foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γυναικείο χάντικαπ, σκόρερ και σερί που κρατά έναν αιώνα (!)

Μποζιονέλος | 07 Ιουλ 2019 03:17
ollandia.jpg

…και σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου, η πολιτική ευθύνη της σημερινής, δίχως υπερβολή, οικονομικής κατάντιας της χώρας μας.

Είναι αλήθεια πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε «λίγος» ως αρχηγός κόμματος ή / και πρωθυπουργός. Αλλά είναι εξίσου αλήθεια τα όσα λέει από την πτώση του, το 2011. Ότι παρέλαβε μια χώρα με έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ ενώ η απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή, αρχικά με τον Γιώργο Αλογοσκούφη και, στη συνέχεια, με τον Γιάννη Παπαθανασίου, ισχυριζόταν ότι το έλλειμμα ήταν στο 4% και, διορθωμένα, στο 6%. Μέχρι να αναλάβει η Eurostat, είχε μεσολαβήσει ατάκα του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για έλλειμμα 8-9%.

Το γιατί έφτασε το έλλειμμα, στα μέσα του 2009, στα 270 δισ. ευρώ (!) έχει να κάνει κυρίως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα έξοδα στην οκταετία Σημίτη που το παρέδωσε πέριξ του 4% αλλά έχοντα «κρύψει» με την περιβόητη «δημιουργική λογιστική» ένα μέρος του χρέους της χώρας, με τη βοήθεια της διαβόητης Goldman Sachs, με στόχο την ένταξη στην ΟΝΕ. Η έλευση της κυβέρνησης Καραμανλή συνδυάστηκε με τραγικοκωμικούς χειρισμούς, από Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, στα οικονομικά, προστέθηκαν δανεισμοί με μεγαλύτερο έναν των 50 δισ. ευρώ και το χρέος ενώ οι δαπάνες για τα οπλικά συστήματα «γράφτηκαν» στα παρελθόντα έτη παρουσιάζοντας μια «φουσκωμένη» εικόνα για τους προϋπολογισμούς των ετών 1999-03.

Το δημόσιο χρέος πήγε λοιπόν στα τέλη του 2009 στα 298 δισ. ευρώ. Και κάπου εκεί άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Μια κυβέρνηση το 2009 που θα έκανε περικοπές και θα λάμβανε μέτρα, κόντρα στη λογική του (διαστρεβλωμένου μεν, αλλά ισχύοντος στη λογική του) «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, ίσως απόφευγε τα μνημόνια. Ίσως, όχι απόλυτα, έγκυροι οικονομολόγοι δεν έχουν απάντηση.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση χρέους, τότε, στην ιστορία της χώρας μας, ξεπερνώντας και της Χούντας η οποία στην επταετία παρέλαβε δημόσιο χρέος στα 38,7 δισ. δραχμές και το παρέδωσε στα 114 δισ. δραχμές, ήτοι τρεις φορές πιο μεγάλο. Αύξηση που δεν είχε καταγράψει από… ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Και εννοείται ότι μεταπολιτευτικά δεν μειώθηκε, ούτε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ούτε επί Ανδρέα Παπανδρέου, απλώς ήταν ελεγχόμενο.

 Στη δεκαετία της κρίσης έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά για τις ευθύνες του χρέους. Έφταιγε… ο Βενιζέλος, ο Μεταξάς, ο Παπάγος, ο Οθωνας. Δεν στέκει. Τα… μαγειρέματα των «τοτέμ», των Κωστήδων των δύο ιστορικών κομμάτων, Σημίτη και Καραμανλή, απασφάλισαν το χρέος τόσο που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί. Αποδεικνύεται με τις διαρκείς εναλλαγές κυβερνήσεων, η τελευταία θα γίνει… απόψε.

 

Ημέρα (τριών)… τελικών η σημερινή

Εχει να συμβεί… 100 χρόνια (και πληρώνει 8.00) 

Απρόσμενο, είναι η αλήθεια, το ζευγάρι του τελικού στο Copa America: Βραζιλία εναντίον Περού, πρώτη φορά στην ιστορία τους ανταμώνουν σε τελικό. Η παράδοση είναι 31-9-4 για τη «σελεσάο», έσχατη νίκη προ ολίγων ημερών, στον όμιλο και, δη, με 5-0. Επιμέρους σε Copa America είναι 12-3-3, έσχατη νίκη του Περού το 2016 στις ΗΠΑ αφήνοντας πρόωρα εκτός τη Βραζιλία.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που δύο χώρες, σε διεθνές τουρνουά, ανταμώνουν δύο φορές: σε ομίλους και στον τελικό. Και οι δύο νίκες είναι σπάνιες. Να θυμίσω… εμάς στην Πορτογαλία το 2004; Από την άλλη, υπάρχει το… θαύμα της Βέρνης, το 1954 στο Μουντιάλ της Ελβετίας όταν η πανίσχυρη Ουγγαρία είχε διαλύσει με 8-3 τη Δυτική Γερμανία στον όμιλο αλλά ηττήθηκε με 3-2 στον τελικό.


