Πώς να κερδίσω στο στοίχημα;

Είναι από τις ερωτήσεις που οι Άγγλοι ονομάζουν «million pound question», η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου λιρών. Κι αν ήξερε κανείς την ακριβή απάντηση, δεν θα ήταν τόσο κορόιδο να τη μοιραστεί με όλο τον κόσμο. Προσοχή, την ακριβή απάντηση. Διότι απαντήσεις θα βρει πολλές και οι περισσότερες θα είναι σωστές.

Πως θα κερδίσεις στο στοίχημα

Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά και να βγάλεις λεφτά από το στοίχημα, προετοιμάσου για μακροχρόνιο αγώνα. Δεν είναι κούρσα των 100 μέτρων, είναι μαραθώνιος. Και βάλε. Κάθε μέρα πρέπει να σε βρίσκει με το ίδιο καθαρό μυαλό, με την ίδια ατσάλινη θέληση, με την ίδια διάθεση να βρεις μπόσικο τον μπουκ και να τον δαγκώσεις εκεί που δεν το περιμένει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, η διάρκεια. Να λειτουργείς σαν ρομπότ, τουλάχιστον σ’ αυτόν τον τομέα. Εκεί την πατάνε οι περισσότεροι. Που άλλοτε ενθουσιάζονται, άλλοτε απογοητεύονται, ενώ θα έπρεπε να είναι σταθεροί στο στόχο τους.

Εκτός από την διάρκεια, πρέπει να υπάρχει και βελτίωση. Ο μπουκ βελτιώνεται καθημερινά. Βλέπει τα λάθη του, καταγράφει ποιος τον κερδίζει και γιατί τον κερδίζει και ενεργεί ανάλογα, για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι κι εσύ. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι βρήκες ένα σύστημα, μια λογική προσέγγιση, κάτι «σταθερό» τέλος πάντων, μη μείνεις σ’ αυτό. Εξελίξου. Γίνε καλύτερος. Μόνο έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου για κέρδη από το στοίχημα.

Εκτός από τα «ψυχολογικά», υπάρχουν και κανόνες. Το παιχνίδι δεν παίζεται όπως λάχει, αν θες να έχεις λεφτά στο λογαριασμό σου πρέπει να το κωδικοποιήσεις. Ορίστε, λοιπόν, οι 10+1 βασικοί κανόνες που αν τους τηρήσεις, αποκλείεται να βγεις χαμένος. Εννοείται ότι κάθε κανόνας μπορεί να είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο, ίσως και βιβλίο. Πρέπει όμως να τους έχεις όλους στο μυαλό σου.

1. Παίξε αυτά που «αντέχεις» να χάσεις

Κανείς δεν κέρδισε στο στοίχημα παίζοντας όλο το μισθό του, το κατιτίς που είχε στην άκρη ή το γάλα των παιδιών του. Το άγχος είναι ασήκωτο και μαθηματικά οδηγεί σε λάθος επιλογές. Καθόρισε ένα ποσό και… αυτό είναι. Μην το αυξομειώσεις σε καμία περίπτωση.

2. Επίλεξε μονά στοιχήματα

Τα παρολί φέρνουν τα πολλά λεφτά. Και δεν μιλάμε για τα τρελά παρολί με οκτώ και δέκα ματς. Ακόμα και μια τριάδα να πιάσεις, όλα με απόδοση 2,00, έχεις οκτώ φορές τα λεφτά σου. Αλλά σκέψου πόσες φορές έχασες παρολί για ένα ματς, βρήκες τέσσερα και έχασες ένα και τα έχασες όλα. Πόσα και πιο «σίγουρα» θα είχες κερδίσει αν τα έπαιζες ένα-ένα;

3. Βρες την «αξία» (value betting)

Δεν πρόκειται για θεωρητική συμβουλή. To Value Betting, η αξία δηλαδή, είναι ό,τι πιο πολύτιμο ψάχνεις στο στοίχημα. Μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ενός σημείου απ’ αυτήν που σου «δείχνει» η απόδοση. Δεν είναι εύκολο στην αρχή να την αναγνωρίσεις, θέλει πολλή δουλειά, αλλά είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για μακροχρόνιο κέρδος.

4. Πρόλαβε τις «αρχικές» αποδόσεις

Οι περισσότεροι παίκτες ασχολούνται με τα ματς την ημέρα που γίνονται, οι ξύπνιοι ασχολούνται μ’ αυτά την πρώτη μέρα, αν όχι την πρώτη ώρα, που τα προσφέρει η πλατφόρμα στην οποία έχουν λογαριασμό. Αν βρεις μια απόδοση που σου φαίνεται ότι αξίζει, μην διστάσεις να τοποθετήσεις στοίχημα ακόμα κι αν το παιχνίδι μπορεί να γίνει σε δύο και τρεις ημέρες.

5. Μην παίζεις ό,τι παίζει η «μάζα»

Το’ χουμε ξαναγράψει. Αν κερδίζανε οι πολλοί, δεν θα υπήρχε στοίχημα, θα είχανε φαλιρίσει όλες οι στοιχηματικές πλατφόρμες. Τα κέρδη πάνε σε λίγους και καλούς. Άρα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα καχύποπτος σε πολύ «δημοφιλή» στοιχήματα που παίρνουν πάνω τους τεράστιο ποντάρισμα.

6. Μάθε τις ομάδες, επικεντρώσου σε λίγες λίγκες

Ανάλογα με τον χρόνο και τη διάθεση που έχεις μπορείς να ασχοληθείς με ένα, δύο, άντε τρία πρωταθλήματα. Παραπάνω είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς. Μάθε καλά τις ομάδες. Όχι μόνο τους παίκτες τους και τους προπονητές, αλλά και την ιστορία τους, τι εκπροσωπούν, ποιες υπόγειες σχέσεις έχουν. Θα σε βοηθήσει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι.

7. Κάνε σωστή διαχείριση κεφαλαίου

Η καλύτερη συνέχεια στον κανόνα Νο1. Ανεξάρτητα αν «αντέχεις» να χάσεις το ποσό, το πώς θα διαχειριστείς τα διαθέσιμα χρήματά σου είναι το ίδιο σημαντικό (αν όχι περισσότερο) με το αν θα βρεις σημεία που αξίζουν. Μην παίζεις πάνω από το 5% της κάβας σου, κανόνισε σταθερές μίζες και έχε πάντα ένα μικρό ποσό διαθέσιμο για να παίζεις όταν σε πιάνει η τρέλα του live!

8. Βρες τις πλατφόρμες με τις καλύτερες αποδόσεις

Το να βρεις τη σωστή πλατφόρμα για σένα είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να φαίνονται όλες ίδιες, αλλά δεν είναι. Πρέπει να κάνεις σοβαρή έρευνα  για να βρεις ποια ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού σου, στα πρωταθλήματα με τα οποία ασχολείσαι, και φυσικά ποια προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις.

9. Κράτησε αρχείο

Ακόμα κι ένα απλό αρχείο με τα στοιχήματα που έχεις παίξει και το πόσο κερδισμένος ή χαμένος είσαι μπορεί να βοηθήσει πολύ τον τρόπο που βλέπεις το στοίχημα, να οργανώσεις το μυαλό σου, να δεις ομάδες που «δεν σου πάνε» ή άλλες που μπορείς να ψυχολογήσεις ευκολότερα. Στην πορεία το αρχείο μπορεί να διευρυνθεί με τους λόγους που πίστεψες και πόνταρες, το αν τελικά εξελίχθηκε όπως περίμενες κτλ.

10. Μείνε πειθαρχημένος

Ο τελευταίος είναι και ο πιο σημαντικός κανόνας. Τίποτα δεν θα λειτουργήσει αν δεν έχεις πειθαρχία. Το να μείνεις πιστός στο πλάνο σου, να μην αλλάζεις τις τακτικές σαν τα πουκάμισα και να βάζεις το στοίχημα στη σωστή διάσταση της καθημερινότητάς σου θα σε βοηθήσει πολύ μακροχρόνια.

10+1. Άνοιξε λογαριασμό σε πολλές πλατφόρμες.

Ο τελευταίος κανόνας, ο 10+1, είναι κι αυτός πολύ σημαντικός. Χρειάζεται να κάνεις πολλούς λογαριασμούς, όχι μόνο για να εκμεταλλεύεσαι τις αλλαγές αποδόσεων, αλλά και για να εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές που κατά καιρούς κάνουν οι πλατφόρμες. Αν είσαι έμπειρος παίκτης, θα έχεις αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να αρπάζεις από το μαλλί την ευκαιρία, την οποιαδήποτε προσφορά, ή να παίζεις με έστω και κατά 0,10 βελτιωμένη απόδοση. Μακροχρόνια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πορτοφόλι σου. Δες εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments