foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ109
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Έλα να… φιληθούμε, ντάρλινγκ (με ολίγη από Αθηναϊκό)

Μποζιονέλος | 16 Ιουλ 2020 12:18
a1c8fcefb1099125e431e62a837ff688.jpg

26 Ιανουαρίου 1997. Ο Αθηναϊκός, κραταιός τότε στην Α’ Εθνική, υποδέχεται τον Αρη στον Βύρωνα, με τους «κίτρινους» να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό. Και η τραγωδία γράφτηκε με επονείδιστο τρόπο καθώς οι άνθρωποι της ομάδας… ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή - κι όταν το κατάλαβαν ήταν αργά! Είχε ήδη αναχωρήσει από τον Βύρωνα με προορισμό την Ελευσίνα και θα επέστρεφε μετά το ματς. Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος δεν έδωσε πίστωση χρόνου στους Θεσσαλονικείς.

Εντέλει ένα περιπολικό (!) βρήκε το πούλμαν και τα έφερε στο… νταμάρι, η προσκόμιση των δελτίων έγινε εντός χρονικού ορίου αλλά ο Μπίκας είχε ήδη κλείσει το φύλλο αγώνα, στο οποίο ανέφερε ότι ο αρχηγός της αποστολής της ΠΑΕ Άρης, Νικόλαος Κολιός, του είπε ότι τα δελτία «απωλέσθησαν ή εκλάπησαν ή εχάθηκαν».

Ο Άρης δεν τη γλίτωσε: μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί, υπερπολύτιμοι στη μάχη για τη σωτηρία. Τεχνικός ήταν μάλιστα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα: μονάχα λίγους μήνες μετά την παρουσία του Παναθηναϊκό στα ημιτελικά με τον Αγιαξ και το έπος του Αμστερνταμ, είχε απολυθεί (αφορμή ο αποκλεισμός από τη Ρόζενμποργκ, ντάλα καλοκαίρι). Μετά τον Βύρωνα και μια ήττα στην Καβάλα παραιτήθηκε από τον Αρη, ανέλαβε ο Γιώργος Φοιρός προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση αλλά εις μάτην. Ο Άρης τερμάτισε στη 16η θέση επί συνόλου 18 ομάδων, τότε, και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Κάποιοι είπαν ότι ήταν μια… Θεία δίκη, έστω και με καθυστέρηση 13 ετών. Ο λόγος; Στις 4 Μαρτίου 1984 και σε μια σεζόν που η ΑΕΚ παρέπαιε και είχε αλλάξει τρεις προπονητές και τελικά τερμάτισε 7η, οι καλές στιγμές ήταν λίγες. Ο Κώστας Νεστορίδης ανέλαβε προπονητής μετά την ισοπαλία στη Φιλαδέλφεια με τον Απόλλωνα: στο ντεμπούτο του έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, στο επόμενο ήρθε η νίκη επί του Ολυμπιακού με γκολ του Μαύρου και, στο τρίτο, έπαιζε με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, τότε 2ος στη βαθμολογία.

Με γκολ των Σκόμποε και Μαύρου η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Αρη αλλά οι δύο, τότε, 2 βαθμοί της νίκης παραλίγο να μη μετρήσουν: μετά τη λήξη δεν βρέθηκαν τα θεωρημένα δελτία υγείας των παικτών της «Ένωσης», ο κανονισμός όριζε μηδενισμό και αφαίρεση ενός ακόμη βαθμού. Ο Άρης έκανε ένσταση, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε αλλά στην έφεση αθωώθηκε: βρέθηκε γιατρός που πήγε να υπογράψει τα δελτία αλλά δεν μπόρεσε να μπει στο γήπεδο γιατί δεν του το επέτρεψαν υπάλληλοι του Άρη.


Με την ένσταση του ο Άρης ουσιαστικά νομοθέτησε, τότε, την παράβαση των μη θεωρημένων δελτίων και, 13 χρόνια μετά, μάλλον βίωσε το «όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι».

Τούτο, με τα όσα έγιναν αργά χθες, μετά το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0. Τη μια με την… πιστόλα του Ιβάν, την άλλη με το… κωλόχαρτο στον Οσκαρ Γκαρσία, την τρίτη με τα μη υπογεγραμμένα δελτία. Ε, ΟΚ, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Και, my view, η ΑΕΚ έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να κάνει ένσταση. Είναι επιλογή της ΠΑΕ και ουδείς μπορεί να της προσάψει κάτι…

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Απολογισμός


🦊 Με χασούρα έκλεισε χθες, αν και στο live (εκεί, στο παρεάκι στο Telegram) κάτι έδωσε πίσω, ειδικά η Γουλβς.

