foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ125
MEGA DEAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga 2: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Ιουλ 2019 13:35
Γερμανία-Bundesliga-2-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

 

Μικρή Bundesliga χαρακτηρίζεται η Β’ Γερμανίας. Εφέτος, όμως, μάλλον τα ονόματα ξεπερνούν ορισμένα απ’ αυτά που βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Υποβιβάστηκαν Στουτγκάρδη, Αννόβερο, Νυρεμβέργη, παρέμεινε στα... χαμηλά στρώματα το Αμβούργο, κέρδισε την άνοδο η ιστορική Καρλσρούη, είναι πάντα απειλητικές οι Σαν Πάουλι, Μπόχουμ, Χόλσταϊν Κιελ.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Το εγχείρημα του Αμβούργου είναι δυνατό. Η απευθείας άνοδος έχει «σφραγιστεί» με έμπειρο κόουτς και ικανό ρόστερ. Έμαθε από το περυσινό μάθημα. Είτε στις θέσεις 1-2 (2.15 Interwetten), είτε ακόμα και ως πρωταθλήτρια (5.00 Novibet), η ομάδα από τον Βορρά θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Αμβούργο, 2. Στουτγάρδη, 3. Αννόβερο, 4. Νυρεμβέργη, 5. Μπίλεφελντ, 6. Χόλσταϊν Κίελ, 7. Μπόχουμ, 8. Ντάρμσταντ, 9. Χάιντενχαϊμ, 10. Σαν Πάουλι, 11. Άουε, 12. Καρλσρούη, 13. Σαντχάουζεν, 14. Ρέγκενσμπουργκ, 15. Γκρόιτερ Φιρτ, 16. Ντινάμο Δρέσδης, 17. Όσναμπρικ, 18. Βέχεν Βιζμπάντεν

Σύστημα διεξαγωγής

Στους βατήρες μπαίνουν οι 18 ομάδες της 2η τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας. Είναι η 46η έκδοση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Μετά από τις 34 στροφές, κερδίζουν την άνοδο στην Bundesliga οι δύο πρώτες της βαθμολογίας. Η 3η θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με την 16η της Α’ κατηγορίας. Ο βυθός της βαθμολογίας δεν αλλάζει. Οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Γ’ κατηγορίας. Η 16η της λίστας θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με την 3η της Γ’ Γερμανίας. Σε περίπτωση  ισοβαθμίας τα κριτήρια  είναι κατά σειρά τα εξής: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, ε) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, στ) καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια, ζ) αγώνας μπαράζ.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Τσίλερ Τερματοφύλακας Στουτγκάρδη Αννόβερο
Λάιμπολντ Αμυντικός Νυρεμβέργη Αμβούργο
Κόμπελ Τερματοφύλακας Χόφενχαϊμ Στουτγκάρδη
Κινσόμπι Μέσος Χόλσταϊν Κίελ Αμβούργο
Κλέμεντ Μέσος Πάντερμπορν Στουτγκάρδη

 

 

Οι ομάδες της Bundesliga 2

Στουτγκάρδη

Τι έκανε πέρυσι: Τρίτος υποβιβασμός στην ιστορία της, δεύτερος στην τελευταία τριετία. Χειρότερη συγκομιδή βαθμών (22β.) και χειρότερη επίθεση (22 γκολ) όλων των εποχών. Ούτε στα μπαράζ με την Ουνιόν Βερολίνου (2-2 εντός, 0-0 εκτός) τα κατάφερε. Καταστροφή. Απογοήτευση. Αδικαιολόγητη. Κακή.

Προπονητής: Φουλ επίθεση από τον 44χρονο Τιμ Βάλτερ. Το έδειξε με την περυσινή 6η θέση της Χόλσταϊν Κιελ. Ανάλογα θα παίζει και με τη Στουτγκάρδη. Πανύψηλος (1.92μ.), το ίδιο και ο εγωισμός του για επιτυχίες. Αξιοσημείωτο ότι είχε κλείσει στην ομάδα, πριν αυτή μπει σε διαδικασία μπαράζ.

Έδρα:  Mercedes-Benz Arena (60.469)

Μεταγραφές:  Κέρδισε σε χρήμα στα ταμεία της, έχασε σε ποιότητα στην άμυνα με την αποχώρηση των Παβάρ, Κάμπακ, Μπάουμγκαρτλ. Έφυγαν οι έμπειροι Μπεκ, Γκέντνερ, Αόγκο, Τσίλερ, Τσούμπερ. Προς αποχώρηση και ο Δώνης (ΜΕ). Καλές προσθήκες αυτές των Κλέμεντ (Μ), Κόμπελ (Τ), Καλάιτζιτς (Ε, 2,5 εκατ. ευρώ).

Προετοιμασία: Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία, μιας και τη μία έφευγε κόσμος, την άλλη ερχόταν. Βασικός σκοπός του Βάλτερ η ομάδα να δρα, να επιτίθεται και να είναι θαρραλέα. Σημαντικές νίκες με Φράιμπουργκ (4-2) και Βασιλεία (3-2). Σοκ με τον σοβαρό τραυματισμό του νεοφερμένου Καλάιτζιτς (8 μήνες νοκ-άουτ).

Εκτίμηση: Μικρότερο μπάτζετ, πολλές αποχωρήσεις παικτών. Σε σχέση με τον προηγούμενο υποβιβασμό, έχει τουλάχιστον μία πιο σταθερή διοίκηση. Η μεταβατική περίοδος ήταν πιο ομαλή. Θα προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα, διατηρεί συνάμα την ποιότητα στα ύψη. Θα φτύσει, πάντως, αίμα για την επάνοδο.

 

Αννόβερο

Τι έκανε πέρυσι: Λογικός ο 6ος υποβιβασμός στην ιστορία του. Η πρώτη νίκη (5 συνολικά, καμία εκτός έδρας) στον δεύτερο γύρο ήρθε στην 31η αγωνιστική. Από την 13η αγωνιστική ήταν πάντα στην επικίνδυνη ζώνη. Ο τραυματισμός του Μπεμπού της στέρησε επιθετική δύναμη. Αμυντικά ήταν για γέλια (71 γκολ παθητικό).

