foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μακροχρόνια έως 4.50, η Μεζ και ο Μεξικανός

Μποζιονέλος | 10 Αυγ 2019 03:10
Large.jpg

Κακό στοιχηματικά το τριήμερο, η λογική λανθασμένη δεν ήταν, οι επιλογές όμως ναι.

Και, ως υποσχέθηκα, ανά μερικά 24ωρα ανεβάζω στήλη… αυγουστιάτικα καίτοι εν μέσω διακοπών. Η πρεμιέρα σε Γαλλία και Αγγλία ομολογώ ότι βοηθά. Έστειλα την οικογένεια για θάλασσα την Παρασκευή το μεσημέρι κι άρχισα να μελετώ γράφω… ως τώρα, που ανέβηκε.

Απολογίες για την έκταση του κειμένου, περί τις 3.000 λέξεις βγήκε η ανάλυση (ομάδα – ομάδα) σε Γαλλία και Αγγλία και, στο τέλος και επιγραμματικά, picks διημέρου. Την αγάπη σας.

Είθισται να κοιτάω την εκάστοτε έναρξη της Premier League… ανάποδα. Από την «ουρά». Δεν θα υπάρχουν φέτος ούτε η Κάρντιφ, ούτε η Φούλαμ, μα ούτε και η Χάντερσφιλντ, δίκαιος ο υποβιβασμός και των τριών πέρυσι, τη γλίτωσε οριακά η εξίσου κακή Μπράιτον. Και για πρώτη φορά από το 2010-11 δεν υπάρχει ουαλική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Ποιες… υποδεχόμεθα; Την Αστον Βίλα και τη Νόριτς, οι οποίες έλειψαν επί μια τριετία, μα και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που απουσίαζε… 12. Ποδοσφαιρομάνα το Σέφιλντ, έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Νησί, σπάνιος ο φανατισμός των Σεφιλνταίων εις το ζήπεδον.

Κατά τα λοιπά, υπάρχουν αρκετές… ταχύτητες στη νέα Premier League: η μάχη του τίτλου, η μάχη της Ευρώπης, οι μικρομεσαίες και η μάχη της παραμονής σε μια σεζόν, την πρώτη στο Νησί με… full VAR. Επιγραμματικά, ιδού:

Πεπ ή Γιούργκεν;


Τοποθετήθηκα πριν λίγο καιρό, τότε που η Λίβερπουλ ήταν στο 3.25 για πρωτάθλημα και εξήγησα, με λίγο φανατισμό ομολογώ, ότι 30 χρόνια δεν θέλω, δεν πρέπει και δεν θα γίνουν.



🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μάντσεστερ Σίτι: καλό το εγχώριο τρεμπλ αλλά η σεζόν άφησε την πίκρα του δεύτερου ευρωπαϊκού αποκλεισμού από αγγλική ομάδα. Από το 2011 έχει να πάει το Champions League o Πεπ Γκουαρδιόλα, ευλόγως θα πέσει εκεί το βάρος ενώ η έλευση του Ρόδρι θα δώσει ανάσες στον παιχταρά Φερναντίνιο. Στο 1.50 παίζεται για τρίτο συνεχόμενο τίτλο.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Λίβερπουλ: καλό το Champions League, το 6ο τρόπαιο καθιέρωσε τον Γιούργκεν Κλοπ ως έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στην ιστορία της αλλά, πλέον, το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε… ψύχωση. Επιτρέψτε μου: ή τώρα, ή ποτέ. Κι ας ελπίσουμε ο Normal One να μην αναλωθεί πάλι σε χρησιμοποίηση μόνο 14-15 παικτών… Ως και 4.00 (Betshop) το να το κατακτήσει…

