Ένα βήμα πριν τα προημιτελικά βρισκόμαστε στο Αυστραλιανό όπεν και ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ. Το Νο. 25 απέναντι στο Νο. 35 του κόσμου αντίστοιχα, με τον Ισπανό να είναι πολύπειρος τενίστας με δεκάδες αγώνες τέτοιας σημασίας και ο Αμερικανός να αποτελεί ένα από τα νέα «αστέρια» των ΗΠΑ με σπουδαία προοπτική εξέλιξης. Χάρη στο πολύ καλό του σερβίς και τα διατρητικά χτυπήματα, ο Πολ έχει καταφέρει να θεωρείται φαβορί σε αυτό το παιχνίδι (1.80 – 2.00).
Απέκλεισε εύκολα τους Στρουφ και Μπρούκσμπι, ενώ φυσιολογικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο αγώνας με τον Φοκίνα (3-2). Κάτι ανάλογο περιμένω και τώρα, καθώς θα είναι έκπληξη αν το ματς κριθεί σε τρία σετ. Ο Μπαουτίστα μπορεί να ματσάρει το παιχνίδι του αντιπάλου από τη baseline και θα βρει λύσεις, όμως απέναντι σε μεγάλους σέρβερ ποτέ δεν είναι εύκολο (χρειάστηκε 5 σετ με τον άπειρο Χολτ).
Ιστορικά είναι εξαιρετικός απέναντι στον Πολ με 4-0 νίκες, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι τώρα ο Αμερικάνος βρίσκεται στο πικ της καριέρας του, ενώ ο Ισπανός το έχει ξεπεράσει. Τέσσερα ή πέντε σετ, άρα over στα γκέιμ για ένα ματς που αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό.