foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σενεγάλη Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

Mundial | 02 Δεκ 2022 16:47
Σενεγάλη Μουντιάλ 2022 Αφιέρωμα.jpg

Παρ' ότι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με ήττα στον 1ο όμιλο (2-0 από την Ολλανδία), ανέκαμψε και με δύο επικρατήσεις επί των διοργανωτών του Κατάρ (3-1) και του Εκουαδόρ (2-1), κατέλαβε τη 2η θέση. Έδειξε καλά στοιχεία, ακόμα και στο παιχνίδι που έχασε, μέχρι το 80' είχε την υπεροχή και τις καλύτερες ευκαιρίες. Στον πρώτο αγώνα της νοκ άουτ φάσης έχει βέβαια πολύ δύσκολο έργο, καθώς διασταυρώθηκε με την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στο 2ο γκρουπ, την Αγγλία. Στα συν το ότι σκόραρε 5 φορές, παρά την απουσία του κορυφαίου επιθετικού της Μανέ (έχει χάσει το τουρνουά λόγω τραυματισμού), στα αρνητικά το ότι δέχτηκε γκολ σε όλες τις αναμετρήσεις.

 Στο άρθρο θα δείτε τα εξής:

  • Πρόγραμμα
  • Αποδόσεις
  • Ρόστερ
  • Προγνωστικά

Πρόγραμμα Mundial 2022 Σενεγάλη

Προκρίθηκε στους «16» ως δεύτερη από τον Α' Όμιλο, χάρις στη μεγάλη της νίκη επί του Εκουαδόρ (2-1), την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. 👇

Αγώνας Ημερ/νια (Αποτέλεσμα) Γήπεδο & Πόλη
Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2

«Al Thumama Stadium», Ντόχα

Κατάρ - Σενεγάλη 1-3 «Al Thumama Stadium», Ντόχα
Ισημερινός - Σενεγάλη 1-2 «Khalifa International Stadium», Αλ Ραγιάν
Αγγλία - Σενεγάλη 4/12, 21:00 «Al Bayt Stadium», Αλ Χορ

Μουντιάλ 2022 Σενεγάλη Αποδόσεις

Είναι από τις Εθνικές ομάδες που οι μπουκ έχουν σε εκτίμηση. Μαζί με το Μαρόκο είναι η Αφρικανικές ομάδες που άφησαν άριστες εντυπώσεις στον όμιλο, αν και τώρα... ζορίζει το πράγμα κόντρα στην Αγγλία και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Αγορά Απόδοση
Να φτάσει στα προημιτελικά 4.40
Να φτάσει στα ημιτελικά 15.00
Να φτάσει στον τελικό 45.00

Για τη Σενεγάλη αποτελεί υπέρβαση και μόνο η παρουσία της στη νοκ άουτ φάση, αν συνδυαστεί και με την απουσία του καλύτερου παίκτη της, Σαντιό Μανέ. Μπορεί ως τώρα να μη φάνηκε τόσο η απουσία του άσου της Μπάγερν, όμως τώρα που ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα, το πιο πιθανό είναι να ηττηθεί από την Αγγλία, ενδεχόμενο που προσφέρεται σε απόδοση 1.50.

Σενεγάλη Ρόστερ Μουντιάλ

Εν τη απουσία του Μανέ υπάρχει πλουραλισμός επιθετικά, με 5 διαφορετικούς παίκτες να έχουν σημειώσει ισάριθμα γκολ. Σκόραραν ως τώρα κατά σειρά οι Ντιά, Ντιεντιού, Ντιένγκ, Σαρ (με πέναλτι) και Κουλιμπαλί. Ο τελευταίος σημείωσε το καθοριστικό 2ο γκολ με το Εκουαδόρ, που έστειλε στους «16» την ομάδα του Αλιού Σισέ. Ο 46χρονος εμβληματικός τεχνικός της Σενεγάλης έδειξε εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακα Μεντί, παρά την κάκιστη εμφάνιση της πρεμιέρας (φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ των Ολλανδών).