Για την Ευρώπη 


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Αρσεναλ: η προσθήκη του Νταβίντ Λουίζ θεωρητικά δυναμώνει την άμυνα αλλά η Αρσεναλ δεν έχει μόνο θέμα εκεί, αλλά κυρίως αυτοπεποίθησης. Λύσεις είχε, απέκτησε και περισσότερες με τους Θεμπάγιος, Σαλιμπά αλλά και την αγορά του παιχταρά Πέπε της Λιλ, αν Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ βρουν περισσότερη «χημεία» τότε η ομάδα του Ουνάι Εμερι μπορεί… πιο ψηλά. Μέχρι 3η. Στο ωραιότατο 2.24 (Betshop) να είναι στην πρώτη 4άδα.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Γουλβς: έκανε μια ονειρεμένη σεζόν ως νεοφώτιστη, τερμάτισε στην 7η θέση και ήταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έργο Νούνο Εσπίριτο Σάντο φυσικά με τον άλλοτε βοηθό του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό να έχει εξελιχθεί σε ένα ενδιαφέρον project των πάγκων. Η δε προσθήκη του Βαγέχο της Ρεάλ, των Ζορντάο και Νέτο της Μπράγκα και του Κουτρόνε της Μίλαν αυξάνει τον πήχη των απαιτήσεων. Στο 5άρι κινείται να είναι στην πρώτη 6άδα, στο φτωχό 1.45 στην πρώτη 10άδα.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το ότι ο Ολε Γκούναρ Σόλκσιερ είναι πρώτο φαβορί για απόλυση ίσως… λέει πολλά. Ακριβοπλήρωσε πάντως τον Μαγκουάιρ της Λέστερ για την άμυνα, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Πογκμπά (όπως τους Ερέρα και Βαλένσια) ενώ με τους Μπισάκα, Τζέιμς επένδυσε στο μέλλον. Της λείπει όμως ο παίκτης-σημείο αναφοράς. Ελλείψει… 6ης θα μπει εξάδα, εκτός κι αν απειληθεί από κάποια Εβερτον ή Γουλβς. Εκτός 6άδας τη βλέπω πάντως…

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Τσέλσι: αποχαιρέτισε τον Μαουρίτσιο Σάρι, στράφηκε στον… δικό της Φρανκ Λάμπαρντ που λατρεύεται από την εξέδρα και ο οποίος έκανε ιδανική σεζόν πέρυσι με την Ντέρμπι Κάουντι αλλά μήπως… βιάστηκε; Θα δείξει. Μόνο απόκτημα ο Πούλισιτς από την Ντόρτμουντ, στην πρώτη σεζόν χωρίς τον Εντέν Αζάρ και «στοίχημα» οι νεαροί των ακαδημιών. Περίεργη χρονιά την αναμένει. Στο 2.30 (Interwetten) για να μπει στην 4άδα, για όποιον… τον ψήνει.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Τότεναμ: έκανε σεζόν-όνειρο με συμμετοχή στον τελικό του Champions League και 4άδα στην Premier, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο… επιτέλους πήρε παίκτη (τον Ντεμπελέ της Λιόν, με ρεκόρ μεταγραφής) αλλά από τον πάγκο οι λύσεις είναι λιγοστές.  Ισως ο… πήχης ανέβηκε απότομα, μια ρισκαδόρικη σκέψη είναι το 2.55 (Stoiximan) του να μη μπει στην 4άδα. 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Εβερτον: προσαρμοσμένος στη δεύτερή του σεζόν ο Μάρκο Σίλβα, έπεσαν αρκετά φράγκα για ενίσχυση, από τον εξαιρετικό μέσος Γκμπαμίν της Μάιντς (για αντί-Γκεγέ) και την αγορά του Ντελφ της Σίσι ως τον δανεισμό του ανερχόμενου φορ Κεν της Γιούβε. Αν ο Ρισάρλισον είναι καλά, μπορεί και 6άδα. Προσωπικά όμως, δεν το πολυβλέπω…

