Δίκτυο παράνομου στοιχήματος της Μαφίας εξαρθρώθηκε στη Σικελία

Δίκτυο παράνομου στοιχήματος της Μαφίας εξαρθρώθηκε στη Σικελία

Σημαντικό χτύπημα κατά της μαφίας και δικτύου οργάνωσης παράνομου στοιχήματος πέτυχαν οι Αστυνομικές Αρχές στη Σικελία.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 31 άτομα, σε βάρος των οποίων υπάρχουν κατηγορίες για εγκληματική δράση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακίνησης ναρκωτικών αλλά και απάτης εις βάρος του Ιταλικού Κράτους.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας και επονομαζόμενος «Betting King», Μπενεντέτο Μπάκι (Benedetto Bacchi) αλλά και ο μαφιόζος Φραντσέσκο Νάνια (Francesco Nania), ο οποίος είναι επικεφαλής της οικογένειας Partinico.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν παραπάνω από 200 αστυνομικοί, ενώ οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν στήσει δίκτυο με παραπάνω από 700 παράνομα γραφεία στοιχημάτων σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας, όπου τα μηνιαία κέρδη υπερέβαιναν το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέρος των κερδών από το στοίχημα (300 με 800 χιλιάδες ευρώ) μοιραζόταν ετησίως σε οικογένειες της Ιταλικής μαφίας. Η Ιταλική Αστυνομία παράλληλα δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, όπως και λοιπά περιουσιακά τους στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπενεντέτο Μπάκι είχε και στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε online καζίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments