foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ40
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Βραζιλία, Brasileirao Serie A: Preview σεζόν 2017

Previews Πρωταθλημάτων | 11 Μαι 2017 16:35
Προγνωστικά-Brazileirao-Serie-A-2017-Αφιέρωμα-Preview.jpg

Έτοιμη να κάνει πρεμιέρα είναι η Serie A του πρωταθλήματος Brasileirao. 20 ομάδες θα ριχτούν στη φετινή μάχη και αυτή αναμένεται να είναι εξαιρετικά αμφίρροπη. Καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει ως το μεγάλο φαβορί και αυτό κάνει εξαιρετικά απρόβλεπτο το φετινό πρωτάθλημα. Η Παλμέιρας που είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια, έχει ξανά στον πάγκο της τον προπονητή που την οδήγησε πέρσι στη κορυφή. Η Ατλέτικο Μινέιρο έχει πλήρες ρόστερ και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος. Πολύ δυνατή και η Φλαμένγκο, με επιθετική γραμμή που τρομάζει. Μεγάλη μάχη θα γίνει και για την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως ήταν πέρσι η Αμέρικα Μινέιρο.

Σύστημα Διεξαγωγής

Συμμετέχουν 20 ομάδες σε πρωτάθλημα δύο γύρων με εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις για την κάθε ομάδα. Oι τέσσερις από αυτούς τους συλλόγους είναι νεοφώτιστοι, που ανέβηκαν στην κατηγορία τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις της Série B του Brasileirão. H oμάδα που θα τερματίσει πρώτη θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, όπως και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3, 4. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 και 6 της βαθμολογίας θα αγωνιστούν στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο νικητής του Κυπέλλου. Σε περίπτωση, όμως, που κάποια βραζιλιάνικη ομάδα κατακτήσει το Κόπα Σουνταμερικάνα, τότε αυτή βγαίνει στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες αντί της τέταρτης της βαθμολογίας και αυτή θα πάει στα προκριματικά. Στο Σουνταμερικάνα του 2018 θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 7 μέχρι 12. Υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες της βαθμολογίας.

Kριτήρια ισοβαθμίας

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, τα κριτήρια για καλύτερη θέση είναι τα εξής: 1) μεγαλύτερος αριθμός νικών, 2) μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, 3) καλύτερη επίθεση, 4) μεταξύ τους αναμετρήσεις (μετρούν τα εκτός έδρας γκολ) 5) λιγότερες κόκκινες κάρτες 6) λιγότερες κίτρινες κάρτες 7) κλήρωση.

Οι ομάδες του Brasileirao Serie A

Παλμέιρας

Τι έκανε πέρυσι: Στέφθηκε πρωταθλήτρια με σχετική άνεση από ένα σημείο και μετά. Το άξιζε, καθώς ήταν η πιο σταθερή ομάδα σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα και εξασφάλισε ένα «εισιτήριο» για το φετινό Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο επιτυχημένος Κούκα που κατέκτησε το περσινό τρόπαιο αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του ήρθε ο Εντουάρντο Μπαπτίστα, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι στη Πόντε Πρέτα. Ωστόσο ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα γενικά της «βερντάο» δεν ικανοποίησαν τους διοικούντες. Ο Μπαπτίστα υπέβαλε την παραίτηση του και στη θέση του ήρθε ο Κούκα ξανά, λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, κάτι που σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο της Παλμέιρας.

Γήπεδο: Allianz Parque (43.713)

Μεταγραφές: Έχασε το μεγάλο της «αστέρι» Γκαμπριέλ Ζεσούς που πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι και στη θέση του αποκτήθηκε ο Μπόρχα από την Ατλέτικο Νασιονάλ, ο οποίος έκανε εξαιρετική χρονιά στο Λιμπερταδόρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Απέκτησε και τον μεσοεπιθετικό Γκέρα από την ίδια ομάδα. Καλή η προσθήκη και του μεσοεπιθετικού Μπάστος από τη Σάο Πάολο. Σημαντική μεταγραφή στα χαφ με τον Φελίπε Μέλο από την Ίντερ. Ο εξτρέμ Γουΐλιαν ήρθε από τη Κρουζέιρο και αναμένεται να βοηθήσει. Πήρε τον καλό στόπερ Λουάν από τη Βάσκο. Ο βασικός «κορμός» παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτος και έγιναν κάποιες καλές προσθήκες για να τον ενισχύσουν.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Παουλίστα αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Πόντε Πρέτα και σαφέστατα αποτελεί αποτυχία αυτό. Στο Λιμπερταδόρες είναι μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση και λογικά δεν θα χάσει το «εισιτήριο».

Εκτίμηση: Δείχνει ότι και φέτος θα είναι δυνατή και θα διεκδικήσει τον τίτλο. Ωστόσο, μένει να φανεί αν ο Μπόρχα θα καταφέρει να καλύψει το κενό του Ζεσούς. Εκεί θα κριθούν πολλά για τους στόχους της φέτος. Επίσης η επιστροφή του Κούκα θα παίξει τον ρόλο της και στο ψυχολογικό κομμάτι.

 

Φλαμέγνκο

Τι έκανε πέρυσι: Το καλοκαίρι και στη μέση περίπου του πρωταθλήματος, δυνάμωσε το ρόστερ της με εξαιρετικές μεταγραφές, όπως αυτή του Ντιέγκο και διεκδίκησε το πρωτάθλημα κόντρα στη Παλμέιρας. Προς το τέλος όμως έδειξε ότι… έμεινε από βενζίνη και τελικά περιορίστηκε στη 3η θέση που την οδήγησε στο φετινό Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο Ζε Ρικάρντο ανέλαβε τον Μάιο του 2016 ως υπηρεσιακός, αλλά έπειτα από την εξαιρετική δουλειά που έκανε, έγινε μόνιμος τελικά στον πάγκο της Φλαμένγκο. Συνεχίζει απτόητος το έργο του.

Γήπεδο: Maracanã (78.838)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Μπέριο από την Ατλέτικο Νασιονάλ και ενίσχυσε την ήδη δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή της. Καλή προσθήκη και αυτή του χαφ Κόνκα που έπαιζε στη Κίνα και για χρόνια στη Φλουμινένσε. Στα χαφ ήρθε ο Ρόμουλο από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο νεαρός μπακ Χόρχε μετακόμισε στη Μονακό. Δεν άλλαξε πολύ το ρόστερ της.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Καριόκα πήρε το τρόπαιο κόντρα στη μισητή Φλουμινένσε με δύο νίκες και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν. Στο Λιμπερταδόρες είναι μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, από έναν δύσκολο όμιλο.

Εκτίμηση: Θα είναι ξανά διεκδικήτρια του τίτλου. Έχει «δεμένο» σύνολο και ο προπονητής της έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Το θέμα είναι να γυρίσει και ο παικταράς Ντιέγκο από τον τραυματισμό του.

 

Κορίνθιανς

Τι έκανε πέρυσι: Από τη στιγμή που έφυγε ο Τίτε από τον πάγκο της για την Εθνική Βραζιλίας, η Κορίνθιανς πήρε τη… κάτω βόλτα. Δεν κατάφερε να βγει ούτε στο Λιμπερταδόρες και σαφέστατα η χρονιά πήγε στράφι.

Προπονητής: Έπειτα από τρεις θητείες ως υπηρεσιακός, ο Φάμπιο Καρίγιε ανέλαβε επίσημα το «τιμόνι» της «τιμάο» και καλείται να την επαναφέρει σε τροχιά τίτλου.

Γήπεδο: Arena Corinthians (63.321)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Καζίμ Ρίτσαρντς, ο οποίος είχε παίξει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επαναπατρίστηκε ο φορ Ζο που έπαιζε στη Κίνα. O στόπερ Φελίπε πήγε στην Πόρτο, ο αμυντικός χαφ Ελίας στην Ατλέτικο Μινέιρο και ο Μπρούνο Ενρίκε μετακόμισε στη Παλέρμο. Δεν έχουν καλυφθεί αυτά τα κενά και ανασταλτικά θα έχει θέμα.

Τι έκανε στα φιλικά: Κατέκτησε το πολιτειακό πρωτάθλημα Παραναένσε κόντρα στη Πόντε Πρέτα και η σεζόν ξεκίνησε με τίτλο. Στο Σουνταμερικάνα έχει κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση, καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε με 2-0.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της δεν είναι για πρωτάθλημα και λογικά θα αρκεστεί στο να παλέψει για ένα «εισιτήριο» για το ερχόμενο Λιμπερταδόρες.

 

Σάο Πάολο

Τι έκανε πέρυσι: Τραγωδία η περσινή σεζόν για τη Σάο Πάολο, η οποία τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας, ενώ κινδύνεψε κάποια στιγμή και με υποβιβασμό. Το ρόστερ της όμως δεν ήταν για να πέσει.