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μικρομεσαίες Αγγλίδες…

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Γουότφορντ: δεν έχει μπει ακόμη στην πρώτη 10άδα στην 4ετία που γύρισε στα σαλόνια αλλά πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν φτάνοντας ως τον τελικό του Κυπέλλου, η δουλειά του (γνωστού μας) Χάβι Γράθια είναι εμφανής. Στο 3.50 (Stoiximan) να είναι στη 10άδα.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Γουέστ Χαμ: η παρουσία, για δεύτερη σεζόν, του Μανουέλ Πελεγρίνι ίσως τη βελτιώσει, πήρε τον Αλέ της Αϊντραχτ για αντί-Αρναούτοβιτς, αν δεν έχει πολλούς τραυματισμούς θα τα πάει καλύτερα. Στο 2.25 (Stoiximan) να είναι στην πρώτη 10άδα.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Λέστερ: έδεσε η λογική του club με τον Μπρένταν Ρότζερς, αγόρασε τον Τίλεμανς, πρόσθεσε τον εξτρέμ Πέρες της Νιούκαστλ αλλά κάτι της λείπει, όπως ο διάδοχος του Μαγκουάιρ από τα στόπερ. Προς τη μετριότητα, στο 2.25 (Stoiximan) να μην είναι στην πρώτη 10άδα.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μπέρνλι: τρεις σερί σεζόν στα… σαλόνια, πέρυσι σώθηκε με άγχος, όπως και προ τριετίας, μεσολάβησε η 7η θέση (και η Ευρώπη) το ’18, ο Σον Ντάις συνεχίζει εδώ και επτά χρόνια στο… τιμόνι και η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Ως πότε όμως θα κάνει υπερβάσεις; Θα σωθεί, αλλά δύσκολα. Στο 1.50, αδιάφορο, να μην πέσει.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μπόρνμουθ: ο μακροβιότερος προπονητής στην κατηγορία, Εντι Χάουι, αποτελεί εχέγγυο ηρεμίας, μεταγραφικά δεν κινήθηκε σοβαρά ελέω επενδύσεων στο προπονητικό, αν στρώσει αμυντικά θα σωθεί εύκολα. Στο 2.65 (Stoiximan) να είναι ο κορυφαίος σύλλογος στα νότια (Σαουθάμπτον και Μπράιτον οι άλλες).

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Σαουθάμπτον: επτά σερί σεζόν μετρά στην κατηγορία μετά την επάνοδό της, την τελευταία διετία κινδύνεψε σοβαρά, η έλευση του (Κλοπ των… φτωχών) Ραλφ Χάζενχουτλ τον Δεκέμβριο έσωσε την περσινή παρτίδα. Σημαντικό ότι κράτησε τους βασικούς.