Παίκτης (ΗΛ.) Συμ./Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Εντ. Μεντί (30) 28/0 Τσέλσι
Αλ. Γκομίς (29) 13/0 Ρεν
Σ. Ντιένγκ (28) 4/0 ΚΠΡ
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Κ. Κουλιμπαλί (31) 67/1 Τσέλσι
Αμπντ. Ντιαλό (26) 21/2 Λειψία
Γ. Σαμπαλί (29) 27/0 Μπέτις
Φ. Μπαλό-Τουρέ (25) 14/0 Μίλαν
Π. Σισέ (27) 16/1 Ολυμπιακός
Ισμ. Γιάκομπς (23) 5/0 Μονακό
Φ. Μεντί (21) 2/0 Αμιάν
Μ. Εντιαγέ (22) 0/0 Άντερλεχτ
ΜΕΣΟΙ
Ιντρ. Γκέιγ (33) 99/7 Έβερτον
Τσ. Κουγιατέ (33) 84/4  Νότιγχαμ Φ.
Ν. Μεντί (30) 18/0 Λέστερ
Κρ. Ντιατά (23) 28/2 Μονακό
Π. Γκέιγ (23) 14/0 Μαρσέιγ
Π. Σαρ (20) 11/0 Τότεναμ
Π. Σις (28) 3/0 Ρ. Βαγιεκάνο
Μ. Ναμ (27) 6/0 Πάφος
Λ. Εντιαγέ (26) 3/0 ΚΠΡ
Μ. Λουμ (25) 3/0 Ρέντινγκ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ισμ. Σαρ (24) 51/11 Γουότφορντ
Μπ. Ντια (26) 22/4 Σαλερνιτάνα
Μπ. Ντιενγκ (22) 16/2 Μαρσέιγ
Φ. Ντιεντιού (30) 26/11 Αλάνιασπορ
Ν. Τζάκσον (21) 1/0 Βιγιαρεάλ
Ιλ. Εντιαγέ (22) 4/0 Σέφιλντ Γιουν.
Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζει τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της και θέλει να προκαλέσει... θόρυβο στο Κατάρ και το Μουντιάλ 2022. Ωστόσο, το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Σαντιό Μανέ στις 8 Νοεμβρίου, δεκατρείς ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, προκάλεσε φυσιολογική απογοήτευση σε όλη τη χώρα. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έσφιξε τα δόντια και συμπεριλήφθηκε αρχικά στην αποστολή, αλλά την Πέμπτη (17/11) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σενεγάλης ανακοίνωσε πως ο 30χρονος άσος δεν θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Μουντιάλ. Μάλιστα, ο παίκτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει (σε τένοντα του δεξιού γόνατος) και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες.

Η Εθνική ομάδα της Σενεγάλης θα δώσει το «παρών» για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2002 και το 2018. Είναι το δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ για ένα εθνικό συγκρότημα που εξελίσσεται και έχει μία εκπληκτική γενιά ποδοσφαιριστών. Στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση, είχε εκπλήξει ευχάριστα στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας (2002), φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τουρκία (με 1-0 στην παράταση). Έτσι, έγινε μόλις η 2η ομάδα από την Ήπειρο της Αφρικής που προκρίνεται στη φάση των «8» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το Καμερούν (στο Μουντιάλ του 1990). 

Το προσωνύμιο τους είναι τα «Λιοντάρια της Τεράανγκα» («Lions of Teraanga»)  Η λέξη «teraanga» βρίσκεται παντού στη Σενεγάλη και έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της ταυτότητας του έθνους. Η χώρα είναι γνωστή ως η «Γη της Teraanga» και χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία, φιλοξενία και ζεστασιά. Οι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι η Σενεγάλη δίνει έμφαση στο πνεύμα και την κοινή χρήση υλικών αγαθών σε όλες τις επαφές, ακόμα και με αγνώστους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2022, η Σενεγάλη έγραψε ιστορία και κατέκτησε τον πρώτο διεθνή τίτλο της, εξασφαλίζοντας το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μέσα στο Καμερούν. Η ομάδα του Αλιού Σισέ επικράτησε της Αιγύπτου με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια και η ημίωρη παράταση του τελικού ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ (0-0). Ο σούπερ σταρ της Σενεγάλης, Σαντιό Μανέ, πέτυχε το τελευταίο και κρίσιμο πέναλτι, δίνοντας την πρόκριση στην πατρίδα του.