https://www.youtube.com/watch?v=7KQc2W8DNog

Αν μάλιστα η «βερντεόρο» κατακτήσει απόψε το τρόπαιο δίχως να δεχθεί γκολ, θα κλείσει το τουρνουά με μηδέν παθητικό, κάτι που μόνο η Αργεντινή το 1921 και η Κολομβία το 2001 πέτυχαν στον θεσμό ενώ, παράλληλα, θα κάνει και το… 6/6 σε Copa America ως διοργανώτρια (πάντως και η Ουρουγουάη έχει το απόλυτο, με 7/7!). Το δε Περού είναι σε τελικό για πρώτη φορά από το 1975, σε τουρνουά με διπλά ματς και δίχως διοργανώτρια τότε, άλλη μια φορά είχε πάει τελικό και πάλι το πήρε, το 1939 διοργανώνοντάς το.

Χωρίς Βίλιαν απόψε η «σελεσάο», με τον Τίτε να εμμένει σε Ζέσους, Εβέρτον στα άκρα και τον Φιρμίνο στην κορυφή, αν και εμφανώς δεν… τραβάει. Χωρίς ελλείψεις και αλλαγές οι Περουβιανοί.

Η δε πλάκα είναι πως έχει… ξεφτιλιστεί τελείως η ιστορία με τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά: οι Αργεντίνοι Αγουέρο, Λαουτάρο και οι Βραζιλιάνοι Εβέρτον, Κοουτίνιο και Φιρμίνο έχουν από δύο! Αν κάποιος σκοράρει απόψε… εε, πόσα θα πάει. 3, άντε 4. Από το 1983, με Μπουρουσάγα και Ντιναμίτε έχει να αναδειχθεί αρχισκόρερ στο τουρνουά μόνο με 3 γκολ. Και, ΟΚ, ο Φιρμίνο είναι ο παίκτης των μεγάλων αγώνων αλλά ο καλύτερος παίκτης των «καριόκας» στο φετινό τουρνουά αξίζει να σκοράρει και στον τελικό: ο Εβέρτον.

Και, άντε, ας την πω την… μποζιονελιά μου…:

Σε 15 μονούς τελικούς στην ιστορία του Copa America, πέντε κρίθηκαν μετά το 90λεπτο. Οι τέσσερις στα πέναλτι (εκ των οποίων, οι τελευταίοι δύο) κι ένας στην παράταση, κι αυτός το μακρινό 1919. Η Βραζιλία είχε επιβληθεί τότε με 1-0 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Ουρουγουάης με γκολ του (Πελέ της εποχής) Αρτούρ Φρίντενραϊχ στο 122ο λεπτό και σε ματς που διήρκησε… 150 λεπτά. Αιτία ότι το κάθε ημίχρονο της παράταξης διαρκούσε 30, και όχι 15, λεπτά! Πρόκειται για το ματς με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία των διεθνών διοργανώσεων.


 Κι αν μη τι άλλο, μια ψιλή να κριθεί κι απόψε στην παράταση, έτσι όπως παίζει η Βραζιλία, το… σηκώνει το ρίσκο. Εκατό χρόνια έχει να συμβεί, άλλωστε!

Το πόδι του Κρίστιαν

Από το 1991, που ξεκίνησε το CONCACAF Gold Cup, ήτοι το… Copa America της βόρειας πλευράς της ηπείρου, το Μεξικό το πήρε 7 φορές, οι ΗΠΑ 6 και μια φορά έκανε την έκπληξη ο Καναδάς, το 2000. Εκ των 14 τελικών οι πέντε ήταν μεταξύ «ελ τρι» και «αστερόεσσας» και μόνο το 2007 οι Γιάνκηδες πήραν το τρόπαιο.

Βέβαια στο φετινό τουρνουά οι Μεξικανοί του Χεράρδο Μαρτίνο δεν αποδίδουν καλά, φάνηκε και στα νοκ άουτ όπου απέκλεισαν στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα (σ.σ. την κατάρα του Φάνη του Γκέκα θα έχετε μια ζωή…) και την Αϊτή στην παράταση, ενώ οι Αμερικανοί του Κρεγκ Μπερχάλτερ έφτασαν στον τελικό με 5/5 νίκες.

 Αμφίρροπο είναι, καλύτερα να ψάξεις εναλλακτικές. Ο 20χρονος Κρίστιαν Πούλισιτς έχει βάλει ήδη 3 γκολ στο τουρνουά σκοράροντας δις στον ημιτελικό με την Τζαμάικα, γενικώς δοκιμάζει το πόδι του (και από μακριά) και δεν πληρώνει κι άσχημα.

Κορίτσια… στον ήλιο

Για τις ΗΠΑ, ΟΚ, το περιμέναμε. Εχει μακράν την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει κατακτήσει τρία, από τα συνολικά έξι, Μουντιάλ Γυναικών. Η Ολλανδία ωστόσο είναι… πρωτάρα και θα διεκδικήσει, ως γκραν αουτσάιντερ, το τρόπαιο στον τελικό του «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν.

