foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Una faccia, una razza. Από Φότζια ως Παλέρμο και Ανκόνα

Μποζιονέλος | 02 Μαι 2020 11:58
1532371498140.jpg-.jpg

Μπήκε ο Μάης, ένας αν μη τι άλλο περίεργος μήνας, πρωτόγνωρος για τη γενιά μας αλλά πάντα με την αίσθηση της… αντίστροφης μέτρησης και της επανόδου στην καθημερινότητα που τόσο μας είχε λείψει. Αντε, να ανοίξουν και τα νυχτάδικα να έρθουμε στα ίσα μας.. .

Πλέον προκύπτουν πιο σαφή δεδομένα στο, εν προκειμένων, το μέλλον των πρωταθλημάτων για τη φετινή σεζόν αλλά υπάρχει μια διπλή ανάγνωση. Πρώτη, το παράδειγμα της Γαλλίας, που μπορεί να συγκαταλέγεται στο λεγόμενο Βig-5 αλλά η κυβέρνηση δεν δίστασε να απαγορεύσει τη διεξαγωγή του μέχρι και τον Αύγουστο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις: η Λιόν προσφεύγει δικαστικά, η Τουλούζ επίσης (σ.σ. αφού είχε πέσει, τι θέλει τώρα αυτή…) ενώ το Canal+ και το Bein Sports ευλόγως ενημέρωσαν ότι δεν θα πληρώσουν το υπόλοιπο του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Και, η δεύτερη αφορά στην πρόθεση λιγότερο εμπορικών πρωταθλημάτων να φτάσουν μέχρι τέλους. Και ουχί τυχαίον διότι χώρες όπως η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Ελβετία, η Δανία, μα και η Ελλάδα, αντιμετώπισαν πιο αποφασιστικά την κατάσταση, η ημερήσια καταγραφή δείχνει συνεχώς πτωτικές τάσεις και αναμένεται η έναρξη αρκετών εξ αυτών στα μέσα με τέλη Μαΐου. Οι δε Αγγλοι το πήραν απόφαση για να μπουν στο γήπεδο από Ιούνιο. Και οι Τούρκοι όχι μόνο επανεκκινούν αλλά και με παρουσία οπαδών, μέχρι 3.000 ατόμων ανά γήπεδο.

Ως τότε, νοιάζομαι, το νέο emoji του Facebook αλλά τροποποιημένο στα… καθ’ ημάς (χεχε).

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Una faccia, una razza


Οι ιταλικοί αγώνες ανέκαθεν ήταν οικείοι στον Ελληνα, κυρίως ελέω… ΠΡΟ-ΠΟ. Από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν τα δελτία για τους Ελληνες, συμπεριλαμβάνονταν και ιταλικοί αγώνες, στο πλαίσιο του «una faccia una razza», πιθανώς.


Την 1η Μαρτίου 1959 λοιπόν τα αποτελέσματα, ως δημοσιεύτηκαν τότε στις σελίδες της «Αθλητικής Ηχούς», και τα 14 ματς του πρώτου δελτίου συμπλήρωναν  πέντε ήταν για την 7η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, δύο της Β΄ Ιταλίας και επτά των τοπικών πρωταθλημάτων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ένα ματς ήταν της Β2 ΕΠΣΑ, δηλαδή της τέταρτης κατηγορίας Αθηνών, το Κηφισιά – Μαρούσι!

Βερόνα – Νοβάρα και Τάραντο – Αταλάντα ήταν λοιπόν οι πρώτες… Ιταλίδες του ΠΡΟ-ΠΟ. Σήμερα η Νοβάρα μετέχει σε έναν εκ των τριών ομίλων της Serie C και η Τάραντο σε έναν εκ των εννέα (!) ομίλων της Serie D. Πολλά χρόνια μετά, το 2000, κυκλοφόρησε και το πρώτο κουπόνι από τον ΟΠΑΠ και ένα από τα πρώτα πρωταθλήματα που συμπεριλήφθηκαν ήταν φυσικά και το ιταλικό, αρχικώς μόνο η Serie A. Από εκείνη τη σεζόν, 1999-00, οπότε και η Λάτσιο κατέκτησε το δεύτερο –και τελευταίο της, ως σήμερα- scudetto, ομάδες δε μετείχαν φέτος στην πρώτη κατηγορία: στη Serie B είναι η Περούτζια, η Βενέτσια και στη Serie C η Ρετζίνα, η Μπάρι και η Πιατσέντζα.

Η «νέα» Κοζέντσα, η Ανκόνα και η Αλμπινολέφε


H Serie B μπήκε λοιπόν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ λίγο αργότερα, 2000-01 σεζόν οπότε μετείχαν στη β’ κατηγορία ομάδες όπως η Σαμπντόρια, η Τορίνο και η Κάλιαρι αλλά και αρκετές μικρότερου βεληνεκούς που… ψιλοχάθηκαν τα επόμενα χρόνια. Σήμερα είναι στη Serie C η Τερνάνα, η Μόντσα και η Ραβέννα.

