foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κύπρος, 1η κατηγορία: Preview σεζόν 2018-19

Μουντιάλ ειδήσεις | 21 Αυγ 2018 22:17
Κύπρος-1η-κατηγορία-Preview-σεζόν-2018-19.jpg

Το 80ό πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της Κύπρου σε λίγες ώρες έχει έναρξη και υπόσχεται ακόμα μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και αμφίρροπες αναμετρήσεις. Συναρπαστικό και το περσινό, ωστόσο για 6η σερί χρονιά στην κορυφή παρέμεινε ο ΑΠΟΕΛ. Φέτος οι περισσότερες ομάδες ξεκινούν με όνειρα και υψηλές προσδοκίες. Πάντα δυνατοί ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ Λάρνακας δείχνουν ικανοί να «πατήσουν» στην κορυφή και από κοντά τους Ανόρθωση και ΑΕΛ. Σε περίοδο «αναγέννησης» η Ομόνοια δείχνει ήδη πως θα είναι ένας εξαιρετικά υπολογίσιμος αντίπαλος. Η 6άδα αυτή δύσκολα να χαλάσει και καταλαβαίνουμε πως θα γίνει μάχη και για τον υποβιβασμό. Νεοφώτιστη η Ένωση Παραλιμνίου.

Σύστημα διεξαγωγής

Από φέτος, όπως είχε αποφασιστεί πριν περίπου 2 χρόνια, οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι από 14 πλέον μόνο 12. Θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας. Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών (Α΄ φάση) οι ομάδες θα συμμετέχουν σε 2 ομίλους (ανάλογα με τη θέση τους) και θα δίνουν αγώνες κατάταξης (Β΄ φάση), πάλι με διπλούς αγώνες (μέσα – έξω). Στους αγώνες θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα, οι βαθμοί και τα τέρματα της Α' φάσης. Οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα διαγωνιστούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι ομάδες στις θέσεις 7-12 θα αναμετρηθούν για το ποιες 2 θα υποβιβαστούν.

Οι ομάδες της Α' κατηγορίας Κύπρου 

ΑΠΟΕΛ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μεγάλο ανταγωνισμό με τον Απόλλωνα να δείχνει ικανός να του πάρει τα πρωτεία. Μετά το 4-2 και την ήττα στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, φάνηκε πως το περσινό πρωτάθλημα θα χανόταν. Η απομάκρυνση του Δώνη όμως και η έλευση του Μπαλτάζαρ λειτούργησε ευεργετικά. Με 19 βαθμούς στα επόμενα 7 παιχνίδια και με τη νίκη στον επαναληπτικό κόντρα στον Απόλλωνα με 2-1 ο σύλλογος από την Λευκωσία διατηρήθηκε για 6ο σερί χρονιά στην κορυφή. Στην Ευρώπη συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Τότεναμ θεωρητικά δεν είχε καμία τύχη, όμως μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδίκησε την 3η θέση από την Ντόρτμουντ.

Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει από πέρσι ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός Μπρούνο Μπαλτάζαρ, με την προηγούμενη ομάδα του να είναι ο ΑΕΛ Λεμεσού. Βέβαια φέτος δεν μπορεί να νιώθει καθόλου ήρεμος, η θέση του είναι αρκετά επισφαλής, ειδικά μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη Σούντουβα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έδρα: «ΓΣΠ» (22.859)

Μεταγραφές: Στις σημαντικές αποχωρήσεις οι φορ Ντε Καμάργκο (36/18) και Ποτέ (36/13), ο επιθετικός μέσος Εμπεσίλιο (39/8) που πωλήθηκε για 600 χιλ. στο Ερ. Αστέρα και ο μπακ Λάγκο (31/1). Η ομάδα ενισχύθηκε με τον στόπερ Ταβάρες (Σετούμπαλ), τον χαφ Γκέντσογλου (Χάιντουκ), το μεσοεπιθετικό Ντε Βινσέντι, ενώ ελεύθερος από τη Χέρενφεν ήρθε ο φορ Ρεζά. Μια ανάσα από τον νεαρό Ούγγρο επιθετικό Μπάλονγκ της Παλέρμο σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Προετοιμασία: Από νωρίς και φέτος ξεκίνησε η προετοιμασία λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Καλή η εικόνα στα πρώτα φιλικά, ωστόσο στο πρώτο της επίσημο ηττήθηκε μέσα στην Λιθουανία με 3-1 από τη Σούντουβα και παρά την νίκη με 1-0 στον επαναληπτικό αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια απέκλεισε την Φλόρα από το Εσθονία και την Μπερ Σεβά από το Ισραήλ σε 4 παιχνίδια που άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Την Πέμπτη θα φιλοξενούσε την Αστάνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι που αποτελεί και το τελευταίο εμπόδιο για την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα.

