foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ51
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πορτογαλία, Primeira Liga: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Σεπ 2020 14:38
Πορτογαλία-Primeira-Liga-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Στις... ράγες μπαίνει (μεταξύ άλλων) και η Α' Πορτογαλίας ή αλλιώς Liga Nos, με τις δύο δυνάμεις, Μπενφίκα και Πόρτο να αρνούνται να παραδώσουν τα... σκήπτρα σε άλλη ομάδα. Πάμε, ως συνήθως, σε πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Πως μεταφράζεται αυτό; Οι δύο «μεγάλες» παίζουν μόνες τους, υπάρχει το μίνι γκρουπ 3-4 ομάδων (Σπόρτινγκ, Μπράγκα, Ρίο Άβε, Γκιμαράες) που παλεύουν για τα επιπλέον ευρωπαϊκά εισιτήρια και από εκεί και πέρα το... χάος. Οι μισές ομάδες άλλαξαν προπονητή, η Μποαβίστα ενισχύθηκε και θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, ενώ οι νεοφώτιστες Νασιονάλ (επέστρεψε άμεσα στην κατηγορία) και Φαρένσε (θα πάρει πολλές «κρυάδες») αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο. «Καμπανάκι» για την Τοντέλα (οριακή περσινή χρονιά, «ρηχό» ρόστερ, κακή στα φιλικά), δεν θα έχει τα περσινά ξεσπάσματα η διαφοροποιημένη Φαμαλικάο. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε πως τα ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για πιθανή αλλαγή του σκηνικού. Μάλιστα, ενδέχεται να αλλάξουν και οι θεσμοί του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ (τίποτα επίσημο ακόμη).

Σύστημα διεξαγωγής

Μικρές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Διεξάγονται 34 αγωνιστικές εντός και εκτός για τις 18 ομάδες, με τις τρεις πρώτες να εξασφαλίζουν τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο η πρωταθλήτρια, όσο και η 2η, θα μπουν απευθείας σε όμιλο, ενώ η 3η θέση οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο των «αστεριών». Η 4η και η 5η της τελικής κατάταξης θα αγωνισθούν αντιστοίχως στην 2η και 3η προκριματική φάση του Κόνφερενς Γιουρόπα Λιγκ, ενώ μόνο η κάτοχος του Κυπέλλου θα μπει απευθείας στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός αν βρεθούν στον τελικό δύο ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (κάτι που συνέβη την περσινή σεζόν), οπότε θα «ανοίξει» και η 6η θέση (σύνηθες φαινόμενο στη χώρα). Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι δύο τελευταίες θέσεις (17η και 18η) οδηγούν στη 2η κατηγορία. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους, β) καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, γ) περισσότερα εκτός έδρας τέρματα στα μεταξύ τους, δ) καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων, ε) περισσότερες νίκες, στ) καλύτερη επίθεση ζ) πλέι οφ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Μπενφίκα 2. Πόρτο 3. Σπόρτινγκ 4. Μπράγκα
5. Γκιμαράες 6. Ρίο Άβε 7. Μποαβίστα 8. Φαμαλικάο
9. Μορεϊρένσε 10. Μαρίτιμο 11. Σάντα Κλάρα 12. Ζιλ Βιθέντε
13. Μπελενένσες 14. Πάκος Φερέιρα 15. Πορτιμονένσε 16. Τοντέλα
17. Νασιονάλ 18. Φαρένσε

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Έβερτον Μεσοαμυντικός Γκρέμιο Μπενφίκα
Νούνιες Επιθετικός Αλμερία Μπενφίκα
Βάλντσμιντ Επιθετικός Φράιμπουργκ Μπενφίκα
Βερτόνγκεν Αμυντικός Τότεναμ Μπενφίκα
Ζιλμπέρτο Αμυντικός Φλουμινένσε Μπενφίκα
Ταρεμί Επιθετικός Ρίο Άβε Πόρτο
Φεντάλ Αμυντικός Μπέτις Σπόρτινγκ
Γκαϊτάν Μέσος Λιλ Μπράγκα
Χάβι Γκαρθία Μέσος Μπέτις Μποαβίστα
Αντάν Τερματοφύλακας Ατλέτικο Μ. Σπόρτινγκ

Τι παίζουμε

 

Το «δίπολο» Πόρτο - Μπενφίκα δε χαλάει. Λίγο το βάρος της φανέλας, λίγο οι μεταγραφές, φανερώνουν ξεκάθαρα πως είναι ένα «σκαλί» πιο πάνω από την Σπόρτιγνκ τα τελευταία χρόνια. Στο... νήμα παίζουν οι αποδόσεις για την κατάκτηση του τροπαίου, θα δώσουμε τύχη στην Μπενφίκα (1.90). Διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρσι, πολλά και νέα πρόσωπα, υπάρχει θυμός μετά την κακή (σε όλους τους τομείς) χρονιά. Θα το πάει βέβαια μέχρι τέλους η Πόρτο, ωστόσο ίσως είναι η χρονιά των «Αετών» και ας μην ξεκίνησε ιδανικά, μετά τον αποκλεισμό από τα «αστέρια» από τον ΠΑΟΚ (συνεχίζει στο Γιουρόπα). Ενισχυμένη η Γκιμαράες, έχει φρεσκάδα και εμπειρία στο ρόστερ, θεωρούμε πως δεν θα έχει πολλούς αντιπάλους φέτος στη διεκδίκηση της πρώτης πεντάδας (2.50). Δεν άρεσε γενικότερα πέρσι η Τοντέλα, αναμένεται επίσης δύσκολη σεζόν, με τη γλώσσα των αριθμών να λέει αλήθεια πως είναι 2ο φαβορί για υποβιβασμό. Ακόμη κι αν γλιτώσει, αυτό θα γίνει οριακά. Οπότε το 2.25 στο να τερματίσει στις 3 τελευταίες θέσεις, αποτελεί επιλογή.

➡ Μπενφίκα: Κατάκτηση πρωταθλήματος (1.90)  

➡ Γκιμαράες: Να τερματίσει στους πρώτους 5 (2.50)

➡ Τοντέλα: Να τερματίσει στις 3 τελευταίες θέσεις (2.25) 

Οι ομάδες της Liga NOS

Πορτο

Τι έκανε πέρσι: «Μαγική» η περσινή χρονιά, έφτασε στο νταμπλ (πρωτάθλημα και Κύπελλο, και στα δύο άφησε πίσω την Μπενφίκα), επιστρέφοντας άμεσα στους τίτλους. Δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή της πανδημίας του κορωνοϊού, αντιθέτως παρουσιάστηκε ακόμη πιο στιβαρή στον 2ο γύρο (7-1-2 ο απολογισμός). Σοβαρή σε άμυνα και επίθεση, έφτιαξε κράμα νικητή και δικαίως κατέκτησε τα τρόπαια. Βέβαια, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις «γκάφες» των «Αετών».

Προπονητής: Σέρτζιο Κονσεϊσάο (45 ετών, από τον Ιούλιο του 2017). Γνωστός για τις ακραίες αντιδράσεις του, αρνείται να ρίξει τους τόνους, ακόμα και σε μία απλή εβδομάδα. Γκάζια στις προπονήσεις, αινιγματικός στις συνεντεύξεις τύπου, τσακώνεται διαρκώς με τους διαιτητές. Όπως και να' χει, είναι αγαπητός και από εκεί που ήταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας, η... σάρωση στα περσινά τρόπαια, τον διατήρησε στο «Ντραγκάο». Λατρεύεται, πλέον από οπαδούς και τον ισχυρό άνδρα, Νούνο Πίντο Ντα Κόστα, ενώ ξέρει να παίρνει το 100% των παικτών του.

