Αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν στοιχεία πολιτών για να παίζουν στοίχημα

Αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν στοιχεία πολιτών για να παίζουν στοίχημα

Μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη η αστυνομία του Βελγίου, καθώς αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν στοιχεία πολιτών για να πραγματοποιήσουν εγγραφή σε στοιχηματικές εταιρίες.

Όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Nieuwsblad» το Σάββατο, οι Αρχές της χώρας πραγματοποιούν έρευνα σε αστυνομικούς του Τμήματος της Αμβέρσας για παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών με στόχο την πραγματοποίηση εγγραφής σε εταιρίες τυχερών παιχνιδιών αλλά και ταυτόχρονη παραβίαση των κανονισμών που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες στα σώματα ασφαλείας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ισχυρισμούς ότι αστυνομικοί παίρνουν χρήματα από παράνομους μετανάστες. Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών αποκάλυψε πολλαπλές τραπεζικές συναλλαγές αστυνομικών με διαδικτυακές εταιρίες στοιχήματος. Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι συνολικά 30 αστυνομικοί του τμήματος της Αμβέρσας έπαιζαν στοίχημα εν ώρα εργασίας μέσα από τα γραφεία του τμήματος.

Ο διευθυντής της Βελγικής Επιτροπής Στοιχημάτων (Belgian Gaming Commision – BGC), Peter Naessens, ανέφερε στα τοπικά μέσα ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί κατά καιρούς έκαναν συναλλαγές που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μηνιαίο μέσο όρο, υπονοώντας ότι η δραστηριότητάς τους αυτή δεν ήταν μόνο ψυχαγωγική.

Ακόμα χειρότερα, οι λογαριασμοί των αστυνομικών αυτών -που μπορεί να είναι και εκατοντάδες- είχαν ανοιχτεί χρησιμοποιώντας ονόματα και αριθμούς ταυτότητας τυχαίων πολιτών, παρανομώντας με πλαστογραφία και κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία του Βελγίου απαγορεύει σε αστυνομικούς, δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους το επίγειο αλλά και το στοίχημα στο ίντερνετ. Παράλληλα, τα στοιχεία τους είναι γνωστά στις εταιρίες στοιχημάτων για να μην τους επιτρέπεται η δημιουργία λογαριασμού. Ο Peter Naessens δήλωσε πως ο κανονισμός αυτός παραμένει εν αγνοία πολλών αστυνομικών και ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αμβέρσα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Από την πλευρά των αστυνομικών τοποθετήθηκε εκπρόσωπός τους, τονίζοντας ότι η έρευνα είναι ακόμα εν εξελίξει και ότι ο αριθμός των «παραβατών» μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερος. Όσοι βέβαια κριθούν ένοχοι, θα πρέπει δικαίως να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τυχερά παιχνίδια ελέγχονται αυστηρά στο Βέλγιο και η BGC ανανεώνει συνεχώς την λεγόμενη «blacklist» με τους παράνομους διαδικτυακούς παρόχους τυχερών παιγνίων, ενώ συχνά επιβάλει πρόστιμο σε παίκτες που παίζουν σε μη εγκεκριμένους ιστότοπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Predictor_400x1000_left
Predictor_400x1000_right