Προπονητής: Νέος κόουτς ο «θρύλος» της ομάδας, Ροτζέριο Σένι, ο οποίος έχει δύσκολο έργο μπροστά του, μιας και είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Σαφέστατα θα έχει πολλά ελαφρυντικά από διοίκηση και κόσμο, μιας και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Γήπεδο: Morumbi (73.501)

Μεταγραφές: Σημαντική ενίσχυση στην επίθεση με τον Πράτο από την Ατλέτικο Μινέιρο για τη Σάο Πάολο, όπως και αυτή του μεσοεπιθετικού Νέιλτον από τη Μποταφόγκο. Καλή προσθήκη αυτή του Σίσερο από τη Φλουμινένσε που έκανε καλό πρωτάθλημα πέρσι. Παρελθόν ο Μπάστος που πήγε στη Παλμέιρας. Ο νεαρός εξτρέμ Νέρες πήρε μεταγραφή στον Άγιαξ.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Παουλίστα δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη Κορίνθιανς. Έμεινε εκτός κυπέλλου από τη Κρουζέιρο, ενώ στο Σουνταμερικάνα έφερε ισοπαλία με τη Ντεφένσα στην Αργεντινή και στη ρεβάνς αναζητά τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση. Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν.

Εκτίμηση: Θεωρητικά το ρόστερ της δείχνει καλύτερο σε σχέση με πέρσι, μιας και ενισχύθηκε σημαντικά μεσοεπιθετικά. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει ο Σένι στον πάγκο της. Λογικά δεν θα κάνει ξανά τόσο χάλια σεζόν.

 

Σάντος

Τι έκανε πέρυσι: Διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά και έμεινε στη 2η θέση. Πολύ καλή πάντως η πορεία της, που της έδωσε το δικαίωμα να παίξει στο φετινό Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο 55χρονος Ντοριβάλ Τζούνιορ την ανέλαβε τον Ιούλιο του 2015 και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του.

Γήπεδο: Vila Belmiro (21.256)

Μεταγραφές: Πήρε από το Αμβούργο τον αμυντικό Κλέμπερ Ρέις, μεσοεπιθετικά έγινε καλή προσθήκη με τον Ερνάντεζ από τη Τζόυνιορ Μπαρακίγια που έκανε τρομερή σεζόν πέρσι, ενώ επαναπατρίστηκε ο επιθετικές Κάικε, που έπαιζε στην Ιαπωνία. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη, ενώ το ρόστερ της δεν άλλαξε. Είναι «δεμένο» σύνολο

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πρωτάθλημα Παουλίστα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο κύπελλο είναι κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά. Στο Λιμπερταδόρες απέχει ελάχιστα από την πρόκριση στη φάση των «16».

Εκτίμηση: Έχει πολύ «δεμένο» σύνολο η Σάντος και θα προσπαθήσει να κάνει την ίδια πορεία με πέρσι,  κάτι που θα είναι δύσκολο πάντως. Λογικά θα παλέψει για Λιμπερταδόρες.

 

Ατλέτικο Μινέιρο

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στη 4η θέση. Οι πάρα πολλοί τραυματισμοί (έφτασε να έχει σχεδόν όλη τη βασική ενδεκάδα κάποια στιγμή τραυματισμένη) της στοίχισαν μέσα στη χρονιά και δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Προπονητής: Ο Ρότζερ Μασάδο που ήταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Γκρέμιο, ανέλαβε τον Ιανουάριο τις τύχες της «γκάλο»

Γήπεδο: Raimundo Sampaio (23.018)

Μεταγραφές: Στην ήδη δυνατή επιθετική της γραμμή προστέθηκε ο Μόουρα, ο οποίος έρχεται από πολύ καλή σεζόν στη Φιγκεϊρένσε και μπορεί να δώσει λύσεις. Επέστρεψε από δανεισμό στη Κορίνθιανς ο χαφ Μαρλόνε. Απέκτησε τον χαφ Αντίλνσον από τη Τέρεκ Γκρόζνι, όπου έκανε γεμάτες σεζόν. Καλή η προσθήκη του χαφ Ελίας στα χαφ από τη Κορίνθιανς. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη και το ρόστερ της δείχνει «δεμένο» και με ποιοτικές εναλλακτικές λυσεις.

Τι έκανε στα φιλικά: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Μινέιρο κόντρα στη Κρουζέιρο και ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν με τίτλο. Στο Λιμπερταδότρες πήρε σχετικά εύκολα τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και το μόνο που απομένει, είναι να παίξει την πρωτιά του ομίλου με τη Γοδόι Κρουζ.

Εκτίμηση: Ξανά πολύ δυνατή, όπως πέρσι, αρκεί φέτος να μην έχει τόσους τραυματισμούς. Είναι από τις υποψήφιες για τίτλο και με το ρόστερ που έχει, θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

 

Ατλέτικο Παραναένσε

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε στην 6η θέση, άφησε πίσω της ομάδες όπως η Κορίνθιανς και πήρε το «εισιτήριο» για το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Προπονητής: Ο Πάουλο Αουτουρόρι ανέλαβε τον Μάρτιο του 2016 και με την εξαιρετική δουλειά που έκανε, δεν γινόταν να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Γήπεδο: Joaquim Américo Guimarães (43.981)

Μεταγραφές: Πολύ καλή η προσθήκη του έμπειρου Γκραφίτε στην επίθεση, ο οποίος παρότι διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, έρχεται από εξαιρετική σεζόν στη Σάντα Κρουζ Ρεσίφε. Επέστρεψε από τη Μπράγκα ο μεσοεπιθετικός Ντούγκλας Κουτίνιο. Ενισχύθηκε με τον Εντουάρντο Ντα Σίλβα στην επίθεση. Ο εξτρέμ Κεντόζ ήρθε από τη Κλαμπ Μπριζ. Έχασε τον χαφ Ερνάνι που πήγε στη Ζενίτ. Σημαντική απώλεια αυτή. Γενικά δείχνει ενισχυμένη.

Τι έκανε στα φιλικά: Έχασε το πρωτάθλημα Παραναένσε από τη Κοριτίμπα με 0-3 στο πρώτο ματς εντός έδρας και στη ρεβάνς δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Έμεινε στο 0-0. Στο Λιμπερταδόρες ηττήθηκε από τη Σαν Λορένζο με 0-3 λίγο μετά το ματς με τη Κοριτίμπα και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά η πρόκριση. Θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Εκτίμηση: Ομάδα με σταθερό «κορμό», που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Πέρσι έκανε την έκπληξη, γιατί να μην συνεχίσει και φέτος τις… υψηλές πτήσεις προς την εξάδα;

 

Κρουζέιρο 

Τι έκανε πέρυσι: Ευτυχώς που έδιωξε τον Μπέντο και ήρθε ο Μενέζες στα μέση της σεζόν, διότι αλλιώς μπορεί και να ήταν στη Β’ Εθνική φέτος. Ο έμπειρος τεχνικός τη συμμάζεψε όσο μπορούσε και έφτασε τελικά στη παραμονή με άγχος, αλλά αυτό που ζητούσε, ήταν να παραμείνει έστω και οριακά.

Προπονητής: Επέστρεψε τον περασμένο Ιούλιο στον πάγκο της Κρουζέιρο και συνεχίζει το έργο του. Την έσωσε και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω προς την έξοδο στο Λιμπερταδόρες.

Γήπεδο: Mineirão (62.170)

Μεταγραφές: Επαναπατρίστηκε ο μέσος Νέβες, ενώ θα δώσει λύσεις στο κέντρο και ο Χάντσον από τη Σάο Πάολο. Επέστρεψε ο χαφ Λούκας Σίλβα, που πέρασε από Ρεάλ Μαδρίτης και Μαρσέιγ, δίχως επιτυχία όμως. Στα στόπερ ενισχύθηκε με τον Καϊσέδο από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλλε, ενώ απέκτησε και τον μπακ Μπαρπόσα από τη Μποταφόγκο. Γενικά έκανε καλές προσθήκες, δίχως να χάσει κάποιον σημαντικό παίκτη.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Μινέιρο, δεν τα κατάφερε στον τελικό κόντρα στην Ατλέτικο και έχασε τον τίτλο. Στο κύπελλο πήρε δύσκολη πρόκριση αρχικά επί της Σάο Πάολο και στον επόμενο γύρο επιβλήθηκε της Σαπεκοένσε με 1-0 στο πρώτο ματς.

Εκτίμηση: Ο Μενέζες έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και πολύ δύσκολα θα κάνει ξανά τόσο τραγική σεζόν. Η λογική λέει ότι θα παλέψει για θέσεις Λιμπερταδόρες ή Σουνταμερικάνα. Στη δεκάδα δηλαδή.

 

Φλουμινένσε

Τι έκανε πέρυσι: Έδειχνε ότι μπορεί να παλέψει για την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά όσο πλησίαζε προς το τέλος το πρωτάθλημα, «κατέβασε διακόπτες» και εν τέλει τερμάτισε στη 13η θέση. Αποτυχημένη η σεζόν.

Προπονητής: Ο Αμπέλ Μπράγκα επέστρεψε στον πάγκο της και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Άλλωστε είναι ο τελευταίος προπονητής που την οδήγησε τελευταία φορά σε πρωτάθλημα, το 2012.