Εκτίμηση: Έξι συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ δεν γίνεται να μην παραμένει και φέτος στους βασικούς διεκδικητές του «θρόνου». Εξαιρετικό ρόστερ, πλήρες σε κάθε γραμμή αποτελεί δίκαια το φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Βέβαια η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κόουτς είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και άγνωστο πόσο αυτό θα επηρεάσει την ομάδα.

Απόλλωνας Λεμεσού

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η περσινή χρονιά για τον Απόλλωνα, που άγγιξε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ βρέθηκε και στον τελικό του κυπέλλου, για να φύγει και από εκεί με άδεια χέρια. Μόλις μία ήττα στην Α’ φάση, μπήκε στα πλέι οφ ως φαβορί για τον τίτλο και βρέθηκε να τον αγγίζει μετά την νίκη του επί του ΑΠΟΕΛ. Η ήττα από την ΑΕΚ την αμέσως επόμενη αγωνιστική και η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό του στέρησαν το πρωτάθλημα. Πέρσι αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα και αποκλείστηκε με αντιπάλους τις Αταλάντα, Έβερτον και Λυών.

Προπονητής: Από τον Δεκέμβριο του 2016 στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Σοφρώνης Αυγουστής, ο οποίος από βοηθός έγινε πρώτος προπονητής μετά την τότε απομάκρυνση του Πορτογάλου Πέδρο Εμάνουελ. Πείθει με τη δουλειά του, την εργατικότητα του αλλά και τον χαρακτήρα του.

Έδρα: «Τσίρειο» (13.331)

Μεταγραφές: Αρκετές οι ανακατατάξεις και στο φετινό ρόστερ. Παρελθόν αποτελούν οι μέσοι Ντα Σίλβα (27/4), Άλεφ (36/1), Μαρτίνεθ (21/4) και Άλλαν (20/0). Στις προσθήκες, ο μπακ Σουμάχ (Μακάμπι Τίκβα), ο μέσος Μπρου και ο φορ Φακούντο Περέιρα (παλιά ΠΑΟΚ). Τελευταίες προσθήκες νεαρός στόπερ Ντίλαν (Μονακό Β’) και ο εξτρέμ Καραγιόλ.

Προετοιμασία: Από νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, με το πρώτο φιλικό να δίνεται τέλη Ιουνίου. Από αρχές Ιουλίου ξεκίνησε και οι φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για την ομάδα της Λεμεσού που μετρά ήδη 3 προκρίσεις απέναντι σε Στούμπρας, Ζελέζνιτσαρ και Μπρεστ. Τελευταίο εμπόδιο πριν την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα είναι η ελβετική Βασιλεία, την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πέμπτη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Εκτίμηση: Ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται κάθε χρόνο πιο δυνατός και φέτος όπως και πέρσι θα αποτελέσει σοβαρό διεκδικητή του τίτλου, ίσως ο μόνος που μπορεί στα ίσια να κοντράρει το ΑΠΟΕΛ.

Ανόρθωση

Τι έκανε πέρυσι: Επιτέλους μία καλή χρονιά η περσινή για την Ανόρθωση, που κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, (οικονομικά, διοικητικά και όχι μόνο) και να τερματίσει στην 3η θέση, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-11. Ανταγωνιστική στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος και ειδικά εντός έδρας είχε μόλις 3 ήττες, καθώς και την 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο του 2016 στην τεχνική ηγεσία της ομάδας παραμένει ο Ισραηλινός Ρόνι Λέβι. Στην 2η θητεία του στην ομάδα (πρώτη από 2011 έως το 2013), την ανέλαβε σε μία δύσκολη περίοδο, πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης πέρσι για να αφήσει θετικές εντυπώσεις και έτσι συνεχίζει και φέτος.

Έδρα: «Αντ. Παπαδόπουλος» (9.782)

Μεταγραφές: Άλλαξε κατά το ήμισυ η βασική ενδεκάδα σε σχέση με πέρσι. Παρελθόν αποτελεί ο κίπερ Αρούζ (36 συμμ.), ο εξτρέμ Καρλίτος (29/1), ο χαφ Γκάτζεφ (24/1), οι εξτρέμ Παλάνκα (23/3) και Αμπντουλάγιεφ (29/3). Παίχτης της ομάδας για 600 χιλ. φορ Ντουρίς (31/14), που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός από την Όρενμπουργκ. Τελευταία προσθήκη ο εξτρέμ Λαβόρδε (Κράσνονταρ). Νωρίτερα είχε έρθει ο φορ Κατσαράβα (Ροστόφ), ο εξτρέμ Εγγλέζου ( ΑΕΚ Λάρνακας) και ο κίπερ Μάριο (Πάκος Φερέιρα).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε πολύ νωρίς λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας. Ωστόσο ο πρόωρος αποκλεισμός από την αλβανική Λάτσι δημιούργησε ένα αγωνιστικό κενό περίπου 40 ημερών. Αυτό έπρεπε να καλυφθεί αναγκαστικά με φιλικά, ωστόσο δεν ήταν αυτά που ο προπονητής και η Διοίκηση θα ήθελαν. Εν τέλει δόθηκαν τρία παιχνίδια. Στο πρώτο η Ανόρθωση επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Άχνας, ήρθε ισόπαλη με 3-3 με τον Ερμή, ενώ την πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕ Λεμεσού.

Εκτίμηση: Ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός άλλαξε λίγο τα πλάνα της ομάδας αφού μεταγραφικά μάλλον θα γίνουν λιγότερες κινήσεις από τις προβλεπόμενες. Στόχος της ομάδας είναι μία πορεία σαν την περσινή ωστόσο δύσκολα να συμβεί κάτι τέτοιο. Εφικτός στόχος η 5άδα.

ΑΕΚ Λάρνακας

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια η περσινή χρονιά για την ΑΕΚ, αρκέστηκε να τερματίσει στην 4η θέση, δείχνοντας πως εκεί ήταν το «ταβάνι» της. Καλή εντός έδρας με μόλις μία ήττα στην κανονική διάρκεια, ενώ στα πλέι οφ έριξε την βαρύτητά της στο κύπελλο, το οποίο και κατάκτησε μόλις για 2η φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Μετά από 2 χρόνια στον πάγκο της παρελθόν αποτελεί από το καλοκαίρι ο Ισπανός τεχνικός Ιδιάκεθ που θα συνεχίσει στην πατρίδα του για λογαριασμού της Σαραγόσα. Αντικαταστάτης του ο επίσης Βάσκος, μόλις 36 ετών Αντόνι Ιραόλα, ο οποίος ως παίχτης αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Αθλ. Μπιλμπάο και αυτή θα είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Θετικά τα σχόλια που ακούγονται για αυτόν από τις πρώτες του μέρες στην Μεγαλόνησο, έχοντας κερδίσει τους πάντες με την εργατικότητά του και τον χαρακτήρα του.

Έδρα: «ΑΕΚ Αρένα» (8.000)

Μεταγραφές: Προσπάθησε και τα κατάφερε ώστε ο κορμός της να μην αλλάξει και πολύ από πέρσι. Παρελθόν ο 39χρονος κίπερ Πάμπλο (42 συμμ.) και ο στόπερ Μουρίγιο (20/0) που αποσύρθηκε. Έφυγε ο μπακ Νέλσον (27/0), ενώ στην ΑΕΛ θα συνεχίσει ο φορ Μυτίδης (24/1). Κάτω από τα γκολπόστ ήρθε ο Τόνο (Σοσιεδάδ) ενώ σημαντική η προσθήκη του στόπερ Γκονζάλεθ (Σαραγόσα). Ακόμα μια προσθήκη από Segunda o εξτρέμ Γκαμπαρά (Ταραγόνα).

Προετοιμασία: Ως κάτοχος του κυπέλλου ξεκίνησε λίγο πιο αργά την προετοιμασίας της. Εξαιρετική η εικόνα της στα φιλικά, 2Ν και 2Ι, ενώ για τα προκριματικά του Γιουρόπα απέκλεισε την Ντάλντακ με συνολικό σκορ 4-0. Ακολούθησε η Στουρμ Γκρατς με την ΑΕΚ όχι μόνο να παίρνει την πρόκριση κάνοντας την έκπληξη αλλά την πέτυχε μάλιστα με συνολικό σκορ 7-0. Τελευταίο εμπόδιο πριν την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα η Τρέντσιν με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Πέμπτη στην Σλοβακία.

Εκτίμηση: Η αλλαγή προπονητή φαίνεται να μην την έχει επηρεάσει καθόλου, ενώ η εικόνα της στα πρώτα της επίσημα είναι θετικότατη. Με «όπλο» την εξαιρετική αμυντική λειτουργία μπορεί να τα πάει καλύτερα από πέρσι. Ικανή για μεγάλα πράγματα φέτος, θεωρώ πως σίγουρα θα βρεθεί στην 3άδα, γιατί όχι και ψηλότερα.

AEΛ

Τι έκανε πέρυσι: Κακή η περσινή χρονιά για την ΑΕΛ δεν έδειξε σχεδόν σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος ικανή να μπει στην πρώτη 4άδα και δίχως να έχει από εκεί και πέρα αντίπαλο αρκέστηκε στο να τερματίσει στην 5η θέση. Κακή η πορεία της και στο κύπελλο, όπου αποκλείστηκε στον Α’ γύρο όπου αποκλείστηκε από την Αγ. Νάπα. Δεν κατάφερε να μπει στο ξεκίνημα της σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα, αφού αποκλείστηκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από την Αούστρια Βιέννης.