Προπονητής:  Επιστροφή για τον Μίρκο Σλόμκα. Στα 51 του χρόνια επανέρχεται στο τιμόνι (2010-13) των Σαξόνων. «Λίγος» για το πόστο ο Τόμας Ντολ. Γνωρίζει το περιβάλλον, ενώ θα έχει τη βοήθεια του νέου τεχνικού διευθυντή και πρώην παίκτη, Γιαν Σλάουντραφ (35 ετών). Έμπειρος κόουτς για την κατηγορία.

Έδρα:  HDI-Arena (49.200)

Μεταγραφές: Προφανώς έφυγε αρκετός καλός κόσμος (Μπεμπού, Σβέγκλερ, Γουντ, Φίλκρουγκ). Σούπερ προσθήκη ο γκολκίπερ Τσίλερ, ενώ επιθετικά αποκτήθηκαν οι Ντουκς, Τόιχερτ. Έχει ακόμα αέρα προς τα πάνω. Στην άμυνα έχει πολλούς παίκτες επιρρεπής σε τραυματισμούς. Προς αποχώρηση ο βασικότατος Γουάλας (Μ).

Προετοιμασία: Μετέβη στην Αυστρία στις αρχές του μήνα. Νίκησε με άνεση τα... χωριά για ξεμούδιασμα. Δυσκολίες στα ματς κόντρα σε καλύτερες ομάδες (Ροστόφ 2-1), αλλά και με τη Χάνσα Ρόστοκ (0-0). Η πρόβα τζενεράλε ήταν με τη Χρόνινχεν και ηττήθηκε με σκορ 1-0. Πολλά λάθη στην άμυνα, ακίνδυνη επιθετικά.

Εκτίμηση: Ο... αιωνόβιος Μάρτιν Κιντ έμεινε στην προεδρία. Πλήρης ταύτιση στο όνομα «Αννόβερο», με την τοποθέτηση των Σλόμκα και Σλάουντραφ. Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση στην κόντρα οπαδών και διοίκησης. Έχασε φυσικά σε ποιότητα. Μόνο αν όλα κυλήσουν ομαλά θα παίξει ρόλο στη μάχη της ανόδου.

 

Νυρεμβέργη

Τι έκανε πέρυσι: Στις 6 πρώτες αγωνιστικές πέτυχε δύο νίκες. Στις υπόλοιπες 28 μόλις μία. Άλλαξε προπονητές, άλλαξε πράγματα, αλλά δεν βρήκε άκρη. Μόλις 3 οι νίκες της, μόλις 26 τα γκολ της, πολλά τα 68 τέρματα στο παθητικό της. Ήταν ο 9ος υποβιβασμός, ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga.

Προπονητής:  Δεν χρειάζονται συστάσεις. Άλμα καριέρας για τον 49χρονο Νταμΐρ Κάναντι του Ατρομήτου. Πετυχημένη αν μη τι άλλο η παρουσία του στην Ελλάδα, τώρα αναλαμβάνει σε κρίσιμο σημείο τη Νυρεμβέργη. Σοβαρός, πειθαρχημένος, ξέρει και να παίζει επιθετικά, ποντάρει στο καλό τρανζίσιον.

Έδρα: Max Morlock Stadion (50.000)

Μεταγραφές: Ακόμα μετρά αποχωρήσεις (Λάιμπολντ, Εβέρτον, Λέβεν). Επιθετικά ήθελε ενίσχυση και απέκτησε τον Ντόβενταν (Χάιντενχαϊμ) και τον εξαιρετικό Μεδέιρος (Σπόρτινγκ Λις.). Έμπειρος ο μπακ Ζοργκ (Α), ελπιδοφόροι οι Χακ (Α) και Χάντβερκερ (Μ). Δεν μας ξετρελαίνει το ρόστερ σε γενικές γραμμές.

Προετοιμασία: Στην Αυστρία φυσικά το χτίσιμο της Νυρεμβέργης. Βαρύ το αρχικό 0-4 από τη Βασιλεία, αλλά μετά έστρωσε το πράγμα για την ομάδα του Κάναντι. Χάιλαιτ η πρόβα τζενεράλε με την Παρί Σεν Ζερμέν (1-1), όπου τα πήγε καλά. Νωρίτερα έκανε αρκετές δοκιμές με τη Ραπίντ Βιέννης (1-2). Μεστά αποτελέσματα.

Εκτίμηση: Η διοίκηση έδωσε περιθώριο δύο ετών στον Κάναντι. Δύο χρόνια μέχρι να βρεθεί στην Α’ κατηγορία. Δύσκολη η μεταβατική περίοδος, αν και το επεξεργάζεται καιρό τώρα. Σχετικά καλές οι προσθήκες, έχει και το know how της κατηγορίας. Μάλλον θα είναι έκπληξη αν μπει στην πρώτη δυάδα.

 

Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Περίπατο ήθελαν, ψυχρολουσία δέχτηκαν. Πάει το όνειρο της άμεσης επανόδου, μετά τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του. Στο φινάλε του πρώτου γύρου ήταν στους 37 βαθμούς και στο +6 από την 4η θέση. Έμεινε άνευ νίκης από την 26η έως την 33η αγωνιστική. Είχε βέβαια το νεότερο ρόστερ της κατηγορίας (23,8 έτη).

Προπονητής: Νούμερο 1 στόχος ήταν ο Ντίτερ Χέκινγκ και αυτός αποκτήθηκε. Ήρθε από την Γκλάντμπαχ και στα 54 του χρόνια έχει πάμπολλες εμπειρίες (8η προπονητική στάση). Πολυτέλεια για το Αμβούργο. Εγγυάται πειθαρχία και σταθερότητα. Ο ίδιος πιστεύει στην άνοδο και θα το μεταφέρει στους παίκτες.

Έδρα: Volksparkstadion (57.000)

Μεταγραφές: Εισέπραξε 18 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Κόστιτς και Ντόγλας Σάντος. Αποδυναμώθηκε στην επίθεση με την αποχώρηση των Αρπ και Λασόγκα. Συνολικά 9 οι νεοφερμένοι. Έτοιμοι για τη βασική 11άδα οι Χίντερζεερ (Ε), Κινσόμπι (Μ), Εβέρτον (Α), Λάιμπολντ (Μ), Φερνάντες (Τ), Κίτελ (Μ).

