foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αήττητη από την εποχή του… Φράνκο η Ισπανία, το αδιανόητο επίτευγμα του κυρ-Αντώνη

Μποζιονέλος | 17 Νοε 2020 12:56
Alemania-1936-02-23c3.jpg

Το όνομα του Αντώνη Γεωργιάδη, δυστυχώς, δεν λέει πολλά στους νεότερους αλλά ήταν, ως χθες, εν ζωή («έφυγε» στα 85 του) ο ρέκορντμαν των ελληνικών πάγκων.

Γεννημένος στη Δράμα το 1935, έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική Δόξα και τη μεγάλη της ομάδα στη δεκαετίας του ’50 (παίζοντας σε τρεις τελικούς Κυπέλλου) και έγινε μόλις στα 31 του προπονητής, με ιδιαίτερη επιτυχία: ανέλαβε τον τότε μόλις ιδρυθέντα Πανσερραϊκό (το 1965 έγινε ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία της Α’ Εθνικής!) και κατόπιν πέρασε από πολλούς συλλόγους: Ολυμπιακό, Αρη, ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας, Πανηλειακό αλλά και την Εθνική (την τριετία 1989-92 σε συνολικά 30 παιχνίδια με απολογισμό 11-9-10.

Και παραμένει μέχρι και σήμερα ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος: 586! Μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει περισσότερους με 647, τέταρτος ο Ευγένιος Γκέραρντ ενώ στην τρίτη θέση, και ο μόνος εν ενεργεία από τους πρώτους, είναι ο Γιώργος Παράσχος με 573 και ίσως ξεπεράσει και φέτος τον αείμνηστο, πια, Γεωργιάδη!


Έχει όμως κι ένα ακόμη επίτευγμα, το 1971-72: αφενός ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται η πρώτη, και μοναδική νεοφώτιστη, ομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές – και σώζεται εύκολα. Και τον Μάιο του 1972 ενώ η Β’ Εθνική είχε ακόμα δύο αγωνιστικές, ο Πανσερραϊκός ζήτησε από τον Γεωργιάδη να τον βοηθήσει στα κρίσιμα παιχνίδια με Λάρισα και Καστοριά: πήγε, πήρε δύο ισοπαλίες και τον ανέβασε κατηγορία, ενώ ο κυρ-Αντώνης επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου για την επόμενη σεζόν 1972-73!

Ο δύσμοιρος ο κυρ-Αντώνης, που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο το 1996 και έκτοτε δεν ήταν πια ίδιος, είχε βρει… μπελά με τον Ολυμπιακό: ήταν ο τεχνικός της 4άρας από τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου 1986 και τον επανέφερε χρόνια αργότερα ο Σταύρος Νταϊφάς, τον Ιανουάριο του 1993, μετά την ισοπαλία-μαχαιριά στο Καραϊσκάκη με τον Εδεσσαϊκό.


Τότε απέλυσε τον πολύ αγαπητό στον κόσμο Όλεγκ Μπλαχίν και προσέλαβε τον Γεωργιάδη. Κάθισε στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Βόλο στις 27 Ιανουαρίου και με την επιστροφή της αποστολής, έπεσαν οι… αξέχαστοι κορνέδες από καμιά διακοσαριά οπαδούς του Ολυμπιακού. «Τι φταίω εγώ;» τους ρωτούσε ο αείμνηστος, καθαρίζοντας το πρόσωπο και το πουκάμισό του… «Φταις, δε φταις, να φύγεις». Ήταν η εποχή των πέτρινων ετών του συλλόγου αλλά και των… κλικαδόρων, σύμφωνα με τους οπαδούς, που είχε φέρει ο Γιώργος Κοσκωτάς στο λιμάνι.

Να ‘ναι ελαφρύ το χώμα, κυρ-Αντώνη.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Οι Ρώσοι και τα ημίχρονα


Η Ζενίτ (3-1) δίνει μόλις τον πέμπτο της αγώνα, κι ενώ η Euroleague είναι στην 9η αγωνιστική, υποδεχόμενη τη Χίμκι (1-6) με τις δύο ρώσικες ομάδες να γνωρίζονται πολύ καλά. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ κράτησε τη Βιλερμπάν μόλις στους 53 πόντους αποχωρώντας με εύκολη νίκη από το «Αστρομπάλ», εκ νέου κράτησε χαμηλά σε αγώνα της το line πόντων ενώ την Παρασκευή παίζει στο Βερολίνο με την Αλμπα. Σε δέκα επίσημα φέτος, μόνο από τον Ολυμπιακό ηττήθηκε! Η Χίμκι, ελέω κορωνοϊού, δεν έπαιξε με την Αρμάνι, αμφίβολος ο σέντερ και… αρχιριμπάουντερ Μπούκερ, ανέτοιμος ακόμη ο πλέι μέικερ Γιόβιτς. Στο τελευταίο επίσημο, 9/11, νίκησε την ΤΣΣΚΑ για τη VTB League με μόλις 2/12 σουτ από τον Σβεντ. Ζενίτ, ναι, αλλά με μικρό αβάτζο και να μην περάσει η Χίμκι τους 82 πόντους, η επιλογή.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Η Εφες (4-3) νίκησε μετά από… χρόνια και δέκα σερί ήττες στο ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό, τρίτη σερί επικράτηση για τους Τούρκους και, δη, άνευ Λάρκιν, Ντάνστον, ενώ ο Μπομπουά έπαιξε για μόλις ένα λεπτό, με τον Μίσιτς να κάνει τη βραδιά της… ζωής του με 33 πόντους και 5/7 τρίποντα. Ο Ντάνστον παραμένει εκτός, οι άλλοι δύο μάλλον αμφίβολοι, όπως και ο Σανλί. Υποδέχεται την Μπάγερν (6-2) που δεσπόζει στην πρώτη δυάδα, ερχόμενη από το 90-79 επί της Βαλένθια με ξέσπασμα στο τέλος. Έλειψε και παραμένει αμφίβολος ο φόργουορντ Τζέντοβιτς ενώ μεθαύριο υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Ενοχλητικό το «παίζει / δεν παίζει» του παιχταρά Λάρκιν, εντυπωσιακό ότι σε επτά ματς η Εφές έχανε ως την ανάπαυλα… στα πέντε, σε ένα ήταν ισόπαλη και νικούσε μόνο… στο ΣΕΦ, όπου το κράτησε ως τέλους. Η, δε, Μπάγερν, σε τέσσερα εκτός Μονάχου έχει 2-2 στα ημίχρονα, με τη Ρεάλ όμως έβαλε 45 πόντους ως τότε (και έτρωγε 49). Μια funbetιά, έτσι, για την αλητεία: διπλό ημίχρονο, δίχως να το αποκλείω και… τελικό.

Με καλύψεις και ρίσκο


Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στη Βιτόρια ανάμεσα σε Μπασκόνια (2-4) και Φενέρμπαχτσε (4-4), με τους Βάσκους να μετρούν τριάδα ηττών στο τελευταίο καρέ (έσχατη στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, με παραλίγο… ανατροπή στο τέλος όμως) και τη Φενέρ να έρχεται από τη συντριβή με 97-55, ξανά επί ισπανικού εδάφους, μόλις προ πέντε ημερών. Και θα παραμείνει στην Ιβηρική μιας και αντιμετωπίζει τη Ρεάλ την Παρασκευή, ενώ παραμένει εκτός, για τουλάχιστον ένα 20ήμερο ακόμη, ο Ντε Κολό. Στο 16-1-7 η παράδοσή τους συνολικά, επιμέρους 11-5 στη Βιτόρια αλλά με καρέ διπλών στα τελευταία πέντε. Επιλογή προς τα… αριστερά, αλλά με κάλυψη 3 πόντων, συν τουλάχιστον 145 ποντάκια στον αγώνα.


Ο, δε, Παναθηναϊκός (2-4) δοκιμάζεται στη Βαλένθια (4-3) ερχόμενος από ένα ακόμη «gamoto game»: όπως και με την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη, έτσι και με την Εφες στο ΟΑΚΑ λύγισε στα σημεία και πληρώνοντας την κακή του άμυνα στο β’ ημίχρονο. Κι όμως, είναι βελτιωμένος κάτω από το καλάθι, μέτρησε 37 ριμπάουντ, είχε και 18 ασίστ (κι ας μην έχει… Νικ Καλάθη φέτος) αλλά από την περιφέρεια ήταν μέτριος (7/23), στα θετικά το ντεμπούτο του Μακ με 18 πόντους. Ο Νέντοβιτς έλειψε και παραμένει αμφίβολος, «τρέχει» μάλλον για το ματς… μεθαύριο με την Μπασκόνια. Οι Λεβαντίνοι έπαθαν… μπλακ άουτ στο τέλος, στο Μόναχο χάνοντας από την Μπάγερν, πλήγμα η απώλεια του σταρ γκαρντ Βαν Ρόσομ, πάγια έξω Μαρίνκοβιτς, Σάστρε, γυρίζει ο σέντερ Τόμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει πλάνο, έχει σύστημα, παίζει άμυνα, είναι καλύτερος κάτω από το καλάθι, ο Γιώργος Βόβορας μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, έχει τύχη στο αποψινό. Και διπλό, όπου το βρήκα ψηλότερα, και multicombo: αν την κρατήσει χαμηλά σε πόντους, έχει τύχη.