Η Σενεγάλη διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας σε όλες τις γραμμές, καθώς η συγκεκριμένη «φουρνιά» είναι η καλύτερη της ιστορίας της, από τη στιγμή που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προέρχεται και από την ιστορική πρώτη κατάκτηση του Κόπα Άφρικα (2022). Η δύναμη των «Αδάμαστων Λιονταριών» βρίσκεται στην επίθεση, αλλά στο Κατάρ θα τη στερηθεί. Ο Σαντιό Μανέ έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει την τελική φάση του θεσμού, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε και δεν θα δώσει το «παρών» στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του (ύστερα από αυτό του 2018 στη Ρωσία). Ο διεθνής κυνηγός της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης για την Bundesliga (8/11, 6-1), αποχωρώντας κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο στο 20ό λεπτό. Το μεγάλο αστέρι της Σενεγάλης υπέστη μυϊκό τραυματισμό στη δεξιά γάμπα και υποβλήθηκε σε εντατικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μανέ πήρε την απόφαση να αφήσει τη Λίβερπουλ για την Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι του 2022 και είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής της Σενεγάλης. Ο 30χρονος επιθετικός είναι ο παίκτης από το υπάρχον ρόστερ με τις περισσότερες συμμετοχές (92), ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας με 34 γκολ στο ενεργητικό του. Πλέον, ο ηγέτης της Σενεγάλης στον αγωνιστικό χώρο βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας και ακούει στο όνομα Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ο Αλιού Σισέ είχε μία συμπαθητική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, παίζοντας ως αμυντικός μέσος. Τερμάτισε την καριέρα του στα γαλλικά γήπεδα ως παίκτης της Νιμ, το 2009, καθώς από τη συγκεκριμένη χώρα άρχισε το ποδόσφαιρο και είχε πέρασμα από σημαντικές ομάδες (κατά σειρά αγωνίστηκε στις Λιλ, Σεντάν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονπελιέ και πάλι στη Σεντάν). Πάντως, έπαιξε ποδόσφαιρο και στην Αγγλία, φορώντας τα χρώματα των Μπέρμιγχαμ και Πόρτσμουθ, όταν αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 46χρονος (24/3/1976) Σισέ, ο οποίος ως παίκτης φόρεσε 35 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, έχει περάσει τη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα στα κλιμάκια της Σενεγάλης. Αρχικά, διετέλεσε προπονητής της U23 (2013-2015) και από τις 5 Μαρτίου του 2015 έχει αναλάβει της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, μετρώντας 79 παιχνίδια στον πάγκο με απολογισμό 51-18-10.

Βασικό σύστημα στη φιλοσοφία του κόουτς Σισέ αποτελεί το 4-3-3. Η αλήθεια είναι πως διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ, αλλά μετά τον τραυματισμό του Σαντιό Μανέ αναμένεται να επηρεαστεί αγωνιστικά, καθώς δεν θα έχει τον καλύτερο παίκτη στη διάθεση της.

Ο Εντουάρντ Μεντί είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας. Αν και στην τρέχουσα σεζόν δεν είναι πάντα βασικός στην Τσέλσι λόγω της αναβάθμισης του Κέπα, εντούτοις το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αισθάνεται σιγουριά στην εστία.

Στην άμυνα, δεσπόζει ο στόπερ της Τσέλσι, Καλιντού Κουλιμπαλί, ο οποίος αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από τη Νάπολι, ενώ στην Αγγλία αγωνίζεται και ο βιονικός αμυντικός μέσος Ιντρίσα Γκέιγ, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Έβερτον. Ο Ναμπαλίς Μεντί της Λέστερ αποτελεί μία αξιόπιστη λύση, ενώ σιγά - σιγά έχει αρχίσει να ξεπετάγεται ο Κρεπέν Ντιατά της Μονακό.

