foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ75
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Οι πρόεδροι, το Καπιτώλιο και η… πλανητάρχισσα (της μπάλας)

Μποζιονέλος | 08 Ιαν 2021 12:10
us-presidents.jpg

Ήταν απόπειρα πραξικοπήματος, ως αναφέρεται; Όχι. Ήταν απλά μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, με τη βοήθεια των social media και της εικόνας, από πλευράς Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εδώ και καιρό αρνείται κάτι τόσο προφανές σε οποιοδήποτε αμερικάνικο τομέα: την αναγνώριση του νικητή.

Ο… Τραμπάκουλας, για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Χάρρυ Κλυνν, δεν έκαψε εκτιμώ το πολιτικό του χαρτί, αντιθέτως έπαιξε live στο 80ό λεπτό ποντάροντας σε δύο late goals. Το πρώτο, δυστυχώς, το έβαλε: πατώντας πάνω στην πόλωση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, οδήγησε προβατοποιημένους ψηφοφόρους, ντυμένους λες και είχαν Απόκριες, εντός του Καπιτωλίου. Οπλισμένους. Για να κάνουν τι, κατάληψη της εξουσίας επειδή απλά κάθισαν σε γραφεία; Δεν γίνονται αυτά, ήταν μεγαλύτερο ανέκδοτο κι από το αντιπραξικόπημα του Ελληνα βασιλιά τον Δεκέμβριο του 1967 με στόχο να ρίξει την -κατά τα άλλα συνεργάτιδά του, Χούντα – και έριξε εαυτόν.

Ο τρίτος πόλος


Ο Τραμπ κέρδισε όμως. Το είπε: να θυμάστε αυτή τη μέρα. Μη ξεχνάτε ότι έλαβε πάνω από 74 εκατ. ψήφους σε μια χώρα διχασμένη, ήτοι 12 εκατ. ψήφους παραπάνω από όσες είχε το 2016 όταν εξελέγη! Απευθυνόμενος στην κλασική, αμερικάνικη, εθνικιστική λογική, δημιουργεί τον πρώτο, δυναμικό, τρίτο πόλο, μια τρίτη παράταξη που ουδέποτε στην ιστορία των ΗΠΑ έχει εμφανιστεί.

Και ο λόγος που δεν σωριάστηκαν δεκάδες νεκροί στο Καπιτώλιο είναι σε μεγα-κλίμακα ίδιος με τον λόγο που οι χριστιανοί στις εκκλησίες δεν ξυλοκοπήθηκαν, δεν δέχτηκαν δακρυγόνα, δεν πλήρωσαν 300 ευρώ. Το φίδι προστατεύει πάντα το αυγό του. Ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσει τα πάντα…

Η ομοιότητα με τον Κένεντι


Η μονομαχία του 74χρονου Ντόναλντ Τραμπ και του 78χρονου Τζο Μπάιντεν είχε ομοιότητες αλλά και σημειολογικές αντιθέσεις με εκείνη του 1960 ανάμεσα σε Ρίτσαρντ Νίξον και Τζον Κένεντι, ηλικίας τότε 47 και 43 ετών αντίστοιχα. Ήταν οι νεότεροι, ως τότε, υποψήφιοι πρόεδροι, η εκλογική διαφορά τους ήταν μικρή ενώ η φετινή ανέδειξε τον γηραιότερο άνθρωπο που θα ορκιστεί ποτέ ως Αμερικανός πρόεδρος, ρεκόρ που κατέχει από το ’16 ο Τραμπ. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι το 2024, στα 82 του, θα κατέβει ξανά!


Τότε ο Τραμπ… έκλεψε τον τίτλο του γηραιότερου από τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος το 1981 που ορκίστηκε ήταν σχεδόν 70 και, προ αυτού, ο κάτοχος του ρεκόρ ήταν 140 χρόνια νωρίτερα, ο Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος όταν εξελέγη το 1840 ήταν 67 – και έμεινε στην ιστορία ως o πρόεδρος με την μικρότερη σε διάρκεια θητεία όταν πέθανε από λοίμωξη των πνευμόνων κατά την 32η ημέρα του στην προεδρία.