Γήπεδο: Maracanã (78.838)

Μεταγραφές: Δεν φρόντισε να ενισχυθεί όπως θα έπρεπε και αυτοί που ήρθαν δεν αποτελούν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Λίγα τα πάρε δώσε της στις μεταγραφές, αλλά δείχνει να έχει αποδυναμωθεί.

Τι έκανε στα φιλικά: Πρώτη απώλεια για φέτος, το πολιτειακό πρωτάθλημα Καριόκα, το οποίο έχασε από τη μισητή Φλαμένγκο με δύο ήττες. Στο κύπελλο προχώρησε, καθώς απέκλεισε τη Γκόιας και θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Γκρέμιο.

Εκτίμηση: Ναι μεν μπορεί να επέστρεψε ο Μπράγκα στη τεχνική ηγεσία της, αλλά δεν έκανε μεταγραφές που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Το θετικό τουλάχιστον, είναι ότι θα παίζει φέτος στο «Μαρακανά». Για δεκάδα θα παλέψει.

 

Γκρέμιο

Τι έκανε πέρυσι: Μετά τα μέσα της σεζόν έτρεξε ένα μεγάλο αρνητικό σερί, έδειχνε να τα παρατάει, αλλά άλλαξε προπονητή και με τον Ρενάτο Γκαούτσο στον πάγκο, κατάφερε να πάρει το κύπελλο απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 9η.

Προπονητής: Ο Γκαούτσο ανέλαβε τον Σεπτέμβριο μια ημι-διαλυμένη Γκρέμιο, κατάφερε να την κάνει ξανά ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να πάρει το κύπελλο. Απόλυτα επιτυχημένος, συνεχίζει στον πάγκο της.

Γήπεδο: Arena do Grêmio (60.540)

Μεταγραφές: Πούλησε τον νεαρό αμυντικό χαφ Γουάλας στο Αμβούργο και τον επιτελικό Τζουλιάνο στη Ζενίτ. Σημαντικές αποχωρήσεις, οι οποίες δεν καλύφθηκαν επάξια. Στην επίθεση ήρθε ο Λούκας Μπάριος από τη Παλμέιρας. Δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Γκαούτσο έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Νόβο Χααμπούργκο, η οποία τελικά κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στην Ιντερνασιονάλ. Στο Λιμπερταδόρες θα παίξει την πρωτιά του ομίλου στο τελευταίο ματς, όπου αν κερδίσει τη αδιάφορη Σαμόρα, περνάει ως πρώτη.

Εκτίμηση: Είναι «δεμένο» σύνολο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Θα παλέψει για έξοδο στο Λιμπερταδόρες και μπορεί να τα καταφέρει.

 

Σαπεκοένσε

Τι έκανε πέρυσι: Τι να πεις για την περσινή «μαύρη» χρονιά. Το Νοέμβριο το αεροπλάνο που την μετέφερε στη Κολομβία έπεσε και ξεκληρίστηκε σχεδόν όλη η ομάδα. Το ατύχημα αυτό συντάραξε όλον τον πλανήτη. Της αποδόθηκε το Κόπα Σουνταμερικάνα τιμής ένεκεν και έτσι έπαιξε στο φετινό Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο Βάγκνερ Μανσίνι ανέλαβε μετά την τραγωδία, στην αρχή δίχως χρήματα και έπειτα με συμβόλαιο κανονικά. Έχει δύσκολο έργο μπροστά του.

Γήπεδο: Arena Condá (22.600)

Μεταγραφές: Μετά το δυστύχημα πήρε δανεικούς και ελεύθερους, ενώ ανέβασε τους καλύτερους πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Πάντως έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιόλογο σύνολο, δεδομένων των συνθηκών.

Τι έκανε στα φιλικά: Κατάφερε να φτάσει στον τελικό του πολιτειακού πρωταθλήματος Καταρινένσε και να πάρει τον τίτλο απέναντι στην Αβάι. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο μετά την τραγωδία (εξαιρείται το Σουνταμερικάνα) και είναι σημαντικό το κατόρθωμα της, με μια νέα ομάδα και σύνολο που ακόμα μοντάρεται. Βρέθηκε ξανά στη Κολομβία, αυτή τη φορά για να παλέψει κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, για τον τίτλο του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει με 2-1 εντός έδρας.

Εκτίμηση: Αξιομνημόνευτη η προσπάθεια που έχουν καταβάλει άπαντες στο σύλλογο για να αναστηλωθεί ξανά η Σαπεκοένσε. Κατέκτησε ήδη έναν τίτλο και παλεύει για δεύτερον. Στο πρωτάθλημα η λογική λέει ότι θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Βιτόρια Μπαΐα

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να σωθεί στο φινάλε του πρωταθλήματος, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για αυτή.