Η Ολλανδία πήγε με υψηλές προσδοκίες ούσα πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2017, διαθέτει την πιο ταλαντούχα φουρνιά της ιστορίας της, ωστόσο λόγω της απειρίας στα μεγάλα τουρνουά όφειλε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Σε Μουντιάλ, στην πρώτη και μοναδική μέχρι τότε συμμετοχή της (2015) τερμάτισε 13η, αλλά φέτος πέτυχε την υπέρβαση. Αστέρι της είναι η Βιβιάν Μιντίμα, αρχισκόρερ της Αρσεναλ και ηγετική προσωπικότητα Σανίς Φαν ντε Σάντεν της Λιόν και πλέον σταθερή η Λίκερ Μάρτενς της Μπαρτσελόνα, που όμως είναι αμφίβολη για τον τελικό.

Για τις ΗΠΑ τι να πρωτογράψεις; Είναι μακράν η πιο έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης, κάτοχος του θεσμού, συμμετέχει για τρίτη σερί… έκδοση στον τελικό. Δεν έχει αλλάξει και πολύ τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση κάποιες προσθήκες της nouvelle vague, η σέξι Αλεξ Μόργκαν είναι αναγεννημένη (και έχει τάξει εαυτόν διακοπές στη Σαντορίνη, όπως διαβάζω, πάρτε και μια φωτογραφική τζούρα…) ενώ η ηγετική Μέγκαν Ραπίνο είναι αιχμή του δόρατος της ομάδας κι αυτή που έβαλλε δημόσια κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ότι σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θέλει να πατήσει το πόδι της στον Λευκό Οίκο, «στο σπίτι ενός ρατσιστή προέδρου» ήταν τα τρομερά λόγια της.

 Ευλόγως φαβορί οι Αμερικανίδες, ψίχουλα πληρώνουν (1.45), όπως και το να σκοράρουν η Μόργκαν (2.10) και η Ραπίνο (2.20). Δεν είναι πάντως τόσο εύκολο το ματς για τις ΗΠΑ, η Ολλανδία είναι σε σταθερή, διαρκή άνοδο. Και η κόντρα αξίζει μια… ψιλή, όπως το ασιατικό +0,75 με μισή μίζα χαμένη σε άσο με ακριβώς ένα γκολ διαφορά (και πληρωμή σε μη ήττα της Ολλανδίας).

Ανω κάτω χωρίς Αίγυπτο…

Και η κλασική, αφρικάνικη αναφορά. Χθες στοιχηματικά η μέρα ήταν κακή αφού το κυνήγι τερματισμού παραδόσεων… 30 και 13 ετών όχι μόνο διαψεύστηκε αλλά η διοργανώτρια Αίγυπτος τέθηκε πρόωρα εκτός τουρνουά. Θυμίζω ότι, πριν τη σέντρα του Copa Africa 2019, ήταν πρώτο φαβορί για το τρόπαιο (στο 5.50). Λες και το 'ξερα, και το απέφυγα...

Προσωπικά καλοβλέπω πλέον για… κούπα τη Σενεγάλη, που ήταν στο 7.00 αλλά δεν υπάρχουν, προς ώρας (μετά τον αποκλεισμό των «Φαραώ») αποδόσεις κατάκτησης. Δεν θα αργήσουν να επανέλθουν.

Επί των σημερινών, σαφώς και οι τιμές αδικούν τη Μαδαγασκάρη που είχε φτάσει έως και 4.00 για νίκη επί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Όχι πως μπορούσε να ήταν φαβορί μια… πρωτάρα σε τουρνουά, πιθανώς να «μιλήσει» η εμπειρία αλλά, με τον τρόπο που παίζουν, η αξία είναι στα γκολ. Αντίθετα, έχει λογική ο φαβοριτισμός της Αλγερίας πέριξ του 1.70 μα η Γουινέα δεν υποτιμάται, ίσα ίσα έχω την αίσθηση ότι κάπως, με κάποιον τρόπο θα προκριθεί…

 Επιλογή, και στα δύο, το ασιατικό over 1,75 με μισή πληρωμή σε ακριβώς 2 γκολ σε κάθε ματς και, πλήρη, σε 3+, σχεδόν τριπλασιασμού η δυάδα.

 

 Picks 

 

Ασιατικό χάντικαπ

 18:00 ΗΠΑ (Γ) – Ολλανδία (Γ): 2 ΑΗ +0,75 (2,56, Betshop)

Σκόρερ

 23:00 Βραζιλία – Περού: Γκολ Εβέρτον (3.00, Bwin)

Special bet

 23:00 Βραζιλία – Περού: Να κριθεί στην παράταση (8.00, Bwin)

Σκόρερ

 04:00 Μεξικό – ΗΠΑ: Γκολ Πούλισιτς (4.25, Bwin)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