Γήπεδο: Estádio do Dragão (50.030)

Μεταγραφές: Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ενισχύθηκε μόνο στην αμυντική γραμμή. Πήρε για back-up του γκολκίπερ Μαρτσεσίν, τον εξαιρετικό Κλαούντιο Ράμος (πολύ καλές εμφανίσεις με την Τοντέλα), ενώ για τα άκρα τους Καράσα (αρχηγός και γεμάτη σεζόν στην Μποαβίστα) και Σανουσί (εκ των διακριθέντων στη Σάντα Κλάρα, τον ήθελε και ο Ολυμπιακός). Για το κέντρο της άμυνας ήρθε ο Εβανίλσον από την άσημη Τομπένσε και για τη θέση «9» ο Ιρανός φορ Ταρεμί (18 γκολ πέρσι στην πρώτη του χρονιά στη χώρα για λογαριασμό της Ρίο Άβε). Σούπερ deal από τον πρόεδρο Πίντο ντα Κόστα, πούλησε με 40 εκ. στη Γουλβς τον 18χρονο φορ και χωρίς πολλές παραστάσεις, Φάμπιο Σίλβα.

Προετοιμασία: Δεν έκανε τα γνωστά ταξίδια ανά τον κόσμο, ενώ δεν πήρε μέρος σε τουρνουά. Έπαιξε περισσότερο 90λεπτα με τη 2η ομάδα, αλλά και δύο φιλικά με Φαρένσε (2-0) και Τοντέλα (4-3), σκοράροντας διαφορετικοί παίκτες (Άλεξ Τέλες, Μαρέγα, Ουρίμπε, Ταρεμί, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Τικίνιο Σοάρες).

Εκτίμηση: Δεν έχει την έφεση του να διατηρεί τα σκήπτρα του πρωταθλητή, τα οποία αλλάζουν χέρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήταν, είναι και θα είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, έχει μονάδες, φανέλα και είναι σύλλογος που ξέρει να πρωταγωνιστεί. Παραδοσιακά πετάει στα... σκουπίδια τα Κύπελλα, ενώ δεν φημίζεται για τις ευρωπαϊκές της πορείες. Ένα «κλικ» πιο πίσω από την Μπενφίκα, κυρίως λόγω μεταγραφών.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπενφίκα

Τι έκανε πέρσι: Να ξεχάσει γρήγορα θέλει την περσινή χρονιά, εκεί όπου ήταν το απόλυτο «μηδέν». Έχασε τον τίτλο, καθώς προβλημάτισε στον 2ο γύρο, πετώντας στα... σκουπίδια, θεωρητικά εύκολα ματς. Στον τελικό του Κυπέλλου την «πάτησε» πάλι από την Πόρτο (σε ματς που δεν έπεισε, ενώ θα μπορούσε να είχε καλύτερη εξέλιξη βάση αριθμητικού πλεονεκτήματος). «Λίγη» σε Λιγκ Καπ και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διαρκής «πόλεμος» οπαδών με διοίκηση και παίκτες, γενικότερα η χρονιά ήταν κακή σε όλους τους τομείς.

Προπονητής: Ζορζ Ζεσούς (66 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Γύρισε στην αγαπημένη του Λισαβόνα, για να σπάσει το φράγμα των 10 τίτλων που έχει με την Μπενφίκα. Έρχεται γεμάτος όρεξη και «χορτασμένος» επίσης από κούπες, καθώς πήρε σχεδόν τα πάντα στη Βραζιλία και τη Φλαμένγκο (5 τρόπαια, έχασε αυτόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων). Δε χαρίζεται σε παίκτες, έχει καλή σχέση με τη διοίκηση. Στο 70% το ποσοστό νικών με τους «Αετούς» σε 321 συνολικά παιχνίδια στην 1η του θητεία.

Γήπεδο: Estádio da Luz (64.160)

Μεταγραφές: Από που να ξεκινήσει κανείς. Έριξε χρήμα και ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που έχουν και ποιότητα, αλλά και εμπειρία. Ο Βλαχοδήμος θα δίνει μάχη πλέον με τον Έλτον Λέιτε (βασικός πέρσι στην Μποαβίστα), ενώ για την άμυνα αποκτήθηκαν οι Ζιλμπέρτο (δεξί μπακ), Φερτόνγκεν (αρ. στόπερ). Οι Πεδρίνιο και Νούνο Σάντος ήρθαν για να καλύψουν θέσεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση επικρατεί «χαμός». Νέα πρόσωπα οι Έβερτον (12/3 με Γκρέμιο), Βάλντσμιντ (23/7 με Φράιμπουργκ), Νούνιες (32/16 με Αλμερία), θα πλαισιώσουν τους Σεφέροβιτς και Κάρλος Βινίσιους. Λογικά θα γίνουν αποδεσμεύσεις ή παραχώρηση δανεικών.

Προετοιμασία: Σε αντίθεση με την Πόρτο, αυτή έδωσε πολλά φιλικά, βγάζοντας εξαιρετικά δείγματα στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο νίκες στα 5 τεστ που έδωσε κόντρα σε Μπελενένσες (4-0), Φαρένσε (5-1), Μπόρνμουθ (2-1), Μπράγκα (2-1) και Ρεν (2-0). Δοκιμάστηκαν όλοι οι παίκτες, παλιοί και νέοι και έδειξε πως μπορούν να προσφέρουν. «Πυροβολούσαν» οι Σεφέροβιτς και Κάρλος Βινίσιους. Εκεί όμως που χρειάστηκε να δείξει επαγγελματισμό, εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ο λόγος για το ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκε 2-1. Συνεχίζει πλέον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Δεν μας έχει συνηθίσει σε συνεχόμενες κακές χρονιές, οπότε δύσκολα θα πάει και φέτος σε «τραγικές» επιδόσεις. Πόσο μάλλον όταν θα έχει τον «δουλευταρά» και πεισματάρη Ζορζ Ζεσούς στον πάγκο της. Δίνεται οριακά φαβορί για την 1η θέση, δεν παρατάει ποτέ το Κύπελλο, θα ψάξει το κάτι παραπάνω και στο Γιουρόπα.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπράγκα

Τι έκανε πέρσι: Κατάκτηση του Λιγκ Καπ, κατάληψη της 3ης θέσης (την τελευταία αγωνιστική), αλλά και αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ήταν τα συστατικά της περσινής χρονιάς. Έβγαλε παίκτες από την ακαδημία, εμφανίστηκε φουλ επιθετική εντός έδρας, έκανε μπόλικες «ζημιές» στους μεγάλους της χώρας.

Προπονητής: Κάρλος Καρβαλιάλ (54, από τον Αύγουστο του 2020). Και εκεί που όλα έδειχναν πως θα κάνει το ταξίδι για άλλη άκρη του Ατλαντικού (συγκεκριμένα στη Βραζιλία), τελικά ήρθε η συμφωνία με τους «αρσεναλίστας». Γέννημα - θρέμμα της Μπράγκα, πρόκειται επί της ουσίας για 2η θητεία στο «Μουνισιπάλ». Στην πρώτη του είχε σταματήσει στο «γρουσούζικο» 13 (6-2-5 ο απολογισμός το μακρινό 2006). Καλή δουλειά έκανε στη Ρίο Άβε, της έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχει δοκιμάσει και εκτός συνόρων. Είναι από τους προπονητές που δεν αποχωρίζονται το 4-2-3-1.