Προπονητής: Μέχρι τον Μάρτιο πέρσι στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Πορτογάλος Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος δέχτηκε πρόταση να αντικαταστήσει τον Δώνη στο ΑΠΟΕΛ και έφυγε δίχως να το σκεφτεί. Αντικαταστάτης του ο Ντούσαν Κέρκεζ που από την Κ19 της ΑΕΛ ανέλαβε προσωρινά πέρσι πρώτος προπονητής, ωστόσο έπεισε και φέτος του δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: «Τσίρειο» (13.331)

Μεταγραφές: Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού κατάφεραν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό τους, ενώ ενισχύθηκαν επιθετικά, εκεί όπου «πονούσαν» τα προηγούμενα χρόνια. Παρελθόν ο χαφ Σοάρες (38/2), οι εξτρέμ Σάσι (35/3)και Μέσκα (23/1). Στην ομάδα ήρθαν οι αμυντικοί Ράσο (Ραμποτνίσκι) και Νιλς (Αρμίνια), ο χαφ Αδάμοβιτς (Ζαγκόρα). Σημαντικές οι προσθήκες του Ντα Σίλβα (ΜΕ, Απόλλων Λεμεσού), του Μαρκόσκι (εξτρέμ, Ραμποτνίσκι),του Μυτίδη (φορ, ΑΕΚ Λάρνακας) και του Χουράδο (φορ, Άρκα Γκντίνια).

Προετοιμασία: Η ΑΕΛ στο βασικό στάδιο μέτρησε οκτώ νικηφόρα παιχνίδια σε ισάριθμα φιλικά. Τα έξι πρώτα τα έδωσε στη Βουλγαρία και τα άλλα δύο στην Κύπρο (2-0 την Νέα Σαλαμίνα και 1-0 την Αλκή). Στο τελευταίο της τεστ έφτασε στις 9 νίκες σε όλα της τα φιλικά επικρατώντας και της Ανόρθωσης με 2-0, δείχνοντας πανέτοιμη για το ξεκίνημα της σεζόν.

Εκτίμηση: Είναι γεγονός πως η φετινή ΑΕΛ δεν μπορεί να είναι χειρότερη από πέρσι, αλλά ούτε και θα ανεχθούν οι φίλοι της τον ρόλο του κομπάρσου και φέτος. Εξαιρετική η εικόνα της στα φιλικά, ωστόσο είναι δύσκολο να την δούμε να πηγαίνει ψηλότερα από την 4η θέση.

Ομόνοια

Τι έκανε πέρυσι: Από τις πιο ιστορικές ομάδες η Ομόνοια, κινδύνεψε πέρσι ακόμα και με «λουκέτο» εξαιτίας των μακροχρόνιων οικονομικών προβλημάτων. Μεγάλη «γκρίνια», πολλά τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας, διχασμένοι οπαδοί, με περιορισμένο ρόστερ από το ξεκίνημα, μοιάζει μάλλον με άθλο που η περσινή ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση.

Προπονητής: Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με τον Πάμπο Χριστοδούλου, που απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο, για να αντικατασταθεί με τον Βούλγαρο Πέτεφ. Φέτος στο τιμόνι της ομάδας κάθεται ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Ολίβα, με εμπειρία σε ομάδες της Segunda, ενώ τη διετία 2016-18 ήταν βοηθός του Κίκε Φλόρες στην Εσπανιόλ. Μάλιστα στο παρελθόν είχε καθίσει μόλις για έναν αγώνα στον πάγκο του Άρη, για να μαλώσει με τον τότε Πρόεδρο Λάμπρο Σκόρδα και να παραιτηθεί.

Έδρα: «ΓΣΠ» (22.859)

Μεταγραφές: Όπως φάνηκε από τις προθέσεις της νέας Διοίκησης πρόθεση της ήταν να απαλλαγεί από παίχτες που πέρσι έδειξαν αδιαφορία ή γενικά δεν έπεισαν για τις ικανότητές τους. Παρελθόν ο επί 7 χρόνια χαφ Μαργκάτσα (22/3), ενώ τον ακολούθησαν στην έξοδο ο φορ Ράφα Λόπες (25/7), ο μέσος Κανού (22/0), ο μπακ Καντέ (23/3). Αυτός που έφυγε απογοητεύοντας αρκετά ήταν ο αμυντικός χαφ Μπρέβελεντ (16/1). Πολλές οι αφίξεις, σε όλες τις θέσεις, με αρκετούς παίχτες με εμπειρία στην Ιβηρική. Ποιοτικές προσθήκες οι μπακ Λόπες (Χιχόν) και Μότα (Αλμερία), ο στόπερ Γκαφούρ (Αλμπαθέτε), οι αμυντικοί χαφ Λοέ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Ενρίκεζ (Γουαδαλαχάρα), ο επιθετικός μέσος Αλμπίν (Βερακρούζ) και ο φορ Ραμίρεζ (Σάπρισα)

