμονή της και μπορεί να τα καταφέρει.

 

Πουέμπλα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την Πουέμπλα, η οποία τερμάτισε στην 12η θέση της βαθμολογίας και απλά ήθελε να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της και να βελτιώσει όσο μπορεί τον μέσο όρο της. Δεν μπόρεσε να κάνει βήμα προς την οχτάδα. Σε γενικές γραμμές είχε καλή παρουσία.

Προπονητής: O Mαρτίνεζ δεν συνεχίζει στον πάγκο, στον οποίο θα βρεθεί ο 45χρονος Αργεντίνος Ρικάρντο Βαλίνο, ο οποίος ήταν για δύο χρόνια στους συμπολίτες Λόμπος, στους οποίους έκανε εξαιρετική δουλειά και πλέον πήρε προαγωγή ουσιαστικά στη μεγάλη ομάδα της πόλης. Έχει στα χέρια του ένα υλικό, δίχως μεγάλες δυνατότητες, αλλά όπως έδειξε στους Λόμπος, μπορεί να κάνει καλή δουλειά.

Έδρα: Cuauhtémoc (42.649)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά το ίδιο ρόστερ με πέρσι έχει η Πουέμπλα, που δεν έχασε κανέναν από τους σημαντικούς παίχτες της και προχώρησε στην προσθήκη του έμπειρου πορτιέρο Ιμπάρα από τη Μοντερέι. Καλές μπορούν να χαρακτηριστούν και οι προσθήκες του χαφ Μιγκέζ από την Ολίμπο και του φορ Κανέλο από την Τσιάπας. Ο ίδιος «κορμός» με την περασμένη σεζόν.

Φιλικά: Δεν ήταν πολύ καλή η παρουσία της στα φιλικά και έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο. Στο σημαντικότερο εξ αυτών που έδωσε, ηττήθηκε από την Τσιάπας με 2-0.

Εκτίμηση: Θα πάει για μια καλή πορεία και πρώτα από όλα να εξασφαλίσει βαθμούς, για να μην την βάλουν σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή. Λογικά δεν θα κινδυνέψει.

 

Τιχουάνα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Σκέτη απογοήτευση η πορεία της στο περασμένο Κλαουσούρα, όπου οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει μόλις στην 14η θέση. Της κόστισε πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη εντός έδρας, ενώ σε προηγούμενα τουρνουά, αυτή ήταν η μεγάλη δύναμη της.

Προπονητής: Ο Μιγκέλ Ερέρα παραμένει στο «τιμόνι» της, παρότι η πορεία των «σκυλιών» στο Κλαουσούρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες που δεν επιβεβαιώθηκαν. Η διοίκηση τον στηρίζει και περιμένει φέτος να παρουσιάσει έργο, καθώς έχει τις δυνατότητες και την εμπειρία να το κάνει.

Έδρα: Caliente (22.333)

Μεταγραφές: Ψώνια από Αργεντινή για την Τιχουάνα, καθώς απέκτησε από τη Ρίβερ τον χαφ Ροντρίγκεζ, από την Ιντεπεντιέντε τον στόπερ Αγκιλέρα και από την Ουνιόν τον χαφ Μαλκόρα. Πολύ καλή η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Ουρτάδο από την Τσιάπας, όπως και αυτή του φορ Καράγλιο από την Ντοράδος. Αποχώρησε ο στόπερ Γκαντόλφι για την Ταγιέρες της Αργεντινής. Δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Καλή η παρουσία της στα φιλικά, έχει καλό ρόστερ και φάνηκε κόντρα στη Κρουζ Αζούλ με τη νίκη 2-1 που πέτυχε. Αισιόδοξος ο κόουτς Ερέρα, ότι φέτος θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική η ομάδα του.

Εκτίμηση: Με το ρόστερ που διαθέτει, θα είναι αποτυχία να μην καταφέρει να κάνει κάτι καλό ούτε σε αυτό το τουρνουά. Πρώτος στόχος η οχτάδα και ότι προκύψει μετά. Αν δεν μπει στη λιγκίγια θα  είναι αποτυχία.