Και λογικά, στη σύγχρονη αμερικάνικη ιστορία, ο Μπάιντεν θα ακολουθήσει τα χνάρια του Λίντον Τζόνσον, του Τζίμι Κάρτερ, του Τζορτζ Μπους και του Τζέραλντ Φορντ που έκαναν μόνο μια προεδρική θητεία στον Λευκό Οίκο. Ο Φορντ, ως… υπηρεσιακός μετά την παραίτηση Νίξον, έχασε τις εκλογές του ‘76 από τον Κάρτερ (και δεν εξελέγη ποτέ πρόεδρος), ο Κάρτερ με τη σειρά του ηττήθηκε από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το ’80 και ο Μπους ο πρεσβύτερος έχασε τις εκλογές του ‘92 από τον Μπιλ Κλίντον.

Συνάμα ο Μπάιντεν είναι μόλις ο δεύτερος Καθολικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ μετά… τον Κένεντι.

Πλανητάρχες και αθλητισμός



Λιγοστοί πρόεδροι στην ιστορία των ΗΠΑ είχαν, όντως, σχέση με τον αθλητισμό και δεν το… πούλησαν ψηφοθηρικά. Ο Τζο Μπάιντεν στα νιάτα του, στην Archmere Academy στο Κλέιμοντ, ξεχώρισε στην ομάδα (αμερικάνικου) ποδοσφαίρου γυμνασίου, ενώ έπαιξε επίσης μπέιζμπολ.

Πρώτο, χρονικά, παράδειγμα ο Αβραάμ Λίνκολν (στην προεδρία από το 1861 έως τη δολοφονία του, το 1865) που συγκαταλεγόταν στους καλύτερους παλαιστές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Ο Τίοντορ Ρούσβελτ (1901-09), πέμπτος ξάδερφος του μακροβιότερου Αμερικανού προέδρου, Φράνκλιν (1933-45) οργάνωνε αγώνες πάλης και πυγμαχίας στον Λευκό Οίκο (!), μέχρι που τραυμάτισε το αριστερό του μάτι από γροθιά.


Ο Γούντροου Γουίλσον (1913-21) που επιδόθηκε σε πολλές παρτίδες γκολφ και είχε διατελέσει προπονητής της ομάδας ράγκμπι του πανεπιστημίου του Πρίνστον.


Σε πιο σύγχρονους ο Τζον Κένεντι (1961-63) έπαιζε –αμερικάνικο, φυσικά- ποδόσφαιρο ως φοιτητής στο Χάρβαρντ, αλλά υπήρξε και δεινός ιστιοπλόος κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Προκάτοχός του ήταν ο αρχιστράτηγος του πολέμου, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (1953-61) που έπαιζε φούτμπολ ενόσω ήταν δόκιμος στη στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ και σταμάτησε όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.


Ο Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-89), που ως και περιγραφές σε αθλητικούς αγώνες έκανε, είχε τιμηθεί με μετάλλιο των καλύτερων κολυμβητών διεθνώς.



Ο Τζέραλντ Φορντ (1974-77) έπαιζε και πολύ καλό γκολφ και πρωταγωνιστούσε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, κερδίζοντας πρωταθλήματα το 1932 και 1933, του προτάθηκε να παίξει επαγγελματικά αλλά διάλεξε τη Νομική στο Γέιλ. Ο Μπαράκ Ομπάμα (2009-17) συμμετείχε στη σχολική ομάδα μπάσκετ που κατέκτησε το πρωτάθλημα της πολιτείας της Χαβάης.

🦊 Άμα σε θέλει, θα σου περάσει τριπλό pick για πλάκα, όπως προχθές το 2.24 του Στρασβούργου με τη Νιμ. Αμα δεν σε θέλει, θα ρίχνεις δυάδα με draw no bets και θα σου σβήνουν με ισοπαλίες, ή η Αταλάντα με την Πάρμα θα αλλάζουν πασούλες ή στο Μίλαν – Γιούβε δεν θα δίνεται πέναλτι (ειδικά ένα, το έδινα. Αντικειμενικά).