Προετοιμασία: Πολλά τα φιλικά προετοιμασίας για την Ομόνοια, μέτρια η εικόνα της αφού ψάχνει να βρει ακόμα τη χημεία της, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς. Ισοπαλία (0-0) με Χάποελ Τελ Αβίβ, ήττα (1-0) από τον Πανιώνιο, νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού, νίκη (1-0) επί της Νέας Σαλαμίνα. Στο τελευταίο της παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Ερμή δοκιμάζοντας σχεδόν όλους τους παίχτες της.

Εκτίμηση: Ιστορική ομάδα η Ομόνοια, δείχνει να ξεπερνάει τα περσινά της τεράστια προβλήματα με νέο επενδυτή από το καλοκαίρι τον Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό επιχειρηματία να το εγγυάται αυτό με το σχέδιο του, για να φτιάξει έναν υγιή σταδιακά σύλλογο. Η ομάδα είναι σαφώς καλύτερη από πέρσι, μένει να δούμε στο γήπεδο πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Θεωρώ «ταβάνι» της την 4άδα.

Δόξα Κατωκοπιάς

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ καλή η παρουσία της Δόξας Κατωκοπιάς στο περσινό πρωτάθλημα, φλέρταρε κάποια στιγμή με την 6η θέση, τελικά όμως αρκέστηκε στην άνετη παραμονή της στην κατηγορία μέσω των πλέι οφ υποβιβασμού, εκεί όπου τερμάτισε στην 2η θέση. Η φετινή θα είναι η 7η συνεχόμενη παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει από πέρσι ο Λουκάς Χατζηλουκάς. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του 51χρονου τεχνικού και δύσκολα να αλλάξει αυτό.

Έδρα: «Μακάρειο» (16.000)

Μεταγραφές: Όπως συνηθίζει η Δόξα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, προσπάθησε όμως όσο ήταν δυνατό να διατηρήσει τον βασικό της κορμό. Παρελθόν οι μέσοι Πουτζιούρης (21/0) και Πατσέκο (16/1) και οι εξτρέμ Σισοκό (19/0) και Φρανσίς (20/2). Ελεύθερος έμεινε ο περσινός πρώτος σκόρερ Σαντίκ (30/18), όμως δεν αποκλείεται αν δεν βρει αυτό που ψάχνει να ξανά επιστρέψει στη Δόξα. Σημαντικές προσθήκες ο στόπερ Τίντσου (Μποτοτσάνι) και ο μπακ Περέιρα (Αδαδέμικα). Σημαντική κίνηση στα χαφ ο Μπόλιεβιτς (ΑΕΚ Λάρνακας) και ο εξτρέμ Χατζιβασίλης (Απ. Λεμεσού). Χρειάζεται ενίσχυση ειδικά μεσοεπιθετικά.

Προετοιμασία: Δίχως πολλά φιλικά προετοιμασίας, με ομάδες από την Μεγαλόνησο, όπου ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ (1-3), ενώ ισόπαλη ήρθε με την Ε.Ν Παραλιμνίου (1-1). Νίκες που συνοδεύτηκαν με θετικές εντυπώσεις κόντρα σε Αλκή (4-1) και Δερύνεια (4-1), ομάδες όμως της Β’ κατηγορίας. Στο τελευταίο της ωστόσο παιχνίδι προβλημάτισε γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Νέα Σαλαμίνα.

Εκτίμηση: Ο στόχος για την ομάδα της Δόξας δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος την άνετη παραμονή της στην κατηγορία. Η περσινή χρονιά δεν είναι δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο θα χρειαστεί μερική ενίσχυση ακόμα για να μπορέσει να πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα.

Ερμής Αραδίππου

Τι έκανε πέρυσι: Από το 2013 συνεχής η παρουσία του Ερμή στην κατηγορία όπου πετυχαίνει την παραμονή του κάθε χρόνο σχετικά άνετα. Έτσι και πέρσι με όπλο την έδρα του ο Ερμής δεν δυσκολεύτηκε καθόλου εξασφαλίζοντας σχετικά νωρίς την παραμονή του, παρόλο που συμμετείχε στο γκρουπ του υποβιβασμού. Βέβαια αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έμοιαζε τόσο εύκολο και χρειάστηκε η αλλαγή προπονητή για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας. Αρνητικό ο πρόωρος αποκλεισμός του από το Κύπελλο (Α’ γύρος).