Η μάχη της αγγλικής σωτηρίας

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Αστον Βίλα: άμεση ήταν η επάνοδός της, φαινόταν άλλωστε από το πολύ δυνατό της ρόστερ ενώ ο Ντιν Σμιθ αποδείχθηκε λίρα… εκατό για τον πάγκο. Πήρε όμως καμιά 15αριά παίκτες (με καλύτερους τον Ελ Γαζί της Λιλ, τον γνωστό μας Ενχελς από τη Ρεμς) και τον Μινγκς της Μπόρνμουθ), κυρίως μεσοαμυντικούς όπου είχε θέμα, θα χρειαστεί χρόνο και να δούμε τι… ψάρια πιάνει. Στο 1.85 (Novibet) να είναι η καλύτερη νεοφώτιστη στο τέλος της σεζόν.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Κρίσταλ Πάλας: επί έξι σερί σεζόν, από τότε που ανέβηκε, παίζει με τη φωτιά, πέρυσι την έσωσε η εμπειρία του 71χρονου Ρόι Χόγκσον, που είναι όμως από τα πρώτα φαβορί για απόλυση. Δεν ενισχύθηκε, δεν έχει λύσεις στο ρόστερ, ερώτημα αν ο Βιλφρίντ Ζαχά παραμείνει. Στο 4.50 (Bwin) να πέσει.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μπράιτον: πήρε τον Γκρέιαμ Πότερ (περσινό της Σουόνσι) για να μην παίζει αμυντικά, όπως επί ημερών Κρις Χιούτον, αλλά… ακριβώς για αυτό σωνόταν. Θα δούμε αν θα της βγει, όπως και αρκετοί (Λοκάντια και Ισκιέρδο, κυρίως) που δεν «τράβηξαν» πέρυσι. Αλλά ως πότε θα σκοράρει ο γερόλυκος Μάρεϊ; Στο 3.00 (Novibet) να υποβιβαστεί.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Νιούκαστλ: η εποχή του Ράφα Μπενίτεθ ολοκληρώθηκε, χάρη στη συσπείρωση που δημιουργούσε ο Μαδριλένος κατόρθωσε πέρυσι να τη… βγάλει καθαρή, ο διάδοχός του Στιβ Μπρους ξέρει από μάχες σωτηρίας αλλά θεωρείται άνθρωπος του (υπό διαρκή αμφισβήτηση ιδιοκτήτη) Μάικ Ασλεϊ. Αρκεί τούτη η γνώση όμως; Πάντως μεταγραφικά, κυρίως με τον Σεν Μαξιμέν της Νις και τον Ζοέλιντον της Χόφενχαϊμ, κινήθηκε ώριμα. Δεκάδα δύσκολα να μπει, εξίσου απίθανο να πέσει.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Νόριτς: τρίτη άνοδος στην Premier στην τρέχουσα 10αετία, το ’16 ήταν προτελευταία, στόχος να πάψει να είναι… ασανσέρ. Οσο, πάντως, για την ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε ήταν υπέρβαση ο περσινός τίτλος στην Championship, άλλο τόσο νορμάλ στήριξε το ρόστερ και κινήθηκε προσεκτικά στις μεταγραφές (Φέρμαν, Γκίλμοθρ, Ρόμπερτς κλπ.). Γερμανική ψυχρότητα. Στηρίζω: στο 1.90 (Netbet) να μην υποβιβαστεί.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: οι «λεπίδες» έκλεισαν έναν κύκλο 12 ετών που τους βρήκε δύο κατηγορίες ποιο κάτω αλλά κατόρθωσαν να ανακάμψουν και, την τελευταία 3ετία με την παρουσία του Κρις Γουάιλντερ στον πάγκο, να πρωταγωνιστήσουν.  Πήρε μια ντουζίνα παίκτες αλλά λίγους με εμπειρία στην κατηγορία, προβάλει πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στις αποδόσεις αλλά υποτιμάται η ισχύς του «Μπράμαλ Λέιν». Στο 2.20 (Netbet) να μην υποβιβαστεί.

Αλλού το (γαλλικό) ενδιαφέρον)

Η παρουσία της ζάμπλουτης Παρί, με ή χωρίς Νεϊμάρ (σ.σ. μη κάνουν καμιά μ@λ@κία στη Ρεάλ και τον πάρουν…) εκμηδενίζει κάθε ενδιαφέρον για τον τίτλο στη Ligue 1. Eχει οκτώ πρωταθλήματα, πήρε τα έξι από τα τελευταία επτά αλλά πρώτη στη λίστα είναι η Σεντετιενάρα με 10 κι ακολουθεί η Μονακό με 9! Ε, σε λίγα χρόνια, η Παρί θα τις έχει ξεπεράσει αν δεν αλλάξει κάτι. Που το εύχομαι δηλαδή διότι το γαλλικό πρωτάθλημα επί σειρά ετών ήταν αμφίρροπο. Ηταν…

Πρόλαβα πρωταθλήτρια τη Λανς, θυμάμαι την πρωτιά της Μονπελιέ, είχα απολαύσει τον τίτλο της Ναντ. Θα… σέβεστε, χεχε.

Στοιχηματικώς όμως, το ενδιαφέρον (εκτός κι αν έχει κανείς καμιά κουλή έμπνευση, αγνοήσει τα πετροδόλαρα των Παριζιάνων και ρίξει καμιά… μπόμπα) είναι στο «πρωταθλήτρια χωρίς την Παρί Σεν Ζερμέν», ήτοι η 2η θέση. Όπως βέβαια και η Ευρώπη αλλά και η παραμονή.

Τα… προφανή για τη δυάδα και την τριάδα.

🇫🇷 Λιλ: συνεχίζει με τον Κριστόφ Γκαλτιέ που την έβγαλε 2η πέρυσι, έχασε τέσσερις βασικούς (Κονέ, Μέντες, Πέπε, Λεάο) και πήρε καμιά δεκαριά, αλλά άπαντες… στοιχήματα.

🇫🇷 Λιόν: έμεινε εκτός δυάδας επί τρία συναπτά έτη, πήρε για τον πάγκο τον παντελώς άπειρο (και άνευ λόγου και αιτίας) Σιλβίνιο αντί του Ζενεζιό, τσίμπησε Κονέ και Μέντες από τη Λιλ αλλά και τον στόπερ Αντερσεν της Σαμπντόρια αλλά δεν κάλυψε την απουσία του Φεκίρ.

🇫🇷 Μαρσέιγ: ρηξικέλευθη η επιλογή του Αντρέ Βίλας Μπόας για τον πάγκο, στοίχημα και ο φορ Μπενεντέτο της Μπόκα, γενικώς στόχος είναι απλά να βγει στην Ευρώπη. Ισως πάντως της βγει σε καλό.

🇫🇷 Μονακό: ελλείψει Λεονάρντο Ζαρντίμ πήγε να πέσει πέρυσι, τον επανέφερε, έσωσε τη σεζόν, μεταγραφικά δεν έχει κινηθεί φύλλο πλην του κίπερ Λεκόν της Μονπελιέ αλλά έχει συνολικά 63 συμβόλαια παικτών (!) και ψάχνει να τα μειώσει.

Εξ αυτών η λογική λέει… Λιόν, το ρίσκο λέει Μαρσέιγ και το μυαλό μου… τίποτε. Ειδικά όσο η Μονακό δεν έχει ακόμη πλήρως διαμορφωμένο ρόστερ.

Στη δε Netbet, αποδόσεις για πρώτη τριάδα: Λιόν στο 1.50, Μαρσέιγ στο 3.10, Μονακό στο 4.75, Λιλ στο 5.00.

Από τις… αδυναμίες μου στη Ligue 1

…είναι η Σεντ Ετιέν, η οποία όμως είδε τον Ζαν Λουί Γκασέ να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο βοηθός του, Ζισλέν Πρεντάν αλλά, μεταγραφικά, γέμισε το ρόστερ της με αποκτήματα σε κάθε θέση.

Ετερη αδυναμία η Νις του Πατρίκ Βιεϊρά, αδικείται από την περσινή 7η θέση ωστόσο έθεσε τις βάσεις για ακόμη πιο ψηλά και σημαντικό, καίτοι δεν έχει πάρει κάνα σημαντικό παίκτη ως τώρα, ότι κράτησε τον κορμό της πλην του αρχισκόρερ Σεν Μαξιμέν (πήγε στη Νιούκαστλ). Εξίσου σημαντικό ότι την αγόρασε ο Αγγλος επιχειρηματίας Τζιμ Ράτκλιφ αλλά η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί ως τέλη του μήνα.

🇫🇷 Στον διπλασιασμό να είναι στην 6άδα οι «στεφανουά», στο 2.75 η Νιμ στον Stoiximan.

Υπάρχει και το Στρασβούργο που επέστρεψε και πάει… βήμα βήμα: 15ο πρόπερσι, 11ο πέρυσι, πάντα με τον Τιερί Λορέ στο… τιμόνι, πήρε και το Λιγκ Καπ και έχει σταθερά ανοδική πορεία ενώ μεταγραφικά κινήθηκε με πλάνο (ο στόπερ Τζικού της Καέν και ο μέσος Μπελγκάρ της Λανς). Το γήπεδο γεμίζει, οι Αλσατοί έχουν βλέψεις (αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου, προχωράει το νέο προπονητικό) και στόχος η 6άδα, ει δυνατόν (15.00 πληρώνει…).

Κατά τα λοιπά, η Μονπελιέ συνεχίζει με τον Μισέλ Ντερ Ζακαριάν και με στόχο την Ευρώπη αλλά και ενισχυμένη με τον καλό χαφ Σαβανιέ της Νιμ. Η Μπορντό συνεχίζει με τον Πάουλο Σόουζα που όμως, στο τελευταίο δίμηνο που την ανέλαβε, δεν έδειξε το παραμικρό και ποντάρει στα πολλά αποκτήματα που έκανε

🇫🇷 Με ενδιαφέρον παρατηρεί κανείς το… project ονόματι Ρεν, με τον Ζιλιέν Στεφάν να κάνει… παπάδες πέρυσι οδηγώντας τη στην κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και στην 10η θέση, μπορούσε παραπάνω. Και έχασε τους Αντρέ και Μπεν Αρφά από τους περσινούς βασικούς, ερώτημα ο εξτρέμ Τε της Ανζέ.

Ετερο… project, η Τουλούζ του Αλέν Καζανοβά η οποία εδώ και χρόνια σώνεται στο τέλος, της λείπει το κάτι παραπάνω. Εκανε πολύ καλές μεταγραφές, από τον Κουλούρη (και τον Σαΐντ της Ντιζόν) για την επίθεση ως τον μέσο Νακενγκό της Νις και τον χαφ Βενκέρ της Αντάλιασπορ, αν κρατήσει και τον αρχηγό Γκραντέλ ίσως έχει μια καλή σεζόν.

Ποια εξ αυτών θα μπορούσε να μπει στην εξάδα, παρουσία Παρί, Λιόν, Λιλ, Μονακό και Μαρσέιγ; Όχι πως θα μπουν και οι πέντε, έτσι; Η Σεντ Ετιέν είναι στο 2.00, η Ρεν στο 2.75, η Νις επίσης στο 2.75, η Μπορντό στο 4.00 και η Μονπελιέ στο 5.00 (αποδόσεις Stoiximan). Tους… Βεϊριάδες της Νίκαιας κράτησα.

Η Μεζ και το… φούντο

Από φέτος η λίγκα δεν έχει την Γκινγκάμπ, ούτε την Καέν που αδίκησε εαυτόν (και ρόστερ) με τον υποβιβασμό της. Ανέβηκαν η Μετς και η Μπρεστ. Την οποία Μπρεστ έχω δει γραμμένη και ως «Σταντ Μπρεστουά», ας αλλάξουν μεταφραστή ορισμένοι (χεχε). Η Βρέστη, από τα πιο γνωστά λιμάνια της χώρας, ήταν και μεγάλη βιομηχανική πόλη έως και την καταστροφή της, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έκτοτε εξελίχθηκε σε πανεπιστημιούπολη.

Η δε Μετς, που ορθώς στα γαλλικά προφέρεται ως «Μεζ», βρίσκεται στη Λωραίνη και κοντά στα γαλλογερμανικά σύνορα. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους ως Divodurum, ενώ το σημερινό όνομα προέρχεται από την κέλτικη φυλή Mettis. Από το 1871 έως το 1918 ανήκε στους Γερμανούς καίτοι η πλειονότητα του πληθυσμού ήταν πάντα γαλλική. Για όσους δεν το γνωρίζουν, από εκεί πήρε το όνομά του το Μετς της Αθήνας στον Ιλισό.

Η Μετς έχει εξελιχθεί σε… ασανσέρ τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει με τον Βενσάν Ονιό στον πάγκο, επιλογή του Φρεντερίκ Αντονετί που λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος παραμένει στην Κορσική. Μεγάλο ερώτημα αν το ρόστερ της ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, εκτιμώ πως… ναι, εύκολα ή δύσκολα.