Συνεχίζουμε.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ







Πελάτισσα στη Μαδρίτη


🇱🇹🇷🇺 Τρομερό το σερί της    Χίμκι, των εννέα σερί ηττών, στα… ημίχρονα, μετρά 11 που δέχεται τουλάχιστον 43, γενικώς ως την ανάπαυλα στα ματς της μπαίνουν αρκετοί πόντοι (πλην του αγώνα της Βαλένθια στο εν λόγω διάστημα όπου η ίδια έβαλε μόνο 29). Ουραγός, αδιάφορη, κι αυτό την καθιστά επικίνδυνη σε κάθε αγώνα, όπως απόψε στο Κάουνας με τη Ζάλγκιρις των πέντε σερί νικών.

🇬🇷🇩🇪 Γιατί φαβορί αυτός ο underachiever Ολυμπιακός με τη Μπάγερν στο ΣΕΦ όπου μετρά τρεις σερί ήττες, όλες από ισπανικές; Και γιατί να είναι φαβορί η Μπάγερν που εκτός Μονάχου δεν είναι τόσο ανταγωνιστική, εδώ μέχρι κι από αυτόν τον Παναθηναϊκό ηττήθηκε, στο ένα από τα μόλις πέντε (σε 17) φετινά της που δέχθηκε πάνω από 80.

🇪🇸🇮🇹 13-1 παράδοση έχει συνολικά, από το 1963-64, η Ρεάλ υποδεχόμενη το Μιλάνο στη Μαδρίτη, 8-0 στην εποχή της Euroleague, τελευταίο και μόνο διπλό το 2003-04 για το… ULEB Cup. Έξι σερί νίκες μετρούν οι Μαδριλένοι (και επτά σερί, εντός, νίκησαν άνετα στην Τουρκία την Εφες, ενώ η Αρμάνι έρχεται από in extremis ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Χωρίς τον Γιουλ και με αμφίβολο τον Ντεκ η Ρεάλ, ντεμπούτο θα κάνει ο Τάιους, με αμφίβολο τον Μίτσοφ και εκτός τον σκόρερ Σιλντς οι Λομβαρδοί.

 

Μονό 🏀

 

🇱🇹🇷🇺 20:00 Ζάλγκιρις 🆚 Χίμκι Ζάλγκιρις under 43,5 στο 1ο ημίχ. 🦊 2.08. (Stoiximan)

Δυάδα (απόδοσης 2.34) 🏀

 

🇬🇷🇩🇪 21:00 Ολυμπιακός 🆚 Μπάγερν Μ. Under 159,5 🦊 1.63. (Stoiximan)

🇪🇸🇮🇹 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης 🆚 Αρμάνι Μιλάνο Αρμάνι under 81,5 🦊 1.44. (Stoiximan) 

Combo ρίσκου 🏀

 

🇬🇷🇩🇪 21:00 Ολυμπιακός 🆚 Μπάγερν Μ. 2 (+7,5) & under 160,5 & over 30 και οι δύο στο 1ο ημίχ. 🦊 3.05. (Bet365)

