foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μαθηματικοί τρόποι για κέρδη στο στοίχημα

Στοιχηματική θεωρία | 16 Φεβ 2024 22:17
Μαθηματικοί τρόποι για κέρδη στο στοίχημα.jpg

Πολλοί είναι εκείνοι που λανθασμένα πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος κι ότι το betting δεν συνδέεται με μαθηματικά, αλλά βασίζεται ως επί το πλείστον σε αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ναι μεν σίγουρο κέρδος στο στοίχημα δεν υπάρχει αν ανακαλύψω έναν μαθηματικό αλγόριθμό, αλλά τουλάχιστον η στατιστική (που είναι κομμάτι των μαθηματικών) θα μου αυξήσει της πιθανότητες στο ➜ πως να βγάλω λεφτά από το στοίχημα.

Και δεν εννοούμε κατ΄ αποκλειστικότητα να υπάρξει η μέθοδος στοιχηματισμού σε συγκεκριμένες αγορές, που θα μου «λέει» κάθε φορά τι να ποντάρω, αλλά το να βάλω τη στατιστική στη «ζωή» μου και να μπορώ να πω ότι είμαι κερδισμένος από το στοίχημα. Στο κείμενο παρακάτω θα δούμε λοιπόν κάποιους μαθηματικούς τύπους και τρόπους που μας βοηθούν στην όλη διαδικασία του betting για να μπορούμε έχουμε καλές πιθανότητες «νίκης».

Μαθηματικός τρόπος για Value Bet στο στοίχημα

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πολλά για το value bet. Με απλά λόγια είναι ένα ποντάρισμα που έχει αξία. Πρακτικά δεν υπάρχει και δεν είναι κάποιος μαθηματικός τύπος για το στοίχημα, αλλά είναι μια διαδικασία που σε βοηθάει να ποντάρεις σε ένα σημείο που θεωρείς ότι έχει αξία. Αν αναρωτιέσαι πως βρίσκω ένα value bet μέσω των μαθηματικών η απάντηση είναι η εξής:

Πρόκειται στην ουσία για πιθανότητες απόδοσης ενός στοιχήματος και επιβεβαίωσης αυτού. Το πρώτο είναι καθαρά μαθηματικό και προκύπτει από τον παρακάτω τύπο:

, όπου X είναι η απόδοση του στοιχήματος που θέλουμε να ποντάρουμε.

Οπότε, για ένα στοίχημα απόδοσης 1.85 η πιθανότητα της είναι 100/1.85 = 54.1%

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από κει και πέρα έχουμε την πιθανότητα επιβεβαίωσης κι αυτή έχει να κάνει με την δική μας εκτίμηση για τη συγκεκριμένη αγορά. Εάν λοιπόν εμείς είμαστε στο 60% σίγουροι ότι αυτό που θα παίξουμε θα «βγει» τότε πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εδώ έχουμε ένα στοίχημα με αξία (value bet).

Να σημειώσουμε ότι για να έχει αξία η συγκεκριμένη διαδικασία και να βρούμε τα «value bet» σε ένα στοιχηματικό κουπόνι, πρέπει να βγάλουμε τις δικές μας εκτιμήσεις για τα παιχνίδια που έχουμε «σημαδέψει», πριν δούμε την απόδοση του book και υπολογίσουμε τις πιθανότητες απόδοσης. ➜ Εδώ μπορείς να βρεις value bet τακτική και συμβουλές.

Κριτήριο Kelly - Ο καλύτερος μαθηματικός τρόπος

Αν μας ρωτούσατε ποιοι είναι οι καλύτεροι μαθηματικοί τρόποι για κέρδη στο στοίχημα, το κριτήριο Kelly σίγουρα θα συγκαταλεγόταν σε έναν από αυτούς. Γιατί το συγκεκριμένο «πλησιάζει» περισσότερο τα μαθηματικά, παρά το betting. Πρόκειται για ένα μοντέλο που σου δείχνει τι ποσό πρέπει να ποντάρεις σε κάθε επόμενο bet, προκειμένου σε βάθος χρόνου να έχετε σίγουρο μεροκάματο από το στοίχημα. H εξίσωση για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η εξής:

, όπου

F είναι το ποσοστό επί % της αρχικής μας κάβας που μπορούμε να ποντάρουμε

b είναι η απόδοση του στοιχήματος που θα ποντάρουμε -1

p είναι η πιθανότητα επιβεβαίωσης του στοιχήματος επί %

q είναι η πιθανότητα μη επιβεβαίωσης του στοιχήματος επί % (πρακτικά 100-p)

Οπότε, έστω ότι θέλουμε να ποντάρουμε σε ένα σημείο απόδοσης 1.85 (πιθανότητα απόδοσης 100/1.85 = 54.1%). Βάση της δικής μας εκτίμησης, η πιθανότητες επιβεβαίωσης για το συγκεκριμένο σημείο είναι 60%. Άρα με βάση το κριτήριο Kelly έχουμε,

Άρα εμείς στο συγκεκριμένο στοίχημα πρέπει να ποντάρουμε το 12.9 της αρχικής μας κάβας. Όπως αντιλαμβάνεστε κι από την περιγραφή της μεθόδου παραπάνω, το κριτήριο συσχετίζεται άμεσα με τα  «value bet». ➜ Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του Kelly Criterion.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαθηματική εξίσωση για το στοίχημα

Κι όμως, όπως αναφέραμε και παραπάνω κόλπο να κερδίζεις στο στοίχημα μπορεί να μην υπάρχει, μια απλή εξίσωση όμως σου δείχνει αν είσαι «συν» ή «πλην» στο ταμείο και σε βοηθάει να βελτιωθείς για να καταφέρεις να βγάλεις λεφτά από το στοίχημα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι σε σύνολο 100 στοιχημάτων, έχεις παίξει σε μέσο όρο απόδοσης 2.00, ποντάροντας σε όλα τα σημεία 1 ευρώ κι έχεις 45 κερδισμένα στοιχήματα και 55 χαμένα. Τα νούμερα είναι εύκολα και γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι έχεις κέρδος 45 ευρώ, έχεις χάσει 55, άρα είναι «μείον» για 10 ευρώ στο ταμείο, στο τέλος της περιόδου.