Γήπεδο: Estádio Municipal de Braga (30.280)

Μεταγραφές: Δυνάμωσε στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση των Γκαϊτάν (από Λιλ), Κάστρο (από Γκοζτέπε), Αλ Μουστρατί (από Γκιμαράες). Πήρε ως ελεύθερο τον φορ Γκιγιέρμε Τσετίνε, αλλά και τον άγνωστης δυναμικής, Χόρνισεκ (18χρονος κίπερ από Παρντούμπιτσε). Έβαλε χρήματα στο ταμείο της με την παραχώρηση του Τρινκάο στην Μπαρτσελόνα, έδωσε παράλληλα παίκτες που δεν υπολογίζονταν. Δεν θα κάνει το λάθος να παραχωρήσει ως δανεικό και φέτος τον ποιοτικό εξτρέμ Φάμπιο Μαρτίνς (29/12 με Φαμαλικάο).

Προετοιμασία: Δύο καλά φιλικά έδωσε, με Μπενφίκα και Βαγιαδολίδ, χωρίς όμως να... χαμογελάσει. Από τους «Αετούς» έχασε 2-1, ενώ κόντρα στους Ισπανούς έμεινε στο 2-2. Φανέρωσε αμυντικές αδυναμίες, κανένα πρόβλημα από τη μέση και μπροστά.

Εκτίμηση: Έχει φτάσει στο σημείο να κοιτάζει στα μάτια την Σπόρτινγκ για το Νο.3 της χώρας (πίσω από Πόρτο και Μπενφίκα) και τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνει. Δύσκολα χάνει τη μάχη της τετράδας, άλλωστε ο μπουκ συχνά - πυκνά μας δίνει τη δυνατότητα για «head to head» κόντρα στα «λιοντάρια». Θεωρούμε όμως στη φετινή μάχη πως οι «αρσεναλίστας» θα μείνουν πίσω και θα αρκεστούν στην 4η θέση.

Σπόρτινγκ

Τι έκανε πέρσι: Έχασε στο νήμα την 3η θέση (σε ισοβαθμία με την Μπράγκα) και παράλληλα τη δυνατότητα να αποφύγει τους προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ. Χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις στο Κύπελλο, μέχρι τα ημιτελικά έφτασε στο Λιγκ Καπ, στους «32» τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο. Τουλάχιστον παρουσίασε βελτίωση στο 2ο μισό της χρονιάς, παίζοντας πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο (9-1-0 εντός έδρας από τις 27 Ιανουαρίου και μετά).

Προπονητής: Ρούμπεν Αμορίμ (35 ετών, από τον Μάρτιο του 2020). Μπορεί να μην έχει πολλές παραστάσεις ως κόουτς (υστερούσε σε ένα σχετικό δίπλωμα την περσινή σεζόν, είχε και έναν βοηθό μαζί του στη άκρη του πάγκου), ωστόσο ξέρει να ανεβάζει τη ψυχολογία των παικτών και να τους κάνει να παίζουν στο 100%. Λάτρης του να... βγάζει φυντάνια, το έκανε πέρσι στην Μπράγκα, αλλά και στα «λιοντάρια», θα συνεχίσει να το κάνει και φέτος. Άλλωστε, αυτό έχει μετέπειτα οικονομικό αντίκρισμα...

Γήπεδο: Estádio José Alvalade (50.485)

Μεταγραφές: Κάτι κινήθηκε στο μεταγραφικό σκέλος. Αποκτήθηκαν για την άμυνα οι Φεντάλ (17/1 με Μπέτις), Βιτορίνο Αντούνιες (από Χετάφε), ενώ για τα γκολπόστ ο Ισπανός Αντάν (από Ατλέτικο). Εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις στη Φαμαλικάο ο εξτρέμ Πέδρο Γκονσάλβες και έγινε «λιοντάρι». Θα δώσει βοήθειες ο εξτρέμ Νούνο Σάντος, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στη Ρίο Άβε. Οι μέσοι Μπατάλια και Εδουάρδο Ενρίκε δόθηκαν δανεικοί σε Αλαβές και Κροτόνε αντίστοιχα, ενώ οι μέσοι Ζέλσον Νταλά και Ζεράλδες συμφώνησαν με τη Ρίο Άβε. Στη Σεβίλλη ο αριστερός μπακ/χαφ Ακούνια (24/2).

Προετοιμασία: Αρκετά καλή παρουσία είχε στα φιλικά, καθώς κέρδισε και τα τρία που έδωσε. Νίκη 2-1 με Πορτιμονένσε, 3-1 με Μπελενένσες και 2-1 με Βαγιαδολίδ, ξεχώρισε ο φορ Σπόραρ, ο οποίος βέβαια φέτος θα δώσει μάχη για να πάρει φανέλα βασικού. Πάντως, έδειξε κάποια θεματάκια στην άμυνα. Στις 24/9 αντιμετωπίζει μία εκ των Βίκινγκ ή Αμπερντίν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Να μπει σφήνα στο «ζεύγος» Πόρτο - Μπενφίκα, φαντάζει δύσκολο. Μπορεί να το θέλει, μπορεί να το ζητάει κάθε χρόνο, όμως, από πολύ νωρίς μένει από δυνάμεις και αρκείται στο να παλεύει για την 3η θέση. Τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να διακριθεί μέσω του Κυπέλλου, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια κάνει καλή προσπάθεια. Μάχη με την Μπράγκα για την 3η θέση, φέτος ίσως είναι η σειρά της.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ρίο Άβε

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε δικαίως στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας παράλληλα το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο (σε συνδυασμό με το «βολικό» ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου). Έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, «αποκάλυψη» ο Ιρανός επιθετικός Μεχντί Ταρέμι, ο οποίος πέτυχε 18 τέρματα. Έκανε αρκετές ζημιές στους «μεγάλους» της λίγκας.

Προπονητής: Μάριο Σίλβα (43 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Πήρε τη σκυτάλη από τον Κάρλος Καρβαλιάλ και ουσιαστικά βουτάει στα... βαθιά, καθώς δεν έχει αναλάβει από την αρχή τον πάγκο μίας (απαιτητικής) ομάδας. Πέρσι χρειάστηκε να καθοδηγήσει ως υπηρεσιακός για 7 ματς την Αλμερία, κάτι ανάλογο έγινε και το 2018 με την Πόρτο. Έχει εργαστεί στα κλιμάκια των «δράκων», όντας γεννημένος στο Οπόρτο. Δουλεύει με σχηματισμό 4-2-3-1.

Γήπεδο: Estádio dos Arcos (9.065)

Μεταγραφές: Πούλησε στην Σπόρτινγκ τον εξαιρετικό χαφ Νούνο Σάντος και πήρε ως ανταλλάγματα τους μέσους Ντάλα (20/6 πέρσι) και Ζεράλδες (11/0 πέρσι). Για το κέντρο της άμυνας ήρθε ο Πίνακερ (από Γκρασχόπερς) και για το δεξί άκρο ο Ίβο Πίντο (από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αν και πέρσι έπαιξε στο 2ο μισό με τη φανέλα της Φαμαλικάο). Θα πονέσει επιθετικά, καθώς έχασε τον αρχισκόρερ της, Ταρεμί (30/18), που μετακόμισε στην Πόρτο.

