foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, 2. Bundesliga: Preview 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Σεπ 2020 16:41
Γερμανία-2.-Bundesliga-Preview-2020-21.jpg

Γεμίζει επικίνδυνα η Β' Γερμανίας με «βαριά» ονόματα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ας όψεται το Αμβούργο, που παλεύει για 3η σερί σεζόν να επανέλθει στα σαλόνια της Bundesliga. Μαζί με το Αννόβερο και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ θα είναι οι ομάδες οι οποίες θα παλέψουν για δύο θέσεις της απευθείας ανόδου. Η Πάντερμπορν δεν θέλει να έχει βλέψεις προς τα πάνω, η Νυρεμβέργη σκοπεύει να συνέλθει από το περυσινό παρ’ ολίγον σοκ και διατηρούνται στις πρώτες θέσεις οι Χάιντενχαϊμ, Μπόχουμ, Ντάρμσταντ και Γκρόιτερ Φιρτ. Αδύναμη η νεοφώτιστη Κίκερς Βίρτμσπουργκ, σε αντίθεση με την Μπράουνσβαϊγκ, η οποία ανέβηκε για να μείνει. Προβληματίζει και πάλι η Σαν Πάουλι, πτωτική πορεία θα έχει η Άουε. Εν μέρει ο κόσμος θα κάνει την εμφάνισή του και αυτό ίσως παίξει το ρόλο του. Αρκετές ομάδες έχουν οικονομικά θέματα και δεν επένδυσαν όσο θα ήθελαν. Συνολικά έξι ομάδες μπαίνουν στη μάχη με νέο προπονητή στον πάγκο τους.

Σύστημα διεξαγωγής

Άνευ μεγάλων αλλαγών η κατηγορία, ως είθισται άλλωστε στην Τσβάιτε Λίγκα. Οι 18 ομάδες της 2ης τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας παίζουν μέσα-έξω τους αγώνες τους. Μετά από τις 34 στροφές, κερδίζουν την άνοδο στην Bundesliga οι δύο πρώτες της βαθμολογίας. Η 3η θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με την 16η της Α’ κατηγορίας. Η 16η της βαθμολογίας θα αγωνιστεί με την 3η της 3ης κατηγορίας σε διπλούς αγώνες μπαράζ για την παραμονή. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, ε) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, στ) καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια, ζ) αγώνας μπαράζ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Αννόβερο 2. Αμβούργο 3. Φορτούνα Ντ. 4. Χάιντενχαϊμ
5. Πάντερμπορν 6. Μπόχουμ 7. Γκρόιτερ Φιρτ 8. Νυρεμβέργη
9. Ντάρμσταντ 10. Χόλσταϊν Κίελ 11. Μπράουνσβαϊγκ 12. Σάντχαουζεν
13. Άουε 14. Σαν Πάουλι 15. Ρέγκενσμπουργκ 16. Όσναμπρικ
17. Καρλσρούη 18. Κίκερς Βίρτσμπουργκ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ντάνσο Αμυντικός Άουγκσμπουργκ Φορτούνα Ντ.
Τβουμάσι Μέσος Αλαβές Αννόβερο
Τερόντε Επιθετικός Κολωνία Αμβούργο
Λάιστνερ Αμυντικός ΚΠΡ Αμβούργο
Γκιασούλα Μέσος Πάντερμπορν Αμβούργο

Τι παίζουμε

 

Από το να μπλέξουμε πάλι με το αψυχολόγητο Αμβούργο, θα προτιμήσουμε να ασχοληθούμε με το Αννόβερο. Οι Σάξονες πήραν οδηγία από τον πρόεδρο: «άνοδο εδώ και τώρα». Ο Κενάν Κότσακ έκανε καλή δουλειά όσο ήταν στον πάγκο πέρυσι. Το ρόστερ ενισχύθηκε εκεί που έπρεπε, αν και δεν είναι πολύ μεγάλο. Αρκετά ισορροπημένη η κατάσταση στην κορυφή. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν το ρόλο τους. Λόγω πολύ καλής εικόνας εκτός έδρας, οι Σάξονες ίσως να έχουν ένα πλεονέκτημα. Θα τους τιμήσουμε αναφορικά με μία από τις ομάδες που θα ανέβουν, σε απόδοση 2.50.

Φαβορί σημείο (θα λέγαμε) είναι το H2H της Χόλσταϊν Κιελ κόντρα στη Σαν Πάουλι. Η μία είναι στρωμένη ομάδα, με ηρεμία στα ενδότερα και προσπαθεί να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Η Σαν Πάουλι βγάζει... μαυρίλα απ’ όπου και να το πάρεις. Χωρίς κόσμο κιόλας στο γήπεδό της, θα χάσει ακόμα περισσότερη δύναμη. Ο νέος κόουτς είναι άπειρος και το ρόστερ αποδυναμωμένο. Στο 1.75 να τερματίσει πιο ψηλά το Κίελο. Ευκολάκι...

Εντελώς value η επιλογή για το ποια ομάδα θα τερματίσει πιο πάνω στη βαθμολογία από την τριάδα Γκρόιτερ Φιρτ, Άουε, Κίκερς Βίρτσμπουργκ. Απ’ όσα θα διαβάσετε και στο αφιέρωμα, πρόκειται για δώρο το 2.00 στην επιλογή της Γκρόιτερ, μιας και Άουε - Κίκερς θα παλέψουν για την παραμονή.

➡ Αννόβερο: Να εξασφαλίσει την άνοδο (2.50) 
➡ H2H Χόλσταϊν Κίελ - Σαν Πάουλι: Χόλσταϊν Κίελ (1.75) 
➡ Γκρόιτερ: Να τερματίσει πιο ψηλά από Σαν Πάουλι, Κίκερς (2.00) 

Οι ομάδες της Β' Γερμανίας

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε για 6η φορά στην ιστορία της στην Τσβάιτε Λίγκα, έπειτα από διετή παρουσία της στα σαλόνια. Από την 14η αγωνιστική και μετέπειτα βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη. Η αλλαγή του Φούνκελ με τον Ρέσλερ την έκανε θεαματικά, αλλά όχι αποτελεσματική. Στο φινάλε έχασε ακόμα και τη θέση των μπαράζ (0-3 Ουνιόν Βερ.).

Προπονητής: Ούβε Ρέσλερ (51ος ετών, από τον περασμένο Ιανουάριο). Επέλεξε να δώσει μία πιο επιθετική νότα στη Φορτούνα. Αυτή ήταν αρεστή στον κόσμο, όχι, όμως, και η πρέπουσα για να σωθεί. Κάκιστη επίθεση, με 36 γκολ, ορθάνοιχτη η άμυνα. Πρέπει να συμμαζέψει τα μετόπισθεν. Έμεινε στον πάγκο για να την ανεβάσει κατηγορία.

Έδρα: Merkur Spielarena (54.600)

Μεταγραφές: Έφυγαν 19 ποδοσφαιριστές από το Ντίσελντορφ. Γνώριμο σκηνικό κάθε χρόνο. Τέλος οι Αϊχάν (Α, 31/2), Φινκ (Μ, 14/0), Σκρίμπσκι (Ε, 11/1), Τόμι (Μ, 34/6), Στέγκερ (Μ, 17/0), Γκίσελμαν (Α, 25/1). Ήρθαν έμπειροι όπως οι Πριμπ (Μ, 26/5, Αννόβερο), Χάρτχερτς (Α, 32/0, Μπίλεφελντ), Μπορέλο (Ε, 7/0, Φράιμπουργκ), Ντάνσο (Α, 6/0, Σαουθάμπτον), Πιοτρόβσκι (Μ, 5/0, Μπέβερεν).

Προετοιμασία: Από τις 27 Ιουλίου άρχισε το χτίσιμο για τη νέα σεζόν. Έναν μήνα αργότερα μετέβη στην Ολλανδία για μίνι-προετοιμασία. Είχε και κρούσμα κορωνοϊού ενδιάμεσα (15αύγουστο) και έμεινε πίσω. Αλλάζει σε 4άδα την άμυνα ο Ρέσλερ. Σε φιλικά ματς: Μπόχουμ 1-0, Φιτέσε 2-2, Πάντερμπορν 1-0. Δύσκολα νίκησε 1-0 την Ίνγκολσταντ στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Αν αποχωρήσει ο Καραμάν, τότε θα χάσει μεγάλη επιθετική δύναμη στη μάχη της ανόδου. Αλλά είναι αυτός ο στόχος; Λείπει η σταθερότητα, λείπει η οικονομική άνεση. Πρέπει να σταματήσει να αποτελεί την ομάδα ασανσέρ. Δύσκολη προετοιμασία. Διαθέτει δυνατό κορμό στο ρόστερ της. Πιο πιθανό να πλασαριστεί απλά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, παρά να ανέβει ξανά.

Πάντερμπορν

Τι έκανε πέρυσι: Λογικός υποβιβασμός για την Πάντερμπορν, καθώς δεν είχε ποιότητα και εμπειρία. Έμεινε πιστή στο δόγμα της για επιθετικό ποδόσφαιρο, φυσικά χωρίς να της βγει στην πράξη. Από την 4η αγωνιστική βρέθηκε στις θέσεις υποβιβασμού. Μόλις 4 νίκες, 37 γκολ υπέρ και 74 γκολ παθητικό σε 34 ματς.

Προπονητής: Στέφεν Μπάουμγκαρτ (48 ετών, από τον Ιούλιο του 2017). Ο πρωτομάστορας των επιτυχιών. Παρά τον υποβιβασμό, σωστά η διοίκηση επιμένει σ’ αυτόν. Την ανέβασε από την 3η κατηγορία στην Bundesliga. Τώρα θα προσπαθήσει να τη σταθεροποιήσει. Σκληρός εργάτης. Θα προτιμήσει εκ νέου το 4-4-2.

Έδρα: Benteler-Arena (15.000)

Μεταγραφές: Πήρε επί το πλείστον νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, όπως οι Ανανού (Α, 12/1, Ίνγκολσταντ), Οκορότζι (Α, 34/1, Ρέγκενσμπουργκ), Τάλχαμερ (ΑΜ, 32/3, Ίνγκολσταντ). Από αποχωρήσεις «πονούν» αυτές των Κίλιαν (Α, 15/0, Μάιντς), Γκιασούλα (ΑΜ, 29/2, Αμβούργο), Γιανς (Α, 22/1), Ντρέγκερ (Α, 18/1). Προς αποχώρηση οι Σαμπίρι (Μ, 24/4) και Μάμπα (Ε, 24/5).

Προετοιμασία: Δυνατά φιλικά έδωσε η Πάντερμπορν. Άρχισε με το νικηφόρο 2-1 κόντρα στην Ίρντιγκεν και συνέχισε στην Αυστρία με τα ματς κόντρα σε Γκλάντμπαχ (0-2) και Ντόρτμουντ (1-1). Έχασε από Φορτούνα Ντίσελντορφ (0-1) και Λίμπεκ (2-3). Στο Κύπελλο νίκησε εύκολα με σκορ 5-0 τη Βίντενμπρικ.

Εκτίμηση: Έμειναν στην Πάντερμπορν ο κόουτς Μπάουμγκαρτ και οι Βασιλειάδης, Πρέγκερ, Σρμπένι. Γερασμένη η άμυνα γύρω από τους Στρόντικ και Χίνεμαϊερ. Βασικό μέλημα μία άνετη σεζόν. Δεν «καίγεται» για την επάνοδο, δεν την αντέχει οικονομικά. Και η πρώτη 6άδα είναι εφικτός στόχος για τους Βεστφαλούς.

Χάιντενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Πέτυχε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της (55 β.). Τερμάτισε 3η μπροστά από το καταστροφικό Αμβούργο, χάρη στην εκπληκτική άμυνά της (2η καλύτερη στην κατηγορία). Στα μπαράζ έμεινε στο 0-0 και στο 2-2 με τη Βέρντερ. Έχασε μία ιστορική άνοδο ελέω του εκτός έδρας γκολ.

Προπονητής: Φρανκ Σμιντ (46 ετών, από το 2007). Όχι, δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος. Ο Σμιντ μπαίνει στην 14η σεζόν του στον πάγκο της Χάιντενχαϊμ. Ο αιωνόβιος των γερμανικών γηπέδων, εκπλήσσει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο με την ικανότητά του να δημιουργεί ένα απίθανο σύνολο.

Έδρα: Voith-Arena (15.000)

Μεταγραφές: «Τσέπωσε» 7 εκατ. ευρώ από την πώληση των Ντορς (ΑΜ, 32/1) και Κλάιντινστ (Ε, 27/14) στη Γάνδη. Αποχώρησε και ο βασικότατος Γκρίσμπεκ (Μ, 29/2, Ουνιόν Βερ.), Σχετικά καλές προσθήκες οι Μπούρνιτς (Μ, Ντινάμο Δρ., 22/0), Γκάιπλ (Μ, Ρέγκενσμπουργκ, 25/0), Πικ (Μ, Καϊζερσλάουτερν, 38/13) και Κίλβετερ (Ε, Καϊζερσλάουτερν, 35/14).

Προετοιμασία: Μας μπέρδεψε κάπως με τα αποτελέσματα. Προετοιμάστηκε στην Αυστρία και ο Σμιντ είχε αρκετή δουλειά. Δεν αλλάζει το σύστημα. Έβγαλε μάτια με τη Σεν Γκάλεν (6-2) στην πρόβα τζενεράλε, εντούτοις προβλημάτισε στον αποκλεισμό στο Κύπελλο με τη Βέχεν (0-1).

Εκτίμηση: Με την ίδια συνταγή θα κινηθεί η Χάιντενχαϊμ. Εξασφάλισε το... μέλλον της, με τα χρήματα που πήρε για τους Ντορς και Κλάιντινστ. Μεγάλο βέβαια το κενό που αφήνουν, εντούτοις ο Σμιντ ξέρει πως να το... κλείσει. Βάση της και εφέτος η άμυνα και η έδρα της. Ικανή για όλα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Αυτοκαταστροφικό όσο δεν πάει άλλο. Το Αμβούργο... κατόρθωσε να χάσει για 2η σερί σεζόν την επάνοδο στην Bundesliga. Πλέον έχει γίνει ανέκδοτο. Χάνει στην 33η αγωνιστική από τη Χάιντενχαϊμ, χάνει και στο φινάλε από τη Σάντχαουζεν, ενώ της αρκούσε η νίκη για τα μπαράζ. Σκέτη αυτοκτονία.

Προπονητής: Ντάνιελ Τιούν (46 ετών). Μετά από μία σχεδόν 3ετία στην Όσναμπρικ, ο Τιούν ήρθε το καλοκαίρι στο Αμβούργο, κερδίζοντας στο νήμα τον Δημήτρη Γραμμόζη. Πρώτη φορά που βρίσκεται σε «μεγάλη» ομάδα. Δημιουργεί σκληροτράχηλες ομάδες, κυρίως εντός έδρας. Στη επίθεση προτιμά τις σέντρες και έναν ψηλό και βαρύ φορ.

Έδρα: Volksparkstadion (57.000)

Μεταγραφές: Πρωτοκλασάτες κινήσεις με τους Τερόντε (Ε, 23/3, Κολωνία), Γκιασούλα (ΑΜ, 29/2, Πάντερμπορν), Λάιστνερ (Α, 13/0, Κολωνία), που προσθέτουν και εμπειρία. Επέστρεψαν στις ομάδες τους οι Πογιάνπαλο (Ε, 14/9) και Φάιν (ΑΜ, 31/1), έφυγαν κι’ άλλοι παίκτες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Προετοιμασία: Ότι και να δοκίμασε στα φιλικά ματς (4-1-3-2), ότι κι’ αν έχτισε ο Τιούν το διάστημα σε Γερμανία και Αυστρία, όλα διαλύθηκαν στην ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ντινάμο Δρέσδης (1-4). Αποκαλύφθηκαν πολλές αδυναμίες, φυσικά κατά κύριο λόγο στην άμυνα. Νίκησε σε φιλικά τις Φέγενορντ (1-0) και Χέρτα (2-0).

Εκτίμηση: Ναι, όλοι κατάλαβαν ότι η 3η σεζόν θα είναι εξίσου δύσκολη με τις προηγούμενες. Κόσμος έφυγε, (έμπειρος) κόσμος ήρθε. Αλλά επήλθε και αλλαγή προπονητή. Αντέχει ο Τιούν την πίεση του Αμβούργου; Άγνωστο. Ήδη εμφανίστηκαν τα γκρίζα σύννεφα λόγω του αποκλεισμού. Δύσκολη σεζόν. Πρώτο φαβορί μεν, αλλά...

Ντάρμσταντ

Τι έκανε πέρυσι: Απίθανη πορεία. Μ’ ένα από τα χειρότερα μπάτζετ της κατηγορίας και τον Δημήτρη Γραμμόζη να κάνει... παπάδες από τον πάγκο, η Ντάρμσταντ έφτασε στην 5η θέση. Μεσούσης της σεζόν έμεινε 10 ματς χωρίς ήττα. Άψογη έδρα (μόλις μία ήττα), σούπερ 2ος γύρος (32 βαθμοί), απόλυτα κυνική στα ματς της.

Προπονητής: Μάρκους Άνφανγκ (46 ετών). Δεν τα βρήκαν Ντάρμσταντ και Γραμμόζης. Καλή δουλειά στο Κίελο ο Άνφανγκ, πήρε προαγωγή στην Κολωνία, την οποία ανέβασε το 2019 στην Bundesliga, αλλά απολύθηκε πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Δύσκολα θα ταιριάξει στην Ντάρμσταντ, καθ’ ότι αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Merck-Stadion (17.000)

Μεταγραφές: Οι αποχωρήσεις παικτών έφτασαν τις εννέα. Βασικοί εξ’ αυτών ήταν οι Σταρκ (ΑΜ, 28/1) και Ντούμιτς (Α, 33/4), ενίοτε και ο Χέλερ (Μ, 26/2). Ανανέωσε το ρόστερ της. Ανέβασε 2-3 πιτσιρικάδες από τις Ακαδημίες. Περαιτέρω ενίσχυση με Ζάιντελ (Ε, 9/1, Ρέγκενσμπουργκ), Μάι (Α, 26/1, Μπάγερν ΙΙ), Στανίλεβιτς (ΑΜ, Λεβερκούζεν).

Προετοιμασία: Δοκίμασε το 4-1-4-1 για 2ο σχήμα ο Άνφανγκ, βάση του το 4-3-3. Είχε αρκετούς τραυματισμούς και δεν δούλεψε την ομάδα όσο θα ήθελε. Ήττα 3-2 από τη Βέχεν και τη Νόριτς, αλλά και ισοπαλία με τους Άγγλους (0-0) σε 2ο φιλικό. Το 0-2 με το Μαγδεμβούργο στο Κύπελλο, έγινε 3-2 στην παράταση.

Εκτίμηση: Σε γενικές γραμμές διατήρησε τον περυσινό κορμό. Από το τέρμα έως την επίθεση είναι σχεδόν ίδια. Για να πετύχει πρέπει να δουλέψει η μετάβαση από το υπομονετικό στιλ παιχνιδιού του Γραμμόζη, στο επιθετικό στιλ του Άνφανγκ. Θα μείνει οριακά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Αννόβερο

Τι έκανε πέρυσι: Καμία σχέση με άμεση επάνοδο για τους Σάξονες. Ούτε κατά διάνοια παρουσίασε αξιόλογο σύνολο ο Μίρκο Σλόμκα. Η αλλαγή με τον Κότσακ το Νοέμβριο αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη. Καλός 2ος γύρος, όπως και η μετά-καραντίνα εποχή (συνολικά 11-4-7 με τον Τούρκο στον πάγκο), δίκαια ανέβηκε έως την 6η θέση.

Προπονητής: Κενάν Κότσακ (39, από τον περασμένο Νοέμβριο). Αντικατέστησε τον Σλόμκα και έφερε την ηρεμία στο Αννόβερο. Λάτρης του 4-3-3, σπάνια δοκιμάζει την τριάδα στην άμυνα. Ελπιδοφόρος κόουτς, δεν είναι ακόμα φτασμένος, ούτε έχει δουλέψει ξανά σε τόσο μεγάλο κλαμπ. Γερή δοκιμασία και για τον ίδιο.

Έδρα: HDI-Αρένα (49.200)

Μεταγραφές: «Τσέπωσε» χρήμα για τον Άντον (ΑΜ, 30/0, 4 εκατ. ευρώ, Στουτγάρδη), απώλειες οι Πριμπ (Μ, 26/5), Τσίλερ (Τ, 31 συμ.), Χορν (Α, 23/0), Γκουιντέτι (Ε, 14/3). Ήρθαν οι Χουλτ (Α, ΑΕΚ), Φραντς (Μ, Φράιμπουργκ), Μουρόγια (Α, Τόκιο), Μπασντάς (Α, Αλάνιασπορ), Τβουμάσι (Ε, Αλαβές, 17/6 πέρυσι με Γκαζιαντέπ).

Προετοιμασία: Ή του ύψους ή του βάθους. Η προετοιμασία έγινε, μετ’ εμποδίων, στην Αυστρία. Πολλά τα προβλήματα, αγωνιστικά και οργανωτικά. Αρνητική η πρόβα τζενεράλε και 0-2 με τη Βέρντερ. Σαφώς βελτιωμένη στο Κύπελλο με τους Κίκερς Βίρτσμπουργκ, νίκησε με σκορ 3-2.

Εκτίμηση: Ο πρόεδρος Μάρτιν Κιντ είπε: «θέλω την άνοδο». Και όταν ο πρόεδρος μιλά, τότε ο προπονητής εκτελεί. Αρκετοί έχουν ως φαβορί το Αννόβερο, εντούτοις το ρόστερ του είναι μικρό για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πίεση εύκολα μπορεί να λυγίσει τον κόουτς Κότσακ. Ή κορυφή ή εκτός τριάδας, τείνουμε προς το πρώτο.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άουε

Τι έκανε πέρυσι: Δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την Άουε η 7η θέση. Μόνο τη σεζόν 2010-11 (5η) ήταν ανώτερη. Ουδείς το περίμενε. Ίσως ούτε καν η ίδια. Σούπερ εντός (11-3-3), μέτρια εκτός (2 νίκες σε 17 ματς, με μόλις 14 γκολ). Ήταν απρόβλεπτη, τόσο στο παιχνίδι, όσο και στους σκόρερ.

Προπονητής: Ντιρκ Σούστερ (52 ετών, από τον Αύγουστο του 2019). Στην ουσία η 2η σεζόν του στην ομάδα. Κατ’ εξαίρεση παρουσίασε μία ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο και δεν σκεφτόταν μόνο πως θα διαλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετρ στην αλλαγή 4άδας και 3άδας στην άμυνα.

Έδρα: Erzgebirgsstadion (15.711)

Μεταγραφές: Συνολικά έφυγαν 11 παίκτες, αλλά μόνο οι Μιχόγιεβιτς (Α, 24/1) και Ράσμουσεν (Α, 14/0) θεωρούνταν βασικοί. Ο κορμός παρέμεινε ως έχει. Έμπειροι νεοφερμένοι οι Τσολίνσκι (Ε, 28/3, Πάντερμπορν), Μπουσμάν (Α, 8/0, Γκινγκάμπ), Μπάλας (Α, 30/2, Ντινάμο Δρ.), Γκνιάτιτς (Μ, 26/0, Κορόνα Κιέλτσε). Από τα μικρότερα ρόστερ της κατηγορίας.

Προετοιμασία: Αναστατώθηκε με το... καλησπέρα, καθώς αποκλείστηκε με σκορ 2-0 από την Ουλμ (4η κατηγορία) στο Κύπελλο. Αδικαιολόγητη, κυρίως, η αποκαρδιωτική εμφάνιση, εν συνεχεία η ήττα. Δεν έμαθε από τη φιλική ήττα με την Όφενμπαχ (0-1). Στην Πολωνία ήταν σε καλύτερη μοίρα με νίκες κόντρα σε Μαγδεμβούργο (3-1) και Μπάγερν ΙΙ (3-0).

Εκτίμηση: Μπαίνει στην 15η σεζόν της στην κατηγορία. Βράζει ο τόπος εξ’ αρχής. Ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος Λέοναρντ ζήτησε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Τίμια η προσπάθειά της, πάντα με ισχνά μέσα. Θέλουν την εξέλιξη, εντούτοις δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρόνο. Θαύμα και μόνο αν θα έχει μία ήρεμη σεζόν.

Μπόχουμ

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε για 10η σερί σεζόν στην κατηγορία, αν και αγχώθηκε στον πρώτο γύρο. Ο Ντουτ έκανε κακή αρχή, ο Ράις αρχικά δεν γύρισε τον τροχό (1 νίκη στα 11 πρώτα παιχνίδια) και χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει. Από την 21η αγωνιστική και μέχρι το τέλος υπέστη μόλις δύο ήττες (10 γκολ παθητικό).

Προπονητής: Τόμας Ράις (46 ετών, από το Σεπτέμβριο του 2019). Από το 2011 είναι στην Μπόχουμ και σε διάφορα πόστα. Αντικατέστησε τον Ντουτ όταν η ομάδα ήταν στην 15η θέση. Το καλό φινάλε και η 8η θέση του έδωσαν πόντους. Πειθαρχία και οργάνωση, παιχνίδι με τρανζίσιον, τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Έδρα: Ruhrstadion (29.299)

Μεταγραφές: Οικονομικά δεν είναι για πολλά-πολλά. Ήθελε να «πασάρει» τον Γκανβουλά, αλλά θα ήταν μεγάλη αγωνιστική απώλεια. Εν τέλει μένει ο Γάλλος σκόρερ (13 γκολ/6 ασίστ). Αποκτήθηκαν οριστικά οι Λαμπρόπουλος (Α, 10/0) και Ντανίλο (Α, 32/1). Απώλεια ο Οσέι-Τούτου (Α, 21/5). Νέο πρόσωπο ο Χόλτμαν (Μ, 24/1, Πάντερμπορν).

Προετοιμασία: Ακυρώθηκε το προπονητικό κέντρο που είχε κλείσει, καθώς βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα. Είχε και αρκετούς τραυματισμούς. Εμφανώς ανέτοιμη ακόμα. Σε φιλικά ματς: Ίρντιγκεν 0-0, Κολωνία 0-2, Φορτούνα Ντ. 0-1, Ντόρτμουντ 3-1, Σάλκε 0-3. Τα βασικά έκανε στο Κύπελλο με την Ένγκερς (3-0, 5η κατηγορία).