Προπονητής: Ο Φουκς που είχε αναλάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο και την έσωσε, αποτελεί παρελθόν από τη Βιτόρια. Ξεκινάει το πρωτάθλημα με υπηρεσιακό, τον Ουέσλεϊ Καρβάλιο.

Γήπεδο: Manoel Barradas (35.980)

Μεταγραφές: Έχασε το μεγάλο της αστέρι, τον επιθετικό Μαρίνιο, ο οποίος πωλήθηκε στη Κίνα. Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεχίσουν την καριέρα τους ο στόπερ Ραμόν και ο χαφ Μαρσέλο. Ενισχύθηκε κυρίως με ελεύθερους και δανεικούς. Προμηνύεται δύσκολη η σεζόν.

Τι έκανε στα φιλικά: Πήρε το πολιτειακό πρωτάθλημα Μπαϊάνο κόντρα στη Μπαΐα και έφτιαξε την ψυχολογία της ενόψει πρωταθλήματος. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τη Παρανά, ομάδα της Β’ κατηγορίας.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε, δεν έχει κανονικό προπονητή και όπως όλα δείχνουν θα παλέψει και φέτος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Είναι από τις πρώτες υποψήφιες για να πέσουν.

 

Μποταφόγκο

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η πορεία της στο πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει και 5η θέση στην τελική κατάταξη. Πήρε το «εισιτήριο» για το φετινό Λιμπερταδόρες και το άξιζε με το παραπάνω.

Προπονητής: Ο 39χρονος Ζαΐρ Βεντούρα ανέλαβε ως υπηρεσιακός τον περασμένο Αύγουστο, αλλά επέδειξε σημαντικό έργο και η διοίκηση του έχει εμπιστοσύνη πλέον, έπειτα και από όσα έκανε στο περασμένο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Nilton Santos (46.931)

Μεταγραφές: Δεν έχασε κανέναν από τους λογιζόμενους βασικούς, ενώ φρόντισε να ενισχυθεί προκειμένου να υπάρχουν και αξιόλογες εναλλακτικές στο ρόστερ της. Ξεχωρίζει η προσθήκη του πορτιέρε Φερνάντεζ από τη Φιγκεϊρένσε και αυτή του επιτελικού χαφ Ζοάο Πάολο από τη Σάντα Κρουζ. Στην επίθεση πρόσθεσε εμπειρία με τον φορ Ρότζερ από τη Πόντε Πρέτα.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν τα κατάφερε στο πολιτειακό πρωτάθλημα Καριόκα, αλλά το «βάρος» είχε πέσει στο Λιμπερταδόρες. Στον πρώτο όμιλο, είναι πολύ κοντά στη πρόκριση στην επόμενη φάση, κόντρα σε ομάδες όπως η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ατλέτικο Νασιονάλ και η Εστουδιάντες.

Εκτίμηση: Διατήρησε τον βασικό «κορμό» της, τον προπονητή που της έχει περάσει για τα καλά τη φιλοσοφία του και φρόντισε να ενισχυθεί στις μεταγραφές. Υπάρχουν όνειρα ακόμα και για πιο ψηλά από τη περσινή 5η θέση.

 

Κοριτίμπα

Τι έκανε πέρυσι: Πιστή στη συνήθεια της τα τελευταία χρόνια όπου τερματίζει από τις θέσεις 13 έως 15, έτσι έκανε και πέρσι, όπου κατάφερε να σωθεί λίγο πριν το φινάλε, στη 15η θέση.

Προπονητής: Ο Πατσεκίνιο ανέλαβε ως υπηρεσιακός τον Μάρτιο, αλλά όπως φαίνεται έγινε μόνιμος. Δεν έχει εμπειρία.

Γήπεδο: Couto Pereira (40.310)

Μεταγραφές: Απέκτησε κυρίως δανεικούς και ελεύθερους, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Καζίμ Ρίτσαρντς πήγε στη Κορίνθιανς, ενώ ο εξτρέμ Βέιγκα μετακόμισε στη Παλμέιρας. Στα ίδια φαίνεται να μένει, πάλι για την παραμονή θα παλέψει.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Παραναένσε κατάφερε να πάρει τον τίτλο κόντρα στην Ατλ. Παραναένσε με μια νίκη (εκτός 0-3) και μια ισοπαλία (εντός 0-0). Στο κύπελλο έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από την Άσα με 0-2 εντός έδρας.