🦊 Πλήρωσε 2.25 το Χ2 με over 1,5 στο Νότιγχαμ Φόρεστ – Σουόνσι (2-2), πλήρωσε κατά… 75% η δυάδα του 3.34 με το over 1,75 AH στο Μπέρνλι – Γουλβς (1-1) και τον άσο στο Σαμπντόρια – Κάλιαρι (3-0) και πλήρωσε… για πλάκα το 2.01 του under 6,5 κίτρινων καρτών στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, μόνο… μία βγήκε.

🦊 Δεν βγήκαν τα fun bets, όπως το 6.05 του να σκοράρει με πέναλτι η Γουλβς (σκόραρε… η Μπέρνλι όμως από τη βούλα) ή το 4.20 της ισοπαλίας με goal/goal στο Χάρτμπεργκ – Αούστρια (έληξε… 0-0) ή το 2.75 για πέναλτι στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (κατ’ εμέ ήταν πέναλτι του Σβιντέρσκι στον Μάνταλο, αλλά that’s me) ή το αμφίτερμα του 2.60 στο Αρσεναλ – Λίβερπουλ… στο β’ ημίχρονο (ποτέ).


🦊 Τη χασούρα διαμόρφωσαν το γκολ που δεν έβαλε ποτέ η Σίριους στην ΑΪΚ για το 2.00 του Χ2 με under 3,5 (1-0), το ασιατικό over 2 στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (0-0) και… η Λέτσε: τέτοια αστεία άμυνα στο α’ ημίχρονο του 1-3 με τη Φιορεντίνα, είχα καιρό να δω…

To άνοιγμα της 7ης θέσης και το όνειρο της SUFC


Το Σαββατοκύριακο έχει ημιτελικά για το FA Cup, Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι την Κυριακή. Αν πάει το Κύπελλο σε μια πλην Αρσεναλ, τότε ανοίγει και η 7η θέση της κατάταξης για την Ευρώπη, όπου προσώρας βρίσκεται η Τότεναμ με 55 βαθμουλάκια και ματς περισσότερο από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ των 54. Η οποία SUFC παίζει απόψε στο Λέστερ, όπου έχει να νικήσει από τον Οκτώβριο του 2007 (1-0, έκτοτε 0-1-2 αλλά το ένα στο Κύπελλο). Για να το… τραβήξω λίγο πάντως, σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας (παλιότερα Division 1, πλέον Premier League) η Γιουνάιτεντ έχει να επιβληθεί εκεί από τον… Σεπτέμβριο του 1971, έκτοτε 0-3-1 αλλά είχαν, ως φέτος, να τα πουν σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας από το 1975-76.

Η Λέστερ δεν είναι χαλαρή, ως έδειξε στο «βαρύ» 4-1 στο Μπόρνμουθ με το σκορ να ανοίγει στο τέλος όταν έμεινε με δέκα, διότι έχει τεθεί επί κινδύνω πλέον και το να τερματίσει στην 4άδα (έχοντας μονάχα δύο νίκες στα τελευταία 11). Λείπει και ο κομβικός στόπερ Σογιουντσού, ελέω τιμωρίας κι αμφίβολος είναι ο εξτρέμ Ολμπράιτον. Η δε Γιουνάιτεντ (του Σέφιλντ) έχει κάθε δικαίωμα να… ορέγεται Ευρώπη (για πρώτη φορά στην ιστορία της!), στο 3-0 επί της Τσέλσι ήταν χάρμα ιδέσθαι και με ποδόσφαιρο κατοχής, έχοντας μίνι αήττητο (3-1-0), καλή ψυχολογία, αλλά μόνο ένα διπλό στα τελευταία οκτώ.

Σαφώς και εμπεριέχει ρίσκο αλλά με μονάχα 33 γκολ παθητικό, η SUFC έχει τον καλύτερο απολογισμός για νεοπροβιβασθείσα ομάδα από το 1993-94. Δείγμα της υπέρβασης της σεζόν. Και, με τέτοιες αποδόσεις, προφανώς ποντάρεις υπέρ της απόψε, αντί για Χ2 ή dnb κράτησα το +0,25 σε ασιατικό, με μισή πληρωμή σε ισοπαλία.