Στην επίθεση, ο Ντιά της Σαλερνιτάνα έχει προβάδισμα για φανέλα βασικού και θέση στην κορυφή. Στην αποστολή βρίσκεται και ο στόπερ του Ολυμπιακού, Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στους Ερυθρόλευκους, αλλά κλήθηκε ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Την Κυριακή (20/11), η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Μανέ στην αποστολή. Ένας αριστερός μπακ, ο Μουσά Εντιαγέ, έγινε ο 26ος παίκτης της αποστολής. Ο 22χρονος (18/6/2000) είναι αμυντικός και αγωνίζεται στην Άντερλεχτ, ενώ δεν έχει συμμετοχή με την ομάδα Ανδρών της Σενεγάλης.

Στους ομίλους της αφρικανικής ζώνης, τερμάτισε με χαρακτηριστική άνεση στην 1η θέση (στο 8ο γκρουπ) με 16 βαθμούς (5-1-0), διατηρώντας το αήττητο και αφήνοντας το Τόγκο στη 2η θέση (με 8 βαθμούς). Η Ναμίμπια κατετάγη 3η (με 5 βαθμούς) και το Κονγκό 4ο (με τρεις βαθμούς). Στα μπαράζ για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Σενεγάλη χρειάστηκε να ξεπεράσει ξανά το υψηλό εμπόδιο της Αιγύπτου (για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα επτά εβδομάδων), σε ένα remake του τελικού στο Κόπα Άφρικα.

Το πρώτο ματς διεξήχθη στο Κάιρο (25/3/22) και η Αίγυπτος επικράτησε με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Σαλιού Σις, μόλις στο 4ο λεπτό. Ο επαναληπτικός έγινε στην πόλη Ντιαμνιάντιο της Σενεγάλης (29/3/22), με τους γηπεδούχους να σκοράρουν και αυτοί νωρίς (στο 3ο λεπτό με τον επιθετικό Μπουλαγέ Ντιά). Και αυτός ο μεταξύ τους αγώνας οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση και πέναλτι, με τη Σενεγάλη να επικρατεί 3-1 και να εξασφαλίζει το «χρυσό» εισιτήριο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες (Σαλάχ, Κουλιμπαλί, Ζίζο, Σις), στη συνέχεια η Σενεγάλη σκόραρε δύο φορές (Σαρ, Ντιενγκ), σε αντίθεση με τους «Φαραώ» που έχασαν ακόμη ένα με τον Μοσταφά (είχε βρει δίχτυα νωρίτερα ο Σολιά στο μοναδικό εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Αιγύπτου). Αντίθετα, ο Μανέ, όπως και στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ήταν εύστοχος και έστειλε την ομάδα του στο Κατάρ. 

H «πρωτιά» που θέλει να ξεχάσει...

Στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2018, στη Ρωσία, η Σενεγάλη βίωσε μία «τραυματική» εμπειρία. Συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με την Ιαπωνία (τέσσερις) στον όμιλο, αλλά οι Ασιάτες είχαν εξασφαλίσει τη 2η θέση και την πρόκριση (1η η Κολομβία, 4η η Πολωνία) σε βάρος της Σενεγάλης στις κίτρινες κάρτες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, Εθνική ομάδα αποκλείστηκε στο κριτήριο των κίτρινων καρτών (fair play), καθώς σε όλα τα προηγούμενα κριτήρια για την ισοβαθμία Σενεγάλης και Ιαπωνίας υπήρξε απόλυτη ισορροπία. Οι Αφρικανοί είχαν δεχθεί 6 κίτρινες κάρτες και οι Ιάπωνες τέσσερις. Έτσι, υπέστησαν ένα ισχυρό πλήγμα, το οποίο όμως «σφυρηλάτησε» τον χαρακτήρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις μετέπειτα επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Δεν μπορεί να προταθεί κάτι με ασφάλεια από τη στιγμή που η παρουσία του ηγέτη Μανέ είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Πάντως, το ενδεχόμενο να μην προκριθεί η Σενεγάλη από τον όμιλο συναντάται σε απόδοση 2.00

*Το προγνωστικό δόθηκε στις 16/11.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