Εκτίμηση: Κλασικά θα παλέψει και πάλι για την παραμονή και αναμένεται στις θέσεις 13 μέχρι 15. Ξέρει αυτή.

 

Πόντε Πρέτα

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε εξαιρετική σεζόν και τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Λίγο έλειψε να βγει και στο Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο Μαντσίνι που έκανε τρομερή δουλειά πέρσι, πήγε στην Παλμέιρας. Ο Ζίλσον Κλέινα ανέλαβε τον Μάρτιο και έχει το δύσκολο έργο να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

Γήπεδο: Moisés Lucarelli (19.772)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η απώλεια του φορ Πότκερ, ο οποίος πήγε στην Ιντερνασιονάλ, από την οποία πήρε τον χαφ Μπομπ. Ο καλός μπακ Λεαντρίνιο μετακόμισε στη Νάπολι. Ο φορ Ρότζερ έμεινε ελεύθερος και πήγε στη Μποταφόγκο. Πήρε δανεικό τον στόπερ Γιάγκο από τη Κορίνθιανς  και τον φορ  Μπρίτο. Αποδυναμωμένη δείχνει.

Τι έκανε στα φιλικά: Έφτασε μέχρι τον τελικό του πολιτειακού Παουλίστα, αλλά εκεί το έχασε εύκολα από τη Κορίνθιανς. Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τη Παλμέιρας. Στο Σουνταμερικάνα πήρε τη πρόκριση κόντρα στη Χιμνάσια από την Αργεντινή. Έφερε 0-0 στο πρώτο ματς εντός έδρας και στη ρεβάνς απέδρασε με την ισοπαλία (1-1), που της έδωσε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Δύσκολο να καταφέρει να κάνει την ίδια καλή σεζόν με πέρσι. Ο Μαντίνι αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Λογικά κάπου στη μέση της βαθμολογίας θα βρεθεί.

 

Σπορ Ρεσίφε

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε στο τέλος, με το ρόστερ της να μην είναι για υποβιβασμό. Τερμάτισε στη 14η θέση της βαθμολογίας.

Προπονητής: Ο 50χρονος Νέυ Φράνκο ανέλαβε τον Μάρτιο και οι βλέψεις είναι υψηλές για φέτος. Έχει επιθετική φιλοσοφία και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς του.

Γήπεδο: Ilha do Retiro (32.983)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον επιθετικό Αντρέ που πέρσι έπαιξε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τον αμυντικό Μένα από τη Σάο Πάολο, ενώ γέμισε γενικά το ρόστερ της με παίκτες που μπορούν να της δώσουν το κάτι παραπάνω και υπάρχουν καλές εναλλακτικές σε όλες τις θέσεις σχεδόν. Έχασε τον μπακ Ρενέ που πήγε στη Φλαμένγκο, αλλά καλύφθηκε το κενό του.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Περναμπουκάνο έφτασε στον τελικό, όπου θα παίξει για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Σαλγκέιρο. Στο πρώτο ματς εντός έδρας αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και δυσκόλεψε το έργο της στη ρεβάνς. Στο κύπελλο ηττήθηκε στο πρώτο ματς από τη Μποταφόγκο εκτός έδρας με 2-1.

Εκτίμηση: Θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος η Σπορ Ρεσίφε, έχει ικανό προπονητή, γέμισε το ρόστερ της και υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να παλέψει για δεκάδα. Μένει να το αποδείξει.

 

Βάσκο Ντα Γκάμα

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε εκεί όπου ανήκει, στη μεγάλη κατηγορία, καθώς πήρε την άνοδο ως 3η της περσινής βαθμολογίας στη Β’ Εθνικής. Μόλις ένα χρόνο έλειψε από την Serie A’.

Προπονητής: Ο Μπόρζες ανέλαβε στην αρχή της σεζόν, αλλά αντικαταστάθηκε τέλος Μαρτίου από τον Μίλτον Μέντες, ο οποίος θα είναι στο «τιμόνι» της Βάσκο στο φετινό πρωτάθλημα.

Γήπεδο: São Januário (21.880)

Μεταγραφές: Εξαιρετική η ενίσχυση της ειδικά στην επίθεση, με τον έμπειρο Λουίς Φαμπιάνο να έρχεται από τη Κίνα, τον 23χρονο εξτρέμ Κέλβιν δανεικό από τη Πόρτο (έπαιξε στη Σάο Πάολο πέρσι), τον επιθετικό Μουρίκι από τα Εμιράτα και τον εξτρέμ Εσκομπάρ από τη Κολομβία. Στα χαφ ήρθε ο Εσκουδέρο από τη Πουέμπλα και στα στόπερ ο Μάρκες από τη Κοριτίμπα, για να καλύψει το κενό του Λουάν που πήγε στη Παλμέιρας. Δύσκολα θα τα καταφέρει όμως. Δείχνει και είναι ενισχυμένη.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό Καριόκα, αποκλείστηκε από τη Φλουμινένσε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο κύπελλο έμεινε νωρίς εκτός συνέχειας, καθώς η Βιτόρια της πήρε μια νίκη και μια ισοπαλία.