Προετοιμασία: Με μόλις δύο φιλικά πήγε στο επίσημο ματς με την βοσνιακή Μπόρατς Μπάνια Λούκα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (στις 17 Σεπτεμβρίου). Αναφερόμαστε στη νίκη 2-1 επί της Πάκος Φερέιρα και στην ήττα με το ίδιο σκορ από τη νεοφώτιστη Νασιονάλ Μαδέιρα. Έγιναν πολλές δοκιμές από τον τεχνικό Μάριο Σίλβα.

Εκτίμηση: Το να μπει σφήνα στο... περσινό καρέ της βαθμολογίας, μοιάζει ανέφικτο. Το να διατηρήσει επίσης την 5η θέση (εφόσον αυτή δώσει και φέτος εξτρά ευρωπαϊκό εισιτήριο), φαντάζει περίπλοκο. Αυτό διότι θα είναι υποψιασμένες οι υπόλοιπες ομάδες. Τουλάχιστον ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της και θα προσπαθήσει να «χτίσει» σερί στο Βίλα ντο Κόντε. Κάπου μεταξύ 6ης και 7ης θέσης.

Φαμαλικάο

Τι έκανε πέρσι: Το... πυροτέχνημα της περσινής σεζόν. Μέχρι και πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ήταν στα ψηλά πατώματα και έφερνε τρέμουλο στις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας. Χαλάρωσε προς το φινάλε, στην τελευταία φάση του τελευταίου αγώνα έχασε το παρθενικό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έπαιζε διαρκώς με άγνοια κινδύνου, έχοντας πολλούς δανεικούς στο ρόστερ της, κάτι που της έβγαινε σε καλό.

Προπονητής: Ζοάο Πέδρο Σόουζα (49 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Δούλεψε για πρώτη φορά πέρσι ως πρώτος προπονητής (από το 2011 εργαζόταν ως βοηθός εντός και εκτός συνόρων) και αν μη τι άλλο τα πήγε αρκετά καλά. Αν είχε και λίγο τύχη παραπάνω, τότε θα λέγαμε για τον πιο ανερχόμενο - επιτυχημένο κόουτς της περσινής σεζόν. Πιστός στο 4-3-3, έχει ατζέντη τον, Ζορζ Μέντες, οπότε δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν τον δούμε σύντομα σε άλλη ομάδα (με υψηλότερους στόχους).

Γήπεδο: Estádio Municipal 22 de Junho (5.300)

Μεταγραφές: Γερό μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς χρειάστηκε να αποκτήσει 12 παίκτες, ώστε να «γεμίσει», ύστερα από τους πολλούς παίκτες που αποχώρησαν (οι περισσότεροι ήταν δανεικοί). Ο Ζλόμπν (από Μπενφίκα) για τη θέση του τερματοφύλακα, Μπάμπιτς (11/3 με Ερυθρό Αστέρα), Ντάνι Μορένο (24/2 με Μπαρτσελόνα Β'), Ενρίκε Τρεβισάν (19/0 με Πόντε Πρέτα) για την άμυνα, Μπρούνο Ζορντάο (6/2 με Γουλβς Β'), Περέιρα (17/0 με Ροσάριο), Λούκοβιτς (7/0 με Ρακόφ), Τίγκουε (από Σίδνεϊ) για τη μεσαία γραμμή και Βαλενσουέλα (18/4 με Μπαράκας), Ζόνατα Ρομπέρτ (από Κρουζέιρο) για την επίθεση.

Προετοιμασία: Δεν έδωσε κάποιο φιλικό στην περίοδο που ετοιμαζόταν για την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό ίσως παίξει σημαντικό ρόλο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νέα ομάδα, από άποψη προσώπων.

Εκτίμηση: Το να μην έχει ανάλογη πορεία με την περσινή, θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή για μακροχρόνιο στοίχημα. Τι σημαίνει αυτό; Με νέους παίκτες, χωρίς δείγματα γραφής και με ενισχυμένες τις υπόλοιπες ομάδες, δύσκολα θα μπει στην πεντάδα. Μας πήρε «γραμμή» ο μπουκ και την επιλογή «Φαμαλικάο εκτός πεντάδας» την προσφέρει σε απόδοση 1.30!

Γκιμαράες

Τι έκανε πέρσι: Πάλεψε «με νύχια και με δόντια» για μία θέση που οδηγούσε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο «πλήρωσε» το γεγονός πως άφησε βαθμούς σε κομβικά εντός έδρας ματς. Δεν έγινε πράξη η επιθυμία των διοικούντων για να αγωνιστούν για 2η σερί χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ (κάτι που θα έφερνε και οικονομική βοήθεια). Λίγα πράγματα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Προπονητής: Τιάγκο Μέντες (39 ετών, από τον Ιούλιο του 2020). Ο 39χρονος (πρώην μέσος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων) αντικατέστησε τον Ίβο Βιέιρα και βουτάει στα... βαθιά και θα προσπαθήσει να παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Λογικό να υπάρχει άγχος, καθώς είναι η 1η του απόπειρα ως κόουτς (δεν είναι κριτήριο η παρουσία του στην U20 της Εθνικής ομάδα της Πορτογαλίας), θεωρητικά οι διοικούντες του δίνουν περίοδο χάριτος.

Γήπεδο: Estádio D. Afonso Henriques (30.000)

Μεταγραφές: Έγιναν πολλές μεταγραφές και είναι απορίας άξιο ποιος θα πρωτοπαίξει βασικός. Στο ήδη μεγάλο ρόστερ προστέθηκαν ο γκολκίπερ Τρμαλ (27 συμμ. με Σλοβάτσκο), οι αμυντικοί Καρλς (17/2 με Βικτ. Κολωνίας), Μασκαρένας (από Φλουμινένσε), Ζορζ Φερνάντες (18/0 με Κασίμπασα), Μενσά (19/0 με Ζ. Βάρεγκεμ), Μπισέκ (10/1 με Ρόντα), οι μέσοι Ρούμπεν Ολιβέιρα (24/0 με Άβες), Τσίκο Ράμος (29/0 με Σάντα Κλάρα), Κιμ (3/0 με Αντμίρα), Πέπελου (33/2 με Τοντέλα) και οι φορ Εστουπινάν (28/7 με Ντενιζλίσπορ), Χολμ (18/7 με U19 Λειψίας), Φόστερ (18/1 με Σερκλ Μπριζ). «Όλα τα λεφτά» βέβαια η απόκτηση του σταρ Κουαρέσμα (επί σειρά ετών στην Τουρκία).

Προετοιμασία: «Σφιχτή» στα δύο φιλικά που έδωσε, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν με Ακαδέμικο Βισέου (1-0) και Μορεϊρένσε (0-0). Πάντως, έγιναν πολλές δοκιμές από το τεχνικό τιμ, χρησιμοποιήθηκαν οι περισσότεροι παίκτες, βέβαια, χρειάζεται να δείξει πολλά περισσότερα στην επίθεση.

Εκτίμηση: «Γεμάτη» ομάδα που βάζει πάντα ψηλά τον πήχη (ευρωπαϊκά εισιτήρια), αλλά με απειρία στον πάγκο. Αν παρουσιαστεί σοβαρή στην έδρα της, τότε δεν θα έχει πρόβλημα για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα. Στο... χέρι της η κατάληψη της 5ης θέσης.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μορεϊρένσε

Τι έκανε πέρσι: Σοβαρή, πειθαρχημένη, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, έκανε και κάποιες «ζημιές» μακριά από τη Μορέιρα ντε Κονέγκος και δικαίως τερμάτισε στην 8η θέση (δεν είναι βέβαια η καλύτερη της επίδοση). Χωρίς σπουδαία πράγματα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ, παρότι δεν είναι «φαν» των συγκεκριμένων διοργανώσεων.