Προπονητής: Μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Μιλόγιεβιτς, που δεν έπεισε με το έργο του, η Διοίκηση του Ερμή αποφάσισε να προσλάβει τον Κώστα Καϊάφα. Ο 43χρονος τεχνικός έκανε εξαιρετική δουλειά και στον 2ο γύρο αλλά και στα πλέι οφ υποβιβασμού και συνεχίζει και φέτος ως επιβράβευση των περσινών αποτελεσμάτων του.

Έδρα: «Αμμόχωστος» (5.500)

Μεταγραφές: Στοχευμένες κινήσεις από τους «φτεροπόδαρους» για να ενισχυθούν εκεί όπου δημιουργήθηκαν κενά μετά τις αποχωρήσεις των φορ Εμεγκάρα (28/9) και Τσούμου (29/8), των μπακ Τσίνα (31/1) και Ζακαρία (23/2) και του εξτρέμ Κωνσταντίνου (29/4). Παίχτες της ομάδας ο μπακ Βολκόφ (ελεύθερος) και ο μπακ Μαλόν (Ουέλβα), ο χαφ Πουτζιούρης (Δόξα), ενώ επιθετικά ενισχύθηκε με τον φορ Κεϊτα (Ερ. Αστέρα).

Προετοιμασία: Περιορισμένα σε αριθμό τα φιλικά προετοιμασίας, στα πρώτα 2 ο Ερμής ήρθε ισόπαλος με Ανόρθωση (3-3) και Αλκή (2-2), για να κερδίσει στη συνέχεια Νέα Σαλαμίνα (3-1) και Διγενή (3-0). Στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε με 2-1 από την Ομόνοια αν και προηγήθηκε.

Εκτίμηση: Πλήρες αρκετά το ρόστερ, ελάχιστα έχει αλλάξει σε σχέση με το περσινό, με τον Ερμή και φέτος να έχει ως κύριο στόχο την άνετη παραμονή του στην κατηγορία. Αν δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα στα εντός έδρας του όπως και πέρσι κάτι τέτοιο μοιάζει εφικτό.

Νέα Σαλαμίνα

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστο το περσινό ξεκίνημα της Νέας Σαλαμίνας στο πρωτάθλημα, έδειχνε να είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, με μόλις 8 βαθμούς τις πρώτες 13 αγωνιστικές. Από το Γενάρη και μετά όμως πήρε κάποια σημαντικά αποτελέσματα που την έφεραν στα πλέι οφ παραμονής, εκεί όπου με 8 νίκες σε 10 παιχνίδια όχι μόνο σώθηκε άνετα, κατάφερε μάλιστα να τερματίσει και στην πρώτη θέση στο γκρουπ της.

Προπονητής: Τον Λιάσο Λουκά την 7η αγωνιστική πέρσι αντικατέστησε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Αυτή ήταν η μόλις 3η του δουλειά σε πάγκο κυπριακής ομάδας, με τον 41χρονο τεχνικό να δυσκολεύεται αρκετά στο ξεκίνημά του. Η δουλειά του όμως είχε αποτελέσματα, τα οποία κέρδισαν την Διοίκηση και έτσι συνεχίζει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: «Αμμόχωστος» (5.500)

Μεταγραφές: Στην Ομόνοια για 200 χιλ. ευρώ πωλήθηκε ο στόπερ Κούσουλος (31/1), ενώ ως ελεύθεροι αποχώρησαν ο οι χαφ Ζοέλ (30/4) και Γ. Παπαδόπουλος (21/0) και οι φορ Μακρίεφ (21/2) και Πόλιανετς (28/2). Γκολόμπαρτ και Χριστοφίδης ήρθαν για το κέντρο της άμυνας, ενώ ήρθε στην ομάδα ο μπακ Μιντίκης (26/2) που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός από την ΑΕΚ Λάρνακας. Σημαντική ενίσχυση στα χαφ με τον 33χρονο Μαργκάτσα (Ομόνοια), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήρθαν ο Ονιέγκμπου (Ντούισμπουργκ) και Σικόρσκι (Πάφος).

Προετοιμασία: Δεν ήταν και τόσο καλή η συνολική εικόνα της Νέας Σαλαμίνας στα φιλικά, εκεί όπου μέτρησε μόλις μία νίκη στα 5 από αυτά με αντίπαλο την Δερύνεια (4-1). Ισόπαλη με Ξάνθη (0-0), ήττες από ΑΕΛ (2-0), Ερμή (3-1) και Ομόνοια (1-0). Θετικότατη η εικόνα της στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της εκεί όπου επικράτησε με 3-1 της Δόξας.

Εκτίμηση: Η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας θεωρώ πως αγωνιστικά βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο πέρσι. Απαιτείται να βρει την ομοιογένειά της ώστε να μπορέσει από νωρίς να φανεί ανταγωνιστική και να μην μπει σε περιπέτειες. Θα δυσκολευτεί αλλά ο στόχος της παραμονής εξαρτάται από αυτήν.