 

Άτλας

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ακόμα μια μεγάλη απογοήτευση της περασμένης σεζόν η Άτλας, η οποία πήρε μόλις μια νίκη στην έδρα της, όπου έβγαλε μεγάλο κόμπλεξ μπροστά στο κοινό της. Δεν μπορούσε να έχει μεγάλες απαιτήσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 14 βαθμούς, που την έφεραν στην 15η θέση. Συμπληρώνει 100 χρόνια φέτος και θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Άλλαξε και προπονητή.

Προπονητής: Είχε γίνει γνωστό από τον Μάιο ότι νέος προπονητής θα είναι ο Χοσέ Κρους, ο οποίος ανέλαβε τους Ντοράδος τον περασμένο Φεβρουάριο και παραλίγο να κάνει το «θαύμα» και να τους σώσει. Τώρα είναι σε μια σαφώς πιο δυνατή ομάδα και οι βλέψεις για φέτος είναι μεγάλες.

Έδρα: Jalisco (61.300)

Μεταγραφές: Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ όπως είναι λογικό, μετά την αποτυχημένη περσινή σεζόν. Έφυγαν αρκετοί παίχτες, ανάμεσα τους ο καλός αμυντικός χαφ Αρέβαλο Ρίος που τελείωσε ο δανεισμός του από την Τίγκρες, αλλά και ο νεαρός μπακ Γκονζάλεζ που πήγε στη Μοντερέι. Ήρθε ο καλός εξτρέμ Ραμίρεζ, αλλά τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό και θα μείνει εκτός για περίπου 20 μέρες. Καλή προσθήκη και αυτή του στόπερ Χιμένεζ από την Τιχουάνα, όπου έκανε γεμάτη χρονιά. Παλεύει για την επιστροφή του χαφ Γκουαρδάδο.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά σε σχέση με άλλες ομάδες και ο Κρους έδειξε ότι θέλει να βρει η ομάδα του γρήγορα ομοιογένεια. Στα πρώτα δεν ήταν καλή, αλλά σιγά –σιγά έστρωνε και στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας, όπου στήθηκε μεγάλο πάρτι για τα 100 χρόνια του συλλόγου, επιβλήθηκε της Νιούελς Όλντ Μπόις με 2-0. Ευχαριστημένος δήλωσε ο Κρους από όσα είδε.

Εκτίμηση: Το κλίμα έχει αλλάξει στην Άτλας και όλοι θεωρούν ότι μπορεί να πάει πολύ καλύτερα από πέρσι. Παράλληλα δεν αποκλείεται περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Θα παλέψει για την οχτάδα.

 

Kερέταρο

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Σχετικά καλή η πορεία της, μάζεψε 19 βαθμούς και έφτιαξε τον μέσο όρο της. Τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας, κοίταξε προς την οχτάδα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Προπονητής: Σταθερά στον πάγκο της ο 61χρονος Μεξικανός Βίκτορ Βούκσετιτς, ο οποίος την ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίζει το έργο του.

Έδρα: La Corregidora (34.130)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε το ρόστερ της, σχεδόν ίδιο παρέμεινε, με τους παίχτες που έφυγαν να μην αποτελούσαν πρώτες επιλογές, εκτός του μπακ Κορόνα που πήγε στην Τιχουάνα.  Πρόσθεσε στο ρόστερ της, τον στόπερ Καρντόζο από τη Μοντερέι και τους νεαρούς χαφ Ζαμοράνο και Ρεντέρια, από Μονάρκας και Σάντος αντίστοιχα.

Φιλικά: Αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Νεκάξα, παρότι προηγήθηκε με 2-0 και στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επιβλήθηκε με 1-0 της Αλαχουένσε από την Κόστα Ρίκα με 1-0. Γενικά είχε καλή παρουσία στα φιλικά. Είναι «δεμένο» σύνολο.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι θα είναι ξανά κάπου στα μέσα της βαθμολογίας, ενώ θα προσπαθήσει για το βήμα στην οχτάδα. Δεν είναι ακατόρθωτο να τα καταφέρει.