Δυάδα (απόδοσης 3.60) 🏀


🇷🇺🇷🇺 19:00 Ζενίτ 🆚 Χίμκι 1 (+2,5) & Χίμκι under 81,5 🦊 1.86. (Bet365)

🇪🇸🇹🇷 21:30 Μπασκόνια 🆚 Φενέρμπαχτσε 1 (+3,5) & over 144,5 🦊 1.94. (Bet365)

Ρίσκο 🏀


🇹🇷🇩🇪 19:45 Εφες 🆚 Μπάγερν Μ. 2 ημίχ. 🦊 3.00. (Stoiximan)

Μονό 🏀


🇪🇸🇬🇷 22:00 Βαλένθια 🆚 Παναθηναϊκός 2 🦊 3.08. (Pamestoixima.gr) 

Fun bet 🏀


🇪🇸🇬🇷 22:00 Βαλένθια 🆚 ΠΑΟ 2 (+5,5) & under 159,5 & Βαλένθια under 77,5 🦊 4.10. (Bet365)

Ενάντια σε παράδοση… 84 ετών


Ισπανία και Γερμανία, μέσα σε δύο χρόνια συνέθεσαν δύο μεγάλους αγώνες: τον τελικό του Euro 2008 και τον ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, με ισάριθμες νίκες από τη «ρόχα» και με ίδιο σκορ, 1-0.

Στο απίθανο Euro προ 12ετίας, Αυστρίας και Ελβετίας (ίσως η κορυφαία διοργάνωση Εθνικών από άποψη θεάματος στον τρέχοντα αιώνα) είχαν φτάσει στα ημιτελικά η Ρωσία και η Τουρκία, αλλά εκεί ήταν το… ταβάνι τους. Η «ρόχα» με 3-0 απέκλεισε τους Ρώσους, η «νατσιονάλμανσαφτ» με 3-2 τους Τούρκους χάρη σε γκολ του Φίλιπ Λαμ στο 91’ και αντάμωσαν στον τελικό της Βιέννης, ο οποίος κρίθηκε από το γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 33’.


Δύο χρόνια μετά, στη Νότια Αφρική, δεν υπήρχαν Ρώσοι και Τούρκοι στην τετράδα, μα η Ουρουγουάη και η Ολλανδία, με τους «οράνιε» να περνούν με 3-2 τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τρίτο τελικό στην ιστορία τους – και πρώτο από το 1978. Ο έτερος ημιτελικός, στο Ντούρμπαν, ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία, κρίθηκε εκ νέου στο γκολ, από τέρμα του Κάρλες Πουγιόλ στο 73’.

Κι αν δεν είχε… ιδρυθεί το Nations League, δύσκολα θα αντάμωναν τόσο συχνά. Συνολικά, σε επίσημα, μετρούν 2-0-1 σε Euro, 0-1-1 σε προκριματικά αυτού, 1-1-2 σε Μουντιάλ, συν την ισοπαλία στον α’ γύρο του τρέχοντος Nations League (1-1): σούμα, 3-3-4.

Και… πλάκα πλάκα, η Γερμανία έχει να επιβληθεί της Ισπανίας σε επίσημο από το Euro 1988, το οποίο διοργάνωσε και ούσα ακόμη, τότε… Δυτική. Σε τουρνουά -μόλις- οκτώ ομάδων, η ομάδα του Φραντς Μπέκενμπαουερ είχε επιβληθεί με 2-0, με ισάριθμα γκολ του Ρούντι Φέλερ, μεσολάβησε μόνο το 1-1 (ξανά σε όμιλο) στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, με γκολ από Κλίνσμαν και Γκοϊοκοετσέα. Στο εν λόγω ματς ήταν βασικός μάλιστα ο νυν εκλέκτορας της «ρόχα», Λουίς Ενρίκε.

Έχουν δώσει και συνολικά 14 φιλικά, στο 5-5-4 για την Ισπανία ο απολογισμός. Και, σε όλα και επί ισπανικού εδάφους, ο απολογισμός είναι 3-3-1. Εκ των επτά, ένα ήταν επίσημο, για το Euro 1976 (1-1) και τα άλλα φιλικά. Και η Γερμανία δεν έχει νικήσει επί ισπανικού εδάφους τη «ρόχα» από ένα φιλικό τον Μάρτιο του 1936 στη Βαρκελώνη, 2-1 τότε!