Αντιθέτως η Μπρεστ, η οποία έλειπε έξι χρόνια από τα… σαλόνια, δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε, στηρίζεται στον περσινό «κορμό» και άλλαξε και προπονητή προσλαμβάνοντας τον Ολιβιέ Νταλ’Ολιό αντί του επί τριετίας «αρχιτέκτονα» Ζαν Μαρκ Φιρλάν.

🇫🇷 Στο 1.40 η Μετς και στο 1.60 η Μπρεστ, για να μην υποβιβαστούν, στη Stoiximan. Προφανώς και δεν… λέτε κάτι οι εν λόγω αποδόσεις. Στο 2.75 είναι όμως στη Novibet το να… φουντάρει η Μπρεστ, σημειώνεται για τα… προσεχώς.

Η Ανζέ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Εχει από το ’11 τον ίδιο προπονητή (Στεφάν Μουλέν), κάθε χρόνο της φεύγουν βασικοί αλλά βρίσκει τρόπο να καλύπτει τα κενά, συχνά εκ των έσω, ωστόσο η λογική της Λερναίας Υδρας δεν είναι πάντα και επιτυχής. Στο 6άρι είναι στη Novibet να πέσει.

Σε μερικούς μπουκ είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό (στο 2.75) η Ντιζόν η οποία προσέλαβε τον τέως βοηθό Στεφάν Ζομπάρ για πρώτο προπονητή, έχασε αρκετούς βασικούς, πέρυσι τη γλίτωσε… στο τσακ. Ουδείς, δε, γνωρίζει τι ξημερώνει στη Ναντ η οποία έχασε ξαφνικά τον Βαχίντ Χαλίλχοζιτς αλλά έφερε τον πολύπειρο Κριστιάν Γκουρκίφ, τροχοπέδη ότι δεν τον είχε στην προετοιμασία ενώ χρήζει ενίσχυσης.

Ερώτημα και η Αμιάν (στο 4.00 για υποβιβασμό), η οποία προσέλαβε τον 36χρονο Λούκα Ελσνερ, Σλοβένος και προπονητής της (πολύ ανταγωνιστικής) βελγικής Σαν Ζιλουά. Παίκτες δεν πήρε, αγόρασε όμως κάποιους που τους είχε δανεικούς και δεν αποδυναμώθηκε. Ούτε η Νιμ του Μπερνάρ Μπλασάρ αποδυναμώθηκε, πέρυσι έπαιξε χωρίς φόβο, φέτος η σεζόν όμως θα είναι πιο δύσκολη αφού απώλεσε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Η δε Ρεμς (σ.σ. που ορθώς προφέρεται ως «Ρανς») του Νταβίντ Γκιόν ήταν πέρυσι η ευχάριστη έκπληξη αφού ως νεοφώτιστη τερμάτισε στην 8η θέση, έχασε 3-4 βασικούς όμως και δεν δείχνει τάση για αποκτήματα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🇫🇷  Ως γνωστόν πέφτουν δύο ομάδες απευθείας και μια πάει στα μπαράζ. Η αλήθεια είναι ότι η Ντιζόν την έχει βγάλει πολλές φορές καθαρή… από τύχη αλλά έχει υπολογίσιμη έδρα: είναι στο 2.75 και έπονται η Μπρεστ με ίδια απόδοση, η Μετς στο 3.50, η Αμιάν στο 4.00, η Νιμ στο 4.35 ενώ Τουλούζ, Ρεμς και Ανζέ είναι στο 6άρι.

Εξ αυτών κράτησα την Αμιάν για να πέσει. Η μόνη που δεν με πείθει…

Κατά τα λοιπά, για το Σ/Κ…

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Από την πρεμιέρα της Premier, ίσως οι αποδόσεις αδικούν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ, σε επτά επισκέψεις (5-2-0) στο Μπόρνμουθ. Μια Μπόρνμουθ που έχει απουσιούλες ενάντια σε μια ενθουσιώδη νεοφώτιστη.