 

Μονάρκας

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Πολύ καλή η πορεία της στο περασμένο τουρνουά, όπου τερμάτισε στην 8η θέση, με πολύ καλή παρουσία από τη μέση και έπειτα. Η συγκομιδή βαθμών, της έδωσαν το δικαίωμα να ανασάνει στη μάχη του υποβιβασμού, όπου θέλει να κάνει ανάλογη πορεία και φέτος για να μην κινδυνέψει.

Προπονητής: Ο 68χρονος Ενρίκε Μέζα την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2015 και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην παραμονή. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αλλαγή στον πάγκο της.

Έδρα: Morelos (41.056)

Μεταγραφές: Κόσμος ήρθε και έφυγε, αλλά ο βασικός «κορμός» της παραμένει ίδιος. Πήρε τον πορτιέρο Ουρμπίνα από τη Τίγκρες και τον στόπερ Ροντρίγκεζ από την ίδια ομάδα. Καλή προσθήκη και αυτή του φορ Πενίγια από την Πατσούκα. Ο εξτρέμ Ρουδιάζ, έρχεται από καλή σεζόν με την Ουνιβερσιτάριο Λίμα του Περού. Ο στόπερ Τορσιγκλιέρι έφυγε για την Ροσάριο Σέντραλ της Αργεντινής.

Φιλικά: Καλή η παρουσία της στα φιλικά, όπου επικράτησε της Λεόν με 2-1, ενώ απέσπασε ισοπαλία από την Γουαδαλαχάρα. Δείχνει ότι συνεχίζει στον καλό δρόμο από πέρσι και η ομοιογένεια που υπάρχει, θα παίξει τον ρόλο της τώρα στην αρχή.

Εκτίμηση: Μπορεί να συνεχίσει την καλή της πορεία από πέρσι, όπως έδειξε και στα φιλικά. Το ρόστερ της ενισχύθηκε και οι βλέψεις είναι υψηλές. Πρώτα από όλα όμως θέλει να ξεμπερδεύει με την παραμονή. Εφικτή η οχτάδα.

 

Νεκάξα

Τι έκανε στο Κλαουσούρα: Ανέβηκε από την λίγκα Ασένσο και επιστρέφει στα… μεγάλα σαλόνια, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Είναι από τα «βαριά» ονόματα στο Μεξικό, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει χάσει την «αίγλη» της. Στον διπλό τελικό, επικράτησε της Χουάρες με δύο νίκες (1-0, 2-0).

Προπονητής: Ο 48χρονος Αλφόνσο Σόσα έκατσε στον πάγκο της τον Νοέμβριο του 2015 και την οδήγησε ξανά στην μεγάλη κατηγορία. Η διοίκηση πιστεύει στο έργο του και τον στηρίζει. Τώρα έχει την αποστολή να την σώσει.

Έδρα: Victoria de Aguascalientes (25.500)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε προκειμένου να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία. Πολύ σημαντικές προσθήκες του πορτιέρο Μπαροβέρο από τη Ρίβερ Πλέιτ, του φορ Ριάνο από την Ουνιόν Σάντα Φε και του χαφ Ιτούρα από την Ουντινέζε. Εξίσου καλές και οι προσθήκες του στόπερ Μέζα από τη Παλεστίνο και του εξτρέμ Πουτς από την Κίτο. Δεν έχασε παίχτες που ήθελε να διατηρήσει στο ρόστερ της. Ψάχνει το μπαμ με τον Φορλάν.

Φιλικά: Θετικές εντυπώσεις στα φιλικά, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στην Κερέταρο και πήρε τη νίκη με 3-0 κόντρα στην Άτλας.

Εκτίμηση: Πρώτος και μεγάλος στόχος είναι να μείνει στην κατηγορία και να αποφευχθούν πάλι δράματα στο τέλος της σεζόν. Θέλει να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία και δείχνει να είναι σε καλό δρόμο.

Αντώνης Κόκκινος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