Ασιατικό 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

⏩ 20:00 Λέστερ 🆚 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 2 +0,25 ΑΗ 🦊 2.26. (Betshop)

Το πιο… διάσημο φιλί


Ειρήσθω εν παρόδω, τα ματς της Λέστερ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχουν μείνει στην ιστορία και για το πιο… διάσημο φιλί στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώπιον 30.000 θεατών στο «Μπράμαλ Λέιν» τον Απρίλιο του 1975, ανάμεσα σε Αλαν Μπίρτσεναλ και Τόνι Κάρι.


«Με τον TC είχαμε βριστεί αρκετές φορές σε εκείνο το ματς. Σε κάποια διακοπή του ματς κι ενώ είχαμε κάτσει για να πάρουμε ανάσες, κοιταχτήκαμε και φάνηκε κάτι αστείο για να κάνουμε. Να φιληθούμε. Από τότε, φιλιόμαστε μια φορά τον χρόνο!» θυμάται ο Μπίρτσεναλ, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ λίγα χρόνια νωρίτερα, αποχωρώντας το ’67 ενώ το ’68 αφίχθηκε ο Κάρι, προερχόμενος από τη Γουότφορντ.

Η εν λόγω σκηνή κατατάσσεται στις κορυφαίες εικόνες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκείνη την εποχή όμως επικρατούσαν άλλα ήθη κι άλλα έθιμα και το αστείο, ως λένε, που έκαναν οι δυο τους έφερε τον Μπίρτσεναλ στο επίκεντρο διαμαρτυριών, επικριτικής από οπαδούς και έλαβε πάνω από 2.000 υβριστικά γράμματα! «Μου έγραφαν ότι ήμουν σιχαμερός, ότι τους ντρόπιασα. Σιγά τα ωά, μια πλάκα μεταξύ φίλων ήταν» θυμόταν ο Κάρι χρόνια αργότερα.


Στο ενσταντανέ, οι δύο παίκτες, παλαίμαχοι πια, επανέλαβαν τη σκηνή για τις κάμερες προ μερικών ετών.

Θα το… δώσει;


Κατά τα λοιπά, από τα άλλα αποψινά της Premier League, μικρό το ενδιαφέρον. Ένα ερώτημα βασικά, τι είδους… όρεξη θα έχει η Έβερτον, που δεν έχει κίνητρο, υποδεχόμενη την… καιόμενη για βαθμούς Αστον Βίλα, αν και δεν θεωρώ ότι οι «βίλατζερς» προλαβαίνουν να σώσουν τη χρονιά.

For the record, είναι 3-4-0 μετά το τελευταίο διπλό της Βίλα, τον Δεκέμβριο του 2008 με 3-2.

Ο Φέργκιουσον και ο… Τζαλακώστας


Στο Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν υπάρχει άσος από τον Μάιο του 1991, με 0-3-9 έκτοτε. Ητοι, από εκείνο το 3-0 με ένα γκολ του Ιαν Ράιτ και δύο τον Τζον Σάλακο για την ομάδα του Στιβ Κόπελ, εποχή που η ManUtd εμφανίστηκε στα… μέρη του Αθηναϊκού (την τιμητική τους έχουν σήμερα οι Βυρωνιώτες). Ο κυρ-Αλέκος έπαιζε ακόμη με Ντόναχι, Γουάλας, Γουέμπ (σ.σ. όχι τον καλό του φίλο, συνεπώνυμο διαιτητή), Καντσέλσκις και Ντάρεν Φέργκιουσον.


Τέσσερις μήνες μετά, η Γιουνάιτεντ του (μετέπειτα σερ) Αλεξ Φέργκιουσον αντιμετώπιζε τον Αθηναϊκό, στη δεύτερή του σεζόν στην Α’ Εθνική αλλά ήταν φιναλίστ στους τελικούς του Κυπέλλου ενάντια στον Παναθηναϊκό. Και οι «Λόρδοι του Βύρωνα» κόντραραν στα ίσα τη Γιουνάιτεντ: 0-0 σε ματς που διεξήχθη στη Λεωφόρο και ήττα στην παράταση με 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ», με μεγάλο ματς από τον Σαργκάνη, προπονητή τον Γκερντ Πρόκοπ και παίκτες όπως ο Καπουράνης, ο Τζαλακώστας, ο Χατζηράπτης, ο Χατζηαγγελής αλλά και οι ξένοι Κόλεφ, Σπίτσα και Μπονγκ.

Στοιχηματικά, ίσα για το ονόρε, κράτησα για σκόρερ τον Μέισον Γκρίνγουντ που έβαλε γκολ στα τρία από τα τελευταία τέσσερα της Γιουνάιτεντ.