Προπονητής: Ρικάρντο Σοάρες (45 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Μετρημένος και χωρίς να δίνει δικαιώματα εντός και εκτός γηπέδου, γίνεται ένα με τους παίκτες του. Έχει καλές σχέσεις με τους διοικούντες της ομάδας, γι' αυτό και διατηρήθηκε στο πόστο του για 2η διαδοχική σεζόν.

Γήπεδο: Parque de Jogos Comendador Joaquim de Almeida Freitas (6.150)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά ενίσχυσε περισσότερο την αμυντική της γραμμή, όχι ότι είχε ιδιαίτερο πρόβλημα την περσινή σεζόν. Δικοί της οι Φεραρέσι (23/0 με Πόρτο Β'), Ματέους Σίλβα (19/3 με Φαρένσε) και Πέδρο Αμαδόρ (9/0 με Μπράγκα). Επέστρεψε από δανεισμό ο φορ Λούκας (18/4 με Μάφρα), ενώ αποκτήθηκε και ο Βραζιλιάνος Γιαν (από Σπορ Ρεσίφε).

Προετοιμασία: Μόνο ικανοποίηση δεν έφεραν τα δείγματα στα φιλικά. Χωρίς γκολ στις αναμετρήσεις με Σάντα Κλάρα (ήττα 2-0) και Γκιμαράες (0-0), ενώ έχασε και 2-1 από την Πάκος Φερέιρα, με τον Ρικάρντο Σοάρες να δοκιμάζει παίκτες. Πάντως, δεν μας έχει συνηθίσει σε «άσφαιρα» παιχνίδια, δεδομένου πως διαθέτει τον εξαιρετικό φορ Φάμπιο Αμπρέου (διατηρήθηκε στο ρόστερ, παρότι το όνομά του «έπαιξε» για μεταγραφή).

Εκτίμηση: Είναι ομάδα που όταν βάζει κάτι στόχο, το πετυχαίνει. Πέρσι μίλησε για άνετη παραμονή και το έκανε πράξη. Ανάλογες οι κουβέντες που ακούγονται και φέτος, θεωρητικά δεν θα μπλέξει, καθώς διαθέτει το υλικό που απαιτεί η κατηγορία. Βέβαια, δεν είναι και για πιο ψηλά από τις θέσεις 7-10.

Σάντα Κλάρα

Τι έκανε πέρσι: Με 11-10-13 απολογισμό στην περσινή σεζόν, ήταν με διαφορά η πιο άνετη ομάδα και αυτό έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πτοήθηκε από τη μετακόμισή της στη Λισαβόνα (από τα νησιά Αζόρες, όπου εδρεύει, καθώς το γήπεδό της δεν πήρε το «ΟΚ» της Ομοσπονδίας ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους ελέω και της πανδημίας του κορωνοϊού) στο δεύτερο μισό της χρονιάς, δεν παράτησε ούτε ένα ματς. Άλλωστε αυτό ήταν και το πλάνο του τεχνικού τιμ. Να παλεύει μέχρι τέλους...

Προπονητής: Ντάνιελ Ράμος (49 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Δεν βρέθηκε από την αρχή της περσινής σεζόν σε πάγκο ομάδας, στα μισά κλήθηκε να αναλάβει την Μποαβίστα, εκεί όπου δε χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα. Αυτή θα είναι η 2η φορά που κάθεται στον πάγκο των νησιωτών, βέβαια, η πρώτη απόπειρα ήταν και σύντομη (μόλις δύο μήνες). Έχει αλλάξει συνολικά εννέα ομάδες.

Γήπεδο: Estádio de São Miguel (10.000)

Μεταγραφές: Έριξε ακόμη περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας με τις κινήσεις που έκανε. Αποκτήθηκαν ο μέσος Ζούλιο Ρομάο (από Σάντα Κλάρα), ο στόπερ Βιγιανουέβα (16/1 με Μάλαγα), ο φορ Βιέρα (2/0 με Λίβερπουλ Ουρ.) και ο εξτρέμ Μεσκίτα (22/12 με Μαρίτιμο Β'). Άγνωστο τι μπορεί να προσφέρουν οι νεαροί εξτρέμ Ντιέγκο Μότι και Ζαν Πάτρικ. Αποχώρησαν οι αμυντικοί Σανουσί (πήγε στην Πόρτο, βοηθούσε και στο επιθετικό κομμάτι) και Σέζαρ Μαρτίνς (στη Φαρένσε), καλές απουσίες.

Προετοιμασία: Μπόλικη δουλειά είχε ο Ντάνιελ Ράμος στα φιλικά, καθώς ήθελε να τεστάρει παίκτες και σχήματα. Το θετικό είναι πως κέρδισε τις Πεναφιέλ (4-0), Νασιονάλ Μαδέιρα (2-1) και Μορεϊρένσε (2-0), ενώ έχασε από τη Βισέλα (3-1). Ξεχώρισε (ως συνήθως) ο επιθετικός Τιάγκο Σαντάνα.

Εκτίμηση: Ποντάρει πολλά στην έδρα της, γνωρίζει πως αυτή θα της δώσει την άνετη παραμονή. Δεν την ξεγράφουμε για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, καθώς ανήκει στις ομάδες που ξέρουν να κάνουν πολλές «ζημιές» σε οποιοδήποτε γήπεδο (το έδειξε και πέρσι). Θεωρητικά δεν θα μπλέξει, κάπου μεταξύ των θέσεων 10-12.

Ζιλ Βιθέντε

Τι έκανε πέρσι: Μπορεί να ήταν νεοφώτιστη, ωστόσο εμφανίστηκε σοβαρή εκεί που έπρεπε, τερματίζοντας δικαίως στην 10η θέση. Αν δεν είχε τον «μπόμπερ» Σάντρο Λίμα, αλλά και τον τεχνικό Βίτορ Ολιβέιρα, ίσως να μην τα κατάφερνε. Έπαιζε πολύ το Over 2,5 στα παιχνίδια της, στο Μπαρσέλος έδωσε αρκετά δικαιώματα, όμως έκανε ζημιές σε δύσκολες έδρες.

Προπονητής: Ρούι Αλμέιδα (50 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Ήταν γνωστό από την περσινή σεζόν πως θα αποχωρούσε ο Βίτορ Ολιβέιρα, με τους διοικούντες να δίνουν πλέον τα ηνία στον 50χρονο -εκ Λισαβόνας- Αλμέιδα. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στη Γαλλία (Μπαστιά, Τρουά, Καέν), ωστόσο θέλησε να γυρίσει στη χώρα και να δουλέψει για 1η φορά (!) ως πρώτος τεχνικός ομάδας. Έχει περάσει μάλιστα και από τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2012, ως βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αγωνίζεται με σχηματισμό 5-3-2.