Η αποδεκατισμένη, το clasico και το σαν σήμερα

🇪🇸 Ο όρος «αποδεκατισμένη» δεν αναφέρεται μόνο σε πλήθος, αριθμό απουσιών μα και στη σημασία αυτών. Όταν λοιπόν βλέπεις τη Θέλτα να παίζει χωρίς τον παιχταρά Ασπας (9 γκολ και 6 ασίστ σε 17 παρουσίες) και τον αναντικατάστατο «σκύλο» χαφ Τάπια εκτός, και τον Νολίτο παρών στην αποστολή αλλά με… ένα πόδι υγιές (άρα αρχίζει από τον πάγκο), οι Γαλιθιάνοι ναι, κατεβαίνουν με ελλείψεις. Σοβαρές.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και η Βιγιαρεάλ στα τελευταία 13 εκτός λύγισε μόνο από Μπάρτσα, Ρεάλ και (στο τελευταίο) Σεβίλλη. Στο 7-3-4 η παράδοσή τους στο Βίγκο αλλά με μόνο ένα άσο στα τελευταία οκτώ. Αγοράζεται μεν, αλλά σε ασιατικό -0,25 με μισή μίζα χαμένη σε ισοπαλία.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ημέρες FA Cup στο Νησί, αγώνες για τον 3ο γύρο, νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι εφόσον χρειαστεί.

Η Γουλβς παίζει στο «Μόλινιου» με την Κρίσταλ Πάλας, όπου μετρά 17-8-9 σε όλα βάσει παράδοσης. Ωστόσο στο Κύπελλο είναι 2-3-3 και, σε προκρίσεις, 3-2 για τους Λονδρέζους. Στο Γούλβερχαμπτον για το Κύπελλο, μάλιστα, η Πάλας ηττήθηκε μόνο μια φορά σε τέσσερα (1-2-1), κι αυτή σαν σήμερα το 1994. Ντεφορμέ οι «λύκοι» και με αλλαγές απόψε, φρέσκος απόντας ο Ποντένσε (και πάγια Μπολί, Μάρσαλ, Χιμένες), όχι στο 100% ο Μπεντέκε στην Πάλας και ψιλοαμφίβολος ο παιχταράς Μιλιβόγεβιτς. Γκολ εκατέρωθεν, πιθανό, Πάλας για πρόκριση βλέπω (στο 2.50+ κυκλοφορεί), για να ελπίζει πρέπει να σκοράρει…

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Παίζουν, κανονικά, με τα νυν δεδομένα, Αστον Βίλα και Λίβερπουλ. Στοιχηματικά, εξαφανίστηκε, ίσως επανέλθει αργότερα.

🇩🇪 Το πραγματικό clasico της Bundesliga είναι αυτό ανάμεσα σε Μπορούσια Γκλάντμπαχ και Μπάγερν Μονάχου, μια αντιπαλότητα που γεννήθηκε στα 70s. Και τα «πουλάρια» συχνά υψώνουν ανάστημα: τρεις ήττες (μόνο) στις τελευταίες 59 αγωνιστικές, όσες έχουν τον Χάνζι Φλικ στον πάγκο, μετρούν οι Βαυαροί, η μία στο Μένχενγκλαντμπαχ πέρυσι και όπου έχει μόνο πέντε διπλά στα τελευταία 18, κακός απολογισμός για τα κυβικά της. Χωρίς Τιράμ, Λαζάρο η Μπορούσια που προηγήθηκε στα 12/14 φετινά της στο σκορ, έχει τη σημασία του διότι η Μπάγερν δέχθηκε γκολ πρώτη και στα οκτώ τελευταία (5-3-0), κάνοντας 5-2 το 0-2 από τη μικρούλα Μάιντζ.

Ως πότε θα παίζει με τη φλόγα; Funbetιά απόψε να σκοράρει πρώτη η Μπάγερν αλλά να μη νικήσει… Η οποία Μπάγερν τέλη του μήνα θα διεκδικήσει τον τίτλο της… πλανητάρχισσας στο Μουντιάλ Συλλόγων στο Κατάρ.

 

Fun bet

 

🇩🇪 21:30 Γκλάντμπαχ 🆚 Μπάγερν Μ. 1ο γκολ Μπάγερν & 1Χ τελ. 🦊 6.25. (Novibet)

Ρίσκο

 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 21:45 Γουλβς 🆚 Κρίσταλ Πάλας X2 & goal/goal 🦊 3.10. (Novibet)

Ασιατικό

 

🇪🇸 22:00 Θέλτα 🆚 Βιγιαρεάλ 2 -0,25 ΑΗ 🦊 2.00. (Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