Πάφος

Τι έκανε πέρυσι: Νεοφώτιστη πέρσι και στην μόλις 2η παρουσία της στην Α’ κατηγορία η Πάφος έδειξε από νωρίς σοβαρότητα, ξεκινώντας εντυπωσιακά τις πρώτες 11 αγωνιστικές με μόλις 2 ήττες. Από τα τέλη Νοέμβριου όμως μέχρι και τα τέλη Γενάρη αγνοούσε τη νίκη και έτσι μπήκε σε περιπέτειες, ποτέ όμως δεν κινδύνεψε ουσιαστικά και ούσα αρκετά αποτελεσματική στα πλέι οφ παραμονής κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Προπονητής: Η σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά πέρσι με τον Σλοβένο Λούκα Έλσνερ στον πάγκο της Πάφου, που όμως δεν άντεξε τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Σκωτσέζος τεχνικός Στίβεν Πρέσλι. Ακολούθησαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, αλλά η γενικώς καλή εικόνα της στα πλέι οφ παραμονής έγειραν την «πλάστιγγα» υπέρ της παραμονής του, θεωρώντας πως πλέον θα είναι ακόμα πιο παραγωγικός γνωρίζοντας καλύτερα την κυπριακή πραγματικότητα.

Έδρα: «Στέλιος Κυριακίδης» (9.394)

Μεταγραφές: Αρκετοί οι παίχτες που έφυγαν, λιγότεροι αυτοί που ήρθαν. Πιο σημαντικές οι αποχωρήσεις του επιθετικού Σικόρσκι (28/7), του αμυντικού Κομπανί (24/0), των χαφ Μοστέφα (26/0) και Γκουλόν (26/2), των εξτρέμ, Ντόιλ (32/6) και Σταύρου (16/0), ενώ σημαντική απώλεια και ο επιθετικός μέσος Μπρουλς (29/2). Από τους δανεικούς απώλεια ο μπακ Τσάντζα (33/2) και ο στόπερ Χόριτς (22/0). Θετικές οι προσθήκες του δανεικού από την Ντάρμσταντ στόπερ Μπάνγκαρντ και η απόκτηση των μπακ Γιαννούλη (Αστ. Τρίπολης) και Σιρόκ (Ντομζάλε). Στα χαφ αποκτήθηκε ο Κόουλς (Μπέβερεν) και Φόλπρεχτ (Σλ. Λίμπερετς. Παραμένουν όμως ακόμα πολλές θέσεις κενές, ειδικά μεσοεπιθετικά.

Προετοιμασία: Στην Σλοβενία το βασικό στάδιο, με το δυνατό τεστ κόντρα στην Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ να φανερώνει πολλές από τις αδυναμίες της ομάδας μετά την ήττα με 4-1. Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε την Ε.Ν. Παραλιμνίου με 3-0, ενώ επειδή μάλλον θα ματαιωθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΑΠΟΕΛ, λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων δεν αποκλείεται η ομάδα να δώσει και άλλο ένα φιλικό.

Εκτίμηση: Οικονομικά ο σύλλογος στέκει καλά και μπορεί να καλύψει τα κενά που άφησαν οι πολλές και σε ορισμένες περιπτώσεις τρανταχτές αποχωρήσεις. Από την άλλη οι προσθήκες άργησαν να γίνουν και αυτό θα δυσκολέψει το σύλλογο τουλάχιστον στο ξεκίνημα να παρουσιαστεί με ομοιογένεια. Ωστόσο πιστεύω πως μπορεί να παλέψει για τη σωτηρία του και να την κερδίσει.

Αλκή Ορόκλινης

Τι έκανε πέρυσι: Η Αλκή είναι μία ομάδα που κατάφερε από το 2014 έως το 2017 να κερδίσει σε 3 χρονιές 3 ανόδους και πέρσι να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία. Δυσκολεύτηκε αρκετά, όπως ήταν αναμενόμενο και ειδικά στο ξεκίνημα μετρούσε μόλις 9 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Από τα τέλη Νοέμβριου ωστόσο έκανε την αντεπίθεσή της, απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη για να εξασφαλίσει εν τέλει την παραμονή της μέσω των πλέι οφ.

Προπονητής: Από το 2015 προπονητής της Αλκής ήταν ο Σάββας Δαμιανού, ο οποίος πέτυχε δύο ανόδους (από την Γ’ κατηγορία και τη Β’ κατηγορία ως πρωταθλητής), ενώ πέρσι οδήγησε την Αλκή στην παραμονή της στην Α’ κατηγορία. Ωστόσο πλέον αποτελεί παρελθόν και στον πάγκο της φέτος θα καθίσει ο εξελίξιμος Κύπριος τεχνικός Κώστας Σακκάς, με προηγούμενη εργασία στην Α’ κατηγορία στον πάγκο του Οθέλλου Αθηαίνου.