Γήπεδο: Estádio Cidade de Barcelos (12.035)

Μεταγραφές: Έφυγαν «ούτε λίγο ούτε πολύ» 12 παίκτες που πέρσι τραβούσαν το... κουπί. Μέσα σ' αυτούς ήταν ο επ. μέσος Κράεφ (σούπερ στις ασίστ), ο «μπόμπερ) Σάντρο Λίμα και αρκετοί αμυντικοί. Πολλά νέα πρόσωπα, πρόκειται για τους αμυντικούς Χολ (18/1 με Καρπάτι Λβιβ), Ταλόσα (11/0 με Ατρόμητο και Ρίγα), Σουλεϊμάν (6/0 με Μπεζιέρ), Ζοέλ Περέιρα (3/0 με Σπ. Τρνάβα), τους μέσους Λεοτέ (27/1 με Νιόρ), Φουτζιμότο (8/1 με Τόκιο Βέρντι), Λεαντρίνιο (από Μποταφόγκο) και τον φορ Μιούλεν (6/1 με Λοντρίνα).

Προετοιμασία: Ένα και μοναδικό φιλικό ήταν να δώσει η ομάδα από το Μπαρσέλος, αυτό με την Γκιμαράες το περασμένο Σάββατο, το οποίο όμως αναβλήθηκε, καθώς εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή. Δίχως σοβαρό δείγμα θα πάει στην πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρσι, πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, αλλά και καινούργιος προπονητής. Δύσκολα θα έχει τα περσινά «ξεσπάσματα», βέβαια, δεν βλέπουμε να μπλέκει σε περιπέτειες, καθώς ξέρει να παίρνει κομβικά ματς στη βάση της. Κάπου στην πρώτη δεκάδα.

Μαρίτιμο

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 11η θέση, έχοντας μονοψήφιο αριθμών νικών (9-12-13), αλλά και τη χειρότερη επίθεση από τις ομάδες που την προσπέρασαν. «Μουδιασμένος»« 1ο γύρος, καλύτερα δείγματα στο 2ο μισό, όταν και άλλαξε προπονητή. Κοίταξε στα... μάτια της μεγάλες της χώρας και ανταμείφθηκε (δεν ξεχνιέται το 2-0 επί της Μπενφίκα, σημείο όπου άρχιζε να πέφτει το οικοδόμημα των «Αετών»). Μπορούσε πάντως και καλύτερα.

Προπονητής: Λίτο Βιντιγκάλ (51 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Ξεκίνησε πέρσι γεμάτος ενθουσιασμό στην Μποαβίστα, έφερε καλά αποτελέσματα, όμως όταν το πράγμα άρχιζε να χαλάει, τότε οι διοικούντες τον έστειλαν στο... ταμείο ανεργίας. Ανέλαβε στο φινάλε τη Σετούμπαλ, ωστόσο η έκβαση είναι γνωστή για τη Βιτόρια (υποβιβασμός). Η νησιώτικη ομάδα θα είναι ο 11ος σταθμός του. Φημίζεται για τις έντονες αντιδράσεις, ενώ δεν λείπουν οι τσακωμοί με τους διαιτητές.

Γήπεδο: Estádio do Marítimo (10.600)

Μεταγραφές: Χωρίς τον μεγάλο «μπαμ» στις κινήσεις. Ναι μεν απέκτησε αρκετούς παίκτες, όχι όμως αυτόν που θα φέρει ξεσηκωμό στις τάξεις των οπαδών. Βρήκε «λαβράκι» στο Ιράν, αποκτώντας τον φορ Αλιπούρ (45 γκολ την τελευταία τριετία στην Περσέπολις). «Δικοί της» και οι Γάλλοι Γκιτάν (μπακ), Φουμού Ταμουζό (φορ), ενώ γνωρίζει καλά την κατηγορία ο φορ Ρούμπεν Μασέδο (21/1 με Άβες). Προστέθηκαν στο ρόστερ και 4 Βραζιλιάνοι, άγνωστο τι μπορούν να προσφέρουν.

Προετοιμασία: Μόλις ένα φιλικό έδωσε στην περίοδο που προετοιμαζόταν για την έναρξη του πρωταθλήματος. Κοντραρίστηκε με τη Ρίο Άβε και κέρδισε 2-1 σε ματς που έγινε στη Λουσάντα. Το μόλις ένα ματς δεν αποτελεί κριτήριο για τον τεχνικό Βιντιγκάλ, ο οποίος βέβαια χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες.

Εκτίμηση: Πλέον οι δύο νησιώτικες ομάδες, έγιναν τρεις και υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποια θα παραμείνει στην κατηγορία. Είναι ένα «κλικ» πιο μπροστά από τις άλλες, ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, οπότε περιμένουμε άνετη σωτηρία.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μποαβίστα

Τι έκανε πέρσι: Πέτυχε 10 νίκες σε 34 αγωνιστικές, βρήκε ακόμη 9 βαθμούς από τις ισοπαλίες και τερμάτισε στην 12η θέση. Δεν την τιμά το γεγονός πως είχε την 3η χειρότερη επίθεση, καθώς οδηγούσε διαρκώς τα ματς σε χαμηλό τέμπο. Δυναμική στα παιχνίδια της, φορτώθηκε με πολλές κάρτες (κίτρινες και κόκκινες), με αποτέλεσμα να παίζει πολλές φορές με αριθμητικό μειονέκτημα.

Προπονητής: Βάσκο Σεάμπρα (37 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Δούλεψε πέρσι στη Μάφρα, την άφησε στην 5η θέση και ουδείς γνωρίζει τι θα γινόταν αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας (πολλοί ανέφεραν πως μπορούσε και παραπάνω)! Έχει εργαστεί στο παρελθόν τόσο σε Φαμαλικάο, όσο και σε Πάκος Φερέιρα. Δεν αποχωρίζεται το 4-2-3-1 ως σύστημα.

Γήπεδο: Estádio do Bessa (27.370)

Μεταγραφές: Χρειαζόταν να ενισχύσει το ρόστερ της και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Κάνον (από Ντάλας) και Ρικάρντο Μάνγκας (από Άβες) προορίζονται για τα άκρα της άμυνας. Ήρθαν δανεικοί οι Αβαζιέμ (στόπερ από Πόρτο) και Νούνο Σάντος (εξτρέμ από Μπενφίκα). Ανεβάζουν το πρεστίζ της ομάδας ο Γάλλος στόπερ Ραμί και ο Ισπανός μέσος Χάβι Γκαρθία. Έφυγαν 7 παίκτες, οι περισσότεροι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο πέρσι.

Προετοιμασία: Μπορεί να έπαιξε μόλις ένα φιλικό, ωστόσο παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και δημιουργική. Νίκη 4-1 εις βάρος της Τοντέλα, με τον Βάσκο Σεάμπρα να χρησιμοποιεί 7 νεοφερμένους στο αρχικό σχήμα. Σκόραραν οι Κάνον, Χάβι Γκαρθία, Γκουστάβο και Ντουλάντο. Πήρε κοινώς γκολ από όλες τις γραμμές.

Εκτίμηση: Άλλαξε ως ομάδα, έκανε καλές και ποιοτικές μεταγραφές, αν αφήσει (που μπορεί να το κάνει) το αμυντικό στυλ που παρουσίασε πέρσι, τότε δεν θα έχει πρόβλημα για παραμονή. Το «Μπέσα» ίσως της επιτρέψει να κοιτάξει και πιο ψηλά.

Πάκος Φερέιρα

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να φτάσει προς το φινάλε για να οριστικοποιήσει την παραμονή της. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές μάζεψε 5 βαθμούς και απέφυγε τους μπελάδες (11-6-17 ο απολογισμό της). Πάντως είχε την 3η χειρότερη άμυνά της κατηγορίας, μετά τις Μπελενένσες και Άβες. Χωρίς σπουδαία πράγματα στο Κύπελλο.