Ακόμη πιο χαμηλά συναντά κανείς την… μπασκετομάνα πόλη του Τρεβίζο. Η ποδοσφαιρική ομάδα, εκμεταλλευόμενη τις ανακατατάξεις του 2005, πήρε την άνοδο στη Serie A για πρώτη, και τελευταία ως σήμερα, φορά αλλά έκτοτε άρχισε η σταδιακή πτώση. Σήμερα μετέχει στην, αν το μετρήσεις, έκτη κατηγορία (ονόματι Promozione), ήτοι σε έναν εκ των 19 τοπικών κατηγοριών (στου Βένετο, συγκεκριμένα).

Η Κοζέντσα, μετά από 91 χρόνια ιστορίας, έκλεισε το… μαγαζί το 2005, μην την μπερδεύετε με τη νυν Κοζέντσα που μετέχει στη Serie B: ονομάζεται Nuova Cosenza Calcio και είναι ο δεύτερος σύλλογος που ιδρύθηκε μετά το πρώτο λουκέτο: η Φορτιτούντο Κοζέντσα άντεξε για λίγο (2003-07) και η «νέα» Κοζέντσα (στυλ… νέος Πανιώνιος) πρακτικά συνέχισε την πορεία της Φορτιτούντο και σταδιακά απορρόφησε την ιστορία της… παλιάς Κοζέντσα, όπως και το γήπεδο «Σαν Βίτο». Πιο μπερδεμένη, ανάλογα, η ιστορία της Πιστοϊέζε η οποία έχει αλλάξει… ΑΜΚΑ κάμποσες φορές στην ιστορία της, σήμερα μετέχει στη Serie C.


Στη λίστα και ιταλικοί σύλλογοι που δεν υπάρχουν πια. Όπως η Ανκόνα διαλύθηκε το 2010 παρά την επανίδρυσή της, εκμεταλλευόμενη το γνωστό άρθρο του ιταλικού… ΚΑΠ, το 2004.

Ως και τη φετινή διακοπή, και θα δούμε τι θα γίνει, πρώτες στους τρεις ομίλους της Serie C ήταν η Μόντσα, η Βιτσέντζα και η Ρετζίνα. Αλλά συναντάς, εννοείται, κι άλλες γνώριμες. Όπως την Αλμπινολέφε που έχει πέσει από το 2011-12 από τη Serie B και έχει… ριζώσει στη γ’ κατηγορία ενώ σε δύο συνεχόμενες χρονιές (’15 και ’16), αν και υποβιβάστηκε, τη γλίτωσε μιας και αποχώρησαν άλλες ομάδες (Βιτσέντζα και Μόντσα στην πρώτη σεζόν, η Πάβια την επόμενη)!

Από τον Φλόρο Φλόρες στη «Zemanlandia» εποχή της Φότζια



Άλλη μια… αδυναμία από τα παλιά ήταν η Αρέτσο, με παρουσία ως και τη Serie B ενώ το 2005-07 θυμάμαι τα γκολ του Αντόνιο Φλόρο Φλόρες να μας πληρώνουν! Στα 36 του σήμερα, αποσύρθηκε πριν από λίγο καιρό αγωνιζόμενος στην Καζερτάνα, επίσης ομάδα Serie C. Στην οποία τρίτη κατηγορία συναντάς σήμερα την Κόμο, την Προ Βερτσέλι, την Κάρπι, την Τριεστίνα, τη Σαμπενεντετέζε, την Κατάνια, την Καταντζάρο, την Αβελίνο και τη Ριέτι.

Και, μια κατηγορία πιο κάτω, τέταρτη στη σειρά, κι άλλες… οικείες. Η Λουκέζε που έπαιξε για τελευταία φορά στη Serie Α το 1951-52, η Μάντοβα που την προηγούμενη δεκαετία είχε σταθερή παρουσία στη β’ κατηγορία, η Λατίνα, η Γκροσέτο και η Μεσσίνα που έχει αλλάξει τρεις φορές όνομα και εταιρεία την τελευταία δεκαετία αλλά και δύο γνωστοί σύλλογοι, με δυναμική.


Πρωτίστως η Φότζια, μια ομάδα με ισχυρή έδρα τη δεκαετία του ’90 και που ήταν στα δελτία του ΠΡΟ-ΠΟ σταθερά, αποτελώντας συχνά τον… φονέα των γιγάντων για την κατηγορία. Ήταν η «Zemanlandia» εποχή για το calcio γενικότερα καθώς ο πανέξυπνος και πρωτοπόρος τεχνικός, Ζντένεκ Ζέμαν, εφάρμοσε 4-3-3 που ήταν παράδοξο για ιταλική ομάδα. Αλλά, η τριπλέτα των Ρομπέρτο Ραμπάουντι, Φραντσέσκο Μπαϊάνο και Τζιουζέπε Σινιόρι… οργίασε στο γήπεδο, με μπροστάρη τον Ρώσο Ιγκόρ Σαλίμοφ. Ο νυν προπονητής της Ακχμάτ Γκρόζνι ήταν από τα καλά φορ της δεκαετίας του ’90, έκανε καριέρα κατόπιν σε Ιντερ, Μπολόνια, Ουντινέζε και Νάπολι ενώ αρνήθηκε να μετάσχει με την εθνική Ρωσίας στο Μουντιάλ του ’94, έπαιξε όμως στο Euro του ’96 στην Αγγλία.

Ιδού μια… τζούρα από τη Φότζια της εποχής: κένταγε μπροστά, έμπαζε πίσω αλλά άφησε το στίγμα της τη δεκαετία του ’90. Το 4-4 με την Αταλάντα (να τολμήσω να πω… τη Φότζια της εποχής), είναι ενδεικτικό:


Και, φυσικά, υπάρχει (στη Serie D) και η Παλέρμο. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1900 και πέρυσι αποβλήθηκε, ούσα στη β’ κατηγορία, έχοντας μεγάλα χρέη. Ο πρώτος, χρονικά, ποδοσφαιρικός σύλλογος της Σικελίας αποτέλεσε κάτι σαν… εθνική ομάδα της περιοχής, παίζοντας στα 00s και επί σειρά ετών στη Serie A, φτάνοντας ως και τους «16» του UEFA το 2005-06 αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε η πτώση. Η οποία, όπως και η άνοδος που προηγήθηκε, οφείλεται στον γραφικότατο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, έναν τύπο που άλλαζε 4-5 προπονητές κάθε χρονιά και πούλησε προ διετίας τον σύλλογο.

Αν ψάξεις και πιο κάτω, συναντάς κι άλλες ομάδες που είχαν φτάσει κάποτε ως τη Serie B. Η Γκαλίπολι, φερ’ επείν, που σήμερα συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Eccellenza Apulia, αλλά και η Πορτογκρουάρο που μετέχει αντίστοιχα στο τοπικό Eccellenza Veneto.

Λευκορωσία και Ταϊβάν


🦊 🇧🇾 Ντινάμο εναντίον Σλουτσκ στο Μινσκ για την Vysheyshaya Liga. Στην «D» έκανε ντεμπούτο στο τελευταίο ο Λεονίντ Κιούτσουκ, με μεγάλη προπονητική εμπειρία σε ρώσικες και ουκρανικές ομάδες, οδηγώντας της σε νίκη με 3-1 στο Σμαλιάβιτσι, επί πάντως μια κάκιστης ομάδας. Δεύτερη απανωτή επικράτηση, 3-0-3 έχει στο ξεκίνημα της σεζόν. Η Σλατσκ, καίτοι μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, εντυπωσιάζει ούσα πρώτη, ερχόμενη από το 3-2 επί της Μπελσίνα στο Μπαμπρούισκ με ανατροπή στο σκορ από 2-0 και γκολ στο 88’. Εχει καρέ νικών στα πρώτα έξι, με μόνη ήττα από μια άλλη Ντινάμο, και πιο ισχυρή, αυτή του Μπρεστ. Σαφώς και δεν υπάρχει λογική στο να είναι πέριξ του 1.60 ο άσος, την πρωτοπόρο υποδέχονται οι πρωτευουσιάνοι, επιλογή ενστίκτου με σκορ οποιαδήποτε στιγμή στο ματς.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 🇹🇼 Δράση (το πρωί της Κυριακής) και στην Football Premier League της Ταϊβάν, χώρα που βρίσκετε συχνά γραμμένη ως «Κινέζικη Ταϊπέι». Η Ταϊνάν Σίτι, που για χορηγικούς λόγους ονομάζεται Ταϊβάν Στιλ, ετησίως ενισχύει σημαντικά το ρόστερ της με καλούς Ασιάτες παίκτες, μπήκε στη σεζόν με δύο νίκες στα πρώτα τρία και υποδέχεται την Ταϊτσούνγκ Φάτουρο του παλιού Ιάπωνα άσου, Τοσιάκι Ιμάι. Η Ταϊτσούνγκ μετρά μια νίκη και δύο ισοπαλίες, αναμενόταν πάντως να κάνει καλύτερη εκκίνηση. Φαβορί του 2.15 η Ταϊνάν, ρισκαδόρικα πήγα σε ισοπαλία με γκολ εκατέρωθεν, το βρίσκετε και στην επιλογή της εξέλιξης "να προηγηθεί - ισοπαλία".

Special bet 🇧🇾

⏩ 18:00 Ντινάμο ΜινσκΣλουτσκ: Any time σκορ 1-1 🦊 2.70. (Stoixima)

Fun bet 🇹🇼

⏩ 3/5, 11:00 Ταϊνάν ΣίτιΤαϊτσούνγκ: X & g/g 🦊 4.10. (Novibet)

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