🇨🇿 Η νεοφώτιστη Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε δεν έχει μπει κι άσχημα στη νέα Fortuna Liga, στη μόνη της έξοδο σε καρέ αγώνων έκανε νίκη (με τη Σλοβάτσκο) και οι ισοπαλίες με Σπάρτα και Γιάμπλονετς, στα «συν» καταγράφονται. Δοκιμάζεται στο Πρίμπραμ ενάντια σε μια ασταθή, και ευπαθή αμυντικά, ομάδα και σε μια έδρα όπου… παραδόξως, σπάνια περνά καλά (2-1-11 συνολικά).

🇷🇺 Η Ρούμπιν πετυχαίνει την Κρασνοντάρ εν μέσω Πόρτο, και ερχόμενη από ήττα με γκολ στο 89’, από φάουλ, από τους Πορτογάλους, δύσκολη η ρεβάνς στο «Ντραγάο». Και γενικώς η εικόνα της ήταν μέτρια (προς κακή) ενώ η Ρούμπιν ερχόταν από δύο σερί νίκες ύστερα από τη μάλλον άδικη ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Συν ότι στο Κρασνοντάρ δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτε βάσει παράδοσης (0-1-7), ως πότε θα κρατά; Προς τα δεξιά, ακόμη και η διπλή ευκαιρία σε καλή τιμή είναι.

🇧🇷 Επιασε… 13άρι η Αβαΐ, ούτε με την ντεφορμέ Μποταφόγκο τα κατάφερε ούσα άτολμη (2-0) ωστόσο η ομάδα του Αλμπέρτο Βαλεντίμ πετυχαίνει την Κρουζέιρο σε μαύρο χάλι αφού ο Μάνο Μενέζες παραιτήθηκε ενώ στο τελευταίο έχασε ξανά από την Ιντερνασιονάλ (αυτή τη φορά για το Κύπελλο, μεσοβδόμαδα). Τροφή για σκέψη τα 3.10 του άσου για μια Αβαΐ που δεν έχει νίκη φέτος. Τι λέτε;

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Αρκετά μπερδεμένο το Λέστερ – Γουλβς αύριο, πιο έτοιμοι οι «λύκοι» που έπαιξαν με Κρουσέιντερς και Πιούνικ, κακώς τόσο αουτσάιντερ. Σε δύο από τα τρία επίσημα σκόραρε ο Μεξικανός Ραούλ Χιμένες (από δύο) που τιμάται υψηλά για να συνεχίσει το κρεσέντο του…

⇒ O άσος (του 2.20) στο Μποαβίστα – Αβες και το διπλό (του 3.50) στο Κρακόβια – Κορόνα, στα υπ’ όψη…

 Επόμενη στήλη, πρώτα ο Θεός και… οι διακοπές, την Τρίτη…

 

 Outright picks 

 

🇫🇷 Ligue 1, στην 6άδα: Νις (2.75, Stoiximan)

🇫🇷 Ligue 1, υποβιβασμός: Αμιάν (4.00, Novibet)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Premier League, υποβιβασμός: Κρίσταλ Πάλας (4.50, Bwin)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Premier League, υποβιβασμός: Μπράιτον (3.00, Novibet)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Premier League, να μην υποβιβαστεί: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2.20, Netbet)

 Picks Σαββάτου 10/8 

 

Fun bet 

 17:00 Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 2 (3,85, Stoiximan)

Μονά και δυάδα (απόδοσης 4.86) 

 18:00 Πρίμπραμ - Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε: 2 dnb (2.19, Betshop)
 19:00 Κρασνοντάρ – Ρούμπιν Καζάν: Χ2 (2.22, Betshop)

 Picks Κυριακής 11/8 

 

Σκόρερ 

 16:00 Λέστερ – Γουλβς: Γκολ Ραούλ Χιμένες (2.90, Bwin)

Fun bet 

 22:00 ΑβαΐΚρουζέιρο: 1 (3.10, Sportingbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