Προετοιμασία: Έχτισε τις βάσεις στην Αυστρία. Δυνατά φιλικά με Χάντερσφιλντ (0-1) και Ολυμπιακό (1-1). Η πρόβα τζενεράλε ήταν κόντρα στην Άντερλεχτ (2-2, από 2-0 υπέρ του). Ποιοτικά είναι καλύτερο. Βελτιώθηκε στο οργανωτικό κομμάτι, στο οποίο «πονούσε». Ταλαιπωρήθηκαν με τραυματισμούς οι Κινσόμπι και Εβέρτον.

Εκτίμηση: Ο κόσμος πιστός. Ανανεώθηκαν 23.500 εισιτήρια διαρκείας. Δεύτερη σεζόν που ξεκινά το εγχείρημα της επανόδου στα σαλόνια. Νέος κόουτς (Χέκινγκ) και νέος τεχνικός διευθυντής (Μπολντ). Αμφότεροι αξιόπιστοι. Αν βρει το εύκολο γκολ και δέσει γρήγορα, τότε θα είναι φαβορί για τη δυάδα αλλά και τον τίτλο.

 

Χάιντενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Άργησε να βρει ρυθμό. Σταθεροποιήθηκε άμεσα. Μέτρησε μόλις μία ήττα από την 8η έως την 23η αγωνιστική, για να τερματίσει στην 5η θέση (καλύτερη επίδοση στην ιστορία της) και μόλις στο -2 από την άνοδο. Στο... τσακ δεν έκανε το κόλπο γκρόσο στο Κύπελλο (4-5 Μπάγερν, προημιτελικά).

Προπονητής: Σταθερή αξία. Από το 2007 είναι στο τιμόνι ο Φρανκ Σμιντ. Παίκτης επί μία 4ετία, την ανέλαβε μόλις κρέμασε τα παπούτσια. Πλέον είναι 45 ετών. Δουλευταράς από τους λίγους. Ψάχνεται για το επιθετικό ποδόσφαιρο, μερικές φορές, ωστόσο, γίνεται σκληρό καρύδι για τους «μεγάλους».

Έδρα: Voith-Arena (15.000)

Μεταγραφές: Μέχρι την έναρξη της σεζόν είχε χάσει σε ποιότητα. Βασικότατη απώλεια ο Νίκολα Ντόβενταν (14/11, Νυρεμβέργη, 2,5 εκατ. ευρώ). Θα λείψει και ο μέσος Άντριχ (Ουνιόν Βερ.). Έμεινε ο καλός μέσος Ντορς, ήρθαν οι Φόρενμπαχ (Α), Ότο (Ε, Χόφενχαϊμ), Χίσινγκ (Α). Κέρδισε σε βάθος στο ρόστερ της.

Προετοιμασία: Δύο βασικά στάδια στην προετοιμασία της. Το 2ο και πιο σημαντικό διεξήχθη στην Αυστρία. Εντυπωσιακή στο 5-1 με τη Μίντλεσμπρο. Αρχές Ιουλίου υπέστη ρήξη χιαστού ο σημαντικός μέσος Μαξ Τιλ, ο οποίος θα λείψει καιρό. Αποκτήθηκε εγκαίρως ο εξτρέμ Μπιανκαντΐ (Χάνσα Ρόστοκ).

Εκτίμηση: Ξεχωριστή ομάδα. Με λίγα κάνει πολλά. Δεν «καίγεται» για την άνοδο. Μπαίνει στην 6η σεζόν της στην κατηγορία. «Ψοφάει» για τα τοπικά ντέρμπι με τη Στουτγκάρδη. Ηγέτης ο Μαρκ Σνάτερερ (10 γκολ, 7 ασίστ), βάση της πάντα η άμυνα. Σίγουρη θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

 

Χόλσταϊν Κίελ

Τι έκανε πέρυσι: Μόνο τις δύο πρώτες αγωνιστικές βρέθηκε στην πρώτη δυάδα. Μετά δεν ήταν ποτέ καλύτερη από 5η. Επτά ήττες στις 11 τελευταίες αγωνιστικές. Έλειπε το κάτι παραπάνω. Δικαιολογείται, όμως, μετά από τις πολλές απώλειες (προπονητής και παίκτες). Πάλι σώθηκε άνετα, ενώ την είχαν ξεγραμμένοι.

Προπονητής: Ο Τιμ Βάλτερ αποχώρησε προς Στουτγκάρδη μεριά. Ψάχτηκε αρκετά η Χόλσταϊν. Επέλεξε τον 47χρονο Αντρέ Σούμπερτ (πρώην Γκλάντμπαχ, Μπράουνσβαϊγκ), αλλά έπρεπε να περιμένει 4 εβδομάδες για να κλείσει το deal. Ποντάρει στην κατοχή μπάλας. Όχι τόσο ρισκαδόρικος όπως ο προκάτοχός του.

Έδρα: Holstein-Stadion (15.034)

Μεταγραφές: Μετρά και εφέτος αρκετές αποχωρήσεις παικτών. «Πλούτισε» με την πώληση των μέσων Κινσόμπι (αρχηγός) και Καραζόρ, απώλειες και οι Σίντλερ (ΜΕ, Κολωνία), Κρόνχολμ (Τ, Σικάγο). Αφίθχησαν παίκτες όχι άνω των 27 ετών. Έμπειρος ο Ιγκνόφσκι (ΑΜ). Νέοι επιθετικογενείς οι Λι, Ατάνγκα, Σέο, Μπάκου.

Προετοιμασία: Διεξήχθη στην Αυστρία (7-14 Ιουλίου). Δυσκοίλια στο 1-1 με την Οντένσε. Δυνατά φιλικά έδωσε με τις Αχμάτ Γκρόζνι (0-1) και Μάτερσμπουργκ (1-1). Μαχητική στο 2-3 (από δικό της 2-0) με τη Σέφιλντ Γουεν. Επέλεξε το 4-3-3 ο Σούμπερτ. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του μπακ Ντεμ.

Εκτίμηση: Μπαράζ πριν από δύο χρόνια, 6η θέση πέρυσι. Αλλαγή προπονητή για δεύτερη σερί σεζόν. Νέοι και νεαροί παίκτες ήρθαν στο Κίελο. Δεν θα έχει σχέση με την άνοδο. Ο βασικός κορμός, πάντως, έχει ισχύ και ο κόσμος «ζεσταίνεται» χρονιά με χρονιά. Θα είναι πιο προσεκτική, ήτοι λιγότερα over.