Προπονητής: Πέπα (39 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2019). Δούλεψε σωστά πέρσι στην ομάδα, της χάρισε την παραμονή και οι διοικούντες του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει στην άκρη του πάγκου. Είναι από τις πιο μικρούς τεχνικούς σε ηλικία (μόλις 39 ετών), ωστόσο δε διστάζει να κοντραριστεί με τους κόουτς των άλλων ομάδων. Δε μασάει τα λόγια του όταν δίνει συνεντεύξεις, όντας δίκαιος. Πιστός στο 4-2-3-1.

Γήπεδο: Estádio Capital do Móvel (9.280)

Μεταγραφές: Ήρθαν συνολικά 10 νέοι παίκτες (όλοι κάτω από 27 ετών), χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο παίκτης... αεροδρομίου. Σινγκ (εξτρέμ) και Μπρούνο Κόστα (μέσος) είχαν συμμετοχές στις ομάδες τους πέρσι (Μορεϊρένσε και Πορτιμονένσε αντίστοιχα). Ο Φερνάντο Φονσέκα ήρθε από τη Ζιλ Βιθέντε για να καλύψει το κέντρο της άμυνας και ο νεαρός Ζοάο Πέδρο (14/10 στη Β' ομάδα της Γκιμαράες) για τη θέση «9». Άγνωστης δυναμικής 2 Βραζιλιάνοι γκολκίπερ και ένας αριστερός εξτρέμ.

Προετοιμασία: Δεν ενθουσίασε στα φιλικά που έδωσε, καθώς έχασε από Μπράγκα (3-0) και Λιντς (3-1, επί βρετανικού εδάφους). Στο τελευταίο χρονικά τεστ κόντρα στη Μορεϊρένσε, κατάφερε να κερδίσει 2-1. Πάντως, σε όλα τα παιχνίδια έδειξε να έχει πρόβλημα στην οπισθοφυλακή, κρατάμε επίσης το ότι έφερε 3/3 Over 2,5.

Εκτίμηση: Με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, δεν θα μπλέξει σε περιπέτειες. Στον πίνακα με τις αποδόσεις υποβιβασμού, θεωρείται αυτή τη στιγμή ως 8ο φαβορί. Ομάδα έδρας, αν πάρει τις απαιτούμενες νίκες κόντρα σε ομάδες που είναι στα μέτρα της δεν θα έχει πρόβλημα.

Τοντέλα

Τι έκανε πέρσι: Ζόρικη σεζόν η περσινή, χρειάστηκε να φτάσει στο... παραένα για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Η νίκη επί της Μπράγκα (προτελευταία αγωνιστική) και το «διπλό» στη Μορέιρα ντε Κονέγκος (στο φινάλε) ήταν ουσιαστικά όλη η χρονιά. Με 9-9-16 απολογισμό, δεν είχε τη δύναμη να αντισταθεί στις μεγάλες της κατηγορίας.

Προπονητής: Πάκο Αγεσταράν (57 ετών, από τον Αύγουστο του 2020). Από Ισπανό σε Ισπανό πηγαίνει με τον 57χρονο να διαδέχεται τον Νάτσο Γκονσάλες. Έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες (σε Μεξικό, Ισραήλ, Ισπανία, αλλά και Αγγλία από άλλο πόστο), τελευταίος σταθμός η Πατσούκα. Αρέσκεται στο 4-3-3, αλλά με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Γήπεδο: Estádio João Cardoso (5.000)

Μεταγραφές: Από τις πιο χαμένες στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έφυγαν 12 παίκτες, με τους περισσότερους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δε γεμίζει το μάτι η απόκτηση των Πέδρο Τριγκέιρα (γκολκίπερ, 9 συμμετοχές την τελευταία διετία στη Μορεϊρένσε), Σαλβαδόρ Αγκρά (φορ, 2/0 με Λέγκια Βαρσοβίας), Κασέφ (αρ, μπακ), Γκράου (Μ, 27/0 με Λούγκο). Προώθησε νεαρούς από τη Β' ομάδα.

Προετοιμασία: Δύο φιλικά έδωσε, χωρίς όμως να κερδίσει κάποιο. Ισάριθμες ήττες με Πόρτο (4-3, ουσιαστικά παρατάχθηκε τα... δεύτερα των «δράκων») και Μποαβίστα (4-1). Εμφάνισε πολλά αμυντικά προβλήματα, επιθετικά κάτι έκανε. Θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις από τον Αγεσταράν.

Εκτίμηση: Η περσινή ζόρικη χρονιά, το όχι και τόσο δυναμικό μπάσιμο στις μεταγραφές και η εικόνα στα φιλικά της, μας δίνει το δικαίωμα να τη θεωρούμε φαβορί για υποβιβασμό. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι το Νο. 2 στη σχετική λίστα. Οριακά κι... αν θα σωθεί.

Μπελενένσες

Τι έκανε πέρσι: «Ίδρωσε» αλλά τελικά κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Μπορεί να είχε κάκιστο 1ο γύρο, ωστόσο από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πετί, «σουλουπώθηκε», έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και προσπέρασε Μπελενένσες, Σετούμπαλ και Πορτιμονένσε. Είχε τη 2η χειρότερη επίθεση της λίγκας, με μόλις 27 τέρματα.

Προπονητής: Πετί (43 ετών, από τον Ιανουάριο του 2020). Έβγαλε με επιτυχία το έργο που του ανέθεσαν πέρσι οι διοικούντες (παραμονή), γι' αυτό και συνεχίζει. Δουλεύει πολύ στη ψυχολογία των παικτών, δεν αποχωρίζεται το 3-4-3, ακόμη και όταν ζορίσουν επικίνδυνα τα παιχνίδια.

Γήπεδο: Estádio Nacional (32.000)

Μεταγραφές: Κινητικότητα όσον αφορά στην ενίσχυση του ρόστερ, με τους διοικούντες να φέρνουν 10 συνολικά παίκτες στο Ζαμόρ (χωρίς να υπάρχει το «βαρύ» όνομα. Αν υπολογίσουμε και τους δανεικούς που επέστρεψαν (5 συνολικά), καταλαβαίνουμε πως έχει γεμάτο ρόστερ. Βέβαια, θα γίνει ξεσκαρτάρισμα από τον Πετί. Έχασε παράλληλα και πέντε βασικούς (γκολκίπερ Κοφί, μέσοι Αντρέ Σάντος, Σόου, στόπερ Νούνο Κοέλιο και φορ Μάρκο Ματίας).

Προετοιμασία: Έβαλε ψηλά τον πήχη όσον αφορά την επιλογή των ομάδων που θα κοντραριστεί στα φιλικά και την... πάτησε. Αυτό διότι προτίμησε τις «γειτόνισσες» Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από τις οποίες ηττήθηκε 4-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Έχει τσαμπουκά και Πετί στον πάγκο και μπορεί να την βγάλει καθαρή. Δεν την βοηθάει το αχανές γήπεδο της, ωστόσο γνωρίζει να βάζει δύσκολα στους μεγάλους και θεωρούμε πως δεν θα είναι στο γκρουπ με τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πορτιμονένσε

Τι έκανε πέρσι: Χρονιά γεμάτη άγχος η περσινή, βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος μέσα στις 3 τελευταίες θέσεις, τερματίζοντας τελικά στην 17η (υποβιβασμός), παρότι έκανε υπερπροσπάθεια προς το φινάλε. Βέβαια, τα πάντα ανατράπηκαν μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου και από τη στιγμή που δεν πήρε τη σχετική άδεια η «σωμένη» Σετούμπαλ, παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια.