Με βάση όμως το παραπάνω παράδειγμα καταλήγουμε σε μια απλή εξίσωση, Υ = X Z, όπου Χ είναι ο μέσος όρος των αποδόσεων και Ζ είναι το ποσοστό επί % των επιτυχημένων στοιχημάτων που έχεις σε μια περίοδο. Αν το γινόμενο που προκύψει είναι μεγαλύτερο του 100, τότε σημαίνει ότι η μέθοδος πονταρίσματος και παιξίματος που ακολουθείς είναι κερδοφόρα. Γίνεται αντιληπτό ότι η εξίσωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανάποδα. Αν κάποιος δηλαδή έχει αποφασίσει να ποντάρει σε σημεία σταθερά του 1.75, σε ένα σύνολο -ας πούμε 250 στοιχημάτων- για μια χρονική περίοδο και με σταθερό ποντάρισμα, τότε προκύπτει ότι πρέπει να «πιάσει» τουλάχιστον το 58%, δηλαδή περίπου 145 στοιχήματα.

Πως να κερδίσω στο στοίχημα βάσει σταστιστικής

Πηγαίνοντάς το λοιπόν λίγο παραπέρα, με βάση την παραπάνω εξίσωση, έχουμε ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια μας, αφού μιλάμε για στοίχημα βάση στατιστικών. Είδαμε ότι για να έχουμε θετική κάβα, πρέπει το Υ να είναι μεγαλύτερο του 100. Στο παράδειγμα παραπάνω με τα 100 στοιχήματα, (45-55) σε μέση απόδοση το 2.00, για να είμαστε κερδισμένοι θα πρέπει να αυξήσουμε είτε το 2.00, είτε το 45. Είτε την μέση απόδοση είτε τις επιτυχημένες προβλέψεις. Όπερ σημαίνει ότι υπάρχουν δύο λύσεις.

  1. Να συνεχίσουμε στην ίδια μέθοδο παιξίματος, αλλά κάνοντας σύγκριση αποδόσεων στις διάφορες στοιχηματικές πλατφόρμες
  2. Να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού (πχ αν βλέπουμε ότι δεν τα καταφέρνουμε σε σημεία νίκης, να πάμε σε ποντάρισμα γκολ κλπ)

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι εφόσον μιλάμε για εξίσωση που βασίζεται και σε σταθερό ποντάρισμα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί το κριτήριο Kelly που αναφέραμε παραπάνω, αλλά μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική μαθηματική λογική. Που δεν βασίζεται τόσο πολύ στο value betting, αλλά σχετίζεται περισσότερο με τη στατιστική (βλ. μέση απόδοση).

Μαθηματικοί μέθοδοι Fibonacci και Martingale

Δύο ακόμα συστήματα πονταρίσματος (όχι τόσο μαθηματικοί τύποι), οι οποίοι όμως κατά τη γνώμη μας δεν είναι οι πλέον ιδανικοί τρόποι κέρδους στο στοίχημα, αφού υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα, είναι η «Ακολουθία Fibonacci» και το «Σύστημα Martingale». Πρόκειται για δύο μεθόδους που σου δείχνουν με ποιον τρόπο να ποντάρεις σε κάθε επόμενο στοίχημα, προκειμένου να έχεις κέρδος κάποια στιγμή.

Και στις δύο περιπτώσεις το «μοτίβο» που ακολουθείται είναι ότι ποντάρεις σε αποδόσεις 2.00+ και ανεβάζεις το ποντάρισμά σου όταν χάνεις είτε:

Α. Με βάση την ακολουθία Fibonacci (1,1,2,3,5,8,13 κλπ)

Β. Διπλασιάζοντας το ποντάρισμά σου (1,2,4,8,16 κλπ)

⇒ Στην Α περίπτωση, σε περίπτωση που κερδίσεις κάποιο στοίχημα, στο επόμενο ποντάρεις τρία ποσά πίσω (αν δηλαδή κερδίσεις στο ποντάρισμα των 13 ευρώ, στο επόμενο βάζεις 5)

⇒ Στη Β περίπτωση σε περίπτωση που κερδίσεις, επιστρέφεις στο αρχικό ποντάρισμα. Κοινός -αρνητικός- παρονομαστής και των δύο είναι ότι σε περίπτωση που αργήσεις να πιάσεις κάποιο στοίχημα, η κάβα σου θα μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορείς να στηρίξεις τη μέθοδο μέχρι τέλους (ως δηλαδή να καταφέρεις να πιάσεις σημείο).

Μπορώ να βγάλω εύκολα λεφτά στο στοίχημα;

Η απάντηση είναι όχι. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% ότι υπάρχουν τρόποι για σίγουρο κέρδος στο στοίχημα. Ακόμα και στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχουν μαθηματικοί τρόποι για κέρδη στο στοίχημα. Ούτε σίγουρα κέρδη όμως, ούτε εύκολα. Το σημαντικότερο κι αυτό που προσπαθούμε να σας αναφέρουμε εδώ, είναι ότι τα μαθηματικά είναι κομμάτι του betting. Το να κρατάς στατιστική για πονταρίσματα, αποδόσεις, κέρδος-χασούρα και όχι μόνο, είναι η βασική αρχή για να μπορείς σε βάθος χρόνου να βγει κερδισμένος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