 

Μπίλεφελντ

Τι έκανε πέρυσι: Χαμένη στη μετριότητα και προς τα κάτω. Η αλλαγή προπονητή τον Δεκέμβριο (Νόιχαους αντί Σαμπέν) βοήθησε και με το παραπάνω. Μόλις τρεις ήττες στον δεύτερο γύρο, από τις καλύτερες ομάδες με 31 βαθμούς σε 16 παιχνίδια. Και η 7η θέση ήρθε δικαιολογημένα. Μεγάλη επιτυχία και πάλι.

Προπονητής:  Όλα άλλαξαν προς το καλύτερο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο 59χρονος έμπειρος κόουτς, Ούβε Νόιχαους αντικατέστησε τον Τζεφ Σαμπέν. Πρώτος του στόχος η εξέλιξη και το βήμα παραπάνω. Σταθερός στο 4-3-3, αλλά δοκίμασε νέο σύστημα το καλοκαίρι, που θα την κάνει πιο απρόβλεπτη.

Έδρα: Schüco-Arena (27.300)

Μεταγραφές: Λειψό το κέντρο άμυνας με τη φυγή του αρχηγού Γιούλιαν Μπέρνερ. Καλύφθηκε με τον Γιοάκιμ Νίλσον της Έλφσμποργκ. Επέστρεψε εγκαίρως από το Κόπα Άφρικα ο Σούκου (Χάνσα Ρόστοκ, Μπενίν). Ελπιδοφόρος ο νεαρός Κούντσε (ΑΜ) από ομάδα 4ης κατηγορίας. Επιθετικά πρέπει να μαζέψει ακόμα κόσμο.

Προετοιμασία: Μέχρι τις 7/7 είχε ολοκληρώσει τα νέα σχέδια που θέλει να εφαρμώσει ο Νόιχαους, ώστε να έχει ένα μπακ-απ στο κομμάτι της τακτικής. Επιβλητική στο 4-0 με τη Γιάμπλονετς. Σούπερ στο 2-2 με τη Νόργουιτς. Μοναδική ήττα από την Μπάρνσλεϊ (2-3), όπου έδειξε αμυντικές αδυναμίες.

Εκτίμηση: Η εξέλιξη τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εξαρτηθεί με το τι δουλειά έκανε στην προετοιμασία. Και αυτή φάνηκε ότι ήταν θετική. Είχε ελάχιστες απώλειες στο μεταγραφικό παζάρι. Στηρίζεται πάντα στο σύνολο και στο γεγονός ότι είναι πραγματική ομάδα. Η χρονιά αναμένεται να κυλήσει ήρεμα.

 

Ρέγκενσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Αγχώθηκε, αλλά από την 6η αγωνιστική έτρεξε αήττητο σερί 10 αναμετρήσεων και σώθηκε άνετα (8η θέση). Μπορούσε και καλύτερα, ώστε να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά έσοδα. Δύο νίκες με Αμβούργο, μία κόντρα στην Κολωνία. Not bad. Καλύτερη από πέρυσι. Στόχος επετεύχθη.

Προπονητής: Πορεύτηκε δύο χρόνια με τον Άχιμ Μπάιερλοτσερ, ο οποίος, όμως, πήγε στην Κολωνία. Διάδοχός του ο Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς, μέχρι πρότινος βοηθός του και προπονητής σε U19 και U21. Ο 37χρονος Βόσνιος ήταν παίκτης της ομάδας (2007 έως το 2012). Θα επιμείνει στο κλασικό 4-4-2.

Έδρα: Continental Arena (15.224)

Μεταγραφές: Πολλές και σοβαρές απώλειες, εκ νέου. Τέλος ο βασικός γκολκίπερ Πέντκε (νεοφερμένος ο Μάιερ της Στουτγκάρδης), όπως το δίδυμο των φορ Ανταμιάν (15 γκολ) και Αλ Γκαντιουΐ (11 γκολ). Για την επίθεση ήρθαν οι Άλμπερς (Βίμποργκ, 11 γκολ πέρυσι) και Μπεσούσκοφ (Άιντραχτ Φρ.).

Προετοιμασία: Εντός Γερμανίας διεξήχθη η προετοιμασία της. Τρία ματς-ζέσταμα έκανε στην αρχή. Από τις 12 Ιουλίου άρχισαν τα σοβαρά τεστ. Πλήγμα οι σοβαροί τραυματισμοί των Κνίπινγκ (Α) και Βέκεσερ (Ε). Σούπερ νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στη Μάιντς. Στο φινάλε ηττήθηκε, με ανατροπή, 3-2 από τη Χόφενχαϊμ.

Εκτίμηση: Απόλυτα ταιριαστός ήταν ο κόουτς Μπάιερλοτσερ στη Ρέγκενσμπουργκ. Ο επί δύο χρόνια βοηθός του, Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς πρέπει να συνεχίσει το ίδιο πετυχημένα το έργο του. Σημαντικές απώλειες βέβαια στο ρόστερ εφέτος. Θα έχει προβλήματα. Σίγουρα κοιτάζει προς τα κάτω.

 

Σαν Πάουλι

Τι έκανε πέρυσι: Για 5 αγωνιστικές μόνο ήταν στην 3άδα. Είχε ως στόχο την άνοδο, αλλά τα μέτρια αποτελέσματα στην έδρα της, δεν τη βοήθησαν. Περίεργο που άλλαξε ο κόουτς στα μέσα Απριλίου. Μία νίκη στα 6 τελευταία ματς ο Γιος Λουχουκάι, 2η χειρότερη επίδοση στον β’ γύρο.

Προπονητής: Στις 10 Απριλίου απολύθηκε ο Μάρκους Καουτσίνσκι. Ανέλαβε ο έμπειρος Ολλανδός, Γιος Λουχουκάι. Τεχνικός διευθυντής ο Έβαλντ Λίνεν, υπεύθυνος ποδοσφαίρου ο Αντρέας Μπόρνεμαν. Σοβαροί άνθρωποι, γνώστες της κατηγορίας. Το ίδιο και ο Λουχουκάι, αλλά αν δεν έχεις τους κατάλληλους παίκτες;

Έδρα: Millerntor Stadion (29.546)

Μεταγραφές: Έμεινε πολύ πίσω σε ενίσχυση. Δύο μόλις οι μεταγραφές μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οι Μπενατέλι (Ντινάμο Δρέσδης) και Τάσι (Ντούισμπουργκ). Σημαντικές αποχωρήσεις στην επίθεση (Μάιερ, Αλαγκΐ, Σνάιντερ). Ισχνά οικονομικά μέσα. Πήρα δανεικό τον 19χρονο Νορβηγό, Όστιγκαρντ (Α, Μπράιτον).