Εκτίμηση: Μόνο αν πιάσει ανάλογο ρυθμό με το φινάλε του 2ου γύρου, θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Εξαρτάται κιόλας αν θα μείνει εν τέλει ο Γκανβουλά. Πάνω-κάτω έμεινε το ίδιο δεμένο σύνολο και σ’ αυτό ποντάρει ο Ράις. Μικρό ρόστερ, δεν επιτρέπεται να έχει πολλούς τραυματισμούς.

Γκρόιτερ Φιρτ

Τι έκανε πέρυσι: Καλός πρώτος, μέτριος δεύτερος γύρος και η Γκρόιτερ Φιρτ έμεινε απλά στη μέση του πουθενά (9η θέση). Η ποιότητά της ήταν αρκετή, ώστε να μείνει μακριά από μπλεξίματα. Επιτυχία και αυτό για τη Φιρτ. Εξ’ ου και τα χαμόγελα στο φινάλε της σεζόν.

Προπονητής: Στέφαν Λάιτλ (43 ετών, από το Φεβρουάριο του 2019). Συμπλήρωσε 1μιση χρόνο στον πάγκο του «τριφυλλιού». Έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Ξεκάθαρα. Προτιμά το 4-3-3, με έντονο πρέσινγκ και προτιμά το παιχνίδι πρωτοβουλίας.

Έδρα: Sportpark Ronhof (18.500)

Μεταγραφές:  Ελάχιστες οι αλλαγές στη Φιρτ, κάτι που θα της κάνει καλό στον τομέα της ομοιογένειας. Βέβαια δεν είναι αμελητέα ποσότητα οι απώλειες των Καλιτζιούρι (τέλος καριέρας), Βίτεκ (Α, 28/1, Φιτέσε) και Κεϊτά-Ριέλ (Ε, 29/9, Σάντχαουζεν). Έκλεισε την τρύπα στην επίθεση με τον ερχομό του Μπέργκρεν (Ε, 13/1, Τβέντε).

Προετοιμασία: Θετική αρχή με Βέχεν (2-2) και Ουντερχάχινγκ (3-0). Δοκίμασε πράγματα ο Λάιτλ στη συνέχεια και έχασε από Χόφενχαϊμ (0-1), Χάλεσερ (0-1). Καλές νίκες με Γκλάντμπαχ (2-0), Άλταχ (5-0) και Ρέγκενσμπουργκ (3-0). Αγχώθηκε στο Κύπελλο μετά το 1-1 με την ερασιτεχνική Μάινερτσχαγκεν, αλλά τη διέσυρε στην παράταση με σκορ 6-1.

Εκτίμηση: Νέο σύνολο. Με 24 χρόνια (κατά μέσο όρο) έχει το νεότερο ρόστερ της κατηγορίας. Ξέρει τι κάνει ο προπονητής Λάιτλ. Ο κορμός παρέμεινε σχεδόν ίδιος, η ομάδα έχει περισσότερες θετικές απ’ ότι αρνητικές στιγμές, με αποτέλεσμα να είναι από αυτές που θα τερματίσουν πιο ψηλά, σε σχέση με πέρυσι.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σάντχαουζεν

Τι έκανε πέρυσι: Στα μισά του α’ γύρου είχε ένα αήττητο σερί 9 αγωνιστικών. Πριν και μετά από τη διακοπή μέτρησε ένα αρνητικό σερί 8 αγωνιστικών. «Καθάρισε» με τρεις συνεχόμενες νίκες και με το εμφατικό 5-1 στο φινάλε (Αμβούργο). Ήταν η 4η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (45 γκολ) και η 3η χειρότερη επίθεση (43).

Προπονητής: Ούβε Κόσινατ (49 ετών, από τον Οκτώβριο του 2018). Η δική του αλλαγή συστήματος στον 2ο γύρο απέφερε στην ομάδα την αγωνιστική ανάταση. Απόλυτη πειθαρχία στα ενδότερα της ομάδας. Οι επιτυχίες μιλούν για εκείνον. Δίκαια μένει στον πάγκο. Έπαιξε με τριάδα στον 2ο γύρο, προτιμά, όμως, το 4-2-3-1.

Έδρα: BTW-Stadion (15.414)

Μεταγραφές: Μοναδική αξιόλογη αποχώρηση της ομάδας είναι ο μπακ Πακαράδα (Α, 32/1). Ο βασικός κορμός παρέμεινε στην ομάδα. Μάλιστα η ενίσχυση με τον Κεϊτά-Ριέλ (Ε, 29/9) στη γραμμή κρούσης θα τη βελτιώσει επιθετικά. Το ίδιο ο Μαροκινός Ουαΐμ (Μ, 25/3, Όσναμπρικ). Σφιχτό ρόστερ, ήθελε βασικά κι’ άλλους παίκτες.

Προετοιμασία: Πραγματοποιήθηκε δις μακριά από το Σάντχαουζεν. Ενδιάμεσα οι παίκτες πήγαν μία εβδομάδα σπίτια τους και πήραν ατομικά προγράμματα. Σε φιλικά ματς: Στουτγάρδη (1-6), Νανσί (3-3), Μάιντς (1-0), Καϊζερσλάουτερν (0-3), Φράιμπουργκ (1-1). Δύσκολο 2-1 με τη Στάινμπαχ (4η κατ.) στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Σταθερή παρουσία πλέον στην κατηγορία η Σάντχαουζεν. Μπαίνει στην 9η σερί σεζόν της. Ο κόουτς Κόσινατ βλέπει την εξέλιξη του συλλόγου και στοχεύει σε θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αλλά είναι μικρό το ρόστερ και τα ματς μαζεμένα. Αν υπάρξουν τραυματισμοί, θα προκύψει θέμα παραμονής.

Χόλσταϊν Κίελ

Τι έκανε πέρυσι: Μόλις μία νίκη στα 7 πρώτα ματς και ο Αντρέ Σούμπερτ χαιρέτησε από νωρίς. Ανέλαβε υπηρεσιακό και μετά οριστικά νεαρός Όλε Βέρνερ. Ήταν η χαρά των Over 2,5. Και έβαζε και δέχονταν γκολ. Μόλις 2 νίκες στα 12 τελευταία ματς. Τερμάτισε στην αδιάφορη 11η θέση.

Προπονητής: Όλε Βέρνερ (32 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2019). Ταυτόχρονα με την παρουσία του πέρυσι στον πάγκο της Χόλσταϊν, έβγαλε και το δίπλωμα του προπονητή. Ειδικεύεται στο 4-3-3 και στο παιχνίδι κατοχής μπάλας. Ούτως ή άλλως είναι σε ομάδα που αρέσκεται να παίζει ποδόσφαιρο.

Έδρα: Holstein-Stadion (15.034)

Μεταγραφές: Έχασε τους, πολύτιμους, δανεικούς Ιόγια (ΜΕ, 29/9) και Οζκάν (Μ, 28/5 και 7 ασίστ). Τέλος και ο έμπειρος στόπερ Σμιντ (21/0). Νέο νούμερο 1 ο Ντένε (Βίσλα Πλοκ). Ήρθαν οι Μπάρτελς (Μ, 14/0, Βέρντερ Βρ.), Λόρεντς (Α, 16/1, Μπόχουμ), Χάουπτμαν (Μ, 5/0, Κολωνία ΙΙ). Δίνει μάχη να κρατήσει τον ηγέτη Λι.

Προετοιμασία: Ο Βέρνερ δούλεψε το τρανζίσιον από άμυνα σε επίθεση. Κυρίως για να καλύψει τα κενά προς την άμυνα (56 γκολ παθητικό). Η προετοιμασία έγινε στην Ολλανδία. Σε φιλικά ματς: Σαν Πάουλι 2-1, Βόλφσμπουργκ 0-2, Άγιαξ 2-5, Τβέντε 2-3, Χάνσα Ρόστοκ 3-1. Άνετη στο Κύπελλο, διέλυσε με σκορ 7-1 τη Ριλάσινγκεν-Άρλεν (5η κατηγορία).

Εκτίμηση: Εγγυάται ξανά γκολ και θέαμα η Χόλσταϊν Κιελ, όπως κάθε χρόνο. Η πορεία της θα εξαρτηθεί κατά πολύ, από το αν θα παραμείνουν στην ομάδα οι Σέρα και Λι. Αν ναι, τότε στοχεύει και 6άδα. Αν όχι, τότε θα μείνει στη χρυσή μετριότητα, χωρίς να μπλέξει ιδιαίτερα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ρέγκενσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ολοένα και κατεβαίνει στη βαθμολογία. Πέρυσι τερμάτισε στη 12η θέση (8η και 5η αντίστοιχα στις δύο προηγούμενες σεζόν). Αν κρίνουμε, πάντως, από τις δυνατότητές της και πως μπήκε στη σεζόν, ήταν απόλυτα πετυχημένη. Πολλές ισοπαλίες στην επανέναρξη, εντούτοις δεν κινδύνευσε ποτέ.

Προπονητής: Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς (38 ετών, από το Μάιο του 2019). Πετυχημένη η συνταγή με τον άπειρο Τούρκο προπονητή. «Γράψαμε ιστορία» το σχόλιό του για την περυσινή παραμονή, την οποία εξασφάλισε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Δεν το κούνησε ρούπι από το αγαπημένο 4-4-2.

Έδρα: Continental Arena (15.224)

Μεταγραφές: Μεγάλη απώλεια ο αρχηγός και αγαπημένος της κερκίδας, Γκρίτνερ (Ε, 32/7, τέλος καριέρας). Αποχώρησαν και οι Γκάιπλ (Μ, 25/0, Χάιντενχαϊμ), Κορέια (Α, 31/1, Πάντερμπορν), Οκορότζι (Α, 34/1, Πάντερμπορν). Μία αξιόλογη μεταγραφή, ο Μόριτς (ΑΜ, 8/0). Ήρθαν και άσημα ονόματα, τα οποία πρέπει πρώτα να προσαρμοστούν.

Προετοιμασία: Κάθε εβδομάδα είχε και από έναν τραυματία, άρα δεν ήταν ιδανική. Ειδικά μετά από την ήττα με σκορ 4-1 από τη Μόναχο 1860, ο προβληματισμός έγινε έντονος. Στα προηγούμενα φιλικά: Νυρεμβέργη (0-1), Άουγκσμπουργκ (1-1), Γκρόιτερ (0-3). Στο Κύπελλο νίκησε στα πέναλτι την Καϊζερσλάουτερν (1-1, 4-3 πέν.).

Εκτίμηση: Χάνει βασικούς, τους αναπληρώνει με άσημους παίκτες, δημιουργεί ένα σύνολο και κάπως καταφέρνει να μείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Αν, όμως, δεν παρουσιάσει βελτίωση στην άμυνα, τότε την έχει... βάψει εφέτος, μιας και δεν θα έχει τη δύναμη της έδρας.

Όσναμπρικ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να μείνει κατηγορία. Επιτυχία λοιπόν. Ξεπέρασε το πρώτο αρνητικό σερί στον α’ γύρο με 7 ματς χωρίς νίκη, με 4/5 επιτυχίες. Ήταν 5η στον πρώτο γύρο. Μαξιλαράκι ασφαλείας για έναν κακό 2ο γύρο (10 σερί ματς χωρίς τρίποντο), ώστε να τερματίσει εν τέλει στην 13η θέση.

Προπονητής: Μάρκο Γκρότε (47 ετών). Ανέλαβε μόλις τον Ιούλιο το δύσκολο έργο της μετά-Τιούν εποχής. Από το 2008 είναι στα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης. Στρωτό ποδόσφαιρο και εξέλιξη των νεαρών παικτών τα δύο ατού του. Βάση του η άμυνα, που χρειάζεται άμεση βελτίωση στην Όσναμπρικ.

Έδρα: Stadion an der Bremer Brücke (16.667)

Μεταγραφές: Έμεινε κενή στην επίθεση με την αποχώρηση του τοπ-σκόρερ της, Άλβαρες (29/13 και 3 ασίστ). Ποιοτικές απώλειες και αυτές των Ουαχΐμ (Μ, 25/3) και Αγκού (Α, 28/0). Ενισχύθηκε με τους έμπειρους Ράιχελ (Α, 7/0, Ουνιόν Βερ.), Μπέρμαν (Α, 21/0, Χάιντενχαϊμ), Κερκ (Μ, 20/1, Νυρεμβέργη), Σάντος (Ε, 27/6, Λα Κορούνια).

Προετοιμασία: Εντός Γερμανίας έμεινε για να χτιστεί ενόψει της νέας σεζόν. Άργησε να έρθει και ο νέος προπονητής. Σε φιλικά: Σάλκε 1-5, Μπίλεφελντ 1-1, Χέρενφεν 2-0, Φερλ 2-2. Δεν έπεισε σε κανένα απ’ αυτά. Είναι, πάντως, απρόβλεπτη τακτικά. Στο Κύπελλο απογοήτευσε με το ισχνό 1-0 κόντρα στην Τόντεσφελντε (5η κατηγορία).

Εκτίμηση: Από το 1993 έχει να μείνει στην κατηγορία δύο σερί χρονιές. Η φυγή του κόουτς Τιούν (Αμβούργο) δυσκολεύει την υπόθεση παραμονής. Άπειρος σε τέτοιο επίπεδο ο Γκρότε, αλλά με ξεκάθαρο πλάνο. Ισχνά οικονομικά μέσα για τους Βεστφαλούς. Απαραίτητη η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Χωρίς κόσμο εντός έδρας θα έχει θέμα.

Σαν Πάουλι

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι την προτελευταία αγωνιστική αγκομαχούσε να παραμείνει στην κατηγορία. Άκρως τυχερή που δεν μπήκε σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τελείωσε τη σεζόν με μία εκτός έδρας νίκη και 41 γκολ (2η χειρότερη στην κατηγορία) στο ενεργητικό της. Κακοί αριθμοί.

Προπονητής: Τίμο Σουλτς (43 ετών). Φυσικά απέλυσε τον Γιος Λουχουκάι, που τα έκανε μαντάρα στο «Μίλερντορ». Διάδοχός του ο Σουλτς. Πήρε το δίπλωμά του το 2018, είχε μέχρι πρότινος την U19 υπό την εποπτεία του. Καταλήγει στο 4-2-3-1 ως αρχικό σχήμα.

Έδρα: Millerntor Stadion (29.546)

Μεταγραφές: Κάλυψε τις τρύπες με τους Μάκιενοκ (Ε, 9/3, Ντινάμο Δρ.), Αρέμου (ΜΕ, 29/0, Σταρτ), Σαλαθάρ (Μ, 8/0, Κορόνα), Πακαράδα (Α, 32/1, Σάντχαουζεν), Ντάσνερ (Μ, 32/11, Ντούισμπουργκ). «Κενή» έμεινε στην επίθεση καθώς έφυγαν οι Φέερμαν (22/11), Διαμαντάκος (21/11), Γκιόκερες (26/7). «Τελείωσαν» από την άμυνα οι Όστιγκαρντ (28/1), Λόρενς (14/1), Πένι (17/1).

Προετοιμασία: Ελάχιστες οι θετικές αναλαμπές για τους Βόρειους. Σε φιλικά ματς: Χόλσταϊν Κιελ (1-2), Άαρχους (0-0), Βέρντερ Βρ. (0-1), Μέπεν (2-1), Σοντερίσκε (2-1). Πάλι δεν έκανε τίποτα στο Κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε με 4-2 από την Έβερσμπεργκ (4η κατηγορία). Αποκαρδιωτική εικόνα.

Εκτίμηση: Αρκετές οι απώλειες, μη κερδισμένη στο μεταγραφικό παζάρι. Τουλάχιστον έβαλε «δικά» της παιδιά στον πάγκο και εγγυάται την ηρεμία στο περιβάλλον. Σημαντικό αυτό, γιατί η μουρμούρα είχε κυριεύσει τον σύλλογο. Το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση και... άμεσα. Τυχερή αν θα αποφύγει νωρίς τις περιπέτειες περί παραμονής.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Καρλσρούη

Τι έκανε πέρυσι: Χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων έναντι της Νυρεμβέργης, έμεινε απευθείας στην κατηγορία. Επιτυχία για τη νεοφώτιστη, που ήταν σερί από την 20η αγωνιστική στην επικίνδυνη ζώνη. Η νίκη στην αυλαία με 2-1 στο Φιρτ και η ισοπαλία της Νυρεμβέργης την «έσωσαν». Πέτυχε μόλις 4 νίκες στον 2ο γύρο.

Προπονητής: Κρίστιαν Άιχνερ (37 ετών). Διαδέχθηκε το Φεβρουάριο, πρώτα υπηρεσιακά και εν συνεχεία οριστικά, τον Άλοις Σβαρτς, με τον τελευταίο να απογοητεύει. Κέρδισε νέο συμβόλαιο έως το 2022. Σχετικά άπειρος κόουτς. Εδραίωσε μετά την καραντίνα το 4-1-4-1 ως βασικό σύστημα.

Έδρα: Wildparkstadion (29.699)

Μεταγραφές: Μηδαμινά τα χρήματα που διαθέτει. Γι’ αυτό και θέλει να πουλήσει τον περυσινό 1ος σκόρερ, Χόφμαν (17 γκολ). Έφυγε για τη Φράιμπουργκ ο βασικός γκολκίπερ Ούπχοφ. Οριστικοποιήθηκε ως νέο νούμερο 1 ο Γκέρσμπεκ (νο2 πέρυσι). Αποκτήθηκε οριστικά ο Γκόντορφ (ΑΜ, 15/2, Φράιμπουργκ). Σαν μεταγραφή ο Νοτιοκορεάτης, Τσόι ο οποίος αποθεραπεύτηκε.

Προετοιμασία: Φάνηκε να λύνει το θέμα του γκολ στην Αυστρία. Ισοπαλίες με Ζααρμπρίκεν (2-2), Ουντερχάχινγκ (2-2) και νίκες με Λίντσερ (2-0), Σεν Πέλτεν (2-1) και Βάλντχοφ Μάνχαϊμ (2-1). Αποκλείστηκε, όμως, στην παράταση με σκορ 1-0 από την Ουνιόν Βερολίνου, έπειτα από σπουδαία μάχη και με γκολ που δέχτηκε στο 118’.

Εκτίμηση: Τα ίδια με πέρυσι αναμένεται να περάσει η Καρλσρούη. Τα οικονομικά δεν βελτιώθηκαν και το ρόστερ χωλαίνει σε αρκετά σημεία. Όσα μαγικά και να κάνει ο Άιχνερ, είναι σε δεινή θέση. Αμυντικά παρουσιάστηκε καλύτερη στο φινάλε της σεζόν. Πολλές φορές θα παίξει ταμπούρι στην άμυνα. Κινδυνεύει...

Νυρεμβέργη

Τι έκανε πέρυσι: Γλίτωσε από τα χειρότερα. Μετά από μία κάκιστη σεζόν, αναγκάστηκε, ως 16η, να παίξει στα μπαράζ με την Ίνγκολσταντ. Φάνηκε να «καθαρίζει» με το 2-0 του πρώτου ματς. Στη ρεβάνς έχανε με 3-0, εντούτοις λυτρώθηκε στο 96’ (!) του αγώνα με το εκτός έδρας γκολ. Ανύπαρκτη σε όλη τη σεζόν. Άξιζε να υποβιβαστεί.

Προπονητής: Ρόμπερτ Κλάους (35 ετών). Νέο πρόσωπο στον πάγκο, με τον Ντίτερ Χέκινγκ να αναλαμβάνει ως τεχνικός διευθυντής. Ο Κλάους είναι 11 χρόνια στα τμήματα υποδομής της Λειψία και τα προηγούμενα δύο, βοηθός στην πρώτη ομάδα. Πολλά υποσχόμενος. Ξέρει να δουλεύει με μικρούς.

Έδρα: Max Morlock Stadion (50.000)

Μεταγραφές: Έφυγαν οι... συνταξιούχοι (Φράι, Ίσακ, Κερκ) και ο Χέκινγκ χαμηλώνει τον μέσο όρο ηλικίας. Σημαντική προσθήκη αυτή του Σέφλερ (19 γκολ πέρυσι με τη Βέχεν). Επίσης θα βοηθήσουν οι Κέπκε (Ε, 4/0, Χέρτα), Κρέτσμερ (Α, 21/4, Σβάινφουρτ), Φριχτλ (Τ, Μπάγερν). Απώλειες οι Μαυροπάνος (Α, 11/0) και Έρας (ΑΜ, 20/3)

Προετοιμασία: Πρόλαβε και πήγε στην Αυστρία, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα του Κλάους. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κάτω η μπάλα, γκολ και θέαμα, η συνταγή του νέου κόουτς. Ρίσκο. Στα φιλικά: Ρέγκενσμπουργκ (1-0), Άουγκσμπουργκ (1-2), Χόφενχαϊμ (5-2), Ουνιόν Βερ. (1-2). Απλά προσπάθησε με τη Λειψία (0-3) στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Εντελώς διαφορετική περιμένουμε τη Νυρεμβέργη. Ευελπιστεί με νέο (και μάλιστα πρωτάρη) προπονητή, με νεανικό υλικό, με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, να ξεχάσει την περυσινή καταστροφή. Αρκετοί την έχουν για ψηλά. Εμείς απλά την έχουμε για πλασάρισμα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, χωρίς να έχει τα φόντα για την πρώτη τριάδα.

Μπράουνσβαϊγκ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην 3η κατηγορία της χώρας, η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ αξιοποίησε το μομέντουμ και ανέβηκε χάρη στο 3-2 επί της Μάνχαϊμ στην προτελευταία αγωνιστική. Ξεκίνησε με 6/7 νίκες, έκανε μία κάμψη και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 7-2-2 και στην 3η θέση (απευθείας άνοδο).

Προπονητής: Ντάνιελ Μάιερ (41 ετών). Παραδόξως χώρισαν οι δρόμοι με τον προπονητή που την ανέβασε, Μάρκο Αντβέρπεν. Στο τιμόνι ο Ντάνιελ Μάιερ, πρώην κόουτς της Άουε. Άκρως ελπιδοφόρος. Από τους επόμενους προπονητές που θα «ανέβουν» στην Bundesliga.

Έδρα: Eintracht-Stadion (23.325)

Μεταγραφές: Έμεινε ο 1ος σκόρερ Κομπιλάνσκι (18 γκολ). Καλές προσθήκες οι Ντόρνεμπους (Τ, 7 συμ., Νυρεμβέργη), Κρόος (Μ, 15/0, Ουνιόν Βερ.), Κάουφμαν (ΜΕ, 37/14, Κίκερς Βίρτς.), Σουλτς (Α, 35/4, Μάνχαϊμ), Νικολάου (ΑΜ, 30/3, Ντινάμο Δρ.), Βίντρα (Α, 5/0, Άουε), Μπεν-Μπαγιά (Μ, 33/2, Ντούισμπουργκ). Απώλειες στην άμυνα οι Μπέκερ (31/2), Εν’ Κανσά (23/2), Πφίτσνερ (25/1).

Προετοιμασία: Σε έξι φιλικά επικράτησε μόλις στα τρία, ενώ υπέστη και τρεις ήττες: Βέρντερ 0-2, Ντε Γκράαφστσαπ 0-1, Βόλφσμπουργκ 1-0, Ντινάμο Δρ. 1-0, Χέρακλες 2-0. Επιθετικά δεν έπεισε ιδιαίτερα, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν γρανίτης στην άμυνα. Σούπερ νίκη στο Κύπελλο με σκορ 5-4 κόντρα στη Χέρτα.

Εκτίμηση: Αρκετά μεγάλο μέρος του ρόστερ είναι μεν έμπειρο, αλλά στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι δοκιμασμένο. Ποντάρουμε στις ικανότητες του Μάιερ. Σίγουρα στόχος η παραμονή. Πιστεύουμε ότι μπορεί να στοχεύσει από την 16η θέση και πάνω, μιας και παρέμεινε ο Κομπιλάνσκι.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κικερς Βίρτσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Τρελό ντεμαράζ από τους Κίκερς Βίρτσμπουργκ στην 3η κατηγορία. Αν και αρχές Φεβρουαρίου ήταν στην 14η θέση, ήρθε το εκπληκτικό 11-4-2 και η 2η θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια Μπάγερν ΙΙ. Αναπάντεχη εξέλιξη. Άνοδος μετά από τριετή απουσία και με το 2ο νεότερο ρόστερ της κατηγορίας.

Προπονητής: Μίχαελ Σίλε (42 ετών, από τον Οκτώβριο του 2017). Χρόνια τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Φέλιξ Μάγκατ. Είχε μπει στο στόχαστρο της Χόφενχαϊμ το καλοκαίρι. Προτιμά το επιθετικό παιχνίδι, με την ομάδα να έχει πέρυσι 71 γκολ στα υπέρ της.

Έδρα: Flyeralarm Arena (14.500)

Μεταγραφές: Απώλειες στο παζάρι οι Σούπαν (Α, 36/7), Κάουφμαν (1ος σκόρερ 15 γκολ/14 ασίστ), Ράιν (ΑΜ, 29/1), Βρένεζι (Μ, 32/5). Αποκτήθηκαν οριστικά οι Ζόντχαϊμερ (Μ, 37/4) και Χέρμαν (Α, 31/3). Νέο τέρμα ο έμπειρος Γκίφερ (Άουγκσμπουργκ) αντί του βασικού πέρυσι Μίλερ. Τελευταίο απόκτημα ο έμπειρος μέσος Τόκο (ελεύθερος).

Προετοιμασία: Είχε τα πάνω και τα κάτω της. Φιλικά: Ουνιόν 0-2, Μάιντς 0-6, Χορν 2-2, Βέχεν 3-1. Στο Κύπελλο Βαυαρίας ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Μόναχο 1860 (1-1 κ.α., 1-4 πέν.). Αποκλεισμός με σκορ 3-2 και στο Κύπελλο από το Αννόβερο, ματς στο οποίο δεν επέδειξε το απαιτούμενο πάθος.

Εκτίμηση: Πίσω από την ομάδα κινεί τα νήματα ο Φέλιξ Μάγκατ. Βρήκε 2-3 χορηγούς και την ανέβασε επίπεδο. Η άνοδος στην Τσβάιτε Λίγκα ήταν προγραμματισμένη, αλλά όχι για εφέτος. Νεανικό σύνολο, αξιόλογος κόουτς, επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα είναι η χαρά του Over 2,5 η Κίκερς. Μόνο με αρκετή δόση τύχης θα σωθεί.

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