Σκόρερ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

⏩ 22:15 Κρίσταλ Πάλας 🆚 Μάντσεστερ Γ.: Γκολ Γκρίνγουντ 🦊 2.30. (Netbet)

Φοβού την Κυβέλη…


Προτελευταία στροφή στην Primera Division, απόψε, και την Κυριακή η τελευταία. Δεν έχουν κριθεί όλα, τα περισσότερα όμως θα φιξαριστούν απόψε. Κυριότερο που απασχολεί είναι… η φιέστα της Ρεάλ, η οποία με νίκη απόψε στη Μαδρίτη κατακτά το πρωτάθλημα και επιστρέφει στους τίτλους, φτάνοντας τα 34 πρωταθλήματα (έναντι 26 της… Uefaλόνα). Και θα πληρωθεί και το μακροχρόνιο του 2.75 της κατάκτησης από πλευράς Ρεάλ, όπως είχε πονταριστεί από τις 16 Αυγούστου.

Τούτο πάντως που απασχολεί περισσότερο στην Ισπανία είναι… η Κυβέλη, το διάσημο και εμβληματικό άγαλμα στην Plaza De Cibeles. Η θέση της πλατείας είναι ιστορικά σημαντική καθώς αποτελούσε μέρος ενός άξονα που διαιρούσε τα αστικά τμήματα της πόλης και την περιοχή των παλατιών των μονάρχων κατά την περίοδο της αναγέννησης. Και, οι οπαδοί της Ρεάλ είθισται να γιορτάζουν τις μεγάλες επιτυχίες κρεμώντας σημαία της αγαπημένης τους ομάδας στο άγαλμα της Κυβέλης, ωστόσο η «Marca» με το χθεσινό της πρωτοσέλιδο, προειδοποίησε: φιέστα, σπίτι καλύτερα. Ο κορωνοϊός, δυστυχώς, είναι ακόμη εδώ…


Βαθμολογικά, ο τίτλος είναι της Ρεάλ, τετράδα επίσης τελειωμένη. Για την 6η, μάχονται Χετάφε και Σοσιεδάδ και εκκρεμεί η 7η θέση που σε στέλνει στα προκριματικά του Europa (ενώ 5ος και 6ος πάνε απευθείας στους ομίλους).

Επί των αποψινών, για να βγει κάτι στοιχηματικά, η Αθλέτικ έχει το ευρωπαϊκό κίνητρο υποδεχόμενη στο Μπιλμπάο μια αποδεκατισμένη (δείτε το ρεπορτάζ) Λεγανές και ο άσος είναι λογικός.

Ενδιαφέρον έχει το μίνι μαδριλένικο ντερμπάκι Χετάφε – Ατλέτικο. Αφενός διότι η (αήττητη στα τελευταία 15 επίσημα με 9-6-0) Ατλέτι επικύρωσε ήδη τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League και πλέον σκέφτεται… τη Λειψία. Αφετέρου διότι έχει 11 σερί νίκες επί της Χετάφε και είναι αήττητη στα τελευταία 16 (με 14-2-0): και στα 16 δε δέχθηκε γκολ! Ητοι από το 3-2 του Νοεμβρίου 2011 και, δη, με τη Χετάφε με δέκα από το 29’ ελέω αποβολής του Λόπο. Πάντως, κακώς το διπλό είναι τόσο χαμηλά, λες και οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κίνητρο.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντίστοιχα, μονόπλευρο το κίνητρο (γύρισε ήδη φαβορί ο άσος) και στο Σοσιεδάδ – Σεβίλλη. Οι Βάσκοι έκαναν άλμα με τη νίκη τη Δευτέρα στο «Θεράμικα» επί της Βιγιαρεάλ (2-1), στο καλύτερο παιχνίδι τους μετά την επανέναρξη, όπου ήταν απογοητευτικοί, ενώ οι «ρόχος»… τρέχουν αήττητο σερί 15 επίσημων αγώνων και έχουν να σκέφτονται, σε τρεις εβδομάδες, τη… Ρόμα και το Europa League. Χετάφε και Σοσιεδάδ σε δυαδούλα, αλλά με κάλυψη.

Μονό 🇪🇸

⏩ 22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο 🆚 Λεγανές: 1 🦊 1.96. (Pamestoixima.gr)

Δυάδα (απόδοσης 2.88) 🇪🇸

⏩ 22:00 Χετάφε 🆚 Ατλέτικο Μ.: 1Χ 🦊 1.67. (Pamestoixima.gr)
⏩ 22:00 Σοσιεδάδ 🆚 Σεβίλλη: 1 dnb 🦊 1.73. (Pamestoixima.gr)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