Προετοιμασία: Τραυματίστηκαν στην Αυστρία οι νεοφερμένοι Μπενατέλι (Μ) και Τάσι (Ε). Είχε και άλλους 4 μόνιμα απόντες, όλοι τους βασικοί, άρα καταλαβαίνει κανείς πως απέχει αρκετά από το καλό... χτίσιμο. Σε φιλικό νίκησε 3-0 την Ίνγκολσταντ. Στην πρόβα τζενεράλε έμεινε στο 1-1 με τη Χέρενφεϊν.

Εκτίμηση: Η θρυλική Σαν Πάουλι διαθέτει ελάχιστα μέσα. Το χρήμα δεν ρέει. Με μπάτζετ 12 εκατ. ευρώ (το οποίο το αύξησε κιόλας), δεν πάει πουθενά. Θα αργήσει να διαμορφώσει το τελικό ρόστερ. Έχασε σημαντικούς επιθετικούς και ο Φέερμαν παραμένει τραυματίας. Βαδίζει προς τη «χρυσή» μετριότητα.

 

Ντάρμσταντ

Τι έκανε πέρυσι: Άρχισε με 3/4 νίκες. Έριξε, όμως, στάχτη στα δικά της μάτια. Πήρε την κάτω βόλτα με τον Ντιρκ Σούστερ. Δεν ήταν ποτέ χειρότερη από 14η, αλλά το άγχος ήταν μεγάλο. Ο Γραμμόζης ήρθε αντί του Σούστερ τον Φεβρουάριο και με καλό φινάλε (6-2-2) την έστειλε στη 10η θέση.

Προπονητής: Έπιασε ταβάνι η συνεργασία με τον Σούστερ. Στις 18 Φεβρουαρίου ανέλαβε ο Δημήτρης Γραμμόζης (41) και έβαλε τη σφραγίδα του στην ομάδα. Την έσωσε από την 31η αγωνιστική. Επιτυχία. Πρώτη προετοιμασία ως πρώτος προπονητής. Άπειρος, αλλά ικανός. Δικό του πλέον το ρόστερ. Αυξάνονται οι απαιτήσεις.

Έδρα: Merck-Stadion (17.000)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 14, ήρθαν εννέα νέοι παίκτες (αλλά όλοι κλεισμένοι στα μέσα Ιουνίου). Βασικοί πυλώνες οι Ντούμιτς, Μπέρκο (Ντινάμο Δρ.) και Χόνσακ (Σάλτσμπουργκ). Έχασε το νούμερο 1, τον Χόιερ Φερνάντες (Αμβούργο). Μένει ο εξαιρετικός φορ Ντουρσούν, θέση βασικού παίρνει ως 6άρι ο Σνέλχαρντ.

Προετοιμασία: Στην Αυστρία χτίστηκε η νέα Ντάρμσταντ. Άνετη στα φιλικά με τα... χωριά. Στα δύσκολα δοκιμάστηκε με Φέγενορντ (1-2), Βέρντερ Βρέμης (1-1) και Φιτέσε (0-1) στην πρόβα τζενεράλε. Δυσκολεύτηκε όταν ο αντίπαλος είχε την μπάλα και εκείνη έτρεχε. Δεν ήταν όλα χάλια. Ούτε, όμως, όλα θετικά.

Εκτίμηση: Νεανικό σύνολο δημιουργεί ο Δημήτρης Γραμμόζης. Ακριβώς αυτό που αντιπροσωπεύει και ο ίδιος. Στο φινάλε της περασμένης σεζόν νίκησε Αμβούργο, Κολωνία και Ουνιόν. Αν διατηρήσει έτσι την ομάδα, τότε πάει για άνετη χρονιά. Έφτιαξε από νωρίς το ρόστερ, το οποίο είναι φιλόδοξο και διψασμένο.

 

Μπόχουμ

Τι έκανε πέρυσι: Με τα πάνω και τα κάτω της. Μπορούσε να τερματίσει και καλύτερα από την 11η θέση. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αλλά πολλοί τραυματισμοί την έριξαν πίσω. Έπαιζε με αρκετούς πιτσιρικάδες. Την κράτησαν όρθια τα γκολ του Χίντερζεερ. Δυνατή εντός έδρας (9-3-5).

Προπονητής: Δεύτερη γεμάτη σεζόν για τον Ρόμπιν Ντουτ στον πάγκο της. Έχει αναλάβει από το Φεβρουάριο του 2018. Ανανέωσε το συμβόλαιό του τον περασμένο Οκτώβριο. Γνωστό όνομα στην κατηγορία. Κάπως μονόπλευρη η τακτική του, προς το τέλος της σεζόν ρίσκαρε περισσότερο. Διακρίνεται για την ηρεμία του.

Έδρα: Ruhrstadion (29.299)

Μεταγραφές: Σίγουρα χαμένη στο παζάρι. Η αποχώρηση του Λούκας Χίντερζεερ (18 γκολ) πονάει σε όλους τους τομείς. Πρέπει να της βγει ο Γκανβουλά (5 γκολ πέρυσι), που αποκτήθηκε οριστικά από την Άντερλεχτ. Απώλεια και ο μπακ Γκιαμερά (Αμβούργο). Νέος ηγέτης στην άμυνα ο Ντεκάρλι (Μπριζ).

Προετοιμασία: Οι περυσινοί πιτσιρικάδες, που βοήθησαν αναγκαστικά, έπρεπε να «δουλευτούν» ακόμα περισσότερο. Το ρόστερ γενικά βελτιώθηκε, αν και το επιθετικό πρόβλημα φάνηκε έντονα στα (δυνατά) φιλικά τεστ. Το έδειξαν οι μάχες με τις Μπάρνσλεϊ (1-2) και Χέρτα (1-1), όπου ήταν και ασταθής αμυντικά.