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να ξεμπερδέψει γρήγορα από μπελάδες και έπειτα να πάει όσο το δυνατόν υψηλότερα στη βαθμολογία. Λογικά δεν θα κινδυνέψει.

 

Ατλέτικο Γκοϊανιένσε

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλήτρια και με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Ήταν η πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας.

Προπονητής: Ο 50χρονος Μαρσέλο Κάμπο, ήταν ο πρωτεργάτης της περσινής μεγάλης επιτυχίας και η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε και στη μεγάλη κατηγορία.

Γήπεδο: Serra Dourada (54.058)

Μεταγραφές: Κράτησε σχεδόν όλον τον βασικό «κορμό» της περσινής περιόδου, δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη και ενισχύθηκε κυρίως με ελεύθερους και δανεικούς. Δεν έβαλε το χέρι στη τσέπη.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Γκοϊάνο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του θεσμού από τη μισητή Γκοϊάς με ήττα εντός (1-2) και ισοπαλία (0-0) εκτός. Στο κύπελλο θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Φλαμένγκο.

Εκτίμηση: Θα δώσει μάχη για την παραμονή. Είχε καλό ρόστερ για Β΄κατηγορία, αλλά χρειαζόταν ενίσχυση. Έχει ομοιογένεια πάντως και θα το παλέψει.

 

Αβάι

Τι έκανε πέρυσι: Με ένα τρομερό ντεμαράζ από τα μέσα της σεζόν και έπειτα, κατάφερε να πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Με αυτά που έκανε ο Ολιβέιρα από τον Αύγουστο που την ανέλαβε και έπειτα, θα ήταν άδικο να μην παραμείνει στο «τιμόνι» της. Συνεχίζει κανονικά το έργο του.

Γήπεδο: Aderbal Ramos da Silva (17.252)

Μεταγραφές: Κράτησε τους βασικούς που ήθελε και ενισχύθηκε με δανεικούς και ελεύθερους. Δεν έδωσε λεφτά για μεταγραφές. Αυτό ίσως της στοιχίσει στη μάχη της παραμονής, αλλά ποντάρει στην ομοιογένεια του ρόστερ της.

Τι έκανε στα φιλικά: Στον τελικό του πολιτειακού πρωταθλήματος Καταρινένσε, έχασε το τρόπαιο από τη Σαπεκοένσε. Στο κύπελλο έμεινε νωρίς εκτός, καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Λουβερντένσε.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την παραμονή, αλλά δεν ενισχύθηκε. Έχει ικανό προπονητή, αλλά στη μεγάλη κατηγορία τα πράγματα είναι διαφορετικά.

 

Μπαΐα

Τι έκανε πέρυσι: Σοβαρεύτηκε από τα μέσα της σεζόν και κατάφερε εν τέλει να πάρει την άνοδο ως 4η της βαθμολογίας, αν και δεν ήταν από τα φαβορί για να τα καταφέρει.

Προπονητής: Ο 51χρονος Γκούτο Φερέιρα ανέλαβε τις τύχες της τον Ιούνιο του 2016 και κατάφερε να την βελτιώσει σημαντικά. Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτόν. Συνεχίζει το έργο του.

Γήπεδο: Arena Fonte Nova (56.000)

Μεταγραφές: Ο καλός αμυντικός χαφ Παουλίστα πήγε στη Σπόρτινγκ και ο βασικός πορτιέρε της στην Ιντερνασιονάλ. Πήρε από αυτή τον κίπερ Μουριέλ. Ενισχύθηκε επιθετικά με τον Λέιτε από τη Τολούκα του Μεξικό. Οι προσθήκες της ήταν όπως και στις άλλες νεοφώτιστες, με δανεικούς και ελεύθερους. Δύσκολα τα πράγματα στη μεγάλη κατηγορία.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Μπαϊάνο, έχασε τον τίτλο από τη Βιτόρια. Της στοίχισε η εντός έδρας ισοπαλία (1-1), καθώς εκτός αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ. Στο κύπελλο έμεινε νωρίς εκτός συνέχειας, καθώς αποκλείστηκε από τη Παρανά.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την παραμονή στη κατηγορία, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Είναι από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό.

Αντώνης Κόκκινος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