Προπονητής: Πάουλο Σέρτζιο (52 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2020). Έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, κάτι που έγινε τελικά, ακόμη και από το... παράθυρο. Ξέρει να... γκαζώνει τους παίκτες του, έχει ως μότο «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Ζήτησε από τους διοικούντες να κρατήσει τον περσινό κορμό, κάτι που έγινε πράξη σε μεγάλο ποσοστό.

Γήπεδο: Estádio Municipal de Portimão (5.870)

Μεταγραφές: Κλασικά στο βραζιλιάνικο μοτίβο η ομάδα του Πορτιμάο όσον αφορά στις κινήσεις στο ρόστερ. Πήγε τον γκολκίπερ Ράφαελ Αφλάλο και τον εξτρέμ Ρέκο, αμφότεροι από την Άβες, ενώ ήρθαν οι εξτρέμ Ουέλιντον Ζούνιορ (επίσης Άβες) και Ζούλιο Σέζαρ (από Ατλ. Γκοϊανιένσε). Κράτησε το 90% του περσινού ρόστερ.

Προετοιμασία: Δεν έπεισε στα φιλικά που έδωσε τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς έχασε 2-1 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (με ανατροπή), ενώ απέτυχε να σκοράρει κόντρα στην αγγλική Ρέντινγκ. Δοκίμασε αρκετά πράγματα ο Πάουλο Σέρτζιο, όμως, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, δύσκολα θα αλλάξει πολλά στα επίσημα ματς σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Εκτίμηση: Να έχεις περάσει μία φρικτή χρονιά και να μην αλλάζεις πολλά πράγματα στο ρόστερ. Σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο τη νέα σεζόν, οφείλει όμως να αποδείξει πως στο Πορτιμάο θα είναι πιο σκληρή σε σχέση με πέρσι, όπου άφησε πολλούς βαθμούς. Παραμονή και τίποτα παραπάνω.

Νασιονάλ Μαδέιρα

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να αγωνιστεί μόλις 24 αγωνιστικές στην περσινή σεζόν της Β' κατηγορίας για να κερδίσει την άνοδο. Αυτό διότι η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να διακόψει το πρωτάθλημα, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έφερε αντιδράσεις στις περισσότερες ομάδες, ωστόσο στο νησί της Μαδέιρα δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους. Είχε απολογισμό 14-8-2, ούσα η ομάδα με την καλύτερη άμυνα (μόλις 16 τέρματα). Άμεση επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Προπονητής: Λουίς Φρέιρε (34 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα βαδίσει στο 35ο έτος της ηλικίας του, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να δουλέψει σε πάγκους. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από Μάφρα, Εστορίλ, για να καταλήξει πέρσι στη Μαδέιρα. Είναι από τους λίγους κόουτς που εφαρμόζουν το παραδοσιακό 4-4-2.

Γήπεδο: Estádio da Madeira (5.580)

Μεταγραφές: Κάθε νεοφώτιστη είναι υποχρεωμένη να προβεί σε αρκετές μεταγραφές προκειμένου να αντέξει στην κατηγορία. Απέκτησε 7 ελεύθερους (γκολκίπερ Πιτσιτέλι, Ρούι Ενκαρνασάο, μπακ Ρούμπεν Φρέιτας, Ζοάο Βιγκάριο, μέσος Αζουνί και φορ Μπόμπαλ, Τιλ), αλλά και 5 δανεικούς. Αποδέσμευσε 7 παίκτες, χωρίς όμως να ανήκουν σ' αυτούς που είχαν ρόλο πρωταγωνιστή την περσινή σεζόν.

Προετοιμασία: Οι νησιώτες επέλεξαν να δοκιμαστούν με ομάδες της κατηγορίας, ώστε να αρχίζει να παίρνει «οσμή» από 1η κατηγορία. Δύο ήττες (2-0 από Πόρτο και 2-1 από Σάντα Κλάρα) και μία νίκη (2-1 Ρίο Άβε) είχε το μενού για το σύνολο του Λουίς Φρέιρε.

Εκτίμηση: Το λεγόμενο «ασανσέρ» είναι το σύνολο του Λουίς Φρέιρε, καθώς τα τελευταία χρόνια «ανεβοκατεβαίνει» τις κατηγορίες. Δίνεται ως πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, παρότι θα παλέψει και για το πρεστίζ της καλύτερης νησιώτικης ομάδας. Δύσκολα θα γλιτώσει.

Φαρένσε

Τι έκανε πέρσι: Πανηγύρια στο Φάρο με την άνοδο της ομάδας μετά από 19 έτη, σε μία χρόνια βέβαια που ήταν ανεκπλήρωτη (διακόπηκε το πρωτάθλημα ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση). Τερμάτισε στη 2η θέση της Β' κατηγορίας, πίσω από τη Νασιονάλ Μαδέιρα, έχοντας εξαιρετική συμπεριφορά από τη μέση και μπροστά. Μάλιστα, ήταν η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (7 συνολικά).

Προπονητής: Σέρτζιο Βιέιρα (37 ετών, από τον Ιούλιο του 2019). Δεν υπήρχε λόγος να απομακρυνθεί από τον πάγκο από τη στιγμή που ανέβασε την ομάδα, με την οποία έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες σε προσωπικό επίπεδο (28 συνολικά). Έχει πάρει... οσμή από 1η κατηγορία, καθώς τη σεζόν 2017-18 είχε εργαστεί στη Μορεϊρένσε.

Γήπεδο: Estádio de São Luís (6.650)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις που έκανε δηλώνουν πως «ήρθε για να μείνει», βέβαια, μένει να το δούμε και στην πράξη. Γνωρίζουν τη λίγκα οι Ράφαελ Ντεφέντι (κίπερ, μοιραζόταν τα ματς στη Φαμαλικάο), Σέζαρ Μαρτίνς (στόπερ, 14/1 με Σάντα Κλάρα), Κλαούντιο Φαλκάο (μέσος, ο μόνος που διασώθηκε στο περσινό «ναυάγιο» της Άβες), Ουντριρί (μέσος με γεμάτες χρονιές στη Λεϊσόες), Μανσίγια (εξτρέμ 29/0 με Σετούμπαλ), Μαγιαμπέλα (21/3 πέρσι), Μαντί Κετά (23/1 σε Πόρτο Β'), Στοΐλκοβιτς (24/2 με Μποαβίστα).

Προετοιμασία: Ένα και καλό (που λέει η γνωστή ρήση) φιλικό, όμως δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα. Πως θα γινόταν αλλιώς άλλωστε, καθώς αντιμετώπισε την πολύ ανώτερη Μπενφίκα, από την οποία ηττήθηκε 5-1. Τα... χρειάστηκε για τα καλά, έπαιξε φουλ άμυνα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε όπως θα 'θελε.

Εκτίμηση: «Ψαρωμένη», επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στα μεγάλα σαλόνια και θα πρέπει να... ιδρώσει για να αποφύγει τους μπελάδες. Δεν άρεσε στο φιλικό με την Μπενφίκα, «ούτε ζέστη ούτε κρύο» το ρόστερ της, δικαίως συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα επιστρέψουν στη Β' κατηγορία.

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