Εκτίμηση: Μπαίνει στη 10η σεζόν της στην κατηγορία. Πάντα ερωτηματικό η ομάδα. Η ομαδικότητα σε πρώτο πλάνο. Θα της λείψουν τα γκολ του Χίντερζεερ. Έχει έμπειρο κόουτς, σταθερή έδρα και γενικά, σφιχτό σύνολο. Αν δεν έχει πολλούς τραυματισμούς, τότε μπορεί να μείνει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

 

Ντινάμο Δρέσδης

Τι έκανε πέρυσι: Καλός πρώτος γύρος, σχετικά μέτριος δεύτερος γύρος. Παρουσιάστηκε μία στασιμότητα και ο Μάικ Βαλπούργκις απολύθηκε (24/2), μετά από 5 άγονα ματς και 3 χωρίς να σκοράρει. Ο Κρίστιαν Φιλ απλά την έσωσε (12η θέση), μόλις στην 32η αγωνιστική. Άλλη μία «χαμένη» χρονιά για την Ντινάμο.

Προπονητής: Κλασική λύση ο Κρίστιαν Φιλ. Αγαπημένος της κερκίδας ως παίκτης της Ντινάμο. Τον Αύγουστο του ’18 ανέλαβε υπηρεσιακά αφότου έφυγε ο Νόιχαους. Τον περασμένο Φεβρουάριο διαδέχθηκε τον Βαλπούργκις και πήρε συμβόλαιο έως το 2021. Η πιο σοβαρή επιλογή της Δρέσδης για την απαιτούμενη σταθερότητα.

Έδρα: Rudolf-Harbig-Stadion (32.066)

Μεταγραφές: Ελπιδοφόρος ο 18χρονος μέσος Τάφερνερ της Βάκερ Ίνσμπρουκ, αλλά τι να κάνει και αυτός; Σημαντική μεταγραφή ο μπακ Λέβε (Χάντερσφιλντ). Και τέλος. Χρήμα δεν υπάρχει, περιμένει τους δανεικούς. Έφυγαν οι δύο φορ, Μλάπα και Μπέρκο, συχνά τραυματίας ο Κονέ. Πρόβλημα η επίθεση.

Προετοιμασία: Θετικό ότι παρέμεινε ο Κονέ στην επίθεση και ίσως έρθει ο Λεσκάνο (Ίνγκολσταντ). Το θέμα του γκολ φάνηκε στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Έδωσε κι’ άλλα φιλικά με Ουντερχάχινγκ (2-1) και Βάκερ Ίνσμπρουκ (1-2). Χωρίς τύχη με την Παρί Σεν Ζερμέν (1-6). Αρνητικό ότι είχε αρκετούς τραυματισμούς.

Εκτίμηση: Χρειάζεται να διατηρήσει την καλή έδρα της, που αποτελεί πάντα βάση για την παραμονή της. Ο Κρίστιαν Φιλ εγγυάται μία σωστή λειτουργία στα ενδότερα. Όλοι τον αποδέχονται. Αμυντικά έγιναν αρκετές δοκιμές, που ίσως βγουν, ίσως και όχι. Δύσκολη η υπέρβαση. Θα αγχωθεί αρκετά, μέχρι το τέλος.

 

Γκρόιτερ Φιρτ

Τι έκανε πέρυσι: Αξιόμαχη ομάδα στο πρώτο μισό της σεζόν, οπότε και δεν βγήκε από την πρώτη 9άδα. Στο δεύτερο... ημίχρονο πάτωσε, αν και στις αρχές Φεβρουαρίου ανέλαβε ο Στέφαν Λάιτλ αντί του Νταμίρ Μπούριτς. Μόλις 4 νίκες στον β’ γύρο. Κακή επίθεση. Υψηλές προσδοκίες, μηδέν εις το πηλίκον.

Προπονητής: Λίγα πράγματα έδειξε απ’ όταν την ανέλαβε ο Στέφαν Λάιτλ (4-6-4). Όπως και με την Ίνγκολσταντ τη σεζόν 2017-18, όταν υποβιβάστηκε από την Bundesliga (9η στην Τσβάιτε μετέπειτα). Άγνωστο αν μπορεί να την απογειώσει. Μάλλον με περιορισμένες δυνατότητες. Επιλέγει εφέτος πιο επιθετικό στιλ.

Έδρα: Sportpark Ronhof (18.500)

Μεταγραφές: Έφυγαν έμπειροι αμυντικοί όπως οι Μαλότσα και Μαγκιάρ. Επέστρεψε ο Μάβραϊ (Α), που υπολείπεται σε αξία. Καλή προσθήκη ο δανεικός μέσος Στεφάνιακ (Βόλφσμπουργκ), απώλεια αντιθέτως ο εξτρέμ Ατάνγκα. Θέλει προσθήκη παικτών που να γνωρίζουν την κατηγορία. Μόνο με μικρούς δεν γίνεται δουλειά.

Προετοιμασία: Προετοιμάστηκε στην Αυστρία υπό τον κίνδυνο να φύγουν ορισμένοι βασικοί (Βίτεκ, Όμλαντιτς) και να αλλάξει εντελώς το πλάνο της Γκρόιτερ. Ξεμούδιασε με τα... χωριά και στις δυνατές μάχες με Άουγκσμπουργκ (0-1) και Μόναχο 1860 (1-0), έδειξε «λίγη». Νίκη 3-2 με την Δρέσδη στην πρόβα τζενεράλε.

Εκτίμηση: Μετά τον υποβιβασμό το 2013 μπαίνει στην 7η σεζόν της. Οι βλέψεις για υψηλές πτήσεις δεν υφίστανται. Τουλάχιστον ο Λάιτλ είχε χρόνο να δουλέψει. Πρέπει να βελτιώσει την άμυνα, να μην τραυματιστούν βασικά στελέχη και να βρει το εύκολο γκολ. Τότε μόνο θα έχει μία ήρεμη χρονιά.

 

Άουε

Τι έκανε πέρυσι: Ποτέ δεν ξέφυγε από τα μπλεξίματα. Αγχώθηκε με τις 4 σερί ήττες την Άνοιξη. Αλλά με 2-2-1 στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, βρήκε την άκρη. Τρίτη σερί σεζόν που τερματίζει στις θέσεις 14 έως 16. Παίρνεις ότι διαθέτεις. Τουλάχιστον είχε την 4η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (47 γκολ).