Ο ναζιστικός χαιρετισμός


Το εν λόγω ματς έλαβε χώρα στις 23 Φεβρουαρίου: στη Γερμανία, από το 1933, κυριαρχούσε ο ναζισμός του Αδόλφου Χίτλερ, εξ ου και οι διεθνείς χαιρετούσαν φασιστικά (τον μεγάλο Θαμόρα, στη φωτό).


Λίγο καιρό αργότερα, στις 17 Ιουλίου 1936 ξεκίνησε ο ισπανικός Εμφύλιος ανάμεσα στους Εθνικιστές του Φρανθίσκο Φράνκο και τους Δημοκρατικούς του Μανουέλ Αθάνια, με νικητή τον πρώτο ύστερα από τρία χρόνια μαχών και αίματος. Οι Δημοκρατικοί εφοδιάζονταν με όπλα και εθελοντές που προέρχονταν από την ΕΣΣΔ και την Κομμουνιστική Διεθνή, αλλά το 1938 ο Γιόζεφ Στάλιν άρχισε να αλλάζει τη διπλωματική τακτική του και να ευνοεί μια μελλοντική συμμαχία με τον Αδόλφο Χίτλερ – ως και έγινε, το 1939-1941. Ο Χίτλερ έβαλε… πλάτη στον Φράνκο εφοδιάζοντάς τον με όπλα αλλά και στέλνοντας και πολεμικά αεροσκάφη σε μάχες…

Μετά το τέλος του πολέμου, ο Φράνκο λησμόνησε τις διακηρύξεις του περί εθνικής ενότητας και στράφηκε εναντίον των ηττημένων αντιπάλων του. Χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν και ακόμη περισσότεροι κατέφυγαν στη Γαλλία, ενώ προχώρησε και σε ρήξη των δεσμών του με τον Άξονα (Γερμανία και Ιταλία). Μάλιστα, μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, ο Φράνκο αρνήθηκε σθεναρά την… ανταπόδοση και ένταξη της χώρας του στο πλευρό του Χίτλερ με τη δικαιολογία ότι η χώρα του μόλις είχε εξέλθει από έναν καταστρεπτικό πόλεμο που είχε παραλύσει όλες τις δομές της.


Τότε ο Γερμανός δικτάτορας είχε πει το αμίμητο: «Καλύτερα να μου βγάλουν δύο δόντια παρά να μιλήσω ξανά με τον Φράνκο. Στον ισπανικό εμφύλιο ποντάραμε σε λάθος άλογο…».

Με τριάδα πίσω ο Λεβ


Στα… αποψινά, ματς για την τελευταία αγωνιστική του Nations League, η Ισπανία τερματίζει πρώτη στον όμιλο μόνο με νίκη, ενώ η Γερμανία παίζει για δύο αποτελέσματα (κίνητρο η παρουσία στο Final-4 του θεσμού), απόρροια της «γκέλας» της «ρόχα» το Σάββατο στην Ελβετία (1-1), αλλά με δύο χαμένα πέναλτι από τον Σέρχιο Ράμος, στο 57’ και στο 80’!

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο Μπουσκέτς με τον Ρόδρι στη θέση του, αμφίβολος ο μπακ Γκαγιά, ο Λουίς Ενρίκε κάνει διαρκώς αλλαγές στην ενδεκάδα και τίποτε δεν είναι σίγουρο. Η Γερμανία νίκησε άνετα 3-1 την αποδεκατισμένη, ελέω κορωνοϊού, Ουκρανία, απών για απόψε ο τιμωρημένος στόπερ Ρούντιγκερ, επανέρχεται αφού εξέτισε ο Κρόος, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Γιόακιμ Λεβ θα επαναφέρει τη διάταξη των τριών κεντρικών αμυντικών με τους Σανέ, Γκνάμπρι στα φτερά, με μπροστάρη τον Βέρνερ.

Διπλό pick. Ξερό διπλό από τη μία, ένεκα της εν λόγω παράδοσης, combo και προς τα… δεξιά το δεύτερο.

 

Ρίσκο

 

🇪🇸🇩🇪 21:45 Ισπανία 🆚 Γερμανία 2 🦊 3.10. (Novibet)

Combo

 

🇪🇸🇩🇪 21:45 Ισπανία 🆚 Γερμανία Χ2 & over 1,5 🦊 2.07. (Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