Έδρα: «Αμμόχωστος» (5.500)

Μεταγραφές: Υπάρχουν ανακατατάξεις στο ρόστερ, με παίχτες «κλειδιά» να αποχωρούν. Παρελθόν αποτελούν ο σημαντικός στόπερ Ντιακιτέ (32/3), ο πρώτος σκόρερ επιθετικός Σιμόες (31/20) και ο μέσος Ντουβέντρου (35/2). Απώλειες και ο χαφ Ζαν Μπατίστ (15/1) και ο εξτρέμ Μπιλάλ (28/2). Σημαντικές προσθήκες ο στόπερ Χριστοφή (Καρμιώτισσα), οι χαφ Τρασέφσκι (Ραμποτνίσκι) και Σταρόκιν (Μπιστρίτσα), ο εξτρέμ Σταύρου (Πάφος) και ο φορ Κάρλος (Τζακάρτα). Δανεικός από την Λανούς ο φορ Γκονζάλεθ.

Προετοιμασία: Λίγα τα φιλικά της, στα πιο δυνατά από αυτά αντιμετώπισε ομάδες της κατηγορίας, για να ηττηθεί από τη Δόξα με 4-1, ενώ έφερε ισοπαλία με τον Ερμή 2-2. Νίκησε ωστόσο με 2-0 την Έ.Ν Παραλιμνίου. Στο προτελευταίο της τεστ αντιμετώπισε την ΑΕΛ κόντρα στην οποία έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ηττήθηκε από «ανόητο» λάθος του γκολκίπερ της με 1-0. Στο τελευταίο της παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 1-1 κόντρα στην Αναγέννηση Δερύνειας, αφήνοντας ωστόσο καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Αρκετά διαφοροποιημένη η ομάδα σε σχέση με πέρσι και πλέον με νέο τεχνικό μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια. Στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή, κάτι τέτοιο όμως δείχνει αρκετά δύσκολο. Αμυντικά έχει κενά και πρέπει να τα καλύψει.

E.N Παραλιμνίου

Τι έκανε πέρυσι: Δύο χρόνια κράτησε η περιπέτειά της στην Β’ Κατηγορία με την Ε. Ν. Παραλιμνίου να κερδίζει πέρσι το μοναδικό εισιτήριο ανόδου, εξασφαλίζοντάς το την τελευταία αγωνιστική πέρσι τερματίζοντας στην πρώτη θέση με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την 2η Δερύνεια. Πολύ δυνατή από το ξεκίνημα με μόλις 2 ήττες όλη τη σεζόν και με εξαιρετικό «φίνις» με 5 στα 5 κατάφερε να διατηρηθεί μέχρι τέλους στην κορυφή.

Προπονητής: Τον Απόστολο Μακρίδη πέρσι από την 1η Νοεμβρίου αντικατέστησε ο Ολλανδός τεχνικός Αντρέ Πάους, γνωστός από το πέρασμά του στον πάγκο της ΑΕ Λάρισας. Ο ίδιος έθεσε ως στόχο την άνοδο της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια», τα κατάφερε επιτυχώς και συνεχίζει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: «Τάσος Μάρκου» (5.800)

Μεταγραφές: Λίγοι οι παίχτες που αποχώρησαν, ελάχιστοι από αυτούς θα μπορούσαν να σταθούν σε επίπεδο πρώτης Κατηγορίας. Προσπάθησε να ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις. Στα γκολπόστ ο κίπερ Κλέιμαν (Μπεϊτάρ), ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Εκίζα (Ομόνοια) και Ανγκελί (Απ. Λεμεσού). Στις προσθήκες ο επιθετικός μέσος Σίτο Ριέρα (Σλασκ) και οι φορ Ουντότζι (Πλατανιάς) και Ζάρατε (Λωζάνη). Ωστόσο θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση αν θέλει να φανεί πιο ανταγωνιστική.

Προετοιμασία: Κακή η εικόνα της στα πρώτα φιλικά με ήττες από ΑΕΚ (2-0) και Αλκή (2-1) για να βελτιωθεί στη συνέχεια με ισοπαλία (1-1) επί της Δόξας, ενώ προσφάτως νίκησε και την Ομόνοια με 2-1. Ωστόσο στο τελευταίο της τεστ προβλημάτισε γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Πάφο.

Εκτίμηση: Με ενθουσιασμό η Ε.Ν Παραλιμνίου μετά την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία θέλει να παραμείνει και του χρόνου. Ωστόσο στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δείχνει αρκετά δύσκολο, με ρόστερ αρκετά περιορισμένο σε επιλογές. Θεωρώ πως είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό, ωστόσο καλύτερα να δούμε τις πρώτες αγωνιστικές για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ganador

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