Προπονητής: Τίμιος ο Ντάνιελ Μάιερ (39). Στην πρώτη σεζόν του στην Άουε πήρε ότι μπορούσε από το ρόστερ. Τα γκολ των Τεστρόετ και Χόχσαϊντ τον βοήθησαν. Είχε ευελιξία σε σχήμα και στη διαχείριση του ρόστερ. Ικανός κόουτς. Θα κάνει δουλειά. Δίνει μεγαλύτερο βάρος εφέτος στην άμυνα.

Έδρα: Erzgebirgsstadion (15.711)

Μεταγραφές: Δένουν την άμυνα οι στόπερ Μιχόγια (ΠΑΟΚ) και ο έμπειρος (αλλά επιρρεπής σε τραυματισμούς) Γκίντερ (Ντινάμο Δρ.). Ελπιδοφόροι οι μέσοι Τσίτφτσι και Σέσα από Κολωνία και Λειψία αντίστοιχα. Επιθετικά θα λείψει ο Ιόγια (ΜΕ, 29/3, 7 ασίστ). Ψάχνει ακόμα έναν τερματοφύλακα και ένα δεξί εξτρέμ.

Προετοιμασία: «Χτίστηκε» εντός Γερμανίας. Άφησε άφωνη την κατηγορία με το ευρύ 4-1 κόντρα στη Χέρτα. Δυνατή και στο 1-1 κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου. Αήττητη και στα άλλα φιλικά. Είχε αρκετούς τραυματίες όπως οι Μπράιτκροϊτς (βασικότατος) στόπερ, Μάγιετσακ, Κέμπε (εκ των αρχηγών), Κακουταλουά και Σάμσον.

Εκτίμηση: Χωρίς να χάσει κανένα επιθετικό όπλο μπαίνει στη σεζόν η Άουε. Βασικό αυτό, διότι τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε το αντίθετο. Αν δέσουν από νωρίς οι πιτσιρικάδες που πήρε, πάει επιτέλους για μία άνετη χρονιά. Ίχνος ελπίδας άφησαν τα φιλικά ματς. Έθεσε τις βάσεις για τις θέσεις 11-13.

 

Σαντχάουζεν

Τι έκανε πέρυσι: Παρέμεινε για 7η σερί σεζόν στην κατηγορία. Αγχώθηκε βέβαια περισσότερο από ποτέ. Πόσο μάλλον να βρεθεί πιο ψηλά. Ουραγός στην 24η αγωνιστική. Μεγάλο ντεμαράζ μετά την 25η αγωνιστική (3 σερί νίκες, απολογισμός 6-3-1) και τελικά βρέθηκε στο +3 από την 16η θέση. Φθηνά τη γλίτωσε.

Προπονητής:  Άργησε αλλά βρήκε τα κουμπιά της ομάδας ο Ούβε Κόσινατ (47). Το δυνατό θετικό σερί στα μέσα του β’ γύρου, του έδωσε πόντους. Πάντα απρόβλεπτο σύνολο. Θα φανεί η δική του αξία, με την αναπλήρωση των δύο βασικών φορ του, με, επί το πλείστον, άπειρους παίκτες στην κατηγορία.

Έδρα: BTW-Stadion (15.414)

Μεταγραφές: Αρχές Ιουλίου και μέτρησε ήδη 10 μεταγραφές. Βέβαια έχασε 27 από τα περυσινά 45 γκολ της (Γούτεν 17 γκολ, Σλόιζενερ 10 γκολ), όπως και τους Σούεν (Τ), Φόλμαν (Μ). Επιστροφή Μπουαντούζ (2014-16, 19 γκολ) και νέο κύρος στην επίθεση. Σημαντικές προσθήκες οι Τσάουνερ (Μ), Παούρεβιτς (6άρι), Νάουμπερ (Α).

Προετοιμασία: Μετ’ εμποδίων το χτίσιμο. Τουλάχιστον 7-8 τραυματίες σε κάθε ματς. Μέτρια στο 0-1 με την Καϊζερσλάουτερν, δυνατή με τη Νανσί (1-0). Εξαίρεση στον κανόνα του σφιχτού συνόλου, το 4-3 με τη Ζααρμπρίκεν. Νέος γκολκίπερ ο Αυστριακός Φράισλ, νέο δίδυμο των φορ οι Γκίσλασον και Ένγκελς.

Εκτίμηση: Επένδυσε σε αρκετούς τομείς τα πρόσφατα χρόνια η Σάντχαουζεν. Αγωνιστικά, αφού τη γλίτωσε πέρυσι, ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχεί εφέτος. Όλα, όμως, έχουν να κάνουν με τη δουλειά στο γήπεδο. Θα έχει και αρκετούς τραυματίες στην πρεμιέρα. Στο γκρουπ των ομάδων από την 13η θέση και κάτω.

 

Όσναμπρικ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από 8 χρόνια παρουσίας στη Γ’ κατηγορία, η Όσναμπρικ επανήλθε στην Τσβάιτε Λίγκα και το κατάφερε 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν. Έκπληξη για πολλούς η πορεία της. Καλύτερη άμυνα (31 γκολ) και 3η καλύτερη επίθεση (56 γκολ). Σούπερ εντός έδρας όπου πήρε 43 από τους 57 βαθμούς της.

Προπονητής: Από το Νοέμβριο του 2017 είναι στον πάγκο της ο Ντιάνιελ Τιούν (45). Τη γλίτωσε στο τέλος της σεζόν με την 17η θέση. Την επόμενη χρονιά της έβαλε τη σφραγίδα του, άλλαξε το ρόστερ εκ βαθέων και δικαιώθηκε. Βάση του το αμυντικό παιχνίδι, κυρίως με την 3άδα στα μετόπισθεν.

Έδρα: Stadion an der Bremer Brücke (16.667)

Μεταγραφές: Έμεινε ο περυσινός 1ος σκόρερ Άλβαρες (11 γκολ) και θα έχει πλέον δίπλα του τον εξαιρετικό Αυστριακό φορ, Φρίζενμπιχλερ (Αούστρια Βιέν.). Αποκτήθηκαν οι έμπειροι Βόλτσε (αρχηγός Ντούισμπουργκ) και Γκούγκανιγκ (Γκρόιιτερ Φιρτ). Ψάχνεται ακόμα για ενίσχυση σε άμυνα και επίθεση.

Προετοιμασία: Μένει πιστή στη στρατηγική της και η άμυνα είχε την τιμητική της και στα φιλικά τεστ. Δεν αλλάζει πολύ το σύστημά της η Όσναμπρικ και όσα έκανε στην Ολλανδία, θα εφαρμόσει και στη Β’ κατηγορία. Δυνατά τεστ με τις Βέρντερ (1-0) και Κολωνία (0-3). Ελάχιστα συμπεράσματα από τον κόουτς Τιούν.

Εκτίμηση: Εφέτος συμπλήρωσε 120 χρόνια ζωής ο σύλλογος. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την υπέρβαση. Δεν άνοιξε, πάντως, τα ταμεία με την επιστροφή της. Ισχνά μέσα. Ευελπιστεί άγνωστα ονόματα, να την οδηγήσουν σε ήρεμα νερά. Δουλεμένη ομάδα. Γερή πρόκληση να παραμείνει στην κατηγορία. Δύσκολο εγχείρημα.

 

Καρλσρούη

Τι έκανε πέρυσι: Πέρυσι «κόλλησε» στα μπαράζ. Εφέτος ήταν στην αφάνεια μέχρι την 14η αγωνιστική. Μετά πήρε μπρος (6 σερί νίκες, μία ήττα στα 14 ματς), ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη δυάδα. Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε εξασφάλισε την άνοδο. Πολύ δυνατή και εκτός έδρας. Δεύτερη καλύτερη επίθεση (64 γκολ).

Προπονητής: Στην 3η χρονιά του μπαίνει στην Καρλσρούη ο Άλοις Σβαρτς (52). Πέρυσι απέτυχε στα μπαράζ κόντρα στην Άουε, εφέτος ήταν σειρά να δείξει ότι δεν ήταν... κομήτης. Ανανέωσε άμεσα το συμβόλαιό του με την ομάδα. Καλός κόουτς για την κατηγορία. Επενδύει στην άμυνα, παρουσιάζει βελτίωση επιθετικά.

Έδρα: Wildparkstadion (29.699)

Μεταγραφές: Ήταν που ήταν καλή στην επίθεση, ενισχύθηκε με τους Χόφμαν (Μπράουνσβαϊγκ, 11 γκολ πέρυσι) και Τζούριτσιν (ΜΕ, Γκρασχόπερς). Σημαντικό ότι έμεινε ο 1ος σκόρερ Πουριέ (22 γκολ), όπως και ο έμπειρος Φινκ. Σημαντικές προσθήκες οι Φρέντε (ΑΜ) και Γκρόζουρεκ (ΜΕ). Μόνο κέρδη είχε από το παζάρι.

Προετοιμασία: Πολύ μεγάλο βάρος έριξε στη φυσική κατάσταση. Δοκίμασε αρκετά πράγματα, με βάση το 4-4-2, ελέω των πολλαπλών επιλογών στην επίθεση. Θετικές εντυπώσεις στο 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης. Οι ικανότητές της φάνηκαν στις ισοπαλίες με Χέρτα και Στουρμ Γκρατς, αλλά και στην ισχνή ήττα από τη Φέγενορντ (0-1).

Εκτίμηση: Άπαντες είναι ρεαλιστές στην Καρσλρούη. Κανείς δεν θα πει όχι σε μία ακόμα χρονιά στην Τσβάιτε Λίγκα, την επόμενη σεζόν φυσικά. Το ρόστερ βελτιώθηκε και ενισχύθηκε κυρίως επιθετικά. Δεν είναι άγνωστο όνομα. Ο κόσμος αποτελεί πλεονέκτημα, λόγω ενθουσιασμού. Θα παραμείνει στην κατηγορία.

 

Βέχεν Βιζμπάντεν

Τι έκανε πέρυσι: Μόλις η 2η άνοδος στην ιστορία της. Από το 2009 έχει να βρεθεί στην Τσβάιτε Λίγκα. Λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πέτυχε την υπέρβαση στα μπαράζ με την Ίνγκολσταντ (1-2 εντός, 3-2 εκτός). Καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 71 γκολ (42 γκολ εκτός έδρας). Άξια προσπάθεια.

Προπονητής: Μόλις 40 ετών ο Ρούντιγκερ Ρεμ, παίρνει τη δεύτερη ευκαιρία του στην κατηγορία. Το 2016 δεν κατάφερε να μείνει καιρό στην Μπίλεφελντ. Στη Βέχεν είναι από το Φεβρουάριο του 2017. Το 2018 4ος, το 2019 3ος και άνοδος. Κέρδισε πολλούς πόντους με το επιθετικό στιλ παιχνιδιού.

Έδρα: BRITA-Arena (13.500)

Μεταγραφές: Αρκετός κόσμος αφίχθη στο Βίζμπαντεν (15 νέοι). Πολλοί είναι πιτσιρικάδες. Είδηση ότι αποσύρθηκε ο αγαπημένος της κερκίδας, Μίντσελ (37 ετών, 22/0), απώλεια και ο γκολκίπερ Κόλκε. Έχει ξεμείνει με 4 πιτσιρικάδες τερματοφύλακες. Ρίσκο. Απαραίτητη προσθήκη μεν, αργός δε ο στόπερ Ρέκερ.

Προετοιμασία: Εντός Γερμανίας έγινε η προετοιμασία. Ο Ρεμ παραπονέθηκε στην αρχή ότι οι παίκτες του βρίσκονται ακόμα στους πανηγυρισμούς της ανόδου. Δεν αντιμετώπισε καμία ομάδα από 1η ή 2η κατηγορία. Επιβλητική πρόβα τζενεράλε με την Μποαβίστα (3-0). Ξεχώρισαν στα άκρα της επίθεσης οι Τιτς και Αμάνι.

Εκτίμηση: Αναπάντεχη η άνοδος της Βέχεν, εξ’ ου και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Ο κόουτς κάνει καλή δουλειά, αλλά θα πρέπει να αλλάξει πλάνο, να συμμαζέψει περισσότερο την άμυνα. Λείπει η εμπειρία, στηρίζεται αρκετά στον ενθουσιασμό. Σίγουρα δεν θα έχει εύκολη σεζόν. Δύσκολα θα παραμείνει.

 

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